Η Warner αποκλειστικά σε Blu-Ray !!!

Status
Not open for further replies.
δε νομιζω οτι ο πολυς κοσμος

εχει ηδη μπλου ρει αρα ελαχιστοι θα χρειαστουν να αλλαξουν πλειερ. (ιδιως αν λαβουμε υπ' ψη οτι η μεγαλη πλειοψηφια απο αυτους - τους λιγους που χουνε μπλου ρει εχουν το πσ3.

αρα οταν θα αγοραζει πλεον ο πολυς κοσμος πλειερ θα ναι ετοιμα και πληρη.

δευτερον δε νομιζω οτι την πλειοψηφια του κοσμου θα την απασχολησει το dts HD master.

οσοι εχουν DD 5.1 και αν δηλαδη...

ο κοσμος ταινια θελει να δει...

αντε και λιγο μπαμ μπουμ απο την ταινια απο κανα σετ home cinema.

αρα το πσ3 θα αναβαθμιστει και οταν αρχισει η μαζικη παραγωγη και πωληση πλειερ θα ναι ετοιμα...

(και αν δεν ειναι που θα ειναι δηλαδη κανεναν -απο τη μεγαλα μαζα των καταναλωτων- δε θα νοιαξει αν δεν βγαζει bitstream kai HD ηχο

το

HDMI ουτε το

PiP

ουτε τα web features kai i ethernet!

…καταρχήν να οριοθετήσουμε τι εννοούμε όταν λέμε ο πολύς κόσμος…μιλάμε για τους 20-30 χιλιάδες που έχουν αγοράσει κάποιο HD πλαυερ στην Ελλάδα (HD η Blu Ray ) ? γιατί η πλειονότητα εδώ sto Ellanda αγοράζει Blu όχι Ray όμως αλλα Skai από το Carrefur ακόμα… τα videoclub περά μερικών ακόμα SD σπρωχτούν και από συζητήσεις τουλάχιστον με τα 2-3 που έχω κοντά μου είναι στο τι να φέρουμε τους 20-30 τίτλους που κυκλοφορούν ? λένε οι χριστιανοί… έχουμε ακόμα μέλλων στο μικρόκοσμο μας… πριν από 1 1/5 χρόνο υπολόγιζα ότι το 2008 θα είναι η χρόνια του HD για την Ελλάδα… από ότι βλέπω καλό 2009 και βλέπουμε εκτος και αν η πώληση της Nova φέρει τίποτα αλλαγές πιο γρήγορα (ΜΑΚΑΡΙ) διαφορετικά για καλό SD transfer θα παρακαλάμε… και σίγουρα σε αυτούς τους ρυθμούς το δίκτυο μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, ειδικά με τη ταχύτητα που αναπτύσσετε ακόμα και στην Ελλάδα το xDSL…

H Warner είδε ότι οι πωλήσεις της σε απλά DVD άρχισαν να πέφτουν και συνειδητοποίησε ότι ο πόλεμος τους κόβει τζίρο. Ομολογουμένως, το να πάει με τα στρουμφάκια έδινε περισσότερες πιθανότητες στη λήξη του πολέμου από ό,τι υποστήριξη στο HD DVD. Υπ' αυτή την έννοια, καλά έκαναν. Εγώ, όμως, από τη μεριά μου, ανησυχώ για την (καλλιτεχνική και τεχνική) ποιότητα και την τιμή των ταινιών στο μέλλον.

Η δική μου στρατηγική: Θα περιμένω τα ιντερνετομάγαζα να πανικοβληθούν και θα αγοράσω σε εξευτελιστική τιμή τα Matrix, Prestige, Island και μερικά ακόμα. Η μεγάλη πλάκα θα είναι σε 6 μήνες η μπλε επωδώς να παραμένει: "Why... won't... it... die?"

Ευτυχώς το καλύτερο format νίκησε ... στο μέλλον θα μπορούμε να γράφουμε εκεί τα recording μας με καλύτερη ποιότητα, να αποθηκεύουμε περισσότερα δεδομένα, να έχουμε καλύτερες ταινίες κλπ κλπ.

Το περίεργο είναι ότι πιο πολύ ήταν οι εταιρίες (οι περισσότερες) που στάθηκαν σωστά και δεν άφησαν να πλασαριστεί ένα άχρηστο fomat , το οποίο θα είχε σαν αποτέλεσμα να τους μουτζόναμε σε λίγα χρόνια.
Περιέργως πολλοί user δεν πήραν χαμπάρι και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό για το μέλλον και για επόμενες ανάλογες αρπαχτές.

ΥΓ
Ας ελπίζουμε ότι πλέον όλοι θα βοηθήσουν BD ώστε να έρθει το HD στο κόσμο όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Ασχετα τους σκοπούς και τις προτιμήσεις του καθενός, αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία πλέον.

Καλά bliz, δες τις τιμές που θα αγοράζεις σε λίγο καιρό και θα σου πω εγώ για αρπαχτές...

Βλέπω από τις τιμές που πληρώναμε το dvd-cd-vhs όταν έγιναν "μονοπώλιο" ... o κόσμος δεν άντεχε και γύρναγε στις κασέτες :)

Περισσότερος ανταγωνισμός πλέον και για software και για hardware (αν μπει και η toshiba στο BD ακόμα καλύτερα) μεγαλύτερες ποσότητες και οικονομία κλίμακας που θα φέρει το γνωστό και επαναλαμβανόμενο εδώ και 20 χρόνια αποτέλεσμα.

ΥΓ
Βέβαια θα υπάρχουν οι αγαπητικοί της MS που θα κράζουν με 10 nick το BD και θα φωνάζουν να προτιμήσουμε SD και upcale , downloading , πειρατεία , δορυφορικά , βόλτα με ποδήλατο κλπ κλπ, αλλά χωρίς το HD-dvd δεν έχουν πλέον σημασία.

Last edited:
Ρε παιδια για να καταλαβω.
Τοσο καιρο παρακαλαμε να τελειωσει ο "πολεμος" και τωρα που ΜΑΛΛΟΝ φτανουμε στο τελος ολα ειναι αρνητικα?

Προσωπικα και για αρχη ειναι καλο να μεινει ενα μονο φορμα οποιο και αν ειναι αυτο.Τα υπολοιπα μου ειναι γνωστα απο την εποχη του dvd.Aν βιαστω θα το πληρωσω παραπανω (εως πολυ παραπανω) και ισως το μετανιωσω και αποδειχτει κακη αγορα.Αλλα ειναι γνωστο οτι αν δεν βρεξεις κ@λ@ ψαρι δεν τρως!!Οποτε η αποφαση ειναι δικη μου και δεν χρειαζεται να κακιζω ουτε την TOSHIBA ουτε τη SONY.
-bye-:grandpa:

http://blogs.cnet.com/8301-13506_1-9841290-17.html

So the high-def format war is over and I don't care
Posted by Don Reisinger 6 comments Do you remember earlier this week when I told you that step one of ending the high-def format war relied on Sony's ability to get Warner on its side? Luckily for us, it happened (and yes, I'll take the credit for it).

Is this the most significant development of the entire high-def format war? Sure. But now that we know Warner is backing Sony, I can't imagine Toshiba is feeling good about itself. Not only did it cancel the big HD DVD party here at CES, but we have yet to hear any true official response. If you ask me, the company is in crisis mode right now and desperately trying to justify itself to Paramount.

And while all this is going on, I can't help but not care.

So why couldn't I care less about what happens from here on out? It's simple really -- the writing is on the wall. At this point, it's as if we're watching The Godfather backwards. Let's face it, now that Sony controls roughly 80 percent of the DVD market, there isn't the slightest chance that HD DVD can turn things around. Suffice it to say, HD DVD is doomed.

Knowing this, why would anyone care? If you own a Toshiba player, do your best to sell it back. If you can't, open it up and play with the insides -- you never know what kind of fun you can have in there.

And if you haven't taken the plunge yet because you thought the war would last longer, it's time to make a move. Is a Blu-ray player worth your $600 right now? Probably not. But give it about a month and then we'll see what kind of value you're getting for that hard-earned money. Chances are, you'll be quite happy with the selection.

But I digress. The high-def format war has finally entered the last stretch and HD DVD has fallen into a hole that it will never emerge from.

Let us take a moment of silence as the format enters the pantheon of past losers (can you say Betamax?) and lives out the rest of its days on life support. It's been nice knowing you, HD DVD. You died too young.

Ρε παιδια για να καταλαβω.
Τοσο καιρο παρακαλαμε να τελειωσει ο "πολεμος" και τωρα που ΜΑΛΛΟΝ φτανουμε στο τελος ολα ειναι αρνητικα?
"Μόνο" οι εταιρίες του BD και οι απλοι καταναλωτές χωρίς κόμπλεξ ήθελαν και θέλουν να τελειώσει ο πόλεμος φίλε ...

H universal δεν ήθελε να τελειώσει όπως είχε πει, η MS είχε κάθε συμφέρον να συνεχιστεί και να κάνει μεγάλο κακό στο χώρο, η toshiba ήξερε από την πρώτη στιγμή πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα και συμβιβαζόταν με την επιβίωση και την αρπαχτή, η paramount μετράει τα λεφτά της και οι φανατικοί Hd-DVD fan θα ψάξουν να βρουν τώρα κάτι άλλο να υποστηρίξουν μπας και δεν πάει όλος ο κόσμος στο BD... ακόμα και το SD.

Blizard, για χαλάρωσε λιγάκι. Μερικά post σου είναι ευθέως προσβλητικά. Άλλο να πειραζόμαστε μεταξύ μας και να λέμε ότι ο ένας δουλεύει για τη Sony και ο άλλος για την Toshiba (που ξέρουμε ότι ούτε συμβαίνει ούτε έχει σημασία), και άλλο να μιλάς για πολλαπλά nick και κόμπλεξ. Υπάρχουν και όρια.

Last edited:
Επί του θέματος, προφανώς, η λήξη του πολέμου είναι καλό πράγμα, για να μπορέσει το High Def να ξεκολλήσει από το 2% της αγοράς DVD. Πιο πάνω, έκανα μια κατά το δυνατόν εμπεριστατωμένη ανάλυση του γιατί το Blu-ray δεν είναι ούτε αρκετά έτοιμο, ούτε αρκετά φιλικό να ανταγωνιστεί το SD DVD, κάτι που μπορεί να καταδικάσει το High Def σε niche.

Αντί λοιπόν να παπαγαλίζεις ανοησίες τύπου "αρπαχτή", εξήγησέ μου πως θα πείσεις τον Απλό Καταναλωτή να αγοράσει ένα μηχάνημα που δεν θα παίζει όλα του τα δισκάκια, που δεν θα έχει πρόσβαση σε όλα τα extra, που δεν θα είναι region free και που δεν θα διαβάζει αντιγραμμένα.

Last edited:
Μα αφού θα γράφει πάνω BluRay και θα έχει όμορφα μπλέ λεντάκια!! Τι άλλο να ζητήσει ο απλός καταναλωτής; ;)

Σοβαρά όμως, αυτό είναι το βασικό πρόβλημα.

Εγώ προσωπικά, αν και θεωρούμαι ότι ανήκω στην κατηγορία των early adopters, δεν θα έδινα 500 για κάποιο από τα σημερινά players. Και αυτό ενώ έχω σύγχρονη τηλεόραση & προβολέα.

Δεν έχω πρόβλημα να δώσω (και έχω δώσει) τα τριπλάσια για HTPC, αλλά για standalone player αυτή τη στιγμή, δεν..

Τωρα μιλαμε για σκεπτομενους καταναλωτες η για βουρλα που στην πρωτη τεχνολογικη διεμβολιση μπαινουν μπροστα απο αναγκη για προβολη?

Ευτυχως εδω μεσα η πλειοψηφια ανηκει στην πρωτη κατηγορια.

Τωρα μιλαμε για σκεπτομενους καταναλωτες η για βουρλα που στην πρωτη τεχνολογικη διεμβολιση μπαινουν μπροστα απο αναγκη για προβολη?

Τελικα αποφασισα οτι δεν αντεχω αλλο αυτα που διαβαζω και ακολουθω το δρομο που πρωτος χαραξες.

Συγκεκριμενο ατομο μπηκε στην ignore list και πλεον δεν θα διαβαζω τις ιδιες απαντησεις copy-paste συνεχεια σε καθε σελιδα.

Αντε και σε ανωτερα.

Eμ σας εχω πει απο καιρο οτι δεν εχει νοημα.....:ADFAD2:

Ο γιατρος ειπε να λεμε παντα Ναι.:flipout:

Κι εμεις μπορουμε να συνεχισουμε την κουβεντα μας σαν να μην υπηρξε ποτε.:gossip:

Re: Απάντηση: Η Warner αποκλειστικά σε Blu-Ray !!!

Αντί λοιπόν να παπαγαλίζεις ανοησίες τύπου "αρπαχτή", εξήγησέ μου πως θα πείσεις τον Απλό Καταναλωτή να αγοράσει ένα μηχάνημα που δεν θα παίζει όλα του τα δισκάκια, που δεν θα έχει πρόσβαση σε όλα τα extra, που δεν θα είναι region free και που δεν θα διαβάζει αντιγραμμένα.
Μου αρέσει που έκανες και κήρυγμα λίγο πιο πάνω!!!

Πάντως σοβαρά ,ανοησίες είναι αυτά που λες ( όχι επειδή είσαι ανόητος, αλλά πιθανόν δεν υπάρχει καλό επιχείρημα για να επιτεθείς στο BD.)

[πως θα πείσεις τον Απλό Καταναλωτή να αγοράσει ένα μηχάνημα]
Στις γιορτές και πριν την ανακοίνωση της warner o κόσμος έχει πειστεί... μέχρι και πιο πολλά stand-alone πουλήθηκαν σε BD παρά σε HD-dvd.
http://www.n4g.com/industrynews/News-97478.aspx
(και ήταν και πιο ακριβά)

[δεν θα παίζει όλα του τα δισκάκια]
To ΗD-dvd είναι που δεν τα παίζει όλα ... τρομερά προβλήματα με τα combo , με γρατζουνιές και κωλύματα, ενώ το ps3 τουλάχιστον τα παίζει όλα και από την αρχή άψογα.

[δεν θα έχει πρόσβαση σε όλα τα extra]
Αν ενδιαφέρεται για το profile 1.1 ή για το 2.0, θα πάρει το ανάλογο player.

[που δεν θα είναι region free]
Ξέρεις πολλούς να παίρνουν dvd από εξωτερικό ? ούτε 1/1000 δεν ενδιαφέρεται για αυτό.

[που δεν θα διαβάζει αντιγραμμένα]
Το HD-DVD όχι μόνο είναι πίσω στα recorder και τα δισκάκια, αλλά και λόγο μεγέθους δεν θα γινόταν προϊόν μαζικής αποδοχής και θα αργούσαν πολύ να πέσουν οι τιμές.
Άλλο ένα τραβηγμένο επιχείρημα... και τις ταινίες τις νοικιάζουμε συνήθως, δεν είναι τόσο σημαντικό να τις γράψουμε σε δισκάκια.

Ευτυχώς εδω μεσα η πλειοψηφια ανήκει στην πρώτη κατηγορία.
Χαλαρώστε βρε παιδιά, ακόμα και αν κάποιος βρίζει το format ή την αγαπημένη εταιρία σας, δεν υπάρχει λόγος να του επιτίθεστε προσωπικά...
Προσπαθήστε να θυμάστε πάντα ότι δεν σας έβρισαν τον πατέρα, ένα άψυχο προϊόν είναι κατά βάθος.

Βέβαια τώρα με τα άσχημα νέα θα είσαστε σε σύγχυση και παρασύρεστε, αλλά ξεπεράστε το γρήγορα για να μην σας τρώμε στην μάπα... και λεφτά να χάσατε , όλα περνάνε.
(αν δεν μπορείτε, το ignore θα μας σώσει όλους)

Aλήθεια βρε blizzy τώρα που το BR φαίνεται οτι θα είναι ο νικητής, ποιό θα είναι το επόμενο project που θα σου αναθέσει η μαμά εταιρεία ? :flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Η Warner αποκλειστικά σε Blu-Ray !!!

Χαλαρώστε βρε παιδιά, ακόμα και αν κάποιος βρίζει το format ή την αγαπημένη εταιρία σας, δεν υπάρχει λόγος να του επιτίθεστε προσωπικά...
Προσπαθήστε να θυμάστε πάντα ότι δεν σας έβρισαν τον πατέρα, ένα άψυχο προϊόν είναι κατά βάθος.

Βέβαια τώρα με τα άσχημα νέα θα είσαστε σε σύγχυση και παρασύρεστε, αλλά ξεπεράστε το γρήγορα για να μην σας τρώμε στην μάπα... και λεφτά να χάσατε , όλα περνάνε.
(αν δεν μπορείτε, το ignore θα μας σώσει όλους)

Για πρόσεχε πώς μιλάς,εντάξει ?

εχει και η υπομονή τα όριά της στις προσβολές.
Το ποιός τρωει στην μάπα ποιόν,άστο καλύτερα.

Αμα ξαναγράψεις προσβλητικά θα εισπράξεις το αντίτιμό σου.
Πιστεύω οτι συννενοηθήκαμε..

Status
Not open for further replies.