Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Όσοι έχετε φάτσα μπουκ περάστε από εδώ www.facebook.com/pages/ΕΡΤ-HD/118561801556887..... και πατήστε το γνωστό κουμπάκι....:D

Υπαρχει και ενα ακομα που εχει ηδη 1000 μελη, απο τοτε που φωναζαμε να δειχνουν το ποδοσφαιρο σε 16:9 :ernaehrung004:

Πλεον ονομαζεται
ERT HD - Μην καθυστερειτε την εξελιξη

μη τρελλενεστε , παρτε ενα επιγειο δεκτη HD με HDMI , eγω πηρα ενα με 49ε vision5000 τα παιζει ολα , mkv HD ,SD . noD :Banane0:

Θα με συγχωρεί η αφεντιά σου, αλλά με ένα ακόμη τηλεχειριστήριο ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΜΑΙ!!! Δηλαδή από αλλού να αλλάζω κανάλια, και από αλλού την ένταση?

Έχω 1 τηλεχειριστήριο για την Panasonic και πήρα και BlyRay Panasonic για να μην έχω και αυτο το τ/χ.
1 του δορυφορικού δέκτη
1 του AV ενισχυτή για 5.1 ήχο σε ταινίες και δορυφορικά προγράμματα
1 του WD TV Live
1 του παλιού Sony DVD Recorder για να γράφω τα ακόμη αναλογικά προγράμματα

Να έχω και ένα 6ο???

Απάντηση: Re: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Το θεμα ειναι πως δε μπορω να ποσταρω για να τους δωσω την ευκαιρια να σβησουνε κατι

Πρέπει πρώτα να πατήσετε το κουμπάκι "I Like". Κάντε το, κάνετε το post σας και μετά πηγαίνετε στον τοίχο σας και ακυρώστε το...

ααααα, δεν εχεις τραπεζακι για τα τηλεχειριστηρια γιαυτο... :ernaehrung004:
Τεσπα πλακα κανω, λογικα ο δεκτης σου αφου ειναι combo HD λογικα παιζει τα DVBT-HD.

Οσον αφορα το ΤΕΙ οντως το κλειδωσα 1 service ειναι TEI Thessaloniki.
Δεν βλεπω εικονα φυσικα μιας και το πεδιομετρο ειναι mpeg2 , ηχο εχω κανονικο ...

Last edited:
Aπάντηση της ΕΡΤ στο ΣΚΑΪ

Η Διοίκηση της ΕΡΤ απαντώντας στα όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, με αφορμή την πιλοτική μετάδοση συγκεκριμένων διεθνών τηλεοπτικών γεγονότων με το σύστημα υψηλής ευκρίνειας, επισημαίνει τα ακόλουθα:

1. Σχετικά με την αναφορά σε «άκρως παράνομη ενέργεια» σημειώνουμε πως η ΕΡΤ προβαίνει στη μετάδοση ενεργώντας δυνάμει δικαιώματος που απορρέει από την άδεια παρόχου ψηφιακής εκπομπής που έχει νόμιμα χορηγηθεί από την ΕΕΤΤ και βάσει των νόμων 1730/87, 3592/07 και της ΚΥΑ 21161/08.

2. Σχετικά με τα περί «ακραίας παραβίασης των συνθηκών ανταγωνισμού» σημειώνουμε πως δεν συντρέχει στην προκείμενη περίπτωση καμία από τις απαιτούμενες από το Νόμο προϋποθέσεις αξίωσης για παράλειψη από την ΕΡΤ.

3. Σχετικά με τα περί «χρηστής οικονομικής διαχείρισης» σημειώνουμε πως οι εν λόγω μεταδόσεις της ΕΡΤ σε High Definition δεν παράγουν επιπρόσθετο κόστος για την ΕΡΤ. Αντιθέτως, επιτυγχάνεται σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους καθώς ενοποιούνται τα κανάλια ΣΙΝΕ+ και ΣΠΟΡ+.

4. Σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει ο ΣΚΑΪ, η ενέργεια αυτή της ΕΡΤ, η οποία έχει πιλοτικό χαρακτήρα και αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες τηλεοπτικής μετάδοσης, όχι μόνο δεν επηρεάζει την ομαλή μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, αντιθέτως καταξιώνει κατά τον καλύτερο τρόπο την εθνική προσπάθεια, στην οποία συμμετέχουν τόσο η ΕΡΤ όσο και οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

5. Τέλος, οι ενέργειες της ΕΡΤ είναι πάντα σύμφωνες με την κείμενη νομοθεσία. Ως εκ τούτου, συμμορφώνεται στις διατάξεις για κλείσιμο των αναλογικών συχνοτήτων σε περιοχές που εκπέμπει ψηφιακά, όταν αυτό επιβάλλεται από τη νομοθεσία.

Ακούγεται ότι υπάρχουν παρεμβάσεις από υπουργούς να μην μεταδοθεί η ΕΡΤ HD. Το διάβασα στο forum του www.satleo.gr

Δεν είναι απίθανο αφού τα λαμόγια οι υπουργοί στην Ελλάδα είναι μόνο για ρουσφέτια και αρπαχτές.
Τελειώνουν όμως οι μέρες τους.

Καλα ρε παιδι μου, τι τους ενοχλει που η ερτ θα δειξει μερικα προγραμματα σε HD ?
Φοβουνται οτι ετσι θα δει ολος ο κοσμος την σουπα εικονα που μας σερβιρουν καθημερινα ?

Καλα ρε παιδι μου, τι τους ενοχλει που η ερτ θα δειξει μερικα προγραμματα σε HD ?
Φοβουνται οτι ετσι θα δει ολος ο κοσμος την σουπα εικονα που μας σερβιρουν καθημερινα ?

Απλώς εικόνα hd όπως είναι τώρα η digea δεν πρόκειται να βγάλουν ποτέ και εφόσον δεν μπορούν οι ίδιοι τραβάνε και την ερτ προς τα πίσω αυτή είναι η πικρή αλήθεια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

θα μπορείς να το δεις σε 576i όμως.(υποβάθμιση ποιότητας εικόνας ουσιαστικά δεν κερδίζεις κάτι σε σχέση με τα απλά net/et1).

δεν με πειράζει, να μπορώ να βλέπω εικόνα θέλω....υπνοδωμάτιο είναι, θα ζησω και χωρις HD...άρα ολα καλά....τώρα για τους σκάιδες και τους λαμογιουπουργούς, γιαουρτάκι με 5% λιπαρά....

Μας βαλαν και αγοραζαμε δεκτες mpeg4 ?

εμεις ομως...τους αγορασαμε και HD !

Nα σας δω τωρα!

Τελεια εικονα και ψηφιακο ηχο.... SD

Last edited:
να κανουμε και λιγη πλακα
εχεις HD ?
οχι εγω FULL HD.

ενα μεγαλο μπραβο στα παιδια του τει θεσσαλονικης για την καταπληκτικη
δουλεια που κανουν.:firstprize:

Απλώς εικόνα hd όπως είναι τώρα η digea δεν πρόκειται να βγάλουν ποτέ και εφόσον δεν μπορούν οι ίδιοι τραβάνε και την ερτ προς τα πίσω αυτή είναι η πικρή αλήθεια

Εντάξει και η Digea δεν θα μείνιε στάσιμη. Ειδικά μετά τη λήξη της αναλογικής μετάδοσης, το λογικό είναι να πάρει κα ιτις υπόλοιπες συχνότητες ώστε να μπορέσει να μεταδόσει και HD κανάλια. Το θέμα είναι -και εδώ μάλλον της χάλασε τη σούπα η ΕΡΤ- ότι κατά πάσα πιθανότητα το HD που οραματίζοταν ο SKAI ο ANT1 και οι υπόλοιποι, δεν θα ήταν free to air αλλά θα υπήρχε συνδρομή. Και γι αυτό έχουν σκυλιάσει περισσότερο νομίζω. όχι μόνο η ΕΡΤ τους πρόλαβε αλλά το δίνει χωρίς έξτρα χρέωση (μην ξεχνάμε ότι την ΕΡΤ την πληρώνουμε κανονικά όλοι μας).

Νομίζω αυτό είναι που λέει ο Photis. Τα κανάλια θέλουν το HD συνδρομητικό όπως είναι στη Γερμανία με τα RTL HD. Δεν θα ήθελαν να εκπαιδευθεί ο τηλεθεατής στο δωρεάν γιατί μετά θα αντιδρούσε. Γι´ αυτό και επέλεξαν το MPEG4 ώστε μελλοντικά να μπορούν να λανσάρουν συνδρομητική τηλεόραση είτε μέσω της επίγειας Nova είτε μέσω άλλου παρόχου

Ωραίοι οι υπεύθυνοι του σκαι
Έφεραν την διαδικτυακή κοινότητα που ασχολείται με το θεμα να τους κράζει σε βάρδιες…
Παντως το επιχείρημα περι αθέμιτου ανταγωνισμού χρήζει βραβείου κουταμάρας.
Μηπως να ενωθούν τα υπολοιπα καναλια εναντιον του σκαι για αθέμιτο ανταγωνισμο που προβάλει ολο του το πρόγραμμα σε 16:9 ενώ οι αλλοι συνεχίσουν σε 4:3;
Μηπως να ξεσηκωθει και η ΕΡΤ που εκπέμπει σε mpeg2 ενώ αυτοι και οι ομοιοι τους ( βλεπε παρομοια ανακοίνωση από ant1) εκπεμπουν σε mpeg4; …και με αυτόν τον τροπο αναγκασαν τον ελληνα εν μεσω οικονομικής κρίσης να ξοδέψει χρήματα για την απόκτηση νεων αποκοδηκοποιητών .
Λεμε τωρα…
Απαράδεκτοι…

Καταφέραν να βγουν εκτος των τηλεοκοντρολ του ελληνα…
Και εις ανώτερα..