Η θέση του αστακού...

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,677
Πειραιάς
Νομίζω ότι έλειπε κάτι τέτοιο...η θέση του αστακού...

gamut_lobster_chair_footstool.jpg

Ή αλλιώς, Lobster's chair από την Gamut !!

Η Gamut λοιπόν σχεδίασε μια πολυθρόνα ειδικά για μουσικόφιλους, που υποτίθεται ότι προστατεύει τα αυτιά του ακροατή από ανακλάσεις και είναι και πάρα πολύ αναπαυτική.
Βέβαια όλα αυτά πληρώνονται και μάλιστα αδρά... 3150 λίρες Αγγλίας για την πολυθρόνα και άλλες 1500 λίρες Αγγλίας για το σετ υποπόδιο. :grinning-smiley-043

gamut-lobster-chair-rear-view.jpg

gamut-lobster-footstool.jpg

Πηγή : http://audiofi.net/2016/02/gamuts-lobster-chair-for-audiophiles/

Κουκλί αλλά τα λεφτά...
Πάντως η λογική αυτή είναι πολύ καλή.
Ειδικά οι πίσω ανακλάσεις με μια ψηλή καρέκλα ή καναπέ κοντρολάρονται με εύκολο τρόπο.
Άλλο που με τα λεφτά που έχει η συγκεκριμένη φέρνεις συνεργείο, κάνει επαγγελματικές μετρήσεις και σου φέρνει όλο το χώρο και μάλιστα καλαίσθητα.

Την βλέπω προβληματική στην στήριξη των χεριών την ώρα που κάθεσαι . Δεν έχουν πλάτος τα armrests.

Ενώ πράγματι από άποψη ακρόασης δείχνει να αφήνει ελεύθερο το σώμα (και όχι μόνο τα αυτιά) στην "πρόσληψη" του ήχου.

Πάντως αισθητικά ουσιαστικά κινείται στο πρότυπο της Eames chair του 1956 που όμως έχει εξαιρετική στήριξη των χεριών.

Attachments

• EN_ELO_P_20041223_018_P-1024x819.jpg
    EN_ELO_P_20041223_018_P-1024x819.jpg
    204.4 KB · Views: 295
Θαυμασιος ο αστακος. Πραγματικο design !

Παντως 3150 λίρες Αγγλίας δεν ειναι εξωφρενικο για ενα τετοιο αντικειμενο.

Θαυμασιος ο αστακος. Πραγματικο design !

Παντως 3150 λίρες Αγγλίας δεν ειναι εξωφρενικο για ενα τετοιο αντικειμενο.

To εξωφρενικό ή μή είναι πολύ σχετικό, ανάλογο με την οικονομική δυνατότητα του καθενός.
Αντικειμενικά μιλώντας, νομίζω ότι στα ίδια λεφτά θα προτιμούσα κάτι τέτοιο:
http://www.thomann.de/gr/hofa_akustikset_profi.htm
Θα "έπαιζε" καλύτερα.
Όχι πως τα χω δηλαδή... Νά χαμε να λέγαμε που λένε.

Η πλάτη τόσο ψηλά ανακλά τον ήχο. Δεν κάνει για ακρόαση!

+1

Καλη κοπια ενος κλασσικού σχεδιου αλλα για μουσική απλα δεν κανει, δεν ερχονται ανακλωμενα κυματα απο πισω.

Για τον ιδιο λογο που με τα ακουστικά δεν θα ακούσουμε ποτε μουσική οπως πρέπει..

Ναι αλλα να κάθομαι στη σαλοναρα μου 70 τμ με τις ουτοπίες μου σε τρίγωνο 3 φεύγα (ε, να το χω στρώσει το χαμηλό και να χω φτιαξει απο πίσω απο τα ηχεία τη σχετική κατασταση) και να ακούω τη σκηναρα απο μπροστά μου λες και είμαι nearfield δεν ειν ασχημο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Άσε που με το δέρμα όλο και κάποιο liveliness θα έχω.

Σε πολλούς αρεσουν και τα ακουστικά.. Δεν παει να πει οτι επειδη το εχεις φτιάξει στο μυαλο σου ειναι και εγκεφαλικά σωστό. Και δεν νομιζω να το έκαναν κατα λαθος, μαλλον προσπάθησαν να κόψουν επίτηδες καποιες ανακλάσεις για να βελτιώσουν την υπερβολικη οπισθια που κανονικά δεν πρεπει να υπαρχει/ υπερβαίνει καποια dB σε σχεση με το άμεσο κυμα. Μαζι με τις πισω πρεπει να κοβει και αρκετες πλαγιες (1ες, 2ες). Αναλογα με τον χωρο μπορει και να βελτιώνει την αίσθηση (σε κακους ισως να εχει θετικο αποτέλεσμα, σε καλους και μελετημένους μαλλον θα χάνεις κατι και μια που δεν ειναι φτηνη- αρα σε τετοιους χωρους απευθυνεται- το βλεπω αρνητικά).

Γραφω εγκεφαλικά γιατι το μυαλό μας εχει ενα συγκεκριμένο τιουναρισμα στο τι περιμένει να ακουσει και τι αναγνωρίζει σαν "σωστο", κόβοντας τοσο κοντα στα αυτια τις ανακλάσεις δύσκολα θα το βρει "φυσικο"

Ας μην το γυρίσω σε κουβεντα ακουστικής, απο εμφάνιση η πολυθρόνα σκίζει.

Από ότι καταλαβαίνω, στην καρέκλα δεν κάθεσαι πολύ βυθισμένος. Μου φαίνεται ότι το κεφάλι πρέπει να είναι πάνω από την πλάτη της καρέκλας ολόκληρο.
Προσωπικά μου φαίνεται ότι λειτουργεί καλά στον ήχο,

Εξακολουθώ να βλέπω ότι δεν έχεις που να ακουμπήσεις – βολέψεις τα χέρια. Και φυσικά εξακολουθώ να προτιμώ την Eames.
Πάντως είναι ωραίο προϊόν.

Attachments

• fjords-lobster-front_.jpg
    fjords-lobster-front_.jpg
    94.5 KB · Views: 195
Ειδικα αν ειναι και τοσο ανετη ωστε να σε παιρνει και κανενας υπνακος, "ονειρο" θα ειναι ο ηχος........ :laugh:

Re: Απάντηση: Η θέση του αστακού...

Δεν βλεπω ομως ετοιμες τρυπες για βιδωμα στο δαπεδο (στο sweet spot εννοειται):a0210: