Η παιδική ασθένεια του χαι εντ

angelo

Senior Member
21 June 2006
473
η επιλεκτική έμφαση σε κάποια επι μέρους στοιχεία της αναπαραγωγής ειναι η παιδική ασθένεια του χαι εντ.
Τι λετε για αυτό?

Σε όποιον δεν αρέσει το HiEnd υπάρχει και το HiFi για να
ακούει όλο το μουσικό φάσμα φλατ.
-bye-

Θάλεγα,ότι αυτό περισσότερο έχει να κάνει με τα γούστα του κάθε χρήστη,παρά με αναπόφευκτη "παιδική ασθένεια".

Επίσης ασφαλώς έχει να κάνει και με την εμπειρία ζωντανής μουσικής σαν σημείο αναφοράς.

δεν ειναι αναπόφευκτη αρκει να έχεις σαν σημείο αναφοράς την μαγεία της μουσικής που ειναι ο σκοπός και οχι του ήχου που ειναι το μεσον για να φτάσεις στον σκοπό (τουλάχιστον για μένα)

Re: Απάντηση: Η παιδική ασθένεια του χαι εντ

αμα δεν έχει μπάσο ....

....δεν εχει και μαγεια

Αλλα αμα εχει μπάσο εχει πάντα μαγεία ?

αμα ήταν ετσι τα πράγματα θα ηταν πολύ εύκολα

Παιδικη ασθενεια του hi end ειναι η κατασταση στην οποια βρισκεται καθε hi endas πριν την τελευταια του ηχητικη "αποκαλυψη"

η επιλεκτική έμφαση σε κάποια επι μέρους στοιχεία της αναπαραγωγής ειναι η παιδική ασθένεια του χαι εντ.
Τι λετε για αυτό?

Ανάλογα με το τι εννοείς "επιμέρους στοιχεία της αναπαραγωγής".
Αν εννοείς τις χροιές ή τη θέση των οργάνων, τη φυσικότητα της φωνής, το "σώμα" που έχει το κάθε τι που περιγράφεται στο χώρο τότε υπάρχουν και τα tivoli...

Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει αυτοί που τους αρέσει να ακούν αυτά τα πράγματα και έχουν τον τρόπο να τα απολαμβάνουν θα πρέπει να απολογούνται κιόλας...

μα ειναι σαφές μίλησα για "επιλεκτική έμφαση σε επι μέρους στοιχεία¨δεν ειπα οτι δεν πρέπει να έχουν τα στοιχεία αυτά. Ούτε ειπα για φλατ
Παράδειγμα αυτού που λέω είναι η υπεραναλυτικότητα που πολλές φορές κάνει το αποτέλεσμα κλινικό. Η η υπερβολική έμφαση στην μεσαία σε ηχεία υψηλού κόστους Που ειναι τα ανάλογα μπάσα που δίνουν το δράμα στην μουσική ? Τελικά σε αυτές τις περιπτώσεις θυσιάζεται η ισορροποία στν βωμό του εντυποσιασμού και αυτό το θεωρώ παιδική ασθένεια. Σοβαροί κατασκευαστές δεν πεύτουν σε τέτοια λάθη
magellan έδωσες ορισμούς ή μου φαίνεται ?

Τώρα μιλάμε για τους κατασκευαστές ή τους αγοραστές;
Αν ένας κατασκευαστής δώσει επι μέρους έμφαση στις μεσαίες π.χ. και αφήσει στο μέσο όρο τις υψηλές και τις χαμηλές θα έχει ένα ηχείο για τον καταναλωτή Α που ακούει Jazz π.χ.
Αν ένας άλλος δώσει έμφαση στις χαμηλές θα έχει σαν target τον καταναλωτή Β.

Για να δώσει σε όλο το φάσμα έμφαση θα πρέπει να έχει σαν target τον καταναλωτή Γ ο οποίος δεν έχει οικονομικό πρόβλημα.

Την παιδική ασθένεια δεν κατάλαβα που κολλάει βέβαια...

Επίσης πρέπει να υπάρξει ορισμός της "υπεραναλυτικότητας". -bye-

Δεν εχω καταλαβει το νοημα του θεματος. Μπορει να φταιω και εγω.
Γενικα τωρα τελευταια ανοιγονται καποια θεματα που κατα την αποψη μου δεν εχουν κανενα απολυτως νοημα.

Εγώ παιδική ασθένεια πέρασα ο ίδιος ,όταν μέσα σε μία μέρα έπεσα στα βαθιά.
Μπορεί να ήξερα να πειράζω συχνότητες σε μείκτες από το '87 λόγω ραδιοφώνου αλλά πολύ αργότερα ασχολήθηκα με σάλια , σφραγίσματα, ανάσες , που είναι το πιάνο της Πασπαλά οεο, τον καημένο τον Μασακέλα και την ξενέρωτη την Κραλ.

Όταν μετά από 15 χρόνια άκουσα ότι οι αγαπημένοι μου Breathless είχαν ψευδό τραγουδιστή τρελλάθηκα. Εγώ νόμιζα ότι το αδιευκρίνιστο χσιχ αντί για σι ήταν του βινυλίου.

Έτσι για ένα εξάμηνο δεν άκουγα μουσική. Μόνο κομμάτια της. Ήμουν δυστυχισμένος.
Το ξεπέρασα με ψυχανάλυση, Kyuss, τεκίλες ,συνήθεια και παιδικές ασπιρίνες.

Η ουσία Κύριοι είναι η μουσική στην ολότητα της. Γι αυτό και μου αρέσουν πιο μουσικά μηχανάκια, ακόμη και παλιότερα, δεν μου αρέσουν τα βουρτσισμένα αλουμίνια,κάτι χύτρες ταχύτητας, μου αρέσει το ξύλο (όχι να τρώω-όχι ακόμη ποιος ξέρει αργότερα), δεν μου αρέσει το πλέξιγκλας , to τσίκι-τσίκι, οι υπεραναλύσεις κ.τ.λ.

Αφού ξεπέρασα την αρρώστια στο σπίτι, είμαι ευτυχής με τα μηχανάκια μου.
Εξάλλου όταν ήμουν έτοιμος να κατρακυλήσω, πήγαινα στον Πύργα μία φορά την εβδομάδα και όλο και κάτι καινούργιο θα άκουγα.
Ο Γιώργος έχει δοκιμάσει ότι κινείται στην Εληνική αγορά.
Με έχει σώσει πολλές φορές.

Αγαπητοι φιλοι,

νομιζω οτι το πραγματικο hi-end (δεν μου αρεσει σαν ορος) απεχει πολυ απο αυτο που καμμια φορα ονομαζουμε.

Οταν λεμε υψηλη πιστοτητα εννοουμε κατι το εκπληκτικα, το αφανταστα, το τρομακτικα καλο.

Hi-End ειναι το συστημα που σου κοβει κυριολεκτικα την ανασα.

τι παιδικες αρρωστιες και τετοια.

Δεν υπαρχουν αυτα.

Hi-End ειναι το συστημα που αναπαραγει τα παντα με ποιοτητα που κοβει την ανασα, κανει την καρδια να χτυπα γρηγοροτερα, σε κανει να ακολουθεις το ρυθμο χαζεμενος, νομιζεις οτι εισαι εκει.

Ανεξαρτητως μουσικου ειδους.

Ενα πραγματικο hi-end συστημα, δεν το αλλαζεις, δεν ψαχνεσαι.
Δεν υπαρχει λογος να αλλαξεις τιποτα οταν φτασεις εκει.

Hi-End για τους περισσοτερους θα ειναι παντα μια ουτοπια.

Οταν ομως φτασεις εκει, ευχαριστεις το Θεο.

Χαιρετισμους σε ολους.

Hλια συμφωνω σε αυτα που λες.

Βασικα οχι μονο συμφωνω. Κυριολεκτικα με ενα μηνυμα τα ειπες ολα. Το εχεις πιασει το νοημα!

Εδωσες τον τελειο ορισμο του hi-end!

Δυστυχως εχω αρχισει να πιστευω οτι δεν υπαρχει κανενα συστημα που να αναπαραγει τα παντα τελεια οσο λεφτα και αν δωσεις. Προσεξτε. Ειπα τελεια, οχι απλα καλα.

Last edited:
Το Hi end ειναι μεσα στο μυαλο μας και οριζεται υποκειμενικα και μονο.
Hi end το οριζεις εσυ το συστημα σου και οχι οι αλλοι.
Τι να το κανω το hi end συστημα κυριοι αν δεν ειμαι ψυχολογικα καλα,αν εχω προβληματα στην οικογενεια μου ,την δουλεια μου η την υγεια μου?
Τι να το κανω το συστημα των 50.000 ευρω ,οταν ειμαι μισθωτος των τρεις και εξηντα και δινω με ευκολια 1000 ευρω για ενα καλωδιο,ξεροντας οτι το υπολοιπο του μηνα θα τρωω εγω και η οικογενεια μου ψωμι και ελια ?
Αλλα!!!!!!!!το συστημα μου καταφερα να το κανω hi end και ποσως με ενδιαφερει αν την ζωη την δικια μου και της οικογενειας μου την εχω κανει χαλι εντ.
Πολυ φοβαμαι οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των υποτιθεται χαιενταδων ,ετσι παρανοικα λειτουργει γιατι ,δεν εχει συνηδειτοποιησει οτι ,πρωτα την ζωη του πρεπει να κανει Hi end και μετα το συστημα του.
Αυτη ακριβως για μενα ειναι η παιδικη ασθενεια του Hi end,η μηπως κανω λαθος?

Δηλαδη ενας ζαπλουτος δεν κινδυνευει απο "παιδικες αρρωστιες"? Μονο αυτοι που δεν εχουν να βγαλουν το μηνα μετα?

Απο τις παιδικες ασθενειες κινδυνευουν ολοι,απλα οι Ζαμπλουτοι που αναφερεις αν μη τι αλλο εχουν εξασφαλισμενα τα προς το ζειν.
Ξερω εξ αλλου πολλους "μισθωτους" που περνανε πολυ καλυτερα απο πολλους "ζαμπλουτους" ,απλα το μυαλο τους δεν το εχουν για να γεμιζει το κεφαλι τους ,το "κουραζουν" βαζοντας στην σωστη θεση τις προτεραιοτητες της ζωης τους.