Η Νόβα ξεκινά HD μεταδόσεις?

εαν επιλεξει τον HellasSat το κοστος για ενα δευτερο πιατο για τις 39 μοιρες δεν ξεπερνα τα 50-70 ευρω!

πιάτο + 2ο lnb + disec + τον τεχνικαρά που θα κάνει την εγκατάσταση και τις ρυθμίσεις, ο κοσμάκης δεν νομίζω ότι θα την βγάλει με λιγότερα από 150~200

άσε το γεγονός που αρκετοί συνδρομητές έχουν το πιάτο σε απίθανες θέσεις και η εγκατάσταση 2ου είναι σχεδόν αδύνατη

δεν υπάρχει περίπτωση για τα επόμενα 2 χρόνια.
για να αλλαξει δορυφόρο μια πλατφορμαθελει πολλά. Υπάρχουν ρητρες - η νοβα επιανε τα 1/4 ενος δορυφόρου το 2002 και σχεδον ανέβηκε δορυφόρος γι αυτήν. Δεν την "κοπανας"ετσι ευκολα απο δορυφόρο - ακόμα και ο σκαι φημίζεται οτι θα παιζει μεχρι τον απριλιο στο μουκετο του οτε στον ελλασατ και ειναι αιτια το τρίχρονο συμβόλαιο.

Η NOVA τα έχει σκοτώσει. Ο μόνος τρόπος που βλέπω για να μπορεί να σωθεί είναι να στέλνει σε MPEG-4 και να αρχίσει να πουλάει MPEG-4 δέκτες στους συνδρομητές της. Έτσι θα μπορεί να δίνει με τους ts που έχει τώρα πραγματικό SD σήμα και να πάρει και από πάνω χρήματα για τον δέκτη που θα αναγκαστούν να πληρώσουν οι πελάτες. Δεν καταλαβαίνω για πιο λόγο δυσκολεύετε να κάνει κάτι τέτοιο??? Τσιγκουνεύεται τα extra χρήματα για το mpeg-4??? Γιατί δεν βλέπω άλλο τρόπο για να μπορέσει να πουλήσει συνδρομές. Ακόμη και άτομα που είναι διευθετημένα να πληρώσουν για τα κανάλια της NOVA (σαν και εμένα δλδ) δεν θα το κάνουν λόγο της κάκιστης ποιότητας. Μ' αυτό τον τρόπο δεν θα χρειαζόταν να πάει κανάλια και στο Hellas Sat, ενώ θα μπορούσε να δικαιολογήσει και μια αύξηση τιμής στις συνδρομές λόγο της καλύτερης ποιότητας ή ακόμη και των HD καναλιών που θα μπορούσε να βάλει (πχ Supersport HD και Filmnet HD).

Last edited:
Η NOVA τα έχει σκοτώσει. Ο μόνος τρόπος που βλέπω για να μπορεί να σωθεί είναι να στέλνει σε MPEG-4 και να αρχίσει να πουλάει MPEG-4 δέκτες στους συνδρομητές της. Έτσι θα μπορεί να δίνει με τους ts που έχει τώρα πραγματικό SD σήμα και να πάρει και από πάνω χρήματα για τον δέκτη που θα αναγκαστούν να πληρώσουν οι πελάτες. Δεν καταλαβαίνω για πιο λόγο δυσκολεύετε να κάνει κάτι τέτοιο??? Τσιγκουνεύεται τα extra χρήματα για το mpeg-4??? Γιατί δεν βλέπω άλλο τρόπο για να μπορέσει να πουλήσει συνδρομές. Ακόμη και άτομα που είναι διευθετημένα να πληρώσουν για τα κανάλια της NOVA (σαν και εμένα δλδ) δεν θα το κάνουν λόγο της κάκιστης ποιότητας. Μ' αυτό τον τρόπο δεν θα χρειαζόταν να πάει κανάλια και στο Hellas Sat, ενώ θα μπορούσε να δικαιολογήσει και μια αύξηση τιμής στις συνδρομές λόγο της καλύτερης ποιότητας ή ακόμη και των HD καναλιών που θα μπορούσε να βάλει (πχ Supersport HD και Filmnet HD).
Αύξηση? Θα μας τρελλάνεις ρε Μάνο? Το ακριβότερο πακέτο στην Ευρώπη επειδή θα βάλει ποιότητα εικόνας που έχουν όλοι οι άλλοι χρόνια τώρα, να κάνει κι άλλη αύξηση?
:slapface:

πιάτο + 2ο lnb + disec + τον τεχνικαρά που θα κάνει την εγκατάσταση και τις ρυθμίσεις, ο κοσμάκης δεν νομίζω ότι θα την βγάλει με λιγότερα από 150~200

άσε το γεγονός που αρκετοί συνδρομητές έχουν το πιάτο σε απίθανες θέσεις και η εγκατάσταση 2ου είναι σχεδόν αδύνατη

Ε οχι και 150-200 ευρω για μια εγκατασταση μικρου πιατου αυτο λεγεται κλεψια πχ: http://www.msg-shop.gr/product.asp?id=5768 + τεχνικος (35-40 euro) = 80 euro. τωρα για την θεση εγκαταστασεις πραγματι καπιοιες εχουν γινει σε απιθανα σημεια αλλα αυτες ειναι πολλη λιγες!

Εαν θα αυξησει και αλλο την συνδρομη βλεπω να γινομαστε μονιμοι συνδρομητες στο αλβανικο πακετο και εαν ειναι εξυπνοι να χτυπησουν και το ελληνικο πρωταθλημα και μετα asta la vista Nova.

Εαν θα αυξησει και αλλο την συνδρομη βλεπω να γινομαστε μονιμοι συνδρομητες στο αλβανικο πακετο και εαν ειναι εξυπνοι να χτυπησουν και το ελληνικο πρωταθλημα και μετα asta la vista Nova.

Μα δειχνουνε αγωνες του Ελληνικου πρωταθληματος απο οσο θυμαμαι. Το μονο προβλημα ειναι οτι το σπικαζ γινεται στα Αλβανικα. Αμα ειχε pid με Ελληνικα τοτε θα τα λεγαμε..

Μα δειχνουνε αγωνες του Ελληνικου πρωταθληματος απο οσο θυμαμαι. Το μονο προβλημα ειναι οτι το σπικαζ γινεται στα Αλβανικα. Αμα ειχε pid με Ελληνικα τοτε θα τα λεγαμε..
Ηταν να δείξουν πέρυσι, αλλά δεν έδειξαν τελικά...

Με την ίδια λογική θα είχαμε μείνει στην dial up ακόμα. Μην ξεχνάτε πως είχαμε τις ακριβότερες συνδέσεις internet με διαφορά σε σχέσεις με άλλες χώρες. Το μεγάλο βήμα έγινε το Σεπτέμβρη του 2003, όταν δλδ έγινε διαθέσιμο το DSL και η χαμηλότερη σύνδεση (μόνο internet) έκανε 75-80 ευρώ (384kbps!!!), 100 ευρώ(!!!) το modem και καμιά 70αριά ευρώ το κόστος ενεργοποιήσεις!!!
Φυσικά κανείς δεν λέει ότι ήταν φτηνό το DSL τότε, αλλά όχι και να λέγαμε να μην το έκανε ο ΟΤΕ, γιατί είναι ακριβό. Αν δεν το έκανε τότε αυτό, τώρα θα είχαμε dial up και 56kbps ταχύτητα!

Ηταν να δείξουν πέρυσι, αλλά δεν έδειξαν τελικά...

Γραψε λαθος. Εγω παντως σαν να εχω την εντυπωση οτι ειχα δει ενα παιχνιδι φετος εκει. Μου φαινεται οτι ητανε οταν παιζαμε πανω στην Τουμπα..

Last edited:
Αυτή τη στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία των συνδρομητών έχουν τηλεοράσεις 3/4, δέκτες που δεν είναι HD και είναι κολλημένοι στο περιεχόμενο και όχι στην ποιότητα.
Δεν πιστεύω να έχει συμφέρον η Nova να μπει σε τέτοια έξοδα για να κάνει το χατήρι σε εμάς τους λίγους που προσπαθούμε να εναρμονιστούμε με την ανάπτυξη της παγκόσμιας τεχνολογίας.
Οι επαναστάσεις γίνονται από τον λαό και όχι από τους κρατούντες (Ποιός το είπε αυτό;)

Συμφωνό με τον softice! Η πίτα θέλουν και πρέπει να μοιράζεται σε πολλούς, παρά σε λίγους, που θα κερδίσουν αυτό που λέμε "HD". Πιστεύω πως όταν με το καλό ξεκινήσει, θα μπεί σε extra πακέτο φυσικά που θα έχει τα HD κανάλια για όποιους ενδιαφέρονται, δεν στέκει διαφορετικά να γίνουν πολλά HD, λίγο τρελό ακούγεται. Όσο για τον λόγο διαστάσεων, θα αργήσουμε μερικά χρονάκια ακόμα, ώστε να καθιερωθεί σε πολλά νοικοκυριά. Όσο βασιλεύει η CRT θα έχουμε 4/3 κατά πλειοψηφία, θέλουμε δεν θέλουμε.

Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να έχουμε HD τηλεοράσεις.
Verbatim πως σου ήρθε αυτό με τα πολλά HD??? Εδώ καλά καλά δεν δίνει SD της προκοπής, τα πολλά HD την μαράνανε. :p

Ε οχι και 150-200 ευρω για μια εγκατασταση μικρου πιατου αυτο λεγεται κλεψια πχ: http://www.msg-shop.gr/product.asp?id=5768 + τεχνικος (35-40 euro) = 80 euro. τωρα για την θεση εγκαταστασεις πραγματι καπιοιες εχουν γινει σε απιθανα σημεια αλλα αυτες ειναι πολλη λιγες!

για κάποιον που δεν ξέρει από το άθλημα τα 150 θα τα φτάσει. δεν ξέρει να εντοπίσει το απόλυτα φτηνότερο no-name σετάκι. Θα πάει στο μαγαζί της γειτονιάς του όπου θα τον ψιλογδάρουν. επίσης ξέχασες το κόστος του disec

οι απίθανες θέσεις εγκατάστασης κατόπτρων είναι αρκετές ειδικά στις μεγάλες πόλεις

Αυτή τη στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία των συνδρομητών έχουν τηλεοράσεις 3/4, δέκτες που δεν είναι HD και είναι κολλημένοι στο περιεχόμενο και όχι στην ποιότητα.
Δεν πιστεύω να έχει συμφέρον η Nova να μπει σε τέτοια έξοδα για να κάνει το χατήρι σε εμάς τους λίγους που προσπαθούμε να εναρμονιστούμε με την ανάπτυξη της παγκόσμιας τεχνολογίας.
Οι επαναστάσεις γίνονται από τον λαό και όχι από τους κρατούντες (Ποιός το είπε αυτό;)

δεν συμφωνώ. δημιουργείς το κύμα και μετά το καβαλάς για να πας μακρύτερα

δηλαδή στην υπόλοιπη Ευρώπη και ειδικά στην Αλβανία τι έγινε? πέταξαν όλοι δια νόμου την CRT τους στα σκουπίδια ώστε να υπάρχει κοινό για HD?

δεν νομίζω

Δε νομίζω οτι η πλειοψηφία είναι ακόμα στις CRT,γιατί οι τιμές πλέον ειδικά στις 32 ίντσες.έκανε πολύ κόσμο να ξεφορτωθεί το μπαούλο και να πάρει μια κομψή επίπεδη TV.Και σε μεγαλύτερες ίντσες ακόμα,αλλά οχι FULL HD

Απάντηση: Re: Η Νόβα ξεκινά HD μεταδόσεις?

για κάποιον που δεν ξέρει από το άθλημα τα 150 θα τα φτάσει. δεν ξέρει να εντοπίσει το απόλυτα φτηνότερο no-name σετάκι. Θα πάει στο μαγαζί της γειτονιάς του όπου θα τον ψιλογδάρουν. επίσης ξέχασες το κόστος του disec

οι απίθανες θέσεις εγκατάστασης κατόπτρων είναι αρκετές ειδικά στις μεγάλες πόλεις

Είναι απλό , βγάζει μία διαφήμιση η Nova - προσφορά 70-80 ευρώ νέο πιατάκι μαζί με το παλιό και υποχρεώνει τους συνεργάτες της να κάνουν αυτή την δουλειά με 20 ευρώ ( το γύρισμα του πιάτου δλδ )

δεν συμφωνώ. δημιουργείς το κύμα και μετά το καβαλάς για να πας μακρύτερα

δηλαδή στην υπόλοιπη Ευρώπη και ειδικά στην Αλβανία τι έγινε? πέταξαν όλοι δια νόμου την CRT τους στα σκουπίδια ώστε να υπάρχει κοινό για HD?

δεν νομίζω

Το θέμα είναι αν ενδιαφέρει τη Nova το ότι στην Αλβανία έχουν HD.
Εχει κέρδος το digialb με την προσθήκη HD καναλιών η όχι;
Αυτό τους ενδιαφέρει.
Μακάρι να είναι επικερδής επένδυση και να δούμε κινητικότητα.
Αν όμως υπολογίσουν τα έξοδα να είναι παραπάνω από τα έσοδα δε νομίζω να τους ενδιαφέρει αν έχουν στην Αλβανία και στην Ουγκάντα hi def.

Στις χώρες όπως Γερμανία, Αγγλία κτλπ υπάρχει η μαγική λέξη "ανταγωνισμός" και αρκετά μεγάλος αριθμός συνδρομητών που να εμπνέουν τέτοιου είδους επενδύσεις. Επίσης ο αριθμός αυτών που έχουν HD τηλεοράσεις είναι μεγάλος για να τον αγνοήσουν.
Για μένα ο καλύτερος τρόπος να δούμε hi def είναι να το απαιτήσουμε μόνοι μας και όχι να περιμένουμε πότε θα φιλοτιμηθούν.
Διακοπή της συνδρομής και όταν θα πάρουν τηλέφωνο να ρωτήσουν τον λόγο, απλά τους λες "Θέλω 16/9 και hi def για να μη πάει χαμένη η καινούργια μου tv των 2000 ευρώ"
Αυτό τουλάχιστον έκανα εγώ.....