Η Τραγωδία στην Ιταλία.

17 June 2006
62,715
Χολαργός
Τό thread ανοίγεται περισσότερο σάν ένα μήνυμα συμπαράστασης πρός τούς Γείτονές μας Ιταλούς,πού περνάνε πολύ δύσκολες ώρες μετά τον Σεισμό πού έπληξε την Κεντρική Ιταλία χτές στίς 3.30 τά Ξημερώματα μέ επίκεντρο τήν Μεσαιωνική Πόλη L'Aquila 100km ανατολικά τής Ρώμης.
Η Πόλη κυριολεκτικά κατέρρευσε και ξεσπιτώθηκαν 50000 Κάτοικοι.
Οι τελευταίες πληροφορίες μιλάνε γιά 150 νεκρούς και 1500 τραυματίες.
Η σκέψη μας τούς συνοδεύει.
Εχοντας ζήσει τήν κατάρρευση τής δικής μου Πόλης στίς 13/9/1986 ώρα 8.27μ.μ και τό ανάλογο Πένθος γιά όσα και όσους χάθηκαν εκεί ,έχω έναν λόγο παραπάνω.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1002315&lngDtrID=245

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_06/04/2009_274061

Δυστυχώς, όση δύναμη και να αποκτήσει ο άνθρωπος με την τεχνολογία και την ανάπτυξη, αρκεί ένα "φύσημα" από την φύση για να αλλάξει τα πάντα σε μια στιγμή. Καλό κουράγιο και δύναμη σε αυτούς που περνάνε δύσκολες στιγμές. Τα γεγονότα της Καλαμάτας και την αγωνία και την θλίψη των συνανθρώπων μας είχα την δυσάρεστη ευκαιρία να τα ζήσω κι εγώ από αρκετά κοντά.

κρίμα για τον κόσμο..
αυτή η "έκτακτη" Αμερικάνικη βοήθεια των 50000 δολαρίων ισχύει η κάνουν πουλάκια
τα μάτια μου??
Άλλα ξέχασα...έχει να θρέψει και τόσους φαντάρους....
ας μην το παρατραβήξω..(σορρυ για το off topic)
Αυτές οι πλάκες τώρα που ταλαιπωρούν και την δυτική Ελλάδα φαίνεται
ότι έχουν αγριέψει για τα καλά...και δεν μπορεί να κάνει και κανένας τίποτα..

σιγουρα εμεις ως Ελληνες εχουμε αυξημενη ευαισθησια σε αναλογα
γεγονοτα τα οποια λιγο ή πολυ εχουμε βιωσει αρκετα
εντονα στο παρελθον...
Η συμπαρασταση τουλαχιστον σε πνευματικο επιπεδο ειναι δεδομενη.

Re: Απάντηση: Η Τραγωδία στην Ιταλία.

Δυστυχώς, όση δύναμη και να αποκτήσει ο άνθρωπος με την τεχνολογία και την ανάπτυξη, αρκεί ένα "φύσημα" από την φύση για να αλλάξει τα πάντα σε μια στιγμή. Καλό κουράγιο και δύναμη σε αυτούς που περνάνε δύσκολες στιγμές. Τα γεγονότα της Καλαμάτας και την αγωνία και την θλίψη των συνανθρώπων μας είχα την δυσάρεστη ευκαιρία να τα ζήσω κι εγώ από αρκετά κοντά.

τα γεγονότα της Καλαμάτας τα έζησα και εγώ από πρώτο χέρι..
αν και δεν ήμουν στην πόλη αλλά σε γειτονικό μέρος..κοιμηθήκαμε έξω
πολλά βράδια..ήταν άσχημη εμπειρία

Άσχημες καταστάσεις και τραγικές στα καλά καθούμενα.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος...σεισμός την ώρα τού ύπνου. Με μισό ρίχτερ είμαι στο πόδι.
Η πατρίδα μας (γενικότερα αλλά και η ιδιαίτερη) τα έζησε με ένταση τέτοια γεγονότα.

Ας είναι η τελευταία συμφορά αυτή.

Άσχημες καταστάσεις και τραγικές στα καλά καθούμενα.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος...σεισμός την ώρα τού ύπνου. Με μισό ρίχτερ είμαι στο πόδι.

και δεν εισαι ο μονος Κωστα ... μπροστα στην δυναμη της φυσης
ειμαστε... dust in the wind...

Σαφώς και είμαστε μαζί τους σε τέτοιες στιγμές.

Για οικονομική βοήθεια δεν άκουσα πλην της δέσμευσης του Καβαλιέρε.

Και φυσικά εμείς σαν πολυπαθής απ τους σεισμούς λαός,τους καταλαβαίνουμε ,τους πονάμε και τους στηρίζουμε.
Ασχέτως μεγέθους καταστροφής.

Η συμπαρασταση και η στηριξη μας ειναι δεδομενη.
Ολα να πανε καλα ευχομαι,και παλι στα σπιτια τους.
Για αυτους που εχασαν τους ανθρωπους τους κουραγιο και δυναμη.

Καλό σου ταξίδι Βασίλη.............με συγκλόνισε η είδηση του θανάτου σου....

Μολις τωρα απο σενα μαθαινω οτι πεθανε....

ελπιζα το πρωι που κοιταγα τον Οικονομεα να μαθω καμια καινουργια καλη ειδηση απο την μανα του στην ιταλια.....

κριμα στο παληκαρι και στην Οικογενεια του !

πολυ μεγαλη καταστροφη !
εχουν συνγλονιστει ολοι ! ειναι το θεμα που συζητανε ολοι συνεχως...

Η σκέψη μου (μας) είναι πρώτ'απ'όλα στους τραγικούς γονείς του Έλληνα φοιτητή που (θα) σηκώνουν πλέον το δικό τους σταυρό με το χαμό του παιδιού τους που πήγε για να σπουδάσει με προοπτική μιας καλύτερης ζωής αλλά η μοίρα (ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε) είχε άλλα σχέδια. Μακάρι να βρουν το κουράγιο να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ μεγαλύτερη δοκιμασία για κάποιον από το να ''χάνει'' το σπλάχνο του.
Συμπαράσταση και στους γείτονες και μακάρι να βρουν τη ψυχική δύναμη που απαιτούν οι περιστάσεις.

Αλγεινή εντύπωση μου προξένησε η άρνηση του Μπερλουσκόνι :slapface: για ξένη βοήθεια. Στις περιπτώσεις αυτές η βοήθεια δεν στέλνεται διότι η πληγείσα χώρα αδυνατεί να ανταπεξέλθει αλλά και ως ένδειξη συμπαράστασης.

''Ως προς τις προσφορές για ξένη βοήθεια, ο Μπερλουσκόνι είπε: «Ευχαριστώ τις ξένες χώρες για την αλληλεγγύη τους, αλλά τους καλούμε να μην στείλουν τη βοήθειά τους εδώ. Είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε μόνοι μας στις ανάγκες, είμαστε ένας λαός υπερήφανος, ο οποίος έχει τα μέσα και τους ευχαριστούμε, αλλά τα καταφέρνουμε μόνοι''
από το in.gr

Ολοι μας λίγο πολύ έχουμε βιώσει τις οδυνηρές επιπτώσεις των σεισμών ...... καί όλοι μας έχουμε αισθανθεί πολύ αδύναμοι.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι θα τους αισθανθούμε καί πάλι, αλλά μακάρι μιά μέρα να γίνει δυνατή η πρόβλεψη ....... έστω καί λίγες ώρες πρίν!

Ας ανπαύσει ο θεός την ψυχή των θυμάτων αυτού του φονικού σεισμού.

Mεταφέρω αυτούσιο από το

http://vouzer.blogspot.com/2009/04/blog-post_08.html

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Λ'ΑΚΟΥΙΛΑ, ΕΙΠΕ.
" ΑΣ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ( ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ), ΣΑΝ ΕΝΑ WEEKEND ΣΕ ΚΑΜΠΙΝΚ ". ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΚΛΗΡΕΣ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΕΣ, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΜΕ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥ.
ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΟΥ.
Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ . ΑΠΟ ΣΤΟΜΑ ΚΟΡΑΚΟΣ, ΚΡΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ.

Επιβεβαιώνεται και από το
http://www.flash.gr/page.ashx?pid=9&aid=293162&cid=8

Οι κακές γλώσσες λένε ότι είχε αυτό το ύφος λέγοντας τα παραπάνω, αλλά οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί...

ScreenShot008.jpg

Για αυτό να προσέχουμε πολύ μην έχουμε και εμείς την ίδια πολιτική κατάντια με τους Ιταλούς...

ο τυπος ειναι απαραδεκτος,απορω πως γινετε και εκλεγεται