Σύμπτωση;
Κι εγώ έχω ξανασκύψει πάνω από τις Συμφωνίες του Σοστακόβιτς ακριβώς για τους ίδιους λόγους.
Κατά τ'άλλα η δεύτερή μου αγάπη, η jazz, έχει περιοριστεί πάρα πολύ και μόνο για solo πιάνο.
Ο κύριος όγκος ακουσμάτων είναι από την Κλασσική (συμφωνίες και μουσική δωματίου) με κάποια μικρή εύλογη έμφαση στα μέρη adagio. Επίσης, για ασαφείς λόγους βιώνω μια αταβιστική (μουσικά) επιστροφή στον Beethoven σε έργα της μουσικής μου νιότης (Συμφωνίες, Κοντσέρτα κλπ).
Πάντως είναι αξιοσημείωτο το πόσο ευρύ είναι το φάσμα των συμπεριφορών. Ενώ κάποιοι αρνούνται τελείως την επαφή με τη μουσική, κάποιοι άλλοι αναζητούν ένα εύθραυστο μεν και εφήμερο (όσο διαρκεί η ακρόαση) παρηγορητικό κουκούλι.
Τα ίδια!! Λ.Σ.Όπως και πριν. Ευτυχώς που υπάρχει και η μουσική...
το ακούω μέσα στο μυαλό μου, γιατί, πια, το ξέρω απ έξω.
αλλά δεν το ακούω με τ αυτιά μου.
ο μαλάκας ο Φυσικός, στο Γυμνάσιο, μας έλεγε πως τις συχνότητες, τις ακούμε σχεδόν ακέραια μέχρι, το πολύ, τα 48-50 μας.
κι εγώ, είμαι 57.
και δεν τις ακούω πιά όλες.:icon15:
τέτοια προβλήματα έχω αγαπητοί.
κι όχι τα άλλα που συζητάτε εδώ.
Με τον Beethoven τοχω παθει και εγώ..
Κουαρτέτα και συχνά την 7η συμφωνια του..Ειδικά αυτή..Το allegretto μου ηχει αλλοιώτικα (ενα περιεργο πράγμα πώς ενα τοσο πολυακουσμένο έργο αλλάζει καθε φορά ''χρωμα'')
Και φυσικά σονάτες για πιάνο.
Αν μας τσακίσει η κρίση
να πάρει φόρα (η κρίση) και να μας τα...άντε μην πώ τώρα.
έχουμε αντισώματα: ακούμε ένα δίσκο και 'φεύγουμε'.
τα άλλα τα κακόμοιρα, που όλη η ζωή τους είναι η κατανάλωση...αυτά να λυπάσαι![]()
Παντως ηθελα να πω οτι και τις αποψεις μας πρεπει πιστευω να τις λεμε και λιγο πιο μαζεμενα,γιατι αν μπαινει καποιος τωρα εδω για παραδειγμα,που να ακουει αυτα που κατακρινουμε,και διαβασει καποια πραματα,το πιθανοτερο ειναι να ξενερωσει και να βγει απο το forum.
Και δεν ειναι καλο αυτο διοτι το φορουμ εχει παρα πολλα να προσφερει και το θεμα ειναι τους επισκεπτες να τους απορροφαμε και οχι να τους διωχνουμε.
Φιλε Σπυρο προς θεου δε θελω να παρεξηγηθει αυτο που λεω,αλλα επειδη το φορουμ μου εχει προσφερει και θα μου προσφερει πολλα και το εκτιμω γι'αυτο το γραφω αυτο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.