Η πτώση των ΜΜΕ

Re: Απάντηση: Re: Η πτωση των ΜΜΕ

Aιμιλιε εγω ειμαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ βεβαιος για αυτο.Υπευθυνος για εταιρεια η οποια εχει οφειλες σε ΙΚΑ ειναι ο προεδρος του ΔΣ δια της περιουσιας του. Για αυτο και συνηθως οποιος αναλαμβανει τετοια καρεκλα εχει φροντισει να "παραχωρησει" περιουσιακα στοιχεια σε συγγενεις κλπ.
Μπορει να γινουν δικαστηρια επο δικαστηριων αλλα η ευθυνη ειναι συγκεκριμενη για τον νομο.
Ετσι ειναι. Αλλα δεν ειναι ολοι "πονηροι" σε αυτην τη χωρα. Και ουκ ολιγοι ειναι σε δεινη θεση σημερα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η πτωση των ΜΜΕ

Ετσι ειναι. Αλλα δεν ειναι ολοι "πονηροι" σε αυτην τη χωρα. Και ουκ ολιγοι ειναι σε δεινη θεση σημερα...

Προφανώς βρέ..

Και προσωπικά γνωρίζω εταιρείες πού υποφέρουν ενώ ήσαν καθόλα υγιείς...καί την έχουν ''πατήσει'' από χρέη άλλων πρός αυτές..

Re: Απάντηση: Η πτωση των ΜΜΕ

Πάντως ο μισθός τού Χατζηστεφάνου ήταν περί τά 1200 ευρά τον μήνα..

Αυτό οχι γιά τον Πάνο,αλλά γιά τούς ευφάνταστους πού ψάχνουν παντού εικοσαχίλιαρα .

Σωστο... και ειναι και πολλοι αυτοι...

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=71378&catid=6

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/16204

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4613814

και ολο και αυξανονται...

http://www.google.sk/search?q=5+εκα...s=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η πτωση των ΜΜΕ

Ναί καί??

Εδώ μιλάμε για ΜΜΕ??

Οι γιατροί πού κολλάνε??
Ασε πού καί αυτές ειναι κινήσεις εντυπωσιασμού..Στην δημοσια υγεία ειναι πολλά τα θέματα και οι ''συμφωνιες ''απο παλια..

Γιάααα ψάξε λιγο τι γινεται στά Ιδιωτικά μεγαλονοσοκομεια ..

Αλλη απορια??

Ποια κοινωνικη ομάδα εχει σειρά νά ριχτεί στην πυρά????????????????

Κανά καινούριο έχεις γιατί με αυτά μάς εχεις πεισει εδώ και καιρό..................

Re: Η πτωση των ΜΜΕ

όσο τα μμε αποβλακώνουν τον κόσμο, τόσο θα υπάρχουν κάποιοι που θα τα υποστηρίζουν πετώντας την μπάλα στην κερκίδα ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η πτωση των ΜΜΕ

Εδώ μιλάμε για ΜΜΕ??

Αλλη απορια??

Κανά καινούριο έχεις γιατί με αυτά μάς εχεις πεισει εδώ και καιρό..................

Παλι λαθος κριση... Μα... κι εγω για τα ΜΜΕ μιλαω.... οριστε η απορια μου...

Εκτος της Μινας Μουστακα (την οποια και πρωτη φορα την ακουω) που υπογραφει το αρθρο στα ΝΕΑ παραπανω, τα αλλα δυο ειναι ανυπογραφα... Αυτοι που τα γραφουν ή τα αναπαραγουν, αυτα τα ανυποστατα οπως τα χαρακτηριζεις περι γιατρων και καταφερονται εναντιον κοινωνικων ομαδων και παρασυρουν αθωους αναγνωστες ειναι μεγαλοδημοσιογραφοι? Ειναι στους 50 παπαγαλους που ειπες παραπανω (το γκουγκλ εβγαλε 240.000 αρθρα)? Ειναι δημοσιογραφοι των 600 ευρω? Τους συμπαραστεκομαστε στον δικαιο αγωνα τους?

Μηπως δεν τα γραφω κατανοητα? Γιατι αλλοιως τεινω να πιστεψω πως εχεις προηγουμενα χωρις καν να γνωριζομαστε...:smash:

όσο τα μμε αποβλακώνουν τον κόσμο, τόσο θα υπάρχουν κάποιοι που θα τα υποστηρίζουν πετώντας την μπάλα στην κερκίδα ...

Μην τσουβαλιαζετε... οχι τα ΜΜΕ γενικα... τα 50 - 60 παπαγαλακια... τα υπολοιπα ειναι στις επαλξεις της ενημερωσης... και το θεμα αυτο ανοιχτηκε ακριβως για να διαχωρισουμε την ηρα απο το σιταρι...

Μην τσουβαλιαζετε... οχι τα ΜΜΕ γενικα... τα 50 - 60 παπαγαλακια... τα υπολοιπα ειναι στις επαλξεις της ενημερωσης... και το θεμα αυτο ανοιχτηκε ακριβως για να διαχωρισουμε την ηρα απο το σιταρι...

τσουβάλιασμα ??

προσωπικά δεν έχω γνωρίσει κανέναν που να βλέπει πάνω από 5 (και πολλές λέω) ώρες τηλεόραση την ημέρα και μην έχει "φύγει" ...., μαζί και τα λαιφσταιλ περιοδικά (πόσα μπορεί να αντέξει να διαβάσει κάποιος ?)

το οτι υπάρχουν και αξιόλογοι και μάχιμοι δημοσιογράφοι-αρθρογράφοι, σαφώς και υπάρχουν, το κριτήριο όμως δεν είναι ο μισθός τους, αλλά η αντικειμενικότητα και η αξιοπρέπεια τους καθώς και η διάθεση για ενημέρωση (αν πάρουν άδεια από τον αρχισυντάκτη) ....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η πτωση των ΜΜΕ

Παλι λαθος κριση... Μα... κι εγω για τα ΜΜΕ μιλαω.... οριστε η απορια μου...

Εκτος της Μινας Μουστακα (την οποια και πρωτη φορα την ακουω) που υπογραφει το αρθρο στα ΝΕΑ παραπανω, τα αλλα δυο ειναι ανυπογραφα... Αυτοι που τα γραφουν ή τα αναπαραγουν, αυτα τα ανυποστατα οπως τα χαρακτηριζεις περι γιατρων και καταφερονται εναντιον κοινωνικων ομαδων και παρασυρουν αθωους αναγνωστες ειναι μεγαλοδημοσιογραφοι? Ειναι στους 50 παπαγαλους που ειπες παραπανω (το γκουγκλ εβγαλε 240.000 αρθρα)? Ειναι δημοσιογραφοι των 600 ευρω? Τους συμπαραστεκομαστε στον δικαιο αγωνα τους?

Μηπως δεν τα γραφω κατανοητα? Γιατι αλλοιως τεινω να πιστεψω πως εχεις προηγουμενα χωρις καν να γνωριζομαστε...:smash:

1)Δεν τά θεωρώ ανυπόστατα τά περί γιατρών...Τάχω γράψει ποικιλοτρόπως..Μόνον πού έχω εμβαθύνει γιά τήν ολη λειτουργία τού ΕΣΥ και δεν μένω στίς εντυπώσεις ..........( ο τάδε πήρε τόσα ,ο δείνα άλλα τόσα)
2)Ναί συμπαραστέκομαι στον δημοσιογράφο τών 600 ευρώ ακόμα και εάν γνωρίζω οτι τό κάνει γιά νά μήν χάσει την δουλειά του και πάει και κάποιες φορές και γίνεται ''Παπαχελάς''.
Διατηρώ την ελπίδα οτι θά καταλάβει οτι τά συμφέροντά του ειναι διαφορετικά.
3)Πιθανώς δεν γράφεις κατανοητά...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η πτωση των ΜΜΕ

1)Μόνον πού έχω εμβαθύνει γιά τήν ολη λειτουργία τού ΕΣΥ και δεν μένω στίς εντυπώσεις ..........( ο τάδε πήρε τόσα ,ο δείνα άλλα τόσα)

Εδω κατι λες, αλλα δεν το λες... γνωμη μου οτι η όλη λειτουργια του ΕΣΥ ειναι πανομοιοτυπη με των υπολοιπων κλαδων...

2)Ναί συμπαραστέκομαι στον δημοσιογράφο τών 600 ευρώ ακόμα και εάν γνωρίζω οτι τό κάνει γιά νά μήν χάσει την δουλειά του και πάει και κάποιες φορές και γίνεται ''Παπαχελάς''.

Μεγαλη κολυμπηθρα η αναγκη ή η αδυναμια, αλλα απολυτα κατανοητη, που ξεπλενει ομως πολλα και δικαιολογει ακομα περισσοτερα...και το χειροτερο, χαλαει σιγα σιγα και οτι ειχε μεινει υγιες...

Εισαι ομως διατεθειμενος να τα ξεχωρισεις? Μπορεις να το καταφερεις? Πρεπει να το κανεις? Συμφωνα με το παρακατω που γραφεις (μετα απο αρκετα... αδιαφορα μηνυματα)

Διατηρώ την ελπίδα οτι θά καταλάβει οτι τά συμφέροντά του ειναι διαφορετικά.

...απαντας στην πρωτη μου απορια (αλλα και στου Αιμιλιου που με ρωτουσε αν εβλεπα κατι περιεργο), συμφωνωντας μαζι μου...νομιζω...!!

Ωστοσο στα υπολοιπα μηνυματά σου, δεχεσαι τη συμμαχια με το διαβολο (το καπελωμα θα ελεγα εγω) προς οφελος (?) των αδυνατων... γνωμη μου, οτι δεν υπαρχει τετοιο πραγμα, μολις κοπασουν τα πραγματα ο μεγαλος (που κρυφτηκε πισω απο τον μικρο) παλι μεγαλος θα γινει...

3)Πιθανώς δεν γράφεις κατανοητά...

Δεν αντιλεγω, αλλα δεν ειναι και λογος παρεξηγησεων αυτος...

...................................................................................................................................................................................
Για το ΕΣΥ δέν ''κάτι λεω''..Εχω γράψει αρκετές φορές.Ειναι ενήμερες ολες οι κυβερνήσεις από παλιά...Τό οτι δεν υπάρχει αυστηρό πλαίσιο γίνεται αφ''ενός μέν γιατί οι πραγματικοί μισθοί ειναι χαμηλότατοι και έτσι επιτρέπεται μιά ''εξισορρόπηση'' (φυσικά απαράδεκτη,αλλά μέ πλήρη γνώση τής πολιτείας)και ταυτόχρονα ο πολίτης πληρώνει λιγότερα αποσα σε ενα ιδιωτικό νοσοκομείο..Ετσι επέρχεται μιά ''παράπλευρη'' παρα-οικονομική κατάσταση...
Οταν δεν έχεις εσκεμένα σοβαρή Δημόσια Υγεία και Παιδεία θά προκύπτουν αυτά τά φαινόμενα..

Δεν συμφωνώ καθόλου μέ αυτό,αλλά απλά περιγράφω τι συμβαίνει..

Αν δεν υποστήριζα ή δεν προσπαθούσα νά κατανοήσω τούς συμβιβασμούς τών χαμηλόμισθων με την ελπίδα οτι κάποια στιγμή θά κατανοούσαν ποιο ειναι τό συμφέρον τους δεν θάγραφα οσα γράφω.
Αλλως τε πολλάκις και οχι τυχαία αναφέρομαι στούς ιδεολογικούς μηχανισμούς τής Κυρίαρχης τάξης πού έτσι έχει καί ''συμμάχους''',οπως προκύπτει και στίς εκλογές..καί τούς οποίους φυσικά τούς ξωπετά οταν δέν τούς χρειάζεται..

Ετσι λειτουργεί το σύστημα..Αν καταδικάζαμε κάθε χαμηλόμισθο που δεν κατανοεί τό συμφέρον του ή τόν ντόπιο πού έχει πεισθεί φοβισμένος και ανασφαλής ,οτι γιά ολα φταίν οι μετανάστες θά προβαίναμε σε ατόπημα και θά χαρίζονταν ολοι αυτοί οι άνθρωποι εκεί πού δέν ανήκουν...

Last edited by a moderator:

Η ΕΣΗΕΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ!!!​

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τα μέλη και μη μέλη της ενόψει των δύο 48ωρων απεργιών, που έχουν ήδη κηρυχθεί για τις 7, 8, 9 και 10 Απριλίου 2011:

να μην παραδίδουν ύλη για τα φύλλα των κυριακάτικων εκδόσεων
να μην επιτρέψουν να χρησιμοποιηθούν κείμενα ή εκπομπές, που έχουν ήδη παραδώσει για τον ίδιο λόγο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους διευθυντές και τους αρχισυντάκτες σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς, τηλεοπτικούς σταθμούς και τα ενημερωτικά sites να μην ασκήσουν πίεση στους συναδέλφους τους για την παράδοση της σχετικής ύλης βάζοντάς τους αντιμέτωπους με τις αποφάσεις του Σωματείου τους.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΕΝΑ CHANNEL ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟ TOY ΣΤΟ FACEBOOK!!!

Εκφράζουμε την λύπη μας προς τον νόμιμο εκπρόσωπο Διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού Καβάλας ENA CHANNEL κ. Βασίλειο Κουκουτίνη, γιατί απέλυσε, χωρίς να του καταβάλει την νόμιμη αποζημίωση έναν εικονολήπτη που εργάζονταν δέκα (10) χρόνια στον σταθμό υποβάλλοντας ταυτόχρονα μήνυση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο κ. Βασίλης Κουκουτίνης προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πράξη του αναφέρει στο εξώδικο που του απέστειλε, «Την 18.03.2011 από πρόθεση αναρτήσατε στην σελίδα που διατηρείτε στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης με τον τίτλο “facebook” δυσφημιστικά σχόλια σε βάρος της επιχείρησης που διατηρώ …..»

Εμείς επισημαίνουμε ότι ο εικονολήπτης είναι μέλος της Ένωσής μας και ότι όλα ξεκίνησαν μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήσαμε έξω από τις εγκαταστάσεις του σταθμού, με αίτημα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να εφαρμοστεί η ΣΣΕ.

Ο κ. Βασίλης Κουκουτίνης θεώρησε ότι την συγκέντρωση την προκάλεσε ο συγκεκριμένος εικονολήπτης γι αυτό από την μέρα εκείνη (17.03.2011)και μέχρι την απόλυση του (31.03.2011) τον είχε σε συνεχόμενα ρεπό και σε υποχρεωτική άδεια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι την προηγούμενη της απόλυσης (30.03.2011) στην συμφιλιωτική συνάντηση που έγινε, παρουσία της Ένωσης, στην Επιθεώρηση Εργασίας Καβάλας, ο κ. Βασίλης Κουκουτίνης όχι μόνο δεν ανάφερε τίποτα περί συκοφαντικής δυσφήμισης και για την πρόθεσή του να απολύσει τον εικονολήπτη υποβάλλοντας ταυτόχρονα μήνυση εναντίον του, αλλά υπέγραψε ότι θα του καταβάλει όλα τα οφειλόμενα δεδουλευμένα του που ανέρχονται σε 2.852,67 έως τις 30.04.2011 και του ζήτησε να επιστρέψει στην εργασία του αμέσως μετά την λήξη της άδειάς του.

Εμείς σε μια ύστατη προσπάθεια να διατηρηθεί η εργασιακή ειρήνη στον τηλεοπτικό σταθμό, ζητάμε από τον κ. Βασίλη Κουκουτίνη να ανακαλέσει την απόλυση και να αποσύρει την μήνυση άμεσα.

Σε διαφορετική περίπτωση καλούμε τους τεχνικούς της Βόρειας Ελλάδας να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την πραγματοποίηση μεγάλων συγκεντρώσεων στην Καβάλα (θα δρομολογηθούν λεωφορεία από όλους του Νομούς σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν).

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

Απάντηση: Η πτωση των ΜΜΕ

Αν και ασχετο με τα προαναφερομενα ,στη Καβαλα εκκρεμουν εδω και καιρο αιτησεις για επενδυσεις αρκετα μεγαλων ποσων.
Το πιο κουφο που ακουσα την περασμενη εβδομαδα ,απο ρ/σ της Καβαλας ,ειναι οτι μεσα στα 50 δις που προσπαθουν να μαζεψουν απο πωλησεις δημοσιας περιουσιας ,ειναι και ιδιωτικη εταιρια που ασχολειται με το φυσικο αεριο

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η πτωση των ΜΜΕ

Ποια κοινωνικη ομάδα εχει σειρά νά ριχτεί στην πυρά????????????????

Μα φυσικά οι τραπεζικοί. Είναι άλλωστε γνωστό ότι παίρνουμε παχυλούς μισθούς, πίνουμε το αίμα του κοσμάκη κλπ.κλπ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η πτωση των ΜΜΕ

Μα φυσικά οι τραπεζικοί. Είναι άλλωστε γνωστό ότι παίρνουμε παχυλούς μισθούς, πίνουμε το αίμα του κοσμάκη κλπ.κλπ.

Προσωπικά γνωρίζω τί ζόρια τραβάτε..

Πέστα σέ αυτούς πού θά σάς σταυρώσουν γιατί ήδη διαβάζω οσα άρχισαν νά γράφονται εναντίον σας.

Επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ 04/04/2011

Προς το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ Αθήνα 4 Απριλίου 2011

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου η διεύθυνση του Ρ/Σ ΣΚΑΙ 100.3 μου ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην απόλυσή μου προφασιζόμενη οικονομικές περικοπές.

Το απόγευμα της Παρασκευής, 1 Απριλίου, και ενώ ακόμη δεν μου είχε κοινοποιηθεί οποιοδήποτε έγγραφο απόλυσης, προσήλθα στο κτίριο του ΣΚΑΙ για να ετοιμάσω την εβδομαδιαία εκπομπή μου, που μεταδίδεται ηχογραφημένη κάθε Κυριακή. Την προηγούμενη ημέρα είχα δεχθεί τηλεφώνημα από την εφημερίδα Καθημερινή, η οποία συστεγάζεται με τον ΣΚΑΙ, με το οποίο μου διευκρίνισαν ότι επιθυμούν τη συνέχιση της μακρόχρονης συνεργασίας μας.

Στην είσοδο του κτιρίου ο φρουρός μου απαγόρευσε την είσοδο. Σε ερώτησή μου, μου διευκρίνισε ότι έχει ρητή εντολή από τον κ Χ. Παναγόπουλο να μην επιτρέψει την είσοδό μου ούτε στους ορόφους που βρίσκονται τα γραφεία της Καθημερινής. Ο ίδιος ο κ. Παναγόπουλος βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην κεντρική είσοδο ελέγχοντας ποιοι μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ αλλά και της εφημερίδας Καθημερινή. Το αποτέλεσμα ήταν ότι δεν κατάφερα να έρθω σε επαφή ούτε με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων του ΣΚΑΙ 100.3 στην ΕΣΗΕΑ.

Την επόμενη ημέρα ενημέρωσα τους κυρίους Α. Πορτοσάλτε και Ι. Σπανολιό ότι, αν και δεν μου επιτράπηκε η είσοδος, έχουν στη διαθεσή τους προηχογραφημένη εκπομπή την οποία θα μπορούσαν να μεταδώσουν την Κυριακή.

Δεδομένου ότι ακόμη δεν μου είχε κοινοποιηθεί γραπτώς η απόλυσή μου θεωρώ ότι η διεύθυνση του σταθμού ΣΚΑΙ 100.3 εμποδίζει την εκτέλεση της εργασίας μου.

Παράλληλα όμως θεωρώ ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια αποκλεισμού μου και από άλλα μέσα ενημέρωσης με τα οποία διατηρώ συνεργασία ή με τα οποία θα μπορούσα να συνεργαστώ στο μέλλον.

Με εκτίμηση

Κυριάκος (Άρης) Χατζηστεφάνου

Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ
http://xstefanou.weebly.com/1/post/2011/04/96.html

Τέλος στις διώξεις των απολυμένων των «Αιολικών Νέων»

Είχαμε αναφερθεί στην αναστολή έκδοσης σε μια απ’ τις μεγαλύτερες επαρχιακές εφημερίδες, τα «Αιολικά Νέα» και στην Κυριακάτική έκδοσή τους.
Οι εκδότες –ο Πασόκος Γιώργος Κονδυλούδης, άτομο με μεγάλες διασυνδέσεις στον κυβερνητικό κομματικό σχηματισμό και η γυναίκα του Τζούντυ- όταν είχαν βάλει λουκέτο στην εφημερίδα με ανακοίνωση τους δήλωναν πως ναι μεν η επιχείρηση είναι "κερδοφόρος", αλλά διαπίστωσαν πως "με το υπάρχον προσωπικό δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί η έκδοσή τους με την εγκυρότητα και τη γνωστή σε όλους ποιότητα που τις χαρακτηρίζει εδώ και 20 χρόνια"!

Με δυο λόγια. Στην σημερινή «σοσιαλιστική» εποχή ή είσαι πειθήνιο τσιράκι του εργοδότη σου και εκτελείς τις εντολές του όποιες είναι αυτές ή απολύεσαι! (πόσο μάλλον αν θεωρείσαι «διαμορφωτής της κοινής γνώμης).

Τα παραπάνω γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας. Την εξέλιξη της υπόθεσης την διαβάζουμε σε ανακοίνωση που μας έστειλε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου:
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/04/blog-post_6261.html