Η Τεχνολογία πάει μπροστά και η Μουσική πίσω;

Έτσι και αλλιώς η τεχνολογία εξελίσσεται και θα εξελίσσεται, μη έχοντας κατά ανάγκην στο μυαλό της την εξέλιξη ή την πρόοδο της μουσικής. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι από την ανακάλυψη του Η/Υ τα cabinets των 5ΜΒ έγιναν memory bubbles με Τera χωρητικότητες για να κουβαλάμε μαζί μας όλη την δισκοθήκη μας, ή η ψηφιακή τεχνολογία εξελίσσεται για την πρόοδο της μουσικής. Βοηθάει όμως απλόχερα αυτόν που την κατέχει και έχει και τάλαντο και την γνώση της μουσικής. Το να θέλεις να μεταφέρεις το μήνυμά σου, την άποψή σου μη κατέχοντας την τεχνολογία τότε την αγοράζεις, αλλά μη έχοντας τάλαντο ή γνώση της μουσικής τότε η τεχνολογία όσο προηγμένη και αν είναι δεν σε σώζει.
Η έλλειψη τεχνολογίας δεν εμπόδισε να γραφεί μεγαλειώδης κλασσική μουσική ανά τους αιώνες, ή αφού η τεχνολογία (αλλά και οι πολιτικές συνθήκες που επικρατούσαν κάθε εποχή) δεν βοηθούσε στην διάδοσή της στις πλατειές μάζες δεν εμπόδισε όμως να αναπτυχθεί εξίσου μεγαλειώδης δημοτική μουσική. Στην άνθηση του rock δεν τους εμπόδισε η μη ύπαρξη της σημερινής τεχνολογίας στην πραγματοποίηση της επανάστασης. Το ίδιο και το ρεμπέτικο, το ίδιο και τα blues που γύριζαν κατακουρασμένοι από τις φυτείες και πήγαιναν για να ακούσουν και να εκφρασθούν με λίγα τραγουδάκια. Η μουσική και από τον ένα στον άλλο μπορεί να αναπτυχθεί και να διαιωνίζεται αρκεί να έχει να πεί κάτι και να συγκινεί. Η τεχνολογία είναι εργαλείο, μέσο.
Βεβαίως θεωρώ την γενιά μου τυχερή αλλά πολύ πιο τυχερές τις επόμενες, γιατί έχουν την τύχη της μουσικής παιδείας. Από εκεί και μετά το πώς θα την καλλιεργήσουν και θα την αναπτύξουν είναι καθαρά προσωπικό τους θέμα και ανάγκη προσωπικής έκφρασης που εν πολλοίς διαμορφώνεται από τον σημερινό τρόπο ζωής και φυσικά αντικατοπτρίζει και την κουλτούρα μιας εποχής και ενός κοινωνικού συνόλου.
Έτσι λοιπόν πιστεύω ότι σήμερα ο καθένας έχει την δυνατότητα να μάθει μουσική, και εφόσον του αρέσει ή έχει το τάλαντο και με βοηθό την τεχνολογία να κάνει κάτι. Ε αυτό για μένα είναι εξέλιξη, κατάκτηση, τα υπόλοιπα είναι απόρροια της οικονομικής εκμετάλλευσης της μουσικής.

Απάντηση: Re: Η Τεχνολογία πάει μπροστά και η Μουσική πίσω;

Έτσι και αλλιώς η τεχνολογία εξελίσσεται και θα εξελίσσεται, ... τα υπόλοιπα είναι απόρροια της οικονομικής εκμετάλλευσης της μουσικής.
+1.000:grandpa::a0210:

Με πολλές από τις απόψεις συμφωνώ ,με άλλες διαφωνώ.
Μία άλλη παράμετρος που δεν έχει εξεταστεί έχει για μένα τη μεγαλύτερη σημασία από όλες.
Μου έχει αλλάξει μάλιστα και τη ζωή μου σε σχέση με τη μουσική.

Εδώ και κάποιο καιρό κάνω μαθήματα μπάσου. Τώρα στα γεράματα και με μόνο ένα δάχτυλο να λειτουργεί με αξιοπρέπεια, αποφάσισα να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα. Να καλύψω μία ''αναπηρία'' που με βασάνιζε δυο δεκαετίες τώρα.

Ο στόχος, πέρα από τα εσωτερικά μου θέματα, έχει διαμορφωθεί με βάση την ανάπτυξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια.

Αν υποθέσουμε ότι σε 1-2 χρόνια θα γρατζουνάω υποφερτά, θα μου ήταν αδύνατο να εμπλακώ σε γκρουπ, να βρω ανθρώπους με κοινά γούστα, να βρω χρόνο για πρόβες και μετά να ξεφτιλιστούμε όλοι μαζί σε κανένα live.
Επειδή είμαι και ποζεράς θα έπρεπε να ξεκινήσω και γυμναστήριο.:flipout:

Όμως θέλω να μάθω μπάσο για να μπορώ να ηχογραφήσω μόνος μου, να φέρω τον αδερφό μου να περάσει μια κιθάρα, να φτιάξω μία αξιαγάπητη λούπα ή να περάσει ο Μουκ να κοπανήσει δύο τύμπανα και να εκφραστώ.
Ναι στο σπίτι μου.

Να φτιάξω πράγματα δικά μου, επιτέλους. Να σταματήσω να ''διορθώνω'' μέσα μου όλα τα μεγάλα και αγαπημένα μου γκρουπ.

Η τεχνολογική ανάπτυξη μου άνοιξε δρόμους, που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους σκεφτόμουν καν. Εξάλλου το τρένο έχει περάσει προ πολλού.

Από την άλλη ξέρω ότι με κλείνει περισσότερο στο καβούκι μου.

Αλλά έτσι και αλλιώς η προσέγγιση μου στα μουσικά δρώμενα ήταν πάντα μοναχική διαδικασία.

Η τεχνολογία ανοίγει δρόμους αλλά κλείνει άλλους τόσους.
Διαλέγεις και παίρνεις.

Αυτά να τα πεις αλλού!
Στη σκηνή θα σ'ανεβάσω ακόμα και με Πι...

Τρία μπάσσα και τύμπανα, ΤΕΛΟΣ!
Οι Girls vs Boys θα ξεχαστούν σε μια μέρα:BDGBGDB55:

Last edited:
Απάντηση: Re: Η Τεχνολογία πάει μπροστά και η Μουσική πίσω;

Αυτά να τα πεις αλλού!
Στη σκηνή θα σ'ανεβάσω ακόμα και με Πι...

Τρία μπάσσα και τύμπανα, ΤΕΛΟΣ!
Οι Girls vs Boys θα ξεχαστούν σε μια μέρα:BDGBGDB55:

δυο τύμπανα. Να ερθω κι εγώ ;

Re: Απάντηση: Re: Η Τεχνολογία πάει μπροστά και η Μουσική πίσω;

δυο τύμπανα. Να ερθω κι εγώ ;

αν και οι προδιαγραφές είναι αυστηρές, κόπιασε! στα μέρη με δίκασσα τέμπος θα παίζουμε από μια...:flipout:

υγ:
που να μάθετε και ποιοί θα είναι στα υπόλοιπα δυο μπάσσα...

Last edited:

αν και οι προδιαγραφές είναι αυστηρές,
.

Μουκ σε παιρνει να προσθεσεις ενα ακομα μελος στην μπαντα???

Παιζω εξαιρετικο "ηλεκτρικο παλαμακι" !!!:flipout::flipout:

Μουκ σε παιρνει να προσθεσεις ενα ακομα μελος στην μπαντα???

Παιζω εξαιρετικο "ηλεκτρικο παλαμακι" !!!:flipout::flipout:

κοντά στους έμπειρους θα διδαχθείς πολλά, ευπρόσδεκτος!

σε προορίζω για τέταρτο μπάσσο:ADFADF1:

:Banane0::Banane0::Banane0: