Απάντηση: Re: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.
LCN νομίζω υπάρχει και στην Ελλαδα. Αν το αφήσω ενεργοποιημένο στον δέκτη τα κανάλια μπαίνουν με συγκεκριμένη σειρά. Πρώτα κατά συχνότητα όπως τα ανιχνεύει ο δέκτης, και στα κανάλια της ίδιας συχνότητας με την σειρά που ορίζει η DIGEA ή η ΕΡΤ. Και αν στην Ελλάδα χρησίμευε σε κάτι το LCN, όπως στην Αγγλία όπως λέει ο φίλος οτι χρησιμεύει σε κατηγοριοποίηση των υπηρεσιών των καναλιών και σε tv guides, θα το κράταγα ενεργοποιημένο. Όμως εδώ το LCN είναι άχρηστο, το απενεργοποιώ, και τα κανάλια τα βάζω με την σειρά που έχω συνηθίσει. Για παράδειγμα στα τρία πρώτα κανάλια τα τρία κρατικά. Έτσι υπάρχει συμβατότητα και με την αναλογική τηλεόραση για να μην μπερδεύομαι. Αν όμως κάνω αναζήτηση ξαναμπαίνουν με την LCN σειρά. Θα προτιμούσα να υπάρχει επιλογή διατήρησης της σειράς όπως την έχω ορίσει. Πάντως αυτή ήταν ενδιαφέρουσα πληροφορία γιατί από την αρχή είχα την απορία τί χρειάζεται το LCN και γιατί υπάρχει στους δέκτες. Κάπου αλλού φαίνεται οτι χρησιμοποείται.Στην αγγλία υπάρχει κεντρική αρίθμιση απο το κράτος. Το λεγόμενο LCN. Σε όλες τις πόλεις της αγγλίας όσες φορές και να κάνεις σκαν το BBC θα μπει στο 1, το itv στο 3 κτλ...
Αυτό βοηθάει απίστευτα όχι μόνο στο συντονισμό αλλά και σε tv-guides κτλ...