Η ώρα ήρθε για την αλλαγή της DLP, που πάμε τώρα;

prokopino

New member
10 November 2008
35
Καλημέρα σε όλους τους φίλους και χρόνια πολλά!!!

Το βασανίζω πολύ καιρό τώρα αλλά τελικά θα το κάνω (μάλλον...)

Έχω μια DLP, την LG RZ-44SZ22RD εδώ και τρία και μισό χρόνια.
Πριν από 2 μήνες της άλλαξα λάμπα (τιμή Ελλάδα η φθηνότερη τιμή 350 ευρά, από το eBay την πήρα με τα μεταφορικά στα 117 ευρά!!!

Γενικά δεν είναι κακή τηλεόραση, υπάρχουν όμως πράγματα που με ενοχλούν:
1. Τα χρώματα δεν είναι ζωντανά, έχουν μια αίσθηση "πλυμένων και ξεθωριασμένων" χρωμάτων, όχι τώρα, από την αρχή.

2. Σε χρήση με κονσόλες video games (PS2 και Wii) με καλά εξτρά καλώδια σύνδεσης με την τηλεόραση (όχι αυτά τα απλά των συσκευασιών, πήρα άλλα, original και στις δύο περιπτώσεις) τα χρώματα έχουν την ίδια αίσθηση όπως ανέφερα και παραπάνω και επιπρόσθετα έχουν μια χαρακτηριστική αργή ανταπόκριση στην κίνηση (κίνηση που έχουν όλων των ειδών τα παιχνίδια....)

3. Σε σύνδεση με DVD η φωτεινότητα πέφτει κατακόρυφα!!! Έχει τύχη να δω ταινία στο DVD και μετά από λίγες μέρες να την έχει η τηλεόραση (επίγεια αναλογική, στο MEGA που στην περιοχή μου - Καρδίτσα - έχει πολύ καλό σήμα) και η εικόνα του MEGA να είναι απίστευτα καλύτερη και πιο ζωντανή από του DVD!!!

4. Λόγω της φύσης της τηλεόρασης (DLP προβολική, άρα λάμπα) έχει για την ψύξη της ανεμιστήρα, πράγμα που δίνει θόρυβο, όχι πολύ, αλλά αντιληπτό...

5. Λόγω της σχετικής παλαιότητας, δεν έχει συνδέσεις νέου τύπου που μου λείπουν: VGA για υπολογιστήρα (βασικό!) και HDMI!!!

Τι καλό έχει;;; (έχει και από αυτό, πως....) :126:
Έχει καλή απόδοση στο τηλεοπτικό σήμα (επίγειο αναλογικό και επίγειο ψηφιακό της ΕΡΤ)

Τι ανάγκες έχω;

α. Βασικά, σε ποσοστό 90% τηλεοπτικό σήμα, το τωρινό αναλογικό και και κοντινό μελλοντικό ψηφιακό (σε δύο - τρία χρόνια θα εκπέμψουν όλοι και όχι μόνο η ΕΡΤ...)
β. Σύνδεση με υπολογιστήρα όχι για Internet αλλά για προβολή ταινιών ή ίσως και games....
γ. Η τηλεόραση αυτή θα πρέπει να μείνει λειτουργική για 5-7 χρόνια, μετά καλά να είμαστε βλέπουμε....

Που έχω καταλήξει έως τώρα;

Έχω καταλήξει στην Panasonic 42PX80EA που τώρα πλέον κοστίζει λιγότερο και από 700 ευρώ!!!
Από ότι διάβασα εδώ είναι μια πάρα πολύ καλή τηλεόραση που ακόμα και όταν κόστιζε 800, 900 ευρώ άξιζε τα λεφτά της και με το παραπάνω!!!

Ο μόνος μου ενδοιασμός είναι το ότι δεν είναι TRUE HD, δεν είναι 1920x1080 αλλά μόνο 1024x768....

Θα μου λείψει αυτό, είναι ντε και καλά για τις απαιτήσεις μου το TRUE HD απαραίτητο;;; Ταινίες σε BlueRay Disk μάλλον θα δω στο μέλλον αλλά από ότι είδα η τηλεόραση ανταποκρίνεται καλά και σε αυτές...
Ψυχολογικά είναι απαραίτητο, πραγματικά όμως;;;;

Με δεδομένο λοιπόν πως δεν θα δώσω παραπάνω από χιλιάρικο, τι κάνω;;;;
Την παίρνω ή περιμένω να ξανακαεί η λάμπα της LG σε 2 χρόνια περίπου;;;;

βασικα ειναι η πιο φθηνη τηλεοραση η LG 42PG6000 αλλα αξιζει ???

εννοω με 750 περνεις την PZ8E