Η πρώτη μας πυρόσβεση/κατάσβεση

Αφού εκφράσω και εγώ το θαυμασμό μου για το εγχείρημα και την πρώτη επιτυχία, να ξεχωρίσω το παρακάτω απόσπασμα:

Περάσαμε διάφορα στάδια εκπαίδευσης από Γάλλους ειδικούς Δασολόγους-Δασοπυροσβέστες (επιστήμονες οι άνθρωποι), καθώς και αρκετά σεμινάρια και ασκήσεις με την Π.Υ Αλιβερίου, αποκομίσαμε γνώσεις και μάθαμε πράγματα πού είναι αδύνατο να τα γνωρίζει ένας αδαής.

Η διάθεση είναι αναγκαία, αλλά δεν αρκεί. Χρειάζεται και γνώση. Μπράβο σας!

Re: Απάντηση: Η πρώτη μας πυρόσβεση/κατάσβεση

Εισαστε άψογοι, μπράβο σας!!!!
Ελπίζω όμως να μην χρειαστεί να τρέξετε ξανά...

Ειδικα φετος θα χρειαστει να τρεξουν οσοι μπορουν.....

η ανοησια της αυτοδιοικησης-κυβερνησης να τρεξουν το κτηματολογιο σε θερινους μηνες θα ανοιξει τους ασκους του Αιολου και μαλιστα σε αγριως κατοικημενες περιοχες.

Αναμενεται πολυ θερμο καλοκαιρι.....εσω ετοιμοι Βασιλη και λοιποι.

Μπράβο, όχι μόνο για την κίνηση αλλά και για την οργάνωση!

Τέτοιες κινήσεις είναι καλό να γίνονται αλλά πάντα με σωστή μελέτη και σχεδιασμό και φυσικά την ανάλογη εκπαίδευση!

Μπράβο βρε παιδιά!
Και μακάρι να μην είχε χρειαστεί να την κάνετε την κατάσβεση.

Πάντως το περάσατε το μήνυμα: "Είμαστε έτοιμοι".

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η πρώτη μας πυρόσβεση/κατάσβεση

η ανοησια της αυτοδιοικησης-κυβερνησης να τρεξουν το κτηματολογιο σε θερινους μηνες θα ανοιξει τους ασκους του Αιολου και μαλιστα σε αγριως κατοικημενες περιοχες.

Πολύ σωστή παρατήρηση....:a0210:

...καλό κουράγιο στα παιδιά που προχώρησαν σε τέτοια πρωτοβουλία..και εύχομαι να περάσει το καλοκαίρι με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα...

Έχει ξεκινήσει μια παρόμοια προσπάθεια και στη Χαλικιδική, στον Άγιο Νικόλαο.

Το αξιοσημείωτο μάλιστα είναι ότι στη συγκεκριμένη περιοχή δεν κάηκε τίποτα, αλλά μετά τις φωτιές στο πρώτο πόδι, οι άνθρωποι ξεκίνησαν εθελοντικό σώμα πυροσβεστών.

Ώρα 04:00 ξημερώματα. Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη πάλι στα Στύρα, θα ενημερώσω αργότερα μόλις μπορέσω.....

Νεότερα από την σημερινή πυρκαγιά:
Ξέσπασε λίγο πριν τις 4 το πρωί στο χωριό Ρεούζι των Στύρων όταν λογω του δυνατού άνεμου κόπηκε (!!!) καλώδιο υψηλής τάσης από κολώνα της ΔΕΗ.
Φτάσαμε σε 10 λεπτά σχεδόν και η φωτιά είχε πάρει ήδη διαστάσεις. Προλάβαμε όμως να την σταματήσουμε σε ένα αγροτικό δρόμο μέχρι να έρθουν τα οχήματα της ΠΥ. Αργότερα με το πρώτο φως γύρω στις 06:00 ήρθαν δύο ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα.
Μέχρι τις 12 σχεδόν το μεσημέρι τα μέλη του Συλλόγου μαζί με την Πυροσβεστική σβήναμε μικροεστίες και μικρές αναζωπυρώσεις.
Κάηκαν περίπου 150 στρέμματα άγριας βλάστησης.

Συμπέρασμα: Χωρίς να ευλογούμε τα γένια μας προλάβαμε πάλι το κακό.
Άν αυτή η φωτιά ξέφευγε θα κατέστρεφε όσο πράσινο είχε απομείνει από την περσινή πυρκαγιά.....

Φωτογραφίες θα ανεβάσω αργότερα.

Υ.Γ Παιδιά σας ευχαριστούμε για την συμπαράσταση και τα καλά σας λόγια.

Το άκουσα στο ραδιόφωνο ότι υπήρχε φωτιά στην Κάρυστο, και αμέσως πήγε το μυαλό μου σε σας!!!

Είναι φοβερό το συναίσθημα ότι κάποιος θα είναι εκεί!

Μπράβο γι' ακόμα μιά φορά!

Φωτό από την σημερινή πυρκαγιά
Διόρθωση: Κάηκαν τελικά περίπου 80 στρέμματα δασικής έκτασης και όχι 150 που έγραψα προηγουμένως:BDBDG54:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Χαίρομαι ιδιαιτέρα που καταγράφεις τις κινήσεις και τις εμπειρίες σας. Καθώς είναι ιδιαιτέρα δύσκολο να πληροφορηθούμε με άλλο τρόπο για αντίστοιχες ενέργειες.
Δυστυχώς τα μέσα … συνήθως ευλογάγανε τα γένια τους (φτάσαμε πρώτοι… δείτε τις αποκλειστικές εικόνες κ.ο.κ.). Οι όποιες αναφορές σε εθελοντές είναι τυπικές και έχω την εντύπωση ότι απλά έχουν ‛μάθει το ποίημα τους’.

Με τόσα και τόσα λεφτά που δαπανούνται στην Ελλάδα. Λυπημέ που δεν έχει εκπαιδευτεί με αντίστοιχο τρόπο ο κοινός λαός της Ελλάδας.
Ποτέ δεν έχω δει πυροσβέστη-Εκπαιδευτή (ή πείτε τον όπος θέλετε) να περνά από πλατείες και χωριά για να παραδώσει απλά μαθήματα. Κρίμα.

Σύντομα να αναφέρω ότι από τις εμπειρίες που έχω στο Εξωτερικό με έχουν εντυπωσιάσει κυρίως δύο πράγματα:

/Τα πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονται παρκαρισμένα διάσπαρτα στις Άλπεις σε μικρά κτήρια πυροσβεστικής. Σε περίπτωση φωτιάς οι εθελοντές έχουν άμεση πρόσβαση σε άρτιο εξοπλισμό. Δηλαδή αρπάζει φωτιά, και αμέσως πάει ο φούρναρης ο γείτονας και δύο αγρότες, παίρνουν το όχημα και τρέχουνε.
Εννοείτε ότι δεν χρειάζεσαι ‛άδεια’ από τον εργοδότη ο οποίος το θεωρεί τιμή του να έχει στην υπηρεσία του εθελοντές. Όλοι τους έχουν περάσει από πολλές εκπαιδεύσεις και άλλωστε έχουν συμφέρον (όπως όλοι μας) να μην καεί η περιοχή τους.
Εσείς χρειάστηκε από όσο καταλαβαίνω να βάλετε δικά σας χρήματα για εξοπλισμό. Κρίμα!

/Η Μαγιόρκα είναι ένα σχετικά μικρό νησί. Έχει λιμάνι-αεροδρόμιο με 7 παρκαρισμένα κανατνέρ! (ποσα έχουμε στην Κρήτη ή τη Ρόδο ή…????)