Η Τραγωδία στην Ιταλία.

ΑΣ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ( ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ), ΣΑΝ ΕΝΑ WEEKEND ΣΕ ΚΑΜΠΙΝΚ "[/B][/COLOR].

Η δήλωση αυτή μου θυμίζει μια (αναλόγου βλακείας) δήλωση του Πέτρου Δούκα (αν δεν απατώμαι) όστις τυγχάνει γαμβρός του Μιλτιάδου (όχι του Μαραθωνομάχου). Ο πολιτικός αυτός ανήρ (Δούκας) είχε δηλώσει πριν 1-2 χρόνια που το πετρέλαιο ήταν πολύ ακριβό ότι ''...ας μην το ανάβουν και τόσο πολύ το καλοριφέρ, δεν θα πάθουν και τίποτα (οι πολίτες) αν κρυώσουν και λίγο...'' Δεν θυμάμαι τις ακριβείς δηλώσεις αλλά αυτό ήταν το νόημα.

Τί να περιμένουμε όμως από πολιτικούς οι οποίοι είναι αποκομμένοι από την καθημερινότητα του μέσου πολίτη και δεν τους αγγίζουν τα μείζονα προβλήματα όπως παιδεία (ας είναι καλά το ...Αμερικάνικο κολλέγιο), υγεία (μα αφού υπάρχει το ιατρικό κέντρο) , κόστος ζωής (με δηλωθέν εισόδημα δεκάδων χιλιάδων ευρώ) αλλά και τα κάπως δευτερεύοντα όπως κυκλοφοριακό (υπάρχουν οι τροχονόμοι να ανοίγουν δρόμο έτσι ώστε Εκάλη-Σύνταγμα πχ να γίνεται σε 15 λεπτά) κλπ κλπ

ο τυπος ειναι απαραδεκτος,απορω πως γινετε και εκλεγεται

Μην ξεχνάμε ότι οι γείτονες έχουν στο ενεργητικό τους και την εκλογή μιας Τσιτσιολίνας...:D

Έστω και στη λογική της ψήφου διαμαρτυρίας, (προσωπικά) θα δυσκολευόμουν να στείλω τον Γκουζγκούνη ή την Σπάθη στη Βουλή.

Η δήλωση αυτή μου θυμίζει μια (αναλόγου βλακείας) δήλωση του Πέτρου Δούκα (αν δεν απατώμαι) όστις τυγχάνει γαμβρός του Μιλτιάδου (όχι του Μαραθωνομάχου). Ο πολιτικός αυτός ανήρ (Δούκας) είχε δηλώσει πριν 1-2 χρόνια που το πετρέλαιο ήταν πολύ ακριβό ότι ''...ας μην το ανάβουν και τόσο πολύ το καλοριφέρ, δεν θα πάθουν και τίποτα (οι πολίτες) αν κρυώσουν και λίγο...'' Δεν θυμάμαι τις ακριβείς δηλώσεις αλλά αυτό ήταν το νόημα.

Τί να περιμένουμε όμως από πολιτικούς οι οποίοι είναι αποκομμένοι από την καθημερινότητα του μέσου πολίτη και δεν τους αγγίζουν τα μείζονα προβλήματα όπως παιδεία (ας είναι καλά το ...Αμερικάνικο κολλέγιο), υγεία (μα αφού υπάρχει το ιατρικό κέντρο) , κόστος ζωής (με δηλωθέν εισόδημα δεκάδων χιλιάδων ευρώ) αλλά και τα κάπως δευτερεύοντα όπως κυκλοφοριακό (υπάρχουν οι τροχονόμοι να ανοίγουν δρόμο έτσι ώστε Εκάλη-Σύνταγμα πχ να γίνεται σε 15 λεπτά) κλπ κλπ

Ο συχωρεμένος ο Καραμανλής είχε πει περίπου τα εξής κάποτε: "Πηγαίνουν σχολείο σε ξένα κολλέγια, γαλλικά, αμερικάνικα ή γερμανικά γυμνάσια, σπουδάζουν σε ξένα πανεπιστήμια, δεν πηγαίνουν στρατό γιατί παίρνουν απαλλαγή, δουλεύουν κανα δυό χρόνια στο εξωτερικό όπου σπούδασαν και μετά έρχονται εδώ και θέλουν να γίνουν πολιτικοί και να κυβερνήσουν χωρίς να ξέρουν τίποτα για την Ελλάδα". Χρειάζεται να πω σε ποιούς αναφερόταν?

Είναι τραγικό και ταυτόχρονα εξοργιστικό να περιπαίζονται με τέτοιο τρόπο οι πληγέντες.!
Πολλοί απο αυτούς δεν έχασαν μόνο τα σπίτια τους.
Εχασαν και ανθρώπους..

(Προσπαθώ να ξεχάσω το σκηνικό του θαμμένου Βασίλη και της μάνας του αλλά δεν φεύγει με τίποτα η εικόνα.)

Υ.Γ Βίβα Μπερλουσκόνι !
Για να μην ξεχνιόμαστε..:mad:

Ο συχωρεμένος ο Καραμανλής είχε πει περίπου τα εξής κάποτε: "Πηγαίνουν σχολείο σε ξένα κολλέγια, γαλλικά, αμερικάνικα ή γερμανικά γυμνάσια, σπουδάζουν σε ξένα πανεπιστήμια, δεν πηγαίνουν στρατό γιατί παίρνουν απαλλαγή, δουλεύουν κανα δυό χρόνια στο εξωτερικό όπου σπούδασαν και μετά έρχονται εδώ και θέλουν να γίνουν πολιτικοί και να κυβερνήσουν χωρίς να ξέρουν τίποτα για την Ελλάδα". Χρειάζεται να πω σε ποιούς αναφερόταν?

Πότε τα είπε όλα αυτά? Πρώτη φορά τα ακούω. Εχω ακούσει για το "ποιός κυβερνά αυτό τον τόπο?", αλλά στα Αρχεία του αναφέρεται η πραγματικότητα: Δεν το είπε ποτέ!

"Ένα μύθο θα σας πώ...."

Απο το Βήμα:

Ο Καβαλιέρε δεν δίστασε να προτείνει στους ξεσπιτωμένους ανθρώπους να δουν την προσωρινή διαμονή τους στις σκηνές <σαν ένα Σαββατοκύριακο σε κάμπινγκ»,ενώ πρότεινε σε αρκετούς να πάνε στα επιταγμένα παραλιακά ξενοδοχεία για...

«ηλιοθεραπεία και διακοπές με έξοδα του κράτους»!

«Δεν τους λείπει τίποτε, έχουν ιατρική φροντίδα, ζεστό φαγητό. Βεβαίως η στέγασή τους στις σκηνές είναι προσωρινή, γι´ αυτό θα πρέπει να το θεωρήσουν σαν ένα Σαββατοκύριακο σε κάμπινγκ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Καβαλιέρε μπροστά στις κάμερες που τον συνόδευαν.

Ωστόσο το παγωμένο χιούμορ του εξόργισε την κοινή γνώμη, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι δεν παρέλαβαν σκηνές και αναγκάστηκαν να περάσουν άλλη μία νύχτα στα οχήματά τους, μέσα στο κρύο.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε αργότερα, ο Καβαλιέρε προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως ήθελε«να κάνει τα παιδιά να χαμογελάσουν» με τις«εύθυμες»παραινέσεις του. Δεν ήθελε, είπε, να επικρατήσει «ατμόσφαιρα απαισιοδοξίας, άρνησης και θανάτου στους καταυλισμούς των αστέγων».

Σ´ αυτό το τελευταίο έχει δίκιο. Τι θα θέλαμε εμείς αν είχαμε πάθει τα ίδια. Να έρθει κάποιος και να κλαίμε τη μοίρα μας? Ποια θα ήταν η καλύτερη αντιμετώπιση, ψυχολογικά, άν το σπίτι μας είχε γκρεμιστεί? Να κλαίμε , να θέλουμε αύριο το πρωί καινούργιο σπίτι? Ή να βγαίνουμε στους Αυτιάδες για να κάνουμε παράπονα για τις σκηνές κλπ?

Πότε τα είπε όλα αυτά? Πρώτη φορά τα ακούω. Εχω ακούσει για το "ποιός κυβερνά αυτό τον τόπο?", αλλά στα Αρχεία του αναφέρεται η πραγματικότητα: Δεν το είπε ποτέ!

"Ένα μύθο θα σας πώ...."

Ακόμη και αν δεχθούμε ότι δεν τα είπε, αλλάζει μήπως η ουσία;
Μάλλον όχι.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε αργότερα, ο Καβαλιέρε προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως ήθελε«να κάνει τα παιδιά να χαμογελάσουν» με τις«εύθυμες»παραινέσεις του. Δεν ήθελε, είπε, να επικρατήσει «ατμόσφαιρα απαισιοδοξίας, άρνησης και θανάτου στους καταυλισμούς των αστέγων».

Κάποιες καταστάσεις δε σηκώνουν χιούμορ.
Ιδιαίτερα από ''επίσημα'' χείλη κάποιος θα περίμενε μετρημένο , σοβαρό, υποστηρικτικό λόγο και όχι σαχλίτσες τύπου Μπερλουσκόνι.

«Δεν τους λείπει τίποτε, έχουν ιατρική φροντίδα, ζεστό φαγητό. Βεβαίως η στέγασή τους στις σκηνές είναι προσωρινή, γι´ αυτό θα πρέπει να το θεωρήσουν σαν ένα Σαββατοκύριακο σε κάμπινγκ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Καβαλιέρε μπροστά στις κάμερες που τον συνόδευαν.
............................

Σ´ αυτό το τελευταίο έχει δίκιο. Τι θα θέλαμε εμείς αν είχαμε πάθει τα ίδια. Να έρθει κάποιος και να κλαίμε τη μοίρα μας? Ποια θα ήταν η καλύτερη αντιμετώπιση, ψυχολογικά, άν το σπίτι μας είχε γκρεμιστεί? Να κλαίμε , να θέλουμε αύριο το πρωί καινούργιο σπίτι? Ή να βγαίνουμε στους Αυτιάδες για να κάνουμε παράπονα για τις σκηνές κλπ?

Νομίζω δεν είναι το πρόβλημα το τι είπε, καθώς όπως λες θεμιτό είναι να δίνεις λίγη αισιοδοξία εν μέσω της απόλυτης τραγωδίας.

Το πρόβλημα είναι ότι τα λόγια αυτά βγήκαν από το στόμα του Μπερλουσκόνι, ανθρώπου που κατά καιρούς έχει πει πολύ βαριές λαλακίες.... και έχει δείξει πόσο έχει γραμμένο τον λαό... οπότε λογικό είναι να παρεξηγηθούν τέτοιες δηλώσεις...

Εν πάσει περιπτώσει, το κράτος θα φανεί από το ΤΙ θα κάνει για όλους αυτούς τους ανθρώπους, όχι από τις δηλώσεις ενός αρχηγού... ίδωμεν...

Όλα κι όλα.
Μπορεί να είναι λαλάκας (που δεν νομίζω δλδ) ο Σίλβιο αλλά έχει καλούς συνεργάτες.

Maria Rosaria Carfagna (born December 18, 1975) is an Italian politician and former showgirl. After obtaining a degree in law, Carfagna worked for several years on Italian television shows and as a model. She later entered politics and was elected to the Chamber of Deputies for Forza Italia party in 2006. On May 8, 2008, Prime Minister Silvio Berlusconi appointed her Minister for Equal Opportunity,[2] a move that received international attention due to her special background and her appearance. Carfagna has been called "the most beautiful minister in the world".[3][4] and was ranked number one on Maxim's "World´s Hottest Politicians".[5]
mara-carfagna6.jpg
MaraCarfagna.jpg

8b73e768a391432faa7745d3ad4a4ccb.jpeg

berlusconi-carfagna.jpg

Δεν το λέω με κακία ή κάτι τέτοιο, απλά επειδή το thread έχει να κάνει με τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων ας παραμείνουμε όσο γίνεται σοβαροί...

(Το γράφω αυτό γιατί συνέλαβα και τον εαυτό μου να απαντάει χιουμοριστικά στο παραπάνω όντως κορυφαίο ποστ, αλλά μάλλον δεν είναι της παρούσης)...

Απάντηση: Re: Η Τραγωδία στην Ιταλία.

Δεν το λέω με κακία ή κάτι τέτοιο, απλά επειδή το thread έχει να κάνει με τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων ας παραμείνουμε όσο γίνεται σοβαροί...

(Το γράφω αυτό γιατί συνέλαβα και τον εαυτό μου να απαντάει χιουμοριστικά στο παραπάνω όντως κορυφαίο ποστ, αλλά μάλλον δεν είναι της παρούσης)...

+1.

+2

Κάποιες καταστάσεις δε σηκώνουν χιούμορ.
Ιδιαίτερα από ''επίσημα'' χείλη κάποιος θα περίμενε μετρημένο , σοβαρό, υποστηρικτικό λόγο και όχι σαχλίτσες τύπου Μπερλουσκόνι.

Και όμως σηκώνουν! Το πρόβλημα είναι άν αυτός που χιουμουρίζει του πάει και τα λέει ωραία. Αν δε τα λέει ωραία και δεν του πάει τότε ναι είναι απαίσια και εύκολα παρεξηγήσιμα. Επειδή δεν κατέχω την Ιταλική δεν μπορώ να καταλάβω εύκολα το χιούμορ. Διαβάζω τη μετάφραση και φαντάζομαι...!

Πιστεύω ότι καλά έκανε αλλά επειδή πολλές φορές λέει τέτοια "αστεία" καταντά βαρετός μέχρι γραφικός. Κάτι ανάλογες κοτσάνες λένε κι αλλοι σ΄ όλες τις χώρες. Πάντως οι Ιταλοί , απο επισκέψεις εκεί και γνωριμία εδώ, ειναι πλακατζήδες μεγάλοι! Ακόμα και πάνω στα αεροπλάνα, μπροστά στις γυναίκες τους, το τί πλάκα κάνουν με τις αεροσυνοδούς δε περιγράφεται!

Και όμως σηκώνουν! Το πρόβλημα είναι άν αυτός που χιουμουρίζει του πάει και τα λέει ωραία. Αν δε τα λέει ωραία και δεν του πάει τότε ναι είναι απαίσια και εύκολα παρεξηγήσιμα. Επειδή δεν κατέχω την Ιταλική δεν μπορώ να καταλάβω εύκολα το χιούμορ. Διαβάζω τη μετάφραση και φαντάζομαι...!

Πιστεύω ότι καλά έκανε αλλά επειδή πολλές φορές λέει τέτοια "αστεία" καταντά βαρετός μέχρι γραφικός. Κάτι ανάλογες κοτσάνες λένε κι αλλοι σ´ όλες τις χώρες. Πάντως οι Ιταλοί , απο επισκέψεις εκεί και γνωριμία εδώ, ειναι πλακατζήδες μεγάλοι! Ακόμα και πάνω στα αεροπλάνα, μπροστά στις γυναίκες τους, το τί πλάκα κάνουν με τις αεροσυνοδούς δε περιγράφεται!

Όταν σε κάποιους έχει γκρεμιστεί το σπίτι και έχουν χάσει στα συντρίμμια παιδί ή σύζυγο ή άλλο αγαπημένο πρόσωπο αδυνατώ να τους φανταστώ να ανταποκρίνονται σε οποιαδήποτε απόπειρα χιούμορ. Σε περιπτώσεις όπως αυτές υπάρχει πόνος και θλίψη όσο πλακατζήδες και αν είναι σε κανονικές συνθήκες.

Εγώ όταν παραλίγω να χάσω το σπίτι μου από το σεισμό του 99, αυτό που ήθελα να ακούσω είναι ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα το ξαναέχτιζα. Αν είχα χάσει κάποιον δικό μου άνθρωπο αυτό που θα απαιτούσα από όλους είναι ο στοιχειώδης σεβασμός στον πόνο μου, τουλάχιστον μπροστά μου. Και όχι δεν θεωρώ ότι η προσπάθεια αποφόρτισης του κλίματος από τον Μπερλούσκα ήταν επιτυχής. Το αντίθετο πιστεύω. Αν τον είχα εγώ μπροστά μου και μου έλεγε τέτοια πράγματα θα τον σάπιζα στο ξύλο πάντως.

+3

και παρακαλω να διαγραφουν τα off topic.

Οταν άνοιξα το Thread τό άνοιξα γιατί στον Σεισμό τής Καλαμάτας ήμουν εκεί και έζησα όλη την αγωνία ,τόν πόνο γιά τίς απώλειες,τά κατεστραμένα σπίτια(το πατρικό μου είχε γερά θεμέλια,αλλά διαλύθηκαν οι μεσοτοιχίες και γιά καιρό χαιρετούσαμε τούς γείτονες..)τίς σκηνές πού ήταν στο Πάρκο τής Καλαμάτας καί τίς διαλυμένες περιουσίες τών ανθρώπων,τα τροχόσπιτα και πολλά άλλα.
Η Πόλη έκανε πολύ καιρό νά βρεί τον Ρυθμό της(δηλαδή χρόνια).
Aυτό πού συνέβη στήν Ιταλία,ήταν πιό καταστροφικό,αλλά παρεμφερές μέ τής πόλης μου.
Την Καλαμάτα τότε τήν ξανάφτιαξε ο Δήμαρχός της ο Σταύρος ο Μπένος μέ την συμβολή τού μακαρίτη τού Γεννηματά.
Ο τότε Πρωθυπουργός τής Χώρας δέν μάς έκανε την τιμή να τήν επισκεφθεί γιατί έλειπε κρουαζιέρα μέ τήν μετέπειτα Κυρία του...
Οι Πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων είχαν ανάγκη αυτή την επίσκεψη γιά ψυχολογικούς λόγους.
Ευτυχώς το κενό το κάλυψε μέ το παραπάνω ο Γεννηματάς και ο Δήμαρχος.

Υ.Γ.
Απο εκεί και πέρα αδυνατώ να κατανοήσω τί δουλειά έχουν εδώ μέσα οι ´γκόμενες´και οι ´συνεργάτιδες´τού Μπερλουσκόνι.Αμα κάποιος δέν έχει κάτι να πεί ,απλά δέν λέει...................