Η πτώση των ΜΜΕ

Απάντηση: Re: Η πτώση των ΜΜΕ

Στο Σύνταγμα χύθηκε αίμα, αλλά στο MEGA…Ξηρό αγοράζουν...

mega_1.jpg


Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη. Την ώρα κατά την οποία στην πλατεία Συντάγματος κατάφτασε ασθενοφόρο για να μεταφέρει στα Επείγοντα σοβαρώς τραυματισμένο διαδηλωτή από χτύπημα άνδρα των ΜΑΤ με κλομπ, στον οποίο μάλιστα είχαν περάσει χειροπέδες, στο δελτίο ειδήσεων του MEGA έδωσαν προτεραιότητα στο το ΑΝ ο Χριστόδουλος Ξηρός κι ο Νίκος Μαζιώτης σκόπευαν να χτυπήσουν τα γραφεία της Ν.Δ. στη Λεωφόρο Συγγρού, καθώς και με την κακοκαιρία που πλήττει την Ευρώπη.

Σε μια ακόμα κίνηση αντιπερισπασμού από την αστυνομική αυθαιρεσία, η οποία είναι προφανές ότι δεν ασκείται δίχως άνωθεν εντολές, το κατ’ εξοχήν συστημικό τηλεοπτικό κανάλι πετά τη μπάλα στην εξέδρα, αναπαράγοντας την προπαγάνδα των αστυνομικών αρχών που έχουν σπεύσει αν συνδέσουν το Ι.Χ.-«γιάφκα» στο Παλαιό Φάληρο με τους δραπέτες Ξηρό και Μαζιώτη. Ταυτοχρόνως, το μαζικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, κατά το οποίο οι διαδηλωτές έχουν δεχθεί επίθεση και με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, περνά σε…τρίτη μοίρα, ενώ αποδίδεται η ευθύνη για επεισόδια σε αναρχικούς που κινήθηκαν κατά χρυσαυγιτών. MEGAλες "αλήθειες"...

http://www.koutipandoras.gr/article/105687/sto-syntagma-hythike-aima-alla-sto-megaxiro-agorazoyn
 
Σε μια υπεύθυνη δήλωση του Σεραφείμ Φυντανίδη για το πρόσωπο του ιδιοκτήτη του E-TV, Doctor Khaled Hamvi, περιορίστηκε το ΕΣΡ για να εγκρίνει τη μεταβίβαση του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού 902 TV από το ΚΚΕ στην “A-Horizon Media Ltd, μέτοχος της οποίας είναι η “Nalotia Ventures LTD” ( Doctor Khaled Hamvi 94%, Σεραφείμ Φυντανίδης 1%, άλλα πρόσωπα 4%).

Η “Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ” πουλήθηκε αντί τιμήματος 3,7 εκατ. ευρώ πλην όμως παρά την έρευνα των 8 μηνών που έκανε το ΕΣΡ με το κλιμάκιο των ειδικών επιστημόνων δεν κατέληξε στο αν ο επιχειρηματίας διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια για τη μεταβίβαση. Το ΕΣΡ, με το επιχείρημα πως τα κεφάλαια του επενδυτή έχουν αποκτηθεί στην αλλοδαπή, δηλώνει πως δεν είναι υποχρεωμένο να ελέγξει τα μέσα χρηματοδότησης της αγοραπωλησίας. Για το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν ζητήθηκαν άλλα στοιχεία πλην της υπεύθυνης δήλωσης του Σ. Φυντανίδη, και η έρευνα που ακολούθησε έγινε με αναζήτηση στο Internet δεν είχε αποτέλεσμα. ”Όποιος έχει κάνει τη δήλωση έχει την ευθύνη” ήταν η δήλ,ωση του προέδρου του ΕΣΡ, Ι. Λασκαρίδη, ο οποίος υποστήριξε “δεν έχω λογο να ρωτήσω να ρωτήσω αν είχε μητρώο (σ.σ. ο ιδιοκτήτης), έχω υποχρεώση να προσδιορίσω το φυσικό πρόσωπο”.

Με αυτά τα δεδομένα το συμβούλιο από την περασμένη Δευτέρα ενέκρινε την πώληση της “Ραδιοτηλεοπτικής” και επί της ουσίας του δικαιώματος εκπομπής σε δημόσια συχνότητα, με μόνη διαφωνία εκείνη της αντιπροέδρου της Αρχής, Λίνας Αλεξίου, η οποία ως τώρα δεν ακόμη τοποθετηθεί. Με την απόφαση αυτή και ενώ δεν έχει ζητηθεί η συνδρομή άλλων υπηρεσιών του κράτους, η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή επιτρέπει επί της ουσίας την πώληση ενός σταθμού εθνικής εμβέλειας σε ένα υπήκοο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με μόνη εγγύηση την υπεύθυνη δήλωση ενός στελέχους της εταιρείας. ΤοΕΣΡ δεν έχει ακόμη απαντήσει για τη διαδρομή του χρήματος στη συγκεκριμένη περίπτωση.


http://www.typologies.gr/με-υπεύθυνη-δήλωση-εντοπίστηκε-ο-άραβ/

ΚΛΑΙΩΩΩΩ......
 
δε μπορω να το καταλαβω αυτο.
Τι παει να πει,ειναι αλλοδαπος και δεν μπορει να ελεγχθει;
Οταν καποιος Αραβας ειχε εμφανιστει,για ν'αγορασει τον ΠΑΟ,του ειχε ζητηθει,να καταθεσει εγγυητικη επιταγη σε καποια τραπεζα,ως εχεγγυο,πραγμα που δεν εκανε κι εφαγε ''πορτα''.
Ο συγκεκριμενος τωρα αλλοδαπος υπηκοος,γιατι δεν ακολουθει την πεπατημενη πρακτικη της εγγυητικης;
 
Του ειχε ζητηθει απο τον ιδιο τον ΠΑΟ, εδω απο ποιον; απο το δημοσιο; μα προκειται για ιδιωτικη υποθεση!
 
Μιας και το νήμα της ΕΡΤ δεν ξαναάνοιξε.....

https://www.youtube.com/watch?v=YrxZNDfwzqE&

Σοβαρό επεισόδιο,χθες, στη ΔΤ στην εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση”. Κατά τη διάρκεια της δημοσιογράφος από το Κίεβο, ο δημοσιογράφος Νίκος Φραγκάκης εμφανίστηκε να αμφισβητεί το ναζιστικό χαιρετισμό του Ουκρανού Πρωθυπουργού, Αρσένι Γατσενιούκ, αποδίδοντας τον, στη …γωνία του φωτογραφικού φακού , υποστηρίζοντας πως οι ακροδεξιοί της κυβέρνησης ασχολούνται με τη διαφθορά!

Η ΔΤ έχει επιλέξει να βγάλει στον αέρα το συγκεκριμένο δημοσιογράφο από το Κίεβο, και να φιλοξενήσει τηλεφωνικά το Δημήτρη Λιάτσο, τον επί χρόνια ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μόσχα, από τον οποίο δεν ζήτησαν να μεταβεί στην Ουκρανία. Αν και βρίσκεται στην Αθήνα, χωρίς αποστολή από τη ΔΤ, δεν προσκαλείται στο στούντιο, σε αντίθεση με το Δημήτρη Απόκη, ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον, ο οποίος βρίσκεται στο πλατό ως συνομιλητής. Η επίσκεψη Βενιζέλου στην Ουκρανία και η συνάντησή του με το Γατσενιούκ, έχουν αντίκτυπό τους στην κυβερνητική τηλεόραση της ΔΤ, δίνοντας το λόγο σε εκείνους που δεν έχουν άμεση γνώση των πραγμάτων και περιορίζοντας όσους παρακολουθούν επί πολλά χρόνια τα γεγονότα.

Ο Νίκος Φραγκάκης επέμεινε πάρα πολύ στο να πείσει πως ο Γατσενιούκ δεν χαιρέτησε ναζιστικά, μετά και από διευκρινιστικές ερωτήσεις που υπέβαλαν οι παρουσιαστές της εκπομπής, Βάλια Πετούρη και Διονύσης Μποτώνης. Στη συνέχεια έδωσαν το λόγο, μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης στο Δημήτρη Λιάτσο, τον οποίο προσφώνησαν ως “καλό συνάδελφο” και όχι ως ανταποκριτή, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδρασή του. Στον αέρα αμφισβήτησε την ουσία των λεγομένων του δημοσιογράφου Νίκου Φραγκάκη, καθώς ο τελευταίος επικαλέστηκε την επιστημονική του ιδιότητα του Ουκρανού πρωθυπουργού, για να υποστηρίξει πως ο χαιρετισμός δεν είναι ναζιστικός… Ο Δημήτρης Λιάτσος σημείωσε πως επί των ημερών της ΕΡΤ είχε πάντα ανταποκριτή, ο οποίος πήγαινε στις εμπόλεμες ζώνες, προσθέτοντας πως “οι ημέρες είναι γκαστρωμένες”. Πρόσθεσε επίσης πως παρά το γεγονός πως καθώς δεν του πρότεινε να πάει κανείς να πάει στο Κίεβο, τη Μαριούπολη ή την Κριμαία, βρίσκεται στην Αθήνα και παρόλα αυτά η ΔΤ δεν θέλησε να τον καλέσει στο στούντιο. Ο Δ. Λιάτσος εξήγησε πως η Μόσχα αυτή τη στιγμή επιχειρεί να επαναλάβει όσα έπραξε η Μεγάλη Αικατερίνη, στο Ρωσοτουρκικό πόλεμο, που ήταν και η αφορμή για την απελευθέρωση των βαλκανικών λαών. “Μεταξύ αυτών, αυτός που γεννηθήκαμε, ο ελληνικός”!

Στο στούντιο της ΔΤ ο Δημήτρης Απόκης, επί πολλά χρόνια ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον, συνέστησε ψυχραιμία. Ο Δ. Λιάτσος δεν άφησε αναπάντητο τον υπαινιγμό , λέγοντας πως ψυχραιμία πρέπει να έχουν αυτοί που λαμβάνουν αποφάσεις. Ο Δ. Απόκης επανήλθε κάνοντας λόγο και πάλι για ψυχραιμία, “ειδικά, όταν μιλάμε μέσα από την ελληνική δημόσια τηλεόραση” και “δεν είναι ο ρόλος μας να παίρνουμε το ρόλο της μίας ή της άλλης πλευράς”.”Δεν είμαι εγώ αυτός που το 2003 φωνάζαν οι Έλληνες τηλεθεατές << Voice of america>>”, ανταπάντησε ο Δ. Λιάτσος, επαναλαμβάνοντας πως η ΔΤ δεν τον κάλεσε στο στούντιο για να πει τη γνώμη, υπογραμμίζοντας πως αυτό δεν τιμά τους παρουσιαστές.

http://www.typologies.gr/επιχείρηση-δικαιολόγησης-από-τη-δτ-τ/
 
http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1972531

ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ
Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 - 00:05

Κυριαρχεί ο νόμος της νύκτας και των μπράβων!



Στην Ελλάδα έκαναν κουμάντο τέσσερις οικογένειες. Ήταν τα λεγόμενα νέα τζάκια της μεταπολίτευσης. Οι συνομιλητές του Ανδρέα Παπανδρέου, οι οποίοι είχαν αναλάβει το θεάρεστο έργο της δημιουργίας μιας... αριστερής γενιάς "βιομηχάνων" και "επιχειρηματιών". Κι επειδή αυτά δεν γίνονται ούτε στα παραμύθια, η χώρα έφτασε στο σημείο να θυμίζει Κολομβία! Στρατός από μπράβους χώρισε την χώρα σε ζώνες επιρροής, όπως η μαφία στα καλύτερά της στο Σικάγο και στην Νέα Υόρκη!

Και που να μιλήσεις! Που να πεις τον πόνο σου; "Αποδέχεσαι" ότι ο "Τσαλικίδης αυτοκτόνησε"! Πως έγινε αυτό; Κι έπειτα σκέφτεσαι την δική σου οικογένεια. Βλέπεις και τον αστυνόμο να κλείνει βιαστικά τον φάκελο και αρχίζεις να κάνεις σχέδια για το πως θα στείλεις τα παιδιά σου στο εξωτερικό. Να είναι μακριά από αυτό τον βάλτο που διαφεντεύουν οι νονοί της νύκτας και οι παρατρεχάμενοί τους.

Κι η Δικαιοσύνη; Είναι τυφλή! Δεν έτυχε να βλέπει την ώρα που οι μιζαδόροι έκαναν πλιάτσικο με τα λεφτά των φορολογουμένων. Ούτε τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ είδε. Κι είμαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν θα βλέπει ούτε την ώρα που οι μπράβοι του παρακράτους θα στήνουν την επόμενη "αυτοκτονία". Κάτι άλλο θα κάνει εκείνη ακριβώς την ώρα...

Είναι ισχυροί. Είναι πανίσχυροι γιατί έχουν στην διάθεσή τους μεγάλη οικονομική επιφάνεια και μπορούν να ελέγχουν Μέσα Ενημέρωσης. Μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να ανεβάσουν και να κατεβάσουν κυβερνήσεις και το έχουν ήδη αποδείξει. Και νομίζετε ότι δεν μπορούν να βγάλουν "επικίνδυνο" τον οποιονδήποτε από εμάς; Να τον διασύρουν, να τον κατασυκοφαντήσουν και στο τέλος να τον πετάξουν βορά στα λιοντάρια.

Τι είδους δημοκρατία είναι αυτή που επιτρέπει στους ισχυρούς να γίνονται ακόμη πιο ισχυροί ελέγχοντας τους δίαυλους της επικοινωνίας και της πληροφόρησης; Πόσο ακόμη ο νόμος της σιωπής θα υπαγορεύει τα πάντα σε αυτή την χώρα;

Θέλουμε να μιλάμε για μεταρρυθμίσεις; Για Δημοκρατία; Τότε πρέπει να εξετάσουμε τον τρόπο λειτουργίας των Μέσων Ενημέρωσης. Τις πηγές χρηματοδότησης τους, το ποιός μπορεί να είναι μέτοχος, τι άλλες δουλειές επιτρέπεται να κάνει. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να έχω ένα περίπτερο και να στηρίζω μέσω της εφημερίδας μου αυτό το περίπτερο!

Και μην νομίσετε ότι μιλάμε μόνο για εκδότες. Δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς ιδιοκτήτης. Γι´ αυτό και μιλάμε για τους τρόπους χρηματοδότησης. Τα Μέσα Ενημέρωσης μπορεί και να ενοικιαστούν. Ακόμη και με τον πόντο.

Τις πρώτες ημέρες που έφτασε η τρόικα στην Αθήνα υπήρξε αναστάτωση σε διάφορα γραφεία... ηγεμόνων. Φοβήθηκαν ότι θα συνέβαινε αυτό που κανονικά θα γινότανε σε οποιαδήποτε άλλη δυτική χώρα: Ότι οι περισσότεροι από αυτούς κινδύνευαν σοβαρά να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα. Δεν έγινε, όμως, έτσι! Κι έπειτα οι νονοί ξεθάρρεψαν κι έκτισαν μάλιστα και σχέσεις με την... Ευρώπη! Η δύναμη του χρήματος, τελικά, είναι ανίκητη!

Ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν είμαστε αισιόδοξοι για την συνέχεια είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει πάψει τα τελευταία τρία χρόνια να μοιάζει με αυτό που έμοιαζε και τα προηγούμενα είκοσι τρία: Με ένα βαθιά διεφθαρμένο κράτος τύπου Λατινικής Αμερικής. Και πολύ φοβόμαστε ότι μας περιμένουν πολλά χειρότερα εξαιτίας αυτού και μόνο του λόγου. Απέχουμε πάρα πολύ από την οικοδόμηση ενός σοβαρού κράτους δυτικού τύπου, όσο η διαπλοκή θα κάνει κουμάντο σε αυτή την χώρα. Όσο οι τέσσερις - πέντε οικογένειες συνεχίσουν να κάνουν κουμάντο και να ορίζουν τα πάντα με τον Νόμο της νύκτας και των μπράβων.

Θανάσης Μαυρίδης



Πηγή:www.capital.gr
 
1978671_635613089827202_1441543904_n.jpg


Ακροδεξιό, χαφιέ, αντικομμουνιστή και παράγκα της Χρυσής Αυγής αποκαλεί ο Πρετεντέτης τον παραιτηθέντα γ.γ. της κυβέρνησης. Αναρωτιέται μάλιστα, ο Πρετεντέρης, πως τον επέλεξε και τον διατήρησε ο πρωθυπουργός σ' αυτή τη θέση όταν οι απόψεις, του Μπαλτάκου, ήταν γνωστές και προκαλούσαν.

Προφανώς ο Πρετεντέρης έχει πάθει αμνησία. Δεν μπορεί να λέει όλα αυτά, όταν παρουσίασε ο ίδιος το βιβλίο του Μπαλτάκου «Ερμοκοπίδες». Δεν γνώριζε τις απόψεις του Μπαλτάκου ο Πρετεντέρης; Δεν είχε ακούσει ποτέ τίποτε για τις εκλεκτικές σχέσεις του ανδρός με τη Χρυσή Αυγή; Τώρα τα έμαθε;Το ίδιο κι οι πάτρωνές του...
 
Last edited:
Χα, χα, χα... Ουτε τα προσχηματα δεν κρατανε πλεον! Καποια Αφροδιτη Αλ Σαλεχ (νομιζω κοντινη συναργατρια του χοντρου που θα επρεπε να ειναι φυλακη) ομολογησε σημερα το πρωι στο Ρεγκα πως με δικη τους παρεμβαση (Χοντρου / Λιγνου) αποκλειστηκαν τα χρυσαυγουλα απο τα media. Πλακα-πλακα αυτο εξηγει γιατι οντως ξαφνικα κοπηκαν απο τα καναλια...

Μετα την ομολογια παρεμβασης στη "δικαιοσυνη", ομολογουν παρεμβαση και στα διαπλοκοκαναλα.

Οχι πως ειχαμε αμφιβολιες, αλλα το να το ακους απο τους ιδιους εχει την πλακα του
 
Εδώ... Στο 18¨50. Εχει ενδιαφερον και η αντιδραση του Κρανιδιωτη για τους παρατηρητικους...


Πηγαινετε εδω: http://www.megatv.com/megask/default.asp#toppage και διαλεξτε το βιντεο με τιτλο "Τι απαντά ο Στ. Παναγούλης για τις φήμες περί επαφών με τη Χ.Α.".

Στο 18:50 κελαηδαει...
 
Last edited by a moderator:
Πηγαινετε εδω: http://www.megatv.com/megask/default.asp#toppage και διαλεξτε το βιντεο με τιτλο "Τι απαντά ο Στ. Παναγούλης για τις φήμες περί επαφών με τη Χ.Α.".

Στο 18:50 κελαηδαει...

"Θέλετε να πείτε πως είμαστε εγκάθετοι και μας παίρνει τηλέφωνο ο Βενιζέλος ή ο Σαμαράς και μας λέει ...."

Γελάνε και τα ότοκιού!!!!!!!!!
 
"Θέλετε να πείτε πως είμαστε εγκάθετοι και μας παίρνει τηλέφωνο ο Βενιζέλος ή ο Σαμαράς και μας λέει ...."

Γελάνε και τα ότοκιού!!!!!!!!!

Όταν το λέει φαίνεται ότι θέλει λίγο ακόμα βελτιώση στην ηθοποιία...
 
Έχει δίκιο ρε σεις δεν παίρνει αυτούς ο Σαμυ-Μπένυ. Τα Γραφεία Τύπου τους παίρνουν τον Διευθυντή Ειδήσεων.

Κιτρινίζετε επικίνδυνα... :slapface:
 
Καλά όποιος άντεξε να δει το σημερινό "δελτίο ειδήσεων" του ΑΝΤ1 είναι ήρωας. Μιλάμε για μνημείο εξευτελισμού της δημοσιογραφίας. 40 λεπτά υποτιθέμενα ρεπορτάζ από το μουντιάλ γεμάτα με πλάνα όμορφων νεαρών με μαγιό ή και χωρίς με αποκορύφωμα το τράβηγμα του σορτς ενός ποδοσφαιριστή σε αγώνα που άφησε να φανούν τα... ξέρετε.

Ήταν μια άτυχη στιγμή, που ειπε και η πλεον ευτελισμένη κα Χούκλη, αλλά παρά μαζευονται οι ατυχες στιγμές.

Πραγματικα η δημοσιογραφία στην Ελλάδα μας αποδεικνύει καθημερινά ποσο χαμηλά έχει πέσει. Καλά θα κανουν να κλείσουν τα διαπλοκοκαναλα μπας και ξυπνήσει ο κόσμος. Έτσι κι αλλιώς μονο προπαγάνδα, προβολή των αφεντικών τους και ...γελιο προσφέρουν.
 
Ναι γιατι οχι .

Ας απολυθουν ολοι αυτοι οι εργαζομενοι που εργαζονται εκει και περιξ.

Οσοι δεν υπηρετουν την αληθινη δημοσιογραφια στο πυρ το εξωτερον. Και οι τεχνικοι και οι καθαριστριες των καναλιων και ολοι.

Αληθινα αριστερη οπτικη που φερνει νεα ηθη πασοκιλας και δικων τους παιδιων.
 
Nαθ, η μέρα που θα κλείσει ο Αντ1 θα είναι από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου. Το ότι θα μείνουν άνεργοι κάποιοι άνθρωποι είναι θλιβερό, αλλά πόσοι είναι πια; 500; 600; Χιλιάδες άλλοι άνθρωποι χάνουν κάθε μέρα τις δουλειές τους χάρη σε πολιτικές που στηρίζει αναφανδόν το βρωμοκάναλο.
Με αυτή τη λογική δεν έπρεπε να κλείσει ούτε το Άουσβιτς. Ξέρεις πόσες δουλειές χάθηκαν από τη γραμμή παραγωγής του Zyklon-B στην IG Farben όταν μπήκαν οι Σοβιετικοί και απελευθέρωσαν τους κρατούμενους; Άσε, δράμα!
 
Στο Αουσβιτς ασκουσαν την θητεια τους δεν νομιζω να ηταν η εργασια τους.

Οσο για τον Αντ1 και εγω δεν τον γουσταρα ποτε - μακραν το πιο φιλοβασιλικο καναλι- αλλα αλλο δεν γουσταρω και αλλο ευχομαι να μεινουν ολοι στον δρομο.

Γιατι αυτο θα γινει ετσι οπως ειναι η αγορα εργασιας.

Διαφορετικα να ευχομαστε να κλεισει οτι δεν γουσταρει ο καθενας.

Αλλος να απολυθουν οι μισοι δημοσιοι υπαλληλοι, αλλος να απολυθουν οι μισοι μπατσοι, αλλος να απολυθουν ολοι του ΟΤΕ, αλλος να απολυθουν ολοι της ΔΕΗ κοκ.

Δεν ειναι στην σφαιρα των επιθυμιων μου κατι τετοιο.