Η παροιμία "...μώ την ατυχία μου" για μένα μάλλον γράφτηκε...

Chris2756

New member
Ειχα ποοοοολυ καιρο να λειτουργησω το συστηματακι μου, τοσο για μουσικη οσο και για ταινιες. Λιγο τα προβληματα,λιγο τα τρεχαματα, λιγο η ελειψη διαθεσης, ασε που εχς και πολυ χαμηλο παραγοντα WAF. Πριν κανα μηνα ειπα να κανω μια επαεκκινηση. Και...μου ειρθαν τα μαντατα. DVD player ταπαιξε και παει καλια του. Μαλλον χαρηκα γιατι της πλακος ειταν και απο καιρο τωρα, ελεγα να παρω ενα blue ray.Εδω θελω ολιγη κατηχηση γιατι εχω χασει την μπαλα με τοσα καλουδια που κυκλοφορουν. Τι πως διαλεγω κατι αναλογο με τα υπολοιπα, σε πια τιμη κτλ. Η Τουβουλα τσαφ παει κι αυτη. Επρεπε να την ειχα αλλαξει με μια lcd 42αρα. Εδω ξερω τι και πως, αλλα κανω το κοροιδο μπας και φιλοτιμηθει κανενας απο τους δυο μανταχαλεους που αναστησα και μου την κανουν δωρο. Προενισχυτης, εδω πονεσε, δεν το κρυβω. Στο κοματι που εχω η επιλλογη εισοδου πηγης (cd-dvd-tuner) καθως και επιλλογη συστηματος ηχου(mono-stereo-dolby) γινεται μονο απο το κοντρολ και δεν υπαρχει διακοπτης επιλλογεας. το κοντρολ μαλον χαλασε κι εμεινε κλειδομενο στις θεσεις cd και stereo. Δοκιμασα να συνδεσω ενα tuner στην εισοδο cd του προ, αυξομοιωνει ο ηχος αλλα ο μονος ηχος που ακουω ειναι ενα βουισμα απο τα mildrange μεγαφωνα. Τι κανω εδω? Πως ελεγχω? Τα πεταω, επισκευαζω. πειτε καμια γνωμη γιατι ψιλοβραχυκυκλωσα.

Απάντηση: Η παροιμια "μαμω την ατυχια μου? Για μενα μαλλον την γραψανε

Πιό αναλυτικά το DVD τι πρόβλημα έχει;

Αν πχ δεν ανοίγει το πορτάκι, ένα λαστιχάκι μάλλον είναι το θέμα, κόστος <1 .
Αν πχ δεν ενεργοποιείται, μάλλον κάποιοι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές στο τροφοδοτικό θα χάλασαν, ελάχιστο κόστος.

Λίγο να πιάνουν τα χέρια σας θέλει.

Re: Η παροιμια "μαμω την ατυχια μου? Για μενα μαλλον την γραψανε

Στη Βερανζέρου στη Στοά Φέξη στην Κάνιγγος, υπάρχει κατάστημα που ό,τι τηλεκοντρόλ έχεις είτε βάσει μοντέλου, είτε βάσει κωδικού στο βρίσκει και στο προγραμματίζει και διαλέγεις μάλιστα ανάμεσα σε 3 μοντέλα αναλόγου τιμής. Εχω φτιάξει 3 στο συγκεκριμένο κατάστημα για τηλεοράσεις και dvd, δεν δοκιμάζεις εκεί; Δεν έχεις να χάσεις και τίποτα. Πάντως άποψή μου, αν διαθέτεις κάποια χρήματα, έστω και με δόσεις, ευκαιρία για αναβάθμιση, τα blue ray πλέον είναι φθηνά, οι τηλεοράσεις το ίδιο, χτυπάς κι ένα ολοκαίνουριο av ενισχυτή κι είσαι σούπερ. Είπες ότι έχεις προενισχυτή, για δώσε περισσότερες πληροφορίες, τι χρήση, ταινίες, παιχνίδια, μουσική; Χώρος, ηχεία αν έχεις και φυσικά μπάτζετ για να σε κατευθύνουμε.

Last edited:

.... Δοκιμασα να συνδεσω ενα tuner στην εισοδο cd του προ, αυξομοιωνει ο ηχος αλλα ο μονος ηχος που ακουω ειναι ενα βουισμα απο τα mildrange μεγαφωνα.....

Με κεραία ή χωρίς;

Απάντηση: Re: Η παροιμια "μαμω την ατυχια μου? Για μενα μαλλον την γραψανε

Δεν εχω ορισει κοντηλι, για τον λογο οτι δεν ειμαι 100% σηγουρος και για τις συσκευες που υποτηθεται οτι λειτουργουν. Ισως και καποιο ηχειο να εχει προβλημα. Απο μια μικρη ματια που εριξα υπολογιζω περι τα 600 ευροπουλα για μια 40αρα ΤV, 200-300 για blue ray. Δεν ξερω αν μπορω να επισκευασω τον προενιχυτη η πρεπει να αντικαταστησω κι αυτον. Δεν νομιζω να βρω σημερα τοσο φτηνο AV pre, οσο αυτος που ειχα AMC AV91HT, καποιον μεταχειρισμενο ισως. Και βεβαια δεν μπορω ολα τα κοματια με την μια, θα παρει λιγο καιρο. Γι αυτο ζητω συμβουλες απο ατομα που εχουν τις γνωσεις ωστε να με κατευθινουν λιγο.
Ευχαριστω για το ενδιαφερον

Με κεραία ή χωρίς;
οκ εχει 2 υποτυποδεις κεραιες FM-AM, αλλα τι σημασια εχει? Εστω και με παρασητα δεν επρεπε να ακουγιεται καποιος ηχος?

Για τον προενισχυτή δοκίμασε να βρεις τηλεκοντρόλ. Ποιό μοντέλο είναι;
Δοκιμασα σε καποιο μαγαζυ on line, χαλανδρι που λενε οτι σου βρισκουν κοντρολ για την συσκευη σου, αλλα για την δικη μου δεν ειχαν τιποτα. Προενυσχητης ειναι ο AMC AV81HT THX

Hχεια Roister steles130, Roister center 2/7, Jamo surround 200, woofer Rel Strata 2
προ AMC AV81HT thx τελ Rotel RB985 THX 5καναλος. Ο Ροτελακος μου μπορει ναναι γερος σαν κι εμενα αλλα κωτσονατος και σκυλι μαυρο. Υπαρχουν ακομα εν ζωη ενα tuner και ενα cdplayer Sony.
H χρηση ειναι λιγο απο ολα. Εχω μια αρκετουτσικη συλλογη dvd ταινιων και cd μουσικης και η ασχολια μαζυ τους με ευχαριστει και με ξεκουραζει. Και το ραδιοφωνο επισης, οπως πολοι γνωριζουν, η σχεση μεταξυ ακροατη- ραδιοφωνου μπορει να ειναι, παρασητικη, αλλα ειναι ερωτας. Κατι σαν την σχεση Ελλαδας-Ελληνα. Αυτο το γνωριζουν ολοι.