Η περιοδεία...

grio

Αν. Γενικός Διαχειριστής
Staff member
16 March 2011
4,592
Αθήνα
Crosby, Stills, Nash & Young - CSNY 1974

CSNY_1974.jpg

Η ιστορική περιοδεία του 1974.
Διάρκεια, περισσότερο από 2 μήνες.
Τριάντα ένα κονσέρτα σε είκοσι τέσσερις πόλεις.
Ακροατήριο που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο.
Απαιτήθηκαν 5 χρόνια για να προετοιμαστεί η κυκλοφορία της
και τελικώς να παρουσιαστεί με την μορφή τριπλού CD και μπόνους DVD,
φέτος το καλοκαίρι του 2014, 40 χρόνια μετά...

'Eνα λαιβ, από το αγαπημένο γκρουπ, που ανταγωνίζεται το 4 Way Street και σε σημεία το ξεπερνάει!

Και το δελτίο τύπου...

Last edited:
Ο Nash στο Rolling Stone...

"Αυτό είναι το πιο δύσκολο πρότζεκτ που έχω κάνει ποτέ" λέει ο Nash στο Rolling Stone. "Και αυτό σε μεγάλο βαθμό λόγω της ατζέντας των άλλων ανθρώπων και της προσπάθειας να ευχαριστηθούν τέσσερα άτομα ταυτόχρονα. Μόνο ένα χρόνο, μας πήρε να κάνουμε τη φυσική δουλειά, αλλά χρειάστηκαν τρία ή τέσσερα χρόνια ακόμη, για να ολοκληρωθεί.

Ο Neil Young, ο Θεός να ευλογεί τις βαμβακερές κάλτσες του, πάντα ήθελε όσο το δυνατόν, ο ήχος να πλησιάζει την εμπειρία της ηχογράφησης. Ήθελε να γίνει 24/192, και αυτό είναι που κάναμε. Ακούγεται εκπληκτικά. Υπάρχουν 40 τραγούδια που θα αποδείξουν ότι ήμασταν, πολύ 'αξιοπρεπής' ροκ μπάντα.

Ήταν μια πολύ απαιτητική περιοδεία, προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε το πνεύμα μας και να κρατήσουμε τον εαυτό μας επικεντρωμένο ως μπάντα, αλλά με όλο το χάος που επικρατούσε, τους περισπασμούς και τις ουσίες, είμαι έκπληκτος με ό,τι κάναμε, ειλικρινά.

Θέλαμε τις καλύτερες εκτελέσεις του κάθε κομματιού για αυτή τη συλλογή. Έτσι ο Joel και εγώ ακούσαμε κάθε λεπτό από τις πολυκαναλικές εγγραφές και επιλέξαμε τα καλύτερα. Για παράδειγμα, πήραμε την καλύτερη απόδοση του 'Almost Cut My Hair' και την στείλαμε στο David για την έγκρισή του. Το ίδιο κάναμε με τον Stephen και τον Neil.

Ήθελα οι άνθρωποι να βιώσουν την παράσταση. Θέλαμε να τους δώσουμε μια θέση στην 10η σειρά, στη μέση, έτσι ώστε να μπορούν να καθίσουν και να απολαύσουν την παράσταση. Ξεκινά με ένα ηλεκτρικό σετ και στη συνέχεια, κάναμε ένα ακουστικό σετ, μερικές φορές με μπάσο και τύμπανα και άλλοτε χωρίς και στη συνέχεια καταλήξαμε με ένα εκρηκτικό τελευταίο ηλεκτρικό σετ.
"

Θα συμπληρώσω αργότερα την αξιολόγησή μου, αν και την φαντάζεστε, όταν θα ηρεμήσω από τις στενάχωρες καταστάσεις μου. Πιθανότατα να μεταφέρω και το νήμα στις παρουσιάσεις...

Το καλυτερο δωρο που μας εκανε ο μουσικος κοσμος μεχρι τωρα για το 2014. Το ξεκινας και απλα δε θελεις να τελειωσει.