Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

-Εχει HD;
-Έχεις νόβα;
-Εχει HD;
-Έχεις νόβα;
-ΈΧΕΙ HD;
-ΟΚ, οκ, έχει....

HD και χωρίς NOVA.Μπράβο ΕΡΤ.Ελπίζω απο εδω και μπρός να μην ξανακάνουν τα ίδια λάθη με το παρελθόν και ο κόσμος θα είναι μαζί τους.Ούτος η άλλως πληρώνουμε και ήρθε η ώρα να απολαύσουμε την εικόνα που μας αξήζει.Το μόνο που θα πρέπει να κάνει η ΕΡΤ είναι να πάει το σήμα της σε όλλη την ελλάδα γιατί όλλοι οι έλληνες έχουν το δικαίωμα να βλέπουν ΕΡΤ ψηφιακά.

Βλέπω οτι το EPG του Cine+ σταματάει το μεσημέρι της Τεταρτης 27 Απριλίου ενω απο την Τριτη μπαινουν στο Sport+ εκπομπες και ταινίες που παιζει τωρα το Cine+.
Σε καλό δρόμο είμαστε! :aktion033:

εισαι σιγουρος γιατι εμενα σταματαει την δευτερα
συγκεκριμενα λεει
δευτερα 25-04-2011
23:35-0:35 ο σωζων εαυτο σωθητο
για να δω το προγραμμα της τριτης πρεπει να παω στο spor+
0:00-1:00 wrc ιορδανια,μηχανοκινητα
1:00-2:40 φυγε εσυ...μεινε εσυ.

αρα ειμαστε σε πολυ καλο δρομο :ADFADF1:

Last edited:
εισαι σιγουρος γιατι εμενα σταματαει την δευτερα
συγκεκριμενα λεει
δευτερα 25-04-2011
23:35-0:35 ο σωζων εαυτο σωθητο
για να δω το προγραμμα της τριτης πρεπει να παω στο spor+
0:00-1:00 wrc ιορδανια,μηχανοκινητα
1:00-2:40 φυγε εσυ...μεινε εσυ.

αρα ειμαστε σε πολυ καλο δρομο :ADFADF1:

Ο εξωτερικός δέκτης μου δειχνει το EPG του Cine+ οπως γράφεις. Η Panasonic πάει μέχρι Τεταρτη μεσημέρι (11:30-12:30 Ο Τυχερος Αλεξανδρος)

Αν τους έκαιγε τόσο ο ανταγωνισμός θα μπορουσαν να κανουν αυτό που κάνει η ΕΡΤ, να μεταδίδουν δηλαδη παραγωγές που έρχονται ήδη σε HD, χρησιμοποιώντας την κενή συχνότητα της Digea. Να δείξει ο Alpha την Formula1, ο ΑΝΤ1 το Europa League, το Mega το CL, το Star ταίνιες Α' προβολής, ο Ακατανόμαστος κάποια επιλεγμένα ντοκιμαντερ. Ετσι κι αλλιώς, πολύ σπανια συμπιπτουν οι ώρες προβολής.

Ακριβως αυτη ηταν η σκεψη μου..θα μπορουσαν εκ περιτροπης να εκπεμπουν
HD στα προαναφερθησα προγραμματα που αξιζει να εκπεμψουν. Στο μυαλο μου ησουν ρε κωστα

Ακριβως αυτη ηταν η σκεψη μου..θα μπορουσαν εκ περιτροπης να εκπεμπουν
HD στα προαναφερθησα προγραμματα που αξιζει να εκπεμψουν. Στο μυαλο μου ησουν ρε κωστα

Εμεις έχουμε το μυαλο, άλλοι έχουν τις "καρέκλες"! :-D
Υποθέτω οτι κολλανε στον εξοπλισμο που δεν έχουν. Αν τους πλήρωνε τα μηχανήματα ο Έλληνας φορολογούμενος, όπως έγινε με την ΕΡΤ για τους Ολυμπιακούς, κουβέντα δεν θα λέγανε...

δεν ξερω εαν εχει αναφερθει,αλλα πριν λιγο στο τρειλερ για το παιχνιδι της τεταρτης(ρεαλ-μπαρτσα),διαφημισαν τον ερχομο του hd:
"....και για πρωτη φορα,σε υψηλη ευκρινεια...."...

δεν ξερω εαν εχει αναφερθει,αλλα πριν λιγο στο τρειλερ για το παιχνιδι της τεταρτης(ρεαλ-μπαρτσα),διαφημισαν τον ερχομο του hd:
Οχι ρε φιλε!!και ηθελα να το πετυχω!!!ακομα παντως δεν το πιστευω!!!σαν ονειρο μου φαινεται οτι θα δουμε επιτελους hd σημα στις οθονες μας.:award:

μια ερωτηση. αν γνωριζει καποιος. εχω την LG 42LH 4000 με ενσωματωμενο ψηφιακο δεκτη mpeg4 , πιανω κανονικα digea και τα ψηφιακα της ερτ. θα βλεπω HD EΡΤ, ή θα πρεπει να παρω pace HD ,για το καναλι αυτο? καλη ανασταση και καλο πασχα σε ολους σας!

Re: Απάντηση: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

μια ερωτηση. αν γνωριζει καποιος. εχω την LG 42LH 4000 με ενσωματωμενο ψηφιακο δεκτη mpeg4 , πιανω κανονικα digea και τα ψηφιακα της ερτ. θα βλεπω HD EΡΤ, ή θα πρεπει να παρω pace HD ,για το καναλι αυτο? καλη ανασταση και καλο πασχα σε ολους σας!

μια χαρα θα το πιανεις...
ο Pace ειναι δορυφορικος ψηφιακος hd και οχι επιγειος ψηφιακος hd.Οποτε σου ηταν αχρηστος-στην προκειμενη περιπτωση-ετσι κι`αλλιως...

Θα μπορούσε κάποιος να το γράψει και να το ανεβάσει στο YouTube? Θα είναι ιστορικο κημηλειο σε μερικα χρόνια!

Απάντηση: Re: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Υποθέτω οτι κολλανε στον εξοπλισμο που δεν έχουν. Αν τους πλήρωνε τα μηχανήματα ο Έλληνας φορολογούμενος, όπως έγινε με την ΕΡΤ για τους Ολυμπιακούς, κουβέντα δεν θα λέγανε...
Προφανώς δεν έχει γίνει κατανοητό.
Τα κανάλια της Digea και να θέλουν ΔΕΝ μπορούν να εκπέμψουν σε HD.
Για αυτό διαμαρτύρονται.
Πέρα από τα πολλά μπράβο προς την ΕΡΤ, θα σας θυμίσω τα εξής.
Η ΕΡΤ έχει παροπλισμένο και σκονισμένο τον HD εξοπλισμό από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, συνεπώς θα μπορούσε να ξεκινήσει δοκιμαστικές εκπομπές υψηλής ευκρίνειας πολύ πριν την εμφάνιση της Digea.

Πέρα από τα παραπάνω, είμαι υπέρ της έναρξης εκπομπών υψηλής ευκρίνειας από την ΕΡΤ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ενέργεια της δεν συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό προς τα λοιπά κανάλια που στερούνται αυτή τη δυνατότητα, μέχρι το θέμα να ρυθμιστεί νομοθετικά.

Η ΕΡΤ στα πλαίσια των πιλοτικών εκπομπών καταργεί και συγχωνεύει το Σινε και το Σπορ+ σεσινε/σπορ+ χωρίς να απαιτείται έγκριση από κάποια αρχή. Με το τέχνασμα αυτό δημιουργεί τον κατάλληλο χώρο για την HD εκπομπή. Τα ιδιωτικά κανάλια δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Τέλος πάντων, το αποτέλεσμα μπορεί να μας αρέσει αλλά δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και νόμιμο.

Re: Απάντηση: Re: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Προφανώς δεν έχει γίνει κατανοητό.
Τα κανάλια της Digea και να θέλουν ΔΕΝ μπορούν να εκπέμψουν σε HD.
Για αυτό διαμαρτύρονται.
Πέρα από τα πολλά μπράβο προς την ΕΡΤ, θα σας θυμίσω τα εξής.
Η ΕΡΤ έχει παροπλισμένο και σκονισμένο τον HD εξοπλισμό από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, συνεπώς θα μπορούσε να ξεκινήσει δοκιμαστικές εκπομπές υψηλής ευκρίνειας πολύ πριν την εμφάνιση της Digea.

Πέρα από τα παραπάνω, είμαι υπέρ της έναρξης εκπομπών υψηλής ευκρίνειας από την ΕΡΤ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ενέργεια της δεν συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό προς τα λοιπά κανάλια που στερούνται αυτή τη δυνατότητα, μέχρι το θέμα να ρυθμιστεί νομοθετικά.

Η ΕΡΤ στα πλαίσια των πιλοτικών εκπομπών καταργεί και συγχωνεύει το Σινε και το Σπορ+ σεσινε/σπορ+ χωρίς να απαιτείται έγκριση από κάποια αρχή. Με το τέχνασμα αυτό δημιουργεί τον κατάλληλο χώρο για την HD εκπομπή. Τα ιδιωτικά κανάλια δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Τέλος πάντων, το αποτέλεσμα μπορεί να μας αρέσει αλλά δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και νόμιμο.

Στη χώρα της παρανομίας, νομιζεις οτι θα είχαν πρόβλημα με το "νόμιμον και ηθικόν" του πράγματος αν διέθεταν τον τεχνικό εξοπλισμό? Μια ματια στο πως αντιμετωπίζουν το θέμα των διακοπών για διαφημίσεις π.χ., δείχνει πεντακάθαρα που γράφουν τους νόμους όταν τους συμφέρει.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ένας φορέας όπως η Ofcom στο Ηνωμένο Βασίλειο να θεσπίζει κανόνες δίνεται στο καθε πάροχο η δυνατότητα να επιλέγει τη στρατηγική του. Αυτό δεν έκανε η Digea επιλέγοντας MPEG-4; Το ότι δεν ακολουθήθηκε η πρακτική που ακολούθησαν τα άλλα ευρωπαικά κράτη δηλαδή διαχωρισμός παρόχου από τα κανάλια, διαγωνιστικές διαδικασίες για εκχώρηση συχνοτήτων, δημιουργία ή ανάθεση σε φορέα της ευθύνης της ψηφιακής μετάβασης μόνο τυχαίο δεν είναι αφού σε αυτές τις περιπτώσεις τα ιδιωτικά κανάλια θα έχαναν τη δύναμη της παρέμβασης και του ηγεμονικού ρόλου που έχουν τώρα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Στη χώρα της παρανομίας, νομιζεις οτι θα είχαν πρόβλημα με το "νόμιμον και ηθικόν" του πράγματος αν διέθεταν τον τεχνικό εξοπλισμό? Μια ματια στο πως αντιμετωπίζουν το θέμα των διακοπών για διαφημίσεις π.χ., δείχνει πεντακάθαρα που γράφουν τους νόμους όταν τους συμφέρει.
Δεν είναι το ίδιο πράγμα και δεν μπορεί να γίνει τέτοια σύγκριση.
Να το πω πιο απλά. Όποιος ιδιώτης θέλει να εκπέμψει σε HD θα πρέπει να καταπατήσει μια αδιάθετη συχνότητα για να το πράξει.

Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, καταθέτω την άποψη μου αξιολογώντας τη νομική πλευρά του θέματος.

Μπορεί να κάνει δορυφορική εκπομπή αν το θέλει τόσο πολύ, ή να μετατρέψει την επίγεια μετάδοση του σε HD (αρκεί να μην το κάνουν όλοι μαζί! Αν και είναι πολύ μικρή αυτή η πιθανότητα με τη πολιτική που ακολουθούν, και τα οικονομικά προβλήματα που έχουν).

Μα δεν χρειάζεται καν να κλείσει. Αν ας πούμε ήθελε ο ΣΚΑΙ να κάνει HD εκπομπή (με τη μετατροπή της εκπομπής του, όχι με δεύτερο κανάλι) υπάρχει αδιάθετο bandwidth στο multiplex που βρίσκεται, το οποίο θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες του (αρκεί να έκλεινε βέβαια το "κενό" κανάλι με τις μπάρες). Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό, το θέμα είναι ότι δεν θα συμφωνούσαν οι υπόλοιποι, ασχέτως αν έχουν ή όχι διάθεση οι ίδιοι να κάνουν HD εκπομπές (που δεν φαίνεται να έχουν).