Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Αν τους έκαιγε τόσο ο ανταγωνισμός θα μπορουσαν να κανουν αυτό που κάνει η ΕΡΤ, να μεταδίδουν δηλαδη παραγωγές που έρχονται ήδη σε HD, χρησιμοποιώντας την κενή συχνότητα της Digea. Να δείξει ο Alpha την Formula1, ο ΑΝΤ1 το Europa League, το Mega το CL, το Star ταίνιες Α' προβολής, ο Ακατανόμαστος κάποια επιλεγμένα ντοκιμαντερ. Ετσι κι αλλιώς, πολύ σπανια συμπιπτουν οι ώρες προβολής.

Η DIGEA θα αργήσει πολλαααα χρόνια να πάει σε ΗD. Μερικοί λόγοι?
1. Τα κανάλια (εκτός ΣΚΑΙ) ακόμα γράφουν το υλικό τους σε μαγνητικές ταινίες...
2. Η οικονομική τους κατάσταση είναι χειρότερη από αυτή της Ζιμπάμπουε.
3. Δεν τους νοιάζει να πάνε, διότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν πολιτικό παιχνίδι προς όφελος των μετόχων τους.
4. Δεν υπάρχει λόγος να το κάνουν, διότι το πρόγραμμά τους είναι είτε σειρές/κονσέρβα, είτε ταινίες γυρισμένες σε προ-HD εποχή, είτε σειρές γυρισμένες σε προ-HD εποχή, είτε δελτία ειδήσεων και ριάλιτι της κακιάς ώρας.

και ρε παιδιά, αν το σκεφτούμε λίγο, εκτός ιιιιισως από το STAR (λόγο ταινιών), υπάρχει κανείς που βλέπει αυτά που δείχνουν τα άλλα κανάλια και σκέφτεται "αχ τι ωραία θα ήταν να το έδειχνε σε HD...."? Το πρόγραμμά τους ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ να είναι HD. Όταν αποφασίσουν να γυρίσουν καμία σειρά της προκοπής, να δείξουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κανένα ντοκυμαντέρ, καμία καινούρια ταίνια ή κανένα σοβαρό αθλητικό γεγονός εκτός μπάλα, τότε ας πάνε σε HD. Για την ώρα, μακάρι και ο ΣΚΑΙ να βγάλει HD, διότι μαζί με την ΕΡΤ είναι τα μοναδικά κανάλια που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει.

Ή τα λεφτά που βγάζουν από τις διαφημίσεις τα τρώνε μεταξύ τους, δηλαδή το προσωπικό τους κέρδους και όχι για να επενδύσουν σε κάτι καινούργιο

γιατί να επενδύσουν σε κάτι καινούριο τη στιγμή που ότι μας ρίχνουν στο πιάτο το τρώμε; Εδώ παίζουν για 11η φορά το Κων/νου και Ελένης (υποθέτω γιατί έχει ακόμα δραχμές στα κείμενα του)...

Kostas_Y: Αν τους έκαιγε τόσο ο ανταγωνισμός θα μπορουσαν να κανουν αυτό που κάνει η ΕΡΤ, να μεταδίδουν δηλαδη παραγωγές που έρχονται ήδη σε HD, χρησιμοποιώντας την κενή συχνότητα της Digea. Να δείξει ο Alpha την Formula1, ο ΑΝΤ1 το Europa League, το Mega το CL, το Star ταίνιες Α' προβολής, ο Ακατανόμαστος κάποια επιλεγμένα ντοκιμαντερ. Ετσι κι αλλιώς, πολύ σπανια συμπιπτουν οι ώρες προβολής.

Αυτή είναι μια πολύ καλή ιδέα για μια πιλοτική εκπομπή "Digea HD", με την προσωρινή χρήση της χωρητικότητας της "Test Card", για όσο διάστημα δεν την κάνει χρήση ο 902 TV... Για μια εκ περιτροπής κοινή χρήση του συγκεκριμένου πιλοτικού καναλιού υψηλής ευκρίνειας "Digea HD", από Alpha για την Formula1, ΑΝΤ1 για το Europa League, Mega για το CL και Star για ταινίες Γ' προβολής...

Εξάλλου η επόμενη ΚΥΑ (εάν βγει μέσα στο Καλοκαίρι), θα λύσει όλα τα σχετικά θέματα, με πόσα κανάλια θα μπορούν να εκπέμπουν σε ένα πολυπλέκτη DVB-T/Mpeg4, όταν περιλαμβάνει μόνο SD κανάλια και πόσα κανάλια όταν περιλαμβάνει συνδυασμό από SD και HD κανάλια και ραδιοφωνικά κανάλια...

Last edited:
ξέρεις αν η νέα ΚΥΑ θα περιλαμβάνει και time sharing όπως γίνεται στο εξωτερικό (κανάλια που πχ το πρωί δεν λειτουργούν και απλά έχουν μια teletext/dvb κάρτα) και την θέση τους στο bandwidth πέρνουν άλα (με άλλο PID).

Αν τους έκαιγε τόσο ο ανταγωνισμός θα μπορουσαν να κανουν αυτό που κάνει η ΕΡΤ, να μεταδίδουν δηλαδη παραγωγές που έρχονται ήδη σε HD, χρησιμοποιώντας την κενή συχνότητα της Digea. Να δείξει ο Alpha την Formula1, ο ΑΝΤ1 το Europa League, το Mega το CL, το Star ταίνιες Α' προβολής, ο Ακατανόμαστος κάποια επιλεγμένα ντοκιμαντερ. Ετσι κι αλλιώς, πολύ σπανια συμπιπτουν οι ώρες προβολής.

Μπραβο ρε φιλε!!!!!!!!Εριξες την καλυτερη ιδεα που εχω ακουση.Μακαρι να μας διαβαζουν αυτοι που πρεπει και να παιρνουν ιδεες.
:worshippy::

Νομίζω ότι η Digea φοβάται και ότι ο κόσμος θα πάθει σοκ όταν θα δει τι μπορεί να κάνει αυτό το πράγμα που αγόρασαν δίνοντας 2 μισθούς, επειδή "έτσι πρέπει". Κακά τα ψέμματα, το μεγαλύτερο ποσοστό έχει πάρει "flat" τηλεοράσεις, γιατί ταιριάζει στο σαλόνι (...κάτι σαν το iPhone δηλαδή... άμα όσοι το έχουν ήξεραν και τι κάνει, θα πάθαιναν τέτοιο σοκ, που μάλλον θα το πετούσαν).

Ας έρθει λοιπόν η πρώτη γλύκα στον απλό πολίτη που δεν έχει καθήσει να ασχοληθεί με το θέμα HD, και μετά να δούμε πως θα τρέχουν και οι υπόλοιποι να φτιάξουν την σάπια εικόνα τους...

Σε αυτή την χώρα υπάρχει η τεχνολογική αμάθεια,έτσι η κάθε Digea πλασάρει στο κόσμο αυτό που θεωρεί ο κόσμος ως ψηφιακό,το σοκ θα το πάθει αν μάθει η τεχνολογία των καναλιών είναι πεπερασμένη

Μιλώντας περί νομιμότητας.......
Ευτυχώς που υπάρχουν τα ιδιωτικά κανάλια που δινουν το παράδειγμα, μιας και αυτά λειτουργούν με το γράμμα του νόμου.
Και μιας και Digea έχει την ΚΥΑ ως ευαγγέλιο:

Αλήθεια, είναι νόμιμο το κανάλι που έχει με μπάρες χωρίς ονομα και λογότυπο????????

Απάντηση: Re: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Νομίζω ότι η Digea φοβάται και ότι ο κόσμος θα πάθει σοκ όταν θα δει τι μπορεί να κάνει αυτό το πράγμα που αγόρασαν δίνοντας 2 μισθούς, επειδή "έτσι πρέπει". Κακά τα ψέμματα, το μεγαλύτερο ποσοστό έχει πάρει "flat" τηλεοράσεις, γιατί ταιριάζει στο σαλόνι (...κάτι σαν το iPhone δηλαδή... άμα όσοι το έχουν ήξεραν και τι κάνει, θα πάθαιναν τέτοιο σοκ, που μάλλον θα το πετούσαν).

Ας έρθει λοιπόν η πρώτη γλύκα στον απλό πολίτη που δεν έχει καθήσει να ασχοληθεί με το θέμα HD, και μετά να δούμε πως θα τρέχουν και οι υπόλοιποι να φτιάξουν την σάπια εικόνα τους...
Ακριβως ! Εχει να γίνει πάρτυ ξαφνικά!:worshippy:

Απάντηση: Re: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Μιλώντας περί νομιμότητας.......
Ευτυχώς που υπάρχουν τα ιδιωτικά κανάλια που δινουν το παράδειγμα, μιας και αυτά λειτουργούν με το γράμμα του νόμου.
Και μιας και Digea έχει την ΚΥΑ ως ευαγγέλιο:

Αλήθεια, είναι νόμιμο το κανάλι που έχει με μπάρες χωρίς ονομα και λογότυπο????????
Δεν είναι κανάλι. Κενή θέση είναι.

Σε αυτή τη περίπτωση δεν χρειάζοταν να εκπέμπει κάτι. Στις DVB εκπομπές το bandwidth που "περισσεύει" καλύπτεται από τα λεγόμενα "null packets", που δεν μεταφέρουν πληροφορίες...

Μολις πριν από λίγο η ΝΕΤ με εκτενεστατο promo trailer ανακοίνωσε οτι θα εκπέμψει σε HD την Τετάρτη το CL :award::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Σε αυτή τη περίπτωση δεν χρειάζοταν να εκπέμπει κάτι. Στις DVB εκπομπές το bandwidth που "περισσεύει" καλύπτεται από τα λεγόμενα "null packets", που δεν μεταφέρουν πληροφορίες...

+1 1fff :twoguns::twoguns::twoguns::twoguns:

Ας φτιαξουν το EPG τους που αναθεμα αν καποιος δεκτης το δειχνει ελληνικα....ενω σε ολους η ΕΡΤ ειναι μια χαρα!

+1 1fff :twoguns::twoguns::twoguns::twoguns:

Ας φτιαξουν το EPG τους που αναθεμα αν καποιος δεκτης το δειχνει ελληνικα....ενω σε ολους η ΕΡΤ ειναι μια χαρα!

Σε αυτό το πρόβλημα υπάρχει λύση αν η επίσημη ιστοσελίδα σου δίνει ενημερώσεις κατέβασες και κάνε αναβάθμιση το αποκωδικοποιητή, εγώ αυτό έκανα με τον δικό μου και τα δείχνει ελληνικά

Thanks το ξερω αυτο που λες για τον αποκωδικοποιητη μου ακομα δεν βρηκα firmware.

και τα στικακια μου παντα βαζω το τελευταιο software ,
και στο REDI sto VU+ , παντου βγαινει αγγλικα ,
ενω η ΕΡΤ ειναι παντου μια χαρα!

Ας κοιταχτουν μονοι τους ! Η ΕΡΤ βγαζει ελληνικο σε ολα!
Ας μη συνεχισουμε το off-topic.

Δηλαδή θα αλλάξει και το ρητό "Έχεις HD;" "Έχεις NOVA;"

Το ρητο ειναι

Εχει HD ? Εχεις NOVA ? Εχω Digialb.

και απο τεταρτη Εχω ΕΡΤ HD.

(credits to posters)

Last edited:
Thanks το ξερω αυτο που λες για τον αποκωδικοποιητη μου ακομα δεν βρηκα firmware.

και τα στικακια μου παντα βαζω το τελευταιο software ,
και στο REDI sto VU+ , παντου βγαινει αγγλικα ,
ενω η ΕΡΤ ειναι παντου μια χαρα!

Ας κοιταχτουν μονοι τους ! Η ΕΡΤ βγαζει ελληνικο σε ολα!
Ας μη συνεχισουμε το off-topic.

Δηλαδή θα αλλάξει και το ρητό "Έχεις HD;" "Έχεις NOVA;"

Το ρητο ειναι

Εχει HD ? Εχεις NOVA ? Εχω Digialb.

και απο τεταρτη Εχω ΕΡΤ HD.

(credits to posters)

Φίλε η ΕΡΤ τουλάχιστον κατάλαβε τα λάθη του παρελθόντος με τους άλλους τι γίνεται

Άντε να δούμε HD το champions league, eurovision κτλπ¨ από την ΕΡΤ και χαλάλι τα μαμησιάτικα που τους πληρώνουμε τόσα χρόνια.

Να θεσω και το θεμα του LCN ?
Aπο που κι ως που η digea αρχισε να μετραει απο το 1 την ωρα που και η ΕΡΤ μετραει απο το 1 και το καναν μπαχαλο?

Αν αυτο ειναι επαγγελματισμος.....
Δε γνωριζω καποιον που να μην εχει την ΕΤ1 στο 1 , ΝΕΤ στο 2 , ΕΤ3 στο 3. Ηρθε η οικογενεια κλικλικου να μας αλλαξει τη σειρα των καναλιων...:twoguns: