Η τουρκική φρεγάτα F490 Gaziantep σε επιθετική κίνηση έφτασε έξω από το Σούνιο..!!

"Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, και μέλος της «διαρκούς επιτροπής εθνικής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων», Θανάσης Παφίλης με τον υπουργό εθνικής Άμυνας, το ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το περιστατικό με την τουρκική κορβέτα:

"Μεγάλα ερωτηματικά δημιουργεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει και να υποβαθμίσει τις απανωτές προκλήσεις της τουρκικής κορβέτας «Bafra», που ενώ έπλεε για ώρες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, επιχείρησε να ελέγξει τα στοιχεία δρομολογίου εμπορικού πλοίου.

Ο λαός πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση. Οι κλιμακούμενες προκλήσεις από την Τουρκία στο Αιγαίο και η διαμόρφωση κλίματος έντασης δεν αποκλείεται να υπηρετούν το σχέδιο ΝΑΤΟποίησης του Αιγαίου".

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010, 14:39

...........................................................................................

Δεν τα συνηθίζει αυτά το ΚΚΕ...Τόσα επεισόδια έχουν σημειωθεί και δεν έχουν αντιδράσει έτσι...Βρωμάει η κατάσταση και σίγουρα δεν είναι συνηθισμένη...

Last edited:
"
Ο λαός πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση. Οι κλιμακούμενες προκλήσεις από την Τουρκία στο Αιγαίο και η διαμόρφωση κλίματος έντασης δεν αποκλείεται να υπηρετούν το σχέδιο ΝΑΤΟποίησης του Αιγαίου".

Πάλι θα το φάμε και δεν θα κάνουμε τίποτα.
Πάλι θα γίνουμε ρόμπες στα μάτια όλων.
Πάλι μας βλέπουμε να χάνουμε την κυριαρχία.
Πάλι θα γελάν μαζί μας.
Πάλι θα βγει ένας έξυπνος και θα πει ότι αμυνόμεθα.
Μέχρι ποτέ θα αμυνόμεθα????? μαμω την Ευρώπη μου μέσα τι θέλει επιτέλους αυτός ο Αμερικανός από εμάς???????
Αίσχος, αγανάκτηση, ξεφτιλα, νιώθω που δεν μπορούμε μια φορά να κάνουμε και να πούμε κάτι επιτέλους σε αυτόν τον τόπο που λέγετε ΕΛΛΑΣ.

Αυτοί το επιδιώκουν...Το μόνο σίγουρο...

Οχι καθολικό-εκτεταμένο πόλεμο,αλλά μια αψιμαχία την θέλουν...Είναι φανερό ότι το θέλουν.

Μόνο που τέτοιες καταστάσεις δεν είναι ελεγχόμενες...Αμα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου χαιρέτα μας...
Κάποτε πρέπει να γίνει και αυτό για να δούμε επιτέλους ποιος είναι κυρίαρχος στο αιγαίο.
Αλλά αν γίνει κάτι πρέπει να καταφέρουμε ένα δυνατο πλήγμα εντος 18 ωρων.

Συνταγματικές μεταρρυθμίσεις ετοιμάζει η Τουρκία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010, 15:55

Πριν από το τέλος του μήνα, η τουρκική κυβέρνηση θα υποβάλει στο Κοινοβούλιο προσχέδιο των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που έχουν προκαλέσει την αντίδραση της συντηρητικής αντιπολίτευσης και των δικαστών, όπως είπε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Τζεμίλ Τσιτσέκ.

Η κυβέρνηση της γείτονος έχει δηλώσει ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν στόχο να συμμορφωθεί η χώρα προς τα κριτήρια που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την άλλη, οι επικριτές κατηγορούν το κυβερνών κόμμα AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν ότι χρησιμοποιεί τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, για να εδραιώσει την εξουσία του και να προωθήσει την κρυφή ισλαμιστική ατζέντα του.

Η κυβέρνηση δεν έχει εξασφαλίσει τα δύο τρίτα των βουλευτών που απαιτούνται για να γίνουν αλλαγές στο σύνταγμα, χωρίς την υποστήριξη των υπόλοιπων κομμάτων και έχει απειλήσει ότι θα ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, προκειμένου να περάσει τις αλλαγές.

πηγη:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=117514&cid=5

Έχουν μεγάλη πλάκα τελικά εκεί στην γείτονα χώρα πολλά ληγμένα θελουν:BDGBGDB55:

οι ελληνικες ενοπλες δυναμεις εχουν την δυνατοτητα να πληξουν ανεπανορθωτα την τουρκια μεσα σε ενα 24ωρο
οπως εχει την δυνατοτητα και η τουρκια σε λιγο μικροτερο βαθμο
οποτε η ισορροπια αυτη δεν οφελει κανεναν .
οποτε τσαμπουκαδες των τουρκων ειχαμε και θα χουμε για τα επομενα 10 χρονια οπου πιστευω θα αλλαξει σε βαρος μας η ισορροπια

Κάποτε πρέπει να γίνει και αυτό για να δούμε επιτέλους ποιος είναι κυρίαρχος στο αιγαίο.
Αλλά αν γίνει κάτι πρέπει να καταφέρουμε ένα δυνατο πλήγμα εντος 18 ωρων.

Χαλάρωσε ρε και συ.:grinning-smiley-043
Μετά θα μας την πέσουν όλοι οι καλοί μας γείτονες...
Δεν θα θέλει πολύ μετά για τον Γ.ΠΠ...
Τα Βαλκάνια είναι ακόμα (και μάλιστα πολύ...) ενεργά σαν ηφαίστεια...

Ντου βρε ντου……….θα τους φάμε λάχανο. θέλω πριν πεθάνω να δω την σημαία μου να κυματίζει μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Θέλω να κάνω σούζες σε περιφερειακή της Τουρκιάς και να κυματίζει η σημαία μας.

Ντου βρε ντου……….θα τους φάμε λάχανο. θέλω πριν πεθάνω να δω την σημαία μου να κυματίζει μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Θέλω να κάνω σούζες σε περιφερειακή της Τουρκιάς και να κυματίζει η σημαία μας.

Eυκολο να το λες, πόσο εύκολο να το πράξεις?

Eυκολο να το λες, πόσο εύκολο να το πράξεις?
Εγώ από μεριά μου δεν κανω πίσω διότι το γεύτηκα στην επιστράτευση.
Και είδα με τα μάτια μου μερικούς άντρες να τιμούν τα παντελόνια τους, όχι σαν μερικούς που είχαν άστρα και μάζευαν τα κατούρα τους από κάτω.

Ωπα σιγά τα αίματα....Φτού-φτου...Οχι τίποτα άλλο...

Σήμερα είναι κι η 11η επέτειος του βομβαρδισμού της Γιουγκοσλαβίας απο το ΝΑΤΟ επι 78 ημέρες.Θύματα:3800 νεκροί και πάνω απο 10000 τραυματίες(η συντριπτική πλειοψηφία άμαχοι).

Και είδα με τα μάτια μου μερικούς άντρες να τιμούν τα παντελόνια τους, όχι σαν μερικούς που είχαν άστρα και μάζευαν τα κατούρα τους από κάτω.

Το πως λειτουργούν κάποια άτομα σε συνθήκες πίεσης και αυξημένου άγχους ποικίλει στον καθένα μας...
Το 1996 συμμετείχα ως πλήρωμα φρεγάτας στην κρίση των Ιμιων,21 ετών τότε στην αρχή νόμιζα οτι πάμε ταξίδι σαν όλα τα άλλα....τις βράδυνες ώρες μόνο κατάλαβα ότι ίσως δεν ξαναγύριζα πίσω...και να θελα να φύγω δεν μπορούσα να πέσω στη θάλασσα...ήταν οι πιο ''άγριες'' ώρες της ζωής μου...καθώς λόγω ειδικότητας είχα άμεση σχέση με τις επιχειρήσεις που ήταν σε πλήρη εξέλιξη....

Re: Απάντηση: Η τουρκική φρεγάτα F490 Gaziantep σε επιθετική κίνηση έφτασε έξω από το

Κοψε κατι.....

Κ. DIPIE μην παρασέρνεστε με τα τότε γεγονότα.:grinning-smiley-043:flipout:
:grinning-smiley-043 Κ. Θ.Νίκος το ποιο πάνω που ανάφερα δεν το πα για εσάς, μην το πάρετε προσωπικά. Και σαφώς αντιλαμβάνομαι την θέση κάποιου σε τέτοιες ώρες.
Επιτρέψτε μου να σας πω ότι αν κάποτε γίνει κάτι, το 75% τον ελλήνων είναι ντου για την ελευθερία που αγωνιστήκαν και έχυσαν το αίμα η ήρωες παλια.:grinning-smiley-043
Όποτε τιμή και δόξα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η τουρκική φρεγάτα F490 Gaziantep σε επιθετική κίνηση έφτασε

Κοψε κατι.....
Δεν μάκρενα κατι για να κόψω, και δεν είναι σωστο να έρχεσαι σφήνα.
Δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις απλά είναι τα πράματα, τι σε ενόχλησε από αυτά που είπα ποιο πάνω?

Κ. DIPIE μην παρασέρνεστε με τα τότε γεγονότα.:grinning-smiley-043:flipout:
:grinning-smiley-043 Κ. Θ.Νίκος το ποιο πάνω που ανάφερα δεν το πα για εσάς, μην το πάρετε προσωπικά. Και σαφώς αντιλαμβάνομαι την θέση κάποιου σε τέτοιες ώρες.
Επιτρέψτε μου να σας πω ότι αν κάποτε γίνει κάτι, το 75% τον ελλήνων είναι ντου για την ελευθερία που αγωνιστήκαν και έχυσαν το αίμα η ήρωες παλια.:grinning-smiley-043
Όποτε τιμή και δόξα.

Αγαπητέ,ο σύγχρονος πόλεμος είναι θέμα λίγων ωρών......μέχρι να αδειάσουν όλα....όποτε θέμα επιστράτευσης τίθεται καθαρά για ψυχολογικούς λόγους...
Επίσης οι ώρες εκείνες είναι πραγματικά δύσκολες και ακραίες....γιατί πολύ απλά ξέρεις οτι δύσκολα δεν θα έρθει η σειρά σου για αποχαιρετίσεις τον μάταιο τούτο κόσμο....

Αγαπητέ,ο σύγχρονος πόλεμος είναι θέμα λίγων ωρών......μέχρι να αδειάσουν όλα....όποτε θέμα επιστράτευσης τίθεται καθαρά για ψυχολογικούς λόγους...
Επίσης οι ώρες εκείνες είναι πραγματικά δύσκολες και ακραίες....γιατί πολύ απλά ξέρεις οτι δύσκολα δεν θα έρθει η σειρά σου για αποχαιρετίσεις τον μάταιο τούτο κόσμο....
:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043-bye-

Το παρακάτω είναι ένα ΣΕΝΑΡΙΟ που κυκλοφορεί εδώ και καιρό,για τις προθέσεις της Αγκυρας.ΣΕΝΑΡΙΟ μέν αλλά έχει ενδιαφέρον δέ...

"Με απόλυτη μυστικότητα τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας εξετάζουν -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- «θερμό» σενάριο για το Αιγαίο. Διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές εκτιμούν ότι το επίκεντρο της δυνητικής επόμενης δόνησης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα είναι κατοικημένο νησί, από εκείνα τα οποία το τουρκικό κατεστημένο θεωρεί ως αδιευκρίνιστης κυριαρχίας με επιχείρημα ότι δεν κατονομάζονται ρητώς στις Συνθήκες της Λωζάννης (1923) και των Παρισίων (1947), όπως για παράδειγμα το Αγαθονήσι ή οι Αρκιοί.
Κατά τις ίδιες πηγές και με βάση συμπεράσματα συσκέψεων αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, η τουρκική ενέργεια (εάν υποτεθεί ότι υλοποιείται) είναι πιθανό να αποτελείται από τις εξής συνιστώσες:
1. Νυχτερινή απόβαση καταδρομέων και αστραπιαία εξουδετέρωση του ελληνικού φυλακίου, όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα.
2. Αμεση απομάκρυνση των κατοίκων και των αιχμαλώτων Ελλήνων στρατιωτών, με τις βάρκες και τα ψαροκάικα του νησιού, προς κάποιο γειτονικό νησί που κατονομάζεται στις Συνθήκες.
3. Εγκατάσταση ισχυρά οπλισμένης φρουράς στο νησί, ώστε να αποτραπεί η όποια δυνατότητα ταχείας ανακατάληψής του.
4. Ανακοίνωση στα Ηνωμένα Εθνη ότι η Τουρκία έθεσε τέλος «στη μη προβλεπόμενη από τις Διεθνείς Συνθήκες» παρουσία Ελλήνων πολιτών και στρατιωτικών στη «μη καθορισμένης κυριαρχίας νήσο Χ που απέχει Ψ ναυτικά μίλια από τις ακτές της Ανατολίας». Η ανακοίνωση θα καταλήγει καλώντας την Ελλάδα σε διμερείς διαπραγματεύσεις για να διευκρινισθεί το καθεστώς εκείνων των νησιών του Αιγαίου που δεν διασαφηνίζεται από τις Συνθήκες Λονδίνου (1831), Λωζάννης (1923) και Παρισίων (1947). Η ανακοίνωση θα υπαινίσσεται και τη δυνατότητα διαιτησίας για την επίλυση της διαφοράς.
Με βάση αυτό το σενάριο, η ελληνική ηγεσία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις εξής δύο μείζονες επιλογές:
Α) Να αναλάβει στρατιωτική δράση με αεροπορικό βομβαρδισμό του νησιού (καθώς η διάταξη των τουρκικών ναυτικών και άλλων δυνάμεων αποτρέπει επιχείρηση ανακατάληψης). Η επιλογή αυτή διακινδυνεύει κλιμάκωση της σύγκρουσης και συνεπάγεται εκτεταμένες απώλειες, καθώς και κίνδυνο κατάληψης και άλλων μικρών νησιών ή εξουδετέρωσης των φυλακίων που υπάρχουν σε αυτά. Σε επίπεδο διεθνούς εικόνας, η Ελλάδα, σε αυτή την περίπτωση, θα εμφανισθεί:
α. Οτι προχωρεί σε ευρεία και αιματηρή σύγκρουση για μια «ασήμαντη» νησίδα, με αμφιλεγόμενο καθεστώς, την κατάληψη της οποίας δεν στάθηκε ικανή ούτε να αποτρέψει ούτε να αποκρούσει.
β. Οτι η ανακατάληψη του νησιού είναι ανέφικτη και η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει προσχηματικά στρατιωτική δράση, προκειμένου να εξιλεωθεί ενώπιον της κοινής γνώμης για τον αιφνιδιασμό και την απώλεια του νησιού. Το αβίαστο συμπέρασμα των διεθνών ΜΜΕ και των ξένων κυβερνήσεων θα είναι ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία πρέπει να πιεσθεί κατάλληλα ώστε να αποκλιμακώσει και να τερματίσει τη σύγκρουση και να προσέλθει σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία.
Β) Να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, καλλιεργώντας παράλληλα κλίμα «εθνικής ενότητας» και «πατριωτική» ατμόσφαιρα στρατιωτικής αντίδρασης «εάν η Τουρκία δεν συμμορφωθεί». Στην ουσία θα πρόκειται για παραπομπή του προβλήματος στις ελληνικές καλένδες μιας ατέρμονης και ατελέσφορης μελλοντικής διαπραγμάτευσης, κατά την οποία η Τουρκία θα έχει μόνον λαμβάνειν.
Παράγοντες της ελληνικής διπλωματίας υποστηρίζουν ότι η προσεχής κορύφωση στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση βρίσκεται προ των πυλών («around the corner», κατά την έκφραση ξένων παρατηρητών). Στηρίζουν αυτή την εκτίμησή τους στην επιμονή της τουρκικής αεροπορίας στα κατοικημένα νησιά που δεν κατονομάζονται στις συνθήκες και στις απαντήσεις που δίνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στα ελληνικά διαβήματα, με τις οποίες αμφισβητεί ευθέως την ελληνική κυριαρχία. Απουσία προληπτικών διπλωματικών και στρατιωτικών κινήσεων από ελληνικής πλευράς.

εάν συμβεί θανατικό και αίμα ....

δεν νομίζω να υπάρξει " μαλακό " σενάριο

πάμε για άλλα μετά
είτε σε εσωτερική ( επώδυνη και αιματηρή !) κλιμάκωση καταστάσεων

είτε για σύρραξη στα ίσα