Η δημοφιλία της τζαζ είναι πολύ χαμηλή σήμερα και συνήθως για το πλατύ κοινό είναι η μουσική των ανελκυστήρων ή ταυτίζεται με την αδιάφορη υπόκρουση σε κάποια μπαρ και εστιατόρια. Σίγουρα δεν τυγχάνει ευρύτερης ( ; ) αναγνώρισης και αποδοχής, και αν χρειαστεί να το αναλύσουμε, θα αναγκαστούμε να αναμοχλεύσουμε δυσάρεστα πράγματα που τις μέρες αυτές δεν θα το θέλαμε, αφού υπάρχουν ήδη αρκετά που μας ταλανίζουν.Υπέροχη παρουσίαση... Ένα μεγάλο μπράβο κι από μένα!
Η οριοθέτηση της μοντέρνας τζαζ εκεί γύρω στο 1975 με την σταδιακή εξάντληση της όποιας δημιουργικής καινοτομίας μπόρεσε να εισάγει στο είδος το φιούζον, φαίνεται καθόλα λογική.
Ένα ενδιαφέρον έχει το ερώτημα του πότε ξεκινά η εποχή της σύγχρονης τζαζ σαν ζωντανό είδος με τα δικά του αισθητικά κριτήρια και ανεξάρτητα από τις κατά καιρούς αναβιώσεις των παλαιότερων στυλ. Στα δικά μου μάτια (ή αυτιά καλύτερα) αυτή μάλλον έρχεται με την ECM το 1969, η οποία κατά κάποιο τρόπο συνεχίζει μέχρι σήμερα να δίνει τον τόνο ακολουθούμενη ή και ακολουθώντας ανά περίπτωση τα διάφορα μικρά, ανεξάρτητα label που δραστηριοποιούνται κυρίως στην από δω πλευρά του Ατλαντικού με σαφείς αισθητικές επιρροές από το free improve, την ευρωπαϊκή φολκ και τη σύγχρονη κλασική που έχει κάνει βουτιά στον μεταμοντερνισμό με τα μπούνια.
...Θα περιμένω με ανυπομονησία άρθρο για μπλουζ που δεν εχω σχεδόν καθόλου...
Επίσης κοίτα στο κανάλι μου μια παρουσίαση από 25 blues δίσκους που μπορεί να σε νδιαφέρουν.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.