Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Email χρειάζεται να σταλεί και στο Υπουργείο Πολιτισμού που είναι και προιστάμενη αρχή της ΕΡΤ.

Καλό το HD, αλλά απέχω πολύ από το να στείλω και συγχαρητήρια!!!

Τόσα χρόνια που την πληρώνουμε νταβατζηλίκι στη ΔΕΗ και είχε συμπεριφορά ιδιωτικού καναλιού (διαφημίσεις κλπ) δεν διαγράφονται έτσι εύκολα επειδή ανέβασε... ανάλυση.

Νομίζω ότι υπερεκτιμάτε λίγο το HD, δεν είναι σαν την αλλαγήαπό το ασπρόμαυρο στο έγχρωμο δα...

Re: Απάντηση: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Τόσα χρόνια που την πληρώνουμε νταβατζηλίκι στη ΔΕΗ και είχε συμπεριφορά ιδιωτικού καναλιού (διαφημίσεις κλπ) δεν διαγράφονται έτσι εύκολα επειδή ανέβασε... ανάλυση.

Νομίζω ότι υπερεκτιμάτε λίγο το HD, δεν είναι σαν την αλλαγήαπό το ασπρόμαυρο στο έγχρωμο δα...

Δεν νομίζεις δηλαδή ότι έγινε κάτι για το οποίο πάμε έστω ένα βήμα μπροστά; Δηλαδή να μην επικροτούμε κάτι το οποίο δεν το περιμέναμε πριν το 2015; Δεν πιστεύεις ότι θα χει γενικό αντίκτυπο στο σύνολο του χώρου; Στο κάτω κάτω θα συνέχιζες να την πληρώνεις και χωρίς αυτή την κίνησή της. Οσο για μένα που τόσο καιρό η εικόνα μου λόγω κακής λήψης ήταν σαν χιονοθύελλα, ναι, η ψηφιακή και δη η υψηλής ευκρίνειας τηλεόραση που μπορώ να την απολαμβάνω και στο προβολικό μου χωρίς να εμετιάζω ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗΣ ΣΕ ΕΓΧΡΩΜΗ.:ernaehrung004:

Ως προς τη ΔΕΗ δεν σου δίνω και πολύ άδικο...

Αλλά ας βάλουμε λίγο τα πράγματα σε ρεαλιστική βάση:
50 Ευρώ το χρόνο δεν είναι πολλά για να έχουμε Δημόσια TV με 3 τηλ. κανάλια και 4-5 ραδιόφωνα. Συν τα ψηφιακά. Σίγουρα θα πρέπει να κάνει και κάτι με το πρόγραμμά της, και την επέκταση της ψηφιακής.
Πιστεύω πως δίνουμε πολύ περισσότερα από 50 Ευρώ/χρόνο στα ιδιωτικά κανάλια μέσω της διαφήμησης + ρεμούλες. Απλά δεν μας τα παίρνουν άμεσα, αλλά έμμεσα....

Επειδή δουλεύω στο χώρο, και μπορώ να γνωρίζω πράγματα από μέσα, οι τεχνικοί της ΕΡΤ έχουν και όρεξη και ικανότητες. Τις περισσότερες φορές τους "φρέναραν" από πολύ ψηλά. Όταν οι διοικήσεις θέλουν, τότε πολλά καλά μπορεί να συμβούν. Από τον Γαμπρίτσο και μετά, τα πράγματα δείχνουν σαφώς καλύτερα (καιρός ήταν).

Ασχετα με την επιστολή, εγώ νομίζω πως θα πρέπει να επικροτούμε ότι καλό συμβαίνει και να κατακρίνουμε ότι κακό συμβαίνει.
Μόνο έτσι θα μπεί ο κάθε κατεργάρης στο πάγκο του.
Και μη νομίζεις, μας διαβάζουν ΟΛΟΙ.

Έχω την εντύπωση ότι πολλοί πιστεύουν (λανθασμένα) ότι πληρώνουν πολλά περισσότερα από 50 ευρώ το χρόνο στην ΕΡΤ. Μόνο έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί η "φασαρία" που γίνεται για το θέμα αυτό χρόνια ολόκληρα...

Παιδιά συμπαθάτε με αλλά είμαι λίγο άσχετος.
Άνοιξα την τηλεόραση πριν από μισή ώρα περίπου.
Στο κανάλι στη θέση 3 βλέπω το πρόγραμμα του καναλιού με το σήμα prisma+
Στο κανάλι στη θέση 14 βλέπω το ίδιο πρόγραμμα πάλι με το σήμα prisma+
(Δείχνει μια χαζο-σειρά με ένα άλογο amika κλπ.)

Στη θέση 3 όμως το σήμα είναι πολύ πιο ζωντανό, αιχμηρό και καθαρό σε σχέση με τη θέση 14. (Δείχνουν το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα, την ίδια σειρά, απλά στο 3 είναι πολύ πιο ζωντανή η εικόνα)

Αυτό που δείχνει τώρα στη θέση 3 δηλαδή της τηλεόρασής μου είναι το full high definition που λένε ότι θα βγει σήμερα;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

H ΕΡΤ ΑΕ απαντώντας στο από 26ης Απριλίου 2011 Δελτίο Τύπου της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Σ.Ε) σημειώνει τα πιο κάτω:

1. Η ΕΡΤ, όπως επανειλημμένα έχει καταστήσει γνωστό, δεν καταστρατηγεί κανένα νομικό πλαίσιο της Πολιτείας για τη λειτουργία της τηλεοπτικής αγοράς. Τουναντίον, είναι απολύτως σύννομη και εφαρμόζει κατά γράμμα την κείμενη νομοθεσία. Τα αρμόδια δικαστήρια θα μπορούσαν να κρίνουν τη νομιμότητα και τη βασιμότητα όσων υποστηρίζει η Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Σ.Ε., αν βεβαίως προσέφευγε σε αυτά και δεν επέλεγε να καταφύγει σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

2. Η Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. παραποιεί, ως μη όφειλε, τις ανακοινώσεις της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ αναφέρθηκε μόνο στην εκπομπή συγκεκριμένων πιλοτικών προγραμμάτων υψηλής ευκρίνειας, τα οποία μάλιστα προσδιόρισε.

3. Ας σημειωθεί ότι η πιλοτική αυτή μετάδοση γεγονότων μείζονος ενδιαφέροντος, γίνεται χωρίς το παραμικρό κόστος για την ΕΡΤ, πράγμα που τεχνηέντως αποκρύπτεται από την πολυσέλιδη ανακοίνωση της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Σ.Ε.

4. Από την κείμενη νομοθεσία δεν προκύπτει πως η ΕΡΤ επιβάλλεται να διακόψει την αναλογική μετάδοση στα σημεία που αρχίζει η ψηφιακή εκπομπή, πέραν αυτών που ρητά ορίζει ο νόμος. Στα υπόλοιπα σημεία, εναπόκειται στην ΕΡΤ να αποφασίσει, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το χρόνο διακοπής της αναλογικής μετάδοσης.

5. Έκπληξη προκαλεί εξάλλου, σε ειδικούς και μη, η αναφορά σε προδιαγραφές υψηλής ευκρίνειας για ελεύθερη λήψη, που αν δεν προσδιοριστούν, θα κινδυνεύσουν δήθεν οι τηλεθεατές «να μην είναι σε θέση να δουν τις συγκεκριμένες εκπομπές και να δημιουργηθεί χάος».

6. Αυτονόητο είναι πως η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ εργάζεται για το καλό και μόνον της Δημόσιας Τηλεόρασης και θα προστατεύει πάντα τα νόμιμα δικαιώματά της. Δεν παρέχει δωρεάν διαφήμιση σε οιονδήποτε, πολλώ μάλλον στην ιδιωτική δορυφορική πλατφόρμα, όπως ισχυρίζεται η ανακοίνωση της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Σ.Ε., που, ας σημειωθεί, ότι με τις εκπομπές της ΕΡΤ σε HD:
I. ακυρώνεται το συγκριτικό διαφημιστικό της πλεονέκτημα πως «μόνο αυτή εκπέμπει ΗD στην χώρα» και
II. δεν χρησιμοποιείται ο ίδιος δέκτης, δεδομένου πως για τη λήψη δορυφορικού συνδρομητικού σήματος απαιτείται δορυφορικός δέκτης με δυνατότητα αποκρυπτογράφησης, ενώ στην περίπτωση της μετάδοσης που επιχειρεί η ΕΡΤ απαιτείται μόνο ένας απλός δέκτης επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. ............................................................................................................​

Παιδιά συμπαθάτε με αλλά είμαι λίγο άσχετος.
Άνοιξα την τηλεόραση πριν από μισή ώρα περίπου.
Στο κανάλι στη θέση 3 βλέπω το πρόγραμμα του καναλιού με το σήμα prisma+
Στο κανάλι στη θέση 14 βλέπω το ίδιο πρόγραμμα πάλι με το σήμα prisma+
(Δείχνει μια χαζο-σειρά με ένα άλογο amika κλπ.)

Στη θέση 3 όμως το σήμα είναι πολύ πιο ζωντανό, αιχμηρό και καθαρό σε σχέση με τη θέση 14.

Αυτό που δείχνει τώρα στη θέση 3 δηλαδή της τηλεόρασής μου είναι το full high definition που λένε ότι θα βγει σήμερα;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Το ΕΡΤHD νομίζω είναι σε ξεχωριστή συχνότητα κι ήδη εκπέμπει το σήμα του, οπότε θα σου συνιστούσα να κάνεις καινούρια σάρωση όπως έκανα κι εγώ για να το πιάσεις.

Last edited:
Σκάι και λοιποί μη μιλάτε.Για να μην πω σκ.....και κοιτάξτε να ακολουθήσετε το τρένο της προόδου και εσείς.Αν δεν μπορείτε κλείστε τα τα κανάλια σας.Δεν θα μας λείψετε και πολύ.

ΕΙΝΑΙ !

Απάντηση: Re: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

H ΕΡΤ ΑΕ απαντώντας στο από 26ης Απριλίου 2011 Δελτίο Τύπου της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Σ.Ε) σημειώνει τα πιο κάτω:

1. Η ΕΡΤ, όπως επανειλημμένα έχει καταστήσει γνωστό, δεν καταστρατηγεί κανένα νομικό πλαίσιο της Πολιτείας για τη λειτουργία της τηλεοπτικής αγοράς. Τουναντίον, είναι απολύτως σύννομη και εφαρμόζει κατά γράμμα την κείμενη νομοθεσία. Τα αρμόδια δικαστήρια θα μπορούσαν να κρίνουν τη νομιμότητα και τη βασιμότητα όσων υποστηρίζει η Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Σ.Ε., αν βεβαίως προσέφευγε σε αυτά και δεν επέλεγε να καταφύγει σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

2. Η Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. παραποιεί, ως μη όφειλε, τις ανακοινώσεις της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ αναφέρθηκε μόνο στην εκπομπή συγκεκριμένων πιλοτικών προγραμμάτων υψηλής ευκρίνειας, τα οποία μάλιστα προσδιόρισε.

3. Ας σημειωθεί ότι η πιλοτική αυτή μετάδοση γεγονότων μείζονος ενδιαφέροντος, γίνεται χωρίς το παραμικρό κόστος για την ΕΡΤ, πράγμα που τεχνηέντως αποκρύπτεται από την πολυσέλιδη ανακοίνωση της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Σ.Ε.

4. Από την κείμενη νομοθεσία δεν προκύπτει πως η ΕΡΤ επιβάλλεται να διακόψει την αναλογική μετάδοση στα σημεία που αρχίζει η ψηφιακή εκπομπή, πέραν αυτών που ρητά ορίζει ο νόμος. Στα υπόλοιπα σημεία, εναπόκειται στην ΕΡΤ να αποφασίσει, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το χρόνο διακοπής της αναλογικής μετάδοσης.

5. Έκπληξη προκαλεί εξάλλου, σε ειδικούς και μη, η αναφορά σε προδιαγραφές υψηλής ευκρίνειας για ελεύθερη λήψη, που αν δεν προσδιοριστούν, θα κινδυνεύσουν δήθεν οι τηλεθεατές «να μην είναι σε θέση να δουν τις συγκεκριμένες εκπομπές και να δημιουργηθεί χάος».

6. Αυτονόητο είναι πως η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ εργάζεται για το καλό και μόνον της Δημόσιας Τηλεόρασης και θα προστατεύει πάντα τα νόμιμα δικαιώματά της. Δεν παρέχει δωρεάν διαφήμιση σε οιονδήποτε, πολλώ μάλλον στην ιδιωτική δορυφορική πλατφόρμα, όπως ισχυρίζεται η ανακοίνωση της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Σ.Ε., που, ας σημειωθεί, ότι με τις εκπομπές της ΕΡΤ σε HD:
I. ακυρώνεται το συγκριτικό διαφημιστικό της πλεονέκτημα πως «μόνο αυτή εκπέμπει ΗD στην χώρα» και
II. δεν χρησιμοποιείται ο ίδιος δέκτης, δεδομένου πως για τη λήψη δορυφορικού συνδρομητικού σήματος απαιτείται δορυφορικός δέκτης με δυνατότητα αποκρυπτογράφησης, ενώ στην περίπτωση της μετάδοσης που επιχειρεί η ΕΡΤ απαιτείται μόνο ένας απλός δέκτης επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. ............................................................................................................​
TOYΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΙΑ ΤΣΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΑΠΟΨΕ ΚΑΙ ΤΗΝ AGB να τρελαινει τα μηχανακια και οι ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΈΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΘΕΟ ΑΠΌΨΕ :SFGSFGSF:

+1 :SFGSFGSF:

Σε λίγο θα βαρέσουμε και τις καμπάνες γιατί εν έτη 2011 αποφάσισαν να δώσουν σε μικρό ποσοστό της χώρας ψηφιακό σήμα SD και μια καρτέλα ΗD.

Από 20 Ε το χρόνο να πλήρωναν οι πολίτες αυτής της χώρας (όχι 50Ε) τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εισπράξει εκατοντάδες εκ. Ευρώ για να κάνουν κυβερνητική προπαγάνδα, να βολεύουν τους δικούς τους και να δείχνουν ευροβίσιον και μπάλα...

Ελάχιστες οι καλές στιγμές τις ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια...

Ελαχιστότατη η απόσβεση των χρημάτων μας με το ΤσουΛου και κανα τένις που θα δείχνουν 5-10 ώρες την εβδομάδα....

Σκάι και λοιποί μη μιλάτε.Για να μην πω σκ.....και κοιτάξτε να ακολουθήσετε το τρένο της προόδου και εσείς.Αν δεν μπορείτε κλείστε τα τα κανάλια σας.Δεν θα μας λείψετε και πολύ.
:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Για εμάς που έχουμε σχέση με τη δορυφορική τηλεόραση δεν είναι μεγάλη αλλαγή.

Για αυτούς όμως που δεν έχουν σχέση με δορυφορική και το μόνο που παρακολουθούν είναι τα Ελληνικά ελεύθερα κανάλια, είναι όντως μεγάλη αλλαγή.....

Οι δύο διαστάσεις τους θέματος....

Υπάρχει και μια τρίτη Αντώνη που λέγεται torrent...

Αυτή η τρίτη δεν παλεύεται, παρά μόνο από live γεγονότα...

Καμία σχέση το κατέβασμα, εδώ μιλάμε για "αέρα", ότι λαμβάνουμε από τον αέρα....:D

Πρέπει να σταλθεί μία ομαδική αποστολή στην ΕΡΤ.

Με αυτόν το τρόπο γίνει γνωστό ότι υπάρχει ένα μεγάλο μερίδιο τηλεθεατών (και πολιτών) που υποστηρίζουν ένθερμα την ελεύθερη HDTV στην Ελλάδα.

Σε διαφορετική περίπτωση είναι απλώς, σαν όλοι εμείς εδώ να μην υπάρχουμε!

Απάντηση: Re: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Καμία σχέση το κατέβασμα, εδώ μιλάμε για "αέρα", ότι λαμβάνουμε από τον αέρα....:D

Και τα torrents αέρας είναι.... πιο πλούσιο και τεχνικά αρτιότερο περιεχόμενο... με μια χρονική καθυστέρηση....

Για μένα που δεν μου καίγεται καρφί για το ΤσουΛου, παρά μόνον 2-3 παιγνίδια το χρόνο, αυτό που αναμένω να προβάλει η χιλιοπληρωμένη Εθνική Ραδιοτηλεόραση είναι σαν να μην υπάρχει...

Πρέπει να σταλθεί μία ομαδική αποστολή στην ΕΡΤ.

Με αυτόν το τρόπο γίνει γνωστό ότι υπάρχει ένα μεγάλο μερίδιο τηλεθεατών (και πολιτών) που υποστηρίζουν ένθερμα την ελεύθερη HDTV στην Ελλάδα.

Σε διαφορετική περίπτωση είναι απλώς, σαν όλοι εμείς εδώ να μην υπάρχουμε!

Πλάκα θα έχει να μην το ξέρουν..... και να πιστεύουν ότι πήραμε HD TVs για το upscaling του σήματος που δείχνουν...