Έχω μία μανία να μην πουλάω αντικείμενα (αν και η κρίση με βάζει συχνά πυκνά σε πειρασμό) ώστε στα γεράματα (αν φτάσω) να έχω να "θυμάμαι". Πολλά αντικείμενα (κυρίως κινητά) συνδέονται με περιόδους τις ζωής μου. Έψαχνα λοιπόν μία κάρτα pcmcia->wifi για να αναστήσω έναν φορητό-σκυλί 14 ετών (θα τον παραθέσω και αυτόν κάποια στιγμή) και έπεσα πάνω σε κάποια γκάτζετ παλαιολιθικής εποχής. Θυμάμαι ότι το δέος του ξεπακεταρίσματος κάποιας ηλεκτρονικής συσκευής ήταν πολύ μεγαλύτερο πριν 15-20 χρόνια. Tώρα κάνεις δώρο PSP στο ανηψάκι (προ κρίσης αυτά τα δώρα) και σε κοιτάει λες και το έβρισες. Εν καιρώ θα προσθέσω και κάποιες ακόμη συσκευούλες και κίνητα που έχω. Αν έχεις και κάποιος από εσάς διάθεση ας παραθέσει κάτι παλαιό. Για να θυμόμαστε οι παλαιότεροι :grandpa: και να μαθαίνουμε οι νεότεροι :music-smiley-005: . :2thumb22sup:
Το πρώτο που βρήκα ήταν μία ατζέντα σε μορφή υπουπουπόφορητού. Casio Digital Diary SF-4000, το όνομα της. Παρουσιάστηκε περί τα 1988. Είχε οθόνη 6 γραμμών και μνήμη 32 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΒ (αποθηκεύει 31.902 χαρακτήρες ελεγε στο κουτί με μεγάλα γράμματα). Το εντυπωσιακό είναι ότι διέθετε και σειριακή θύρα εσωτερικά για να σώσει τα δεδομένα αν χρειαζόταν. Λόγω έλλειψης ελληνικών θυμάμαι δεν την είχα ευχαριστηθεί όσο θα ήθελα αλλά ένιωθα πολύ hi-tech με αυτή στην τσέπη του μπουφάν. Ας μην ξεχνάμε ότι τότε το να έχεις κάτι ηλεκτρονικό στην τσέπη (εκτός απο κομπιουτεράκι) ήταν κάτι πρωτόγνωρο σχεδόν για όλους μας.
Όταν τα ηλεκτρονικά κατασκευαζόντουσαν εκεί που έπρεπε:
Και μία με τον σχεδόν ίδιου μεγέθους μακρινό απόγονο:
...
Το πρώτο που βρήκα ήταν μία ατζέντα σε μορφή υπουπουπόφορητού. Casio Digital Diary SF-4000, το όνομα της. Παρουσιάστηκε περί τα 1988. Είχε οθόνη 6 γραμμών και μνήμη 32 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΒ (αποθηκεύει 31.902 χαρακτήρες ελεγε στο κουτί με μεγάλα γράμματα). Το εντυπωσιακό είναι ότι διέθετε και σειριακή θύρα εσωτερικά για να σώσει τα δεδομένα αν χρειαζόταν. Λόγω έλλειψης ελληνικών θυμάμαι δεν την είχα ευχαριστηθεί όσο θα ήθελα αλλά ένιωθα πολύ hi-tech με αυτή στην τσέπη του μπουφάν. Ας μην ξεχνάμε ότι τότε το να έχεις κάτι ηλεκτρονικό στην τσέπη (εκτός απο κομπιουτεράκι) ήταν κάτι πρωτόγνωρο σχεδόν για όλους μας.
Όταν τα ηλεκτρονικά κατασκευαζόντουσαν εκεί που έπρεπε:
Και μία με τον σχεδόν ίδιου μεγέθους μακρινό απόγονο:
...