Η μυρωδιά του βινυλίου - WAR ''the world is a ghetto''

Ευτυχώς άλλαξα γρήγορα απόψεις περί κολλημάτων, γύρω στο 1980. Καί βέβαια
μου βγήκε σε καλό - πάντα συμβαίνει με την ευρυγώνια θεώρηση - γιατί μάζεψα τότε απίστευτες δισκογραφίες, που σήμερα είναι σχεδόν αδύνατο να βρείς, συμπεριλαμβανομένων και των temptations.!

Νότη, εξαιρετικό.... άργησα λίγο αλλά το είδα. Είναι από τους αγαπημένους μου δίσκους, τον βρήκα σε βινύλιο σε ένα ταξίδι στην Αγγλία και φυσικά τον βούτηξα χωρίς δεύτερη σκέψη, σκονίζεται και αυτός μαζί με τα άλλα βινύλια γιατί το πικάπ είναι παροπλισμένο....

Αιγάλεω εεε, χμ......... θυμάμαι ότι ο δίσκος παιζόταν αρκετά και στη Haricane από τον Μήτσο..... :D

Απάντηση: Re: Η μυρωδιά του βινυλίου - WAR ''the world is a ghetto''

Νοτη μαζι με αυτους, ακουγες και Temptation????
Εμενα με εξοβελισανε οι ροκαδες φιλοι μου που ειχα το "θρασος" να ακουω War,Temptation,Brass Constraction,Barry White και γενικα μαυρη μουσικη και να μου αρεσει κιολας.
Ε ρε μαμακια που κουβαλουσαμε τοτε!!!!!!
Ευτυχως για μενα ,δεν υπεκυπτα ευκολα (ουτε τωρα) γι αυτο ειμουν και ειμαι γενικα "μη συμπαθης" !!

καλά βρε συ , άκουγες τόσο ωραία πράγματα παλιά...πως κατήντησες έτσι σήμερα ; :Banane0::Banane0:

Αιγάλεω εεε, χμ......... θυμάμαι ότι ο δίσκος παιζόταν αρκετά και στη Haricane από τον Μήτσο..... [/QUOTE]

Haricane!!!!! 'Α ρε City όλοι εκεί μαζεύονταν. Καί τώρα που βρίσκεσαι;

Αιγάλεω εεε, χμ......... θυμάμαι ότι ο δίσκος παιζόταν αρκετά και στη Haricane από τον Μήτσο.....

Haricane!!!!! 'Α ρε City όλοι εκεί μαζεύονταν. Καί τώρα που βρίσκεσαι;[/QUOTE]

Δυστυχώς έχω φύγει προς τα βόρεια προάστια. Το πατρικό μου όμως παραμένει.
Αλήθεια το Χρυσοστόμιο υπάρχει?

Και ΤEMPTATIONS και rare earth αλλά και eagles, led zeppelin, joe cocker, κλπ.

Έπαιζα χρόνια μουσική στο πάλαι ποτέ ALEXANDER, όντως που κατάντησε το city

Απάντηση: Re: Η μυρωδιά του βινυλίου - WAR ''the world is a ghetto''

Φυσικά, ίδιο και απαράλλαχτο :ernaehrung004:

Έπαιζα χρόνια μουσική στο πάλαι ποτέ ALEXANDER, εκεί σύχναζαν οι νεότεροι της παρέας :grandpa:
...

Αιγάλεω εεε, χμ......... θυμάμαι ότι ο δίσκος παιζόταν αρκετά και στη Haricane από τον Μήτσο.....

Μαρούσι Νότη μου, από το 1989....

Και επειδή βλέπω να βγαίνω και συμμαθητής με μερικούς Αιγαλιώτες εδώ μέσα (εκτός από τον μικρό Κουνελάκη :D) τα σχολεία μου ήταν Μπλιάτσου και 4 Λύκειο.... :D

Re: Απάντηση: Re: Η μυρωδιά του βινυλίου - WAR ''the world is a ghetto''

Που ήτανε αυτό;

γιώργο καλησπέρα,
το μαγαζί ήταν ένα στενό μέσα πό τη διασταύρωση Ιεράς Οδού και Θηβών, ήταν όλο ξύλο και είχε μέσα ένα πιάνο, γύρω από το οποίο είχαν στηθεί καλές παρέες και ακροάσεις.

Δυστυχώς έχω φύγει προς τα βόρεια προάστια. Το πατρικό μου όμως παραμένει.

Και ΤEMPTATIONS και rare earth αλλά και eagles, led zeppelin, joe cocker, κλπ.

Έπαιζα χρόνια μουσική στο πάλαι ποτέ ALEXANDER, όντως που κατάντησε το city

Το χτίσαμε το μαγαζί πολλοί από εμάς....... ο Γιάννης ήταν στα πάνω του τότε...

τι μου κάνετε πάλι,
το 93 λίγο πριν φύγω φαντάρος πούλησα τους 3.000 δίσκους μου (ευτυχώς πήρα με τα χρήματα ένα juke box). Μιλάμε για σπάνια τότε κομμάτια, για τα οποία το Σόλωνος και Μασσαλίας, ο Ζαχαρίας (με το παπί τότε κάθε Κυριακή πρωί χύμα στο Μοναστηράκι) και άλλοι είχαν λάβει ουκ ολίγα.
Τελικά κατέληξαν κάποια σε φίλους και κάποια "επέστρεψαν" στο Ζαχαρία.

Ήδη έχω ξεκινήσει και ξαναγοράζω δίσκους αλλά θα θυμηθώ πάλι τις εποχές εκείνες, που πληρωνόμουν το δεκαπενθήμερο, κατέβαινα στο υπόγειο στον Πάνο (τώρα Καπλανών) και βγαίνοντας χρώσταγα και μερικά χιλιάρικα.

Το χτίσαμε το μαγαζί πολλοί από εμάς....... ο Γιάννης ήταν στα πάνω του τότε...
Αλήθεια ο Γιάννης δουλεύει ακόμα (τελευταία φορά που είχα πάει μόνο για λίγη ώρα αργά έβαλε μουσική)?
Ποιος δεν θυμάται την ατέλειωτη δισκοθήκη του.

Ναί είναι πάντα εκεί. Το Χρυσοστόμιο ήταν και είναι από τα 2-3 καλύτερα μπάρ της Αθήνας.

Last edited:
τι μου κάνετε πάλι,
το 93 λίγο πριν φύγω φαντάρος πούλησα τους 3.000 δίσκους μου (ευτυχώς πήρα με τα χρήματα ένα juke box). Μιλάμε για σπάνια τότε κομμάτια, για τα οποία το Σόλωνος και Μασσαλίας, ο Ζαχαρίας (με το παπί τότε κάθε Κυριακή πρωί χύμα στο Μοναστηράκι) και άλλοι είχαν λάβει ουκ ολίγα.
Τελικά κατέληξαν κάποια σε φίλους και κάποια "επέστρεψαν" στο Ζαχαρία.

Ήδη έχω ξεκινήσει και ξαναγοράζω δίσκους αλλά θα θυμηθώ πάλι τις εποχές εκείνες, που πληρωνόμουν το δεκαπενθήμερο, κατέβαινα στο υπόγειο στον Πάνο (τώρα Καπλανών) και βγαίνοντας χρώσταγα και μερικά χιλιάρικα.

Δέν πειράζει έχεις τα CD!!!!:bigcry:

καλά βρε συ , άκουγες τόσο ωραία πράγματα παλιά...πως κατήντησες έτσι σήμερα ; :Banane0::Banane0:

Ξερω και γω!!!!
ΟΛΑ οσα ακουγες εσυ,ακουγα και γω ( διαφορες ειχαμε ως προς την καταταξη ..πχ Τεθρο Ταλ)
Εσυ μετα εγειρες προς πιο "ελευθερες" μουσικες, εγω γλυκοκοιταγα την ελευθερη αγγλικη σκηνη.
Αργει να γινει το κακο νομιζεις??:flipout:

Οσο για τον δισκο των War πηγα και αγορασα το σιντι εχθες και η τιμη του ηταν κανονικη!!!!!!18 ευρωπουλα....δεν πειραζει αξιζε και με το παραπανω:worshippy:
Τωρα τελευταια τα μονα σιντι που αγοραζω ειναι με παλια μουσικη, σε αντικατασταση βινυλιων που εχουν λειωσει - εχουν απωλεσθει-δεν τα εχω.

(από το να ακούω τους nostalgia 77).....:smash:

Αυτους μου τους ειχε προτεινει ο Ντοκ,αν δεν κανω λαθος,και οταν τους ακουσα ....φρικαρισα!!

Προσπαθω να δωσω μια πειστικη απαντηση στον εαυτο μου,γιατι δεν μπορω να ακουσω "δυσκολες" μουσικες.
Την μονη εξηγηση που μου δεχομαι ειναι οτι (οντως) περναω τοσο δυσκολες ωρες στην δουλεια μου,που μετα ειναι αδυνατον να βαλω και αλλο νταλκα στο κεφαλι μου.
Βεβαια υπαρχει και το ενδεχομενο να μην μου "κοβει" για τετοιου ειδους μουσικη (αυτο ομως δεν με συμφερει οποτε αποδεχομαι την πρωτη εξηγηση:flipout: )

Αυτους μου τους ειχε προτεινει ο Ντοκ,αν δεν κανω λαθος,και οταν τους ακουσα ....φρικαρισα!!

Προσπαθω να δωσω μια πειστικη απαντηση στον εαυτο μου,γιατι δεν μπορω να ακουσω "δυσκολες" μουσικες.
Την μονη εξηγηση που μου δεχομαι ειναι οτι (οντως) περναω τοσο δυσκολες ωρες στην δουλεια μου,που μετα ειναι αδυνατον να βαλω και αλλο νταλκα στο κεφαλι μου.
Βεβαια υπαρχει και το ενδεχομενο να μην μου "κοβει" για τετοιου ειδους μουσικη (αυτο ομως δεν με συμφερει οποτε αποδεχομαι την πρωτη εξηγηση:flipout: )

Μανωλάκος....