i7 3770 σε ANTEC ISK 310-150. Γίνεται;;;

gekas

New member
8 November 2006
54
Θα ήθελα να φτιάξω ένα HTPC και να το χρησιμοποιώ και σαν κανονικό (δυνατό) PC.

Οπότε θα ήθελα να μου πείτε το αν θα μπορούσε να μπει CPU i7-3770 σε κουτί ANTEC ISK 310-150 που αρέσει πολύ λόγω διαστάσεων.

Υπάρχει θέμα με θερμοκρασίες και την ψύκτρα; Πρέπει να μπει άλλη, εκτός της Intel και ποιά;

Υπάρχει κάποιο άλλο, περίπου ίδιο, κουτί;

Ευχαριστώ πολύ.

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω νήμα

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/82823-XBMC-Mini-ITX-HTPC

Ο Αυγερινός Παπαδάκης μπορεί να διαφωτίσει περισσότερο.

και στις φωτογραφίες του παρακάτω νήματος

http://www.pugetsystems.com/nav/echo/II_Intel/specs.php

για να πάρεις μια ίδεα για τη διάταξη μέσα στο κουτί. Δεν είναι πρόταση αγοράς φυσικά.

Φαντάζομαι ότι η μαμά ψύκτρα πρέπει να είναι ίδια σε διαστάσεις. Βέβαια δεν ξέρω από θέμα τροφοδοτικού τι γίνεται μιας και έχει ενσωματωμένο.

Last edited:
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Πάντως το πρόβλημα (αν όντως είναι) είναι αν μπορεί να μπει i7 3770 σε αυτό το κουτί, λόγω θερμοκρασιών.

Το τροφοδοτικό δεν νομίζω να είναι θέμα.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Πάντως το πρόβλημα (αν όντως είναι) είναι αν μπορεί να μπει i7 3770 σε αυτό το κουτί, λόγω θερμοκρασιών.

Το τροφοδοτικό δεν νομίζω να είναι θέμα.

Λοιπόν πιθανολογώ επειδή εγώ χρησιμοποιώ έναν Pentium G620 ότι πρέπει να κάνεις κάποια μικρο modαρίσματα για να υποδεχθεί τον i7 3770. Το τροφοδοτικό είναι ικανοποιητικό σε efficiency αλλά μονάχα σε idle και γενικά σε λογική χρήση, αν το ζορίσεις είναι πιθανό να δημιουργηθούν προβλήματα καθώς to efficiency πέφτει ιδιαίτερα όταν πηγαίνουμε σε Full Load. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά σε θερμότητα ή θόρυβο. Γενικά όλη η ιστορία της απαγωγής θερμότητας έχει να κάνει με το airflow του κουτιού που όπως καταλαβαίνεις δεν είναι και ιδανικό σε τόσο μικρό κουτί. Το πιο συνηθισμένο και αποτελεσματικό MOD είναι να πάρεις το ISK 300-65 και να προσθέσεις ένα external power brick ώστε συνολικά να φτάσεις τα 150+ Watt αλλά με καλύτερο efficiency σε Full Load. Το 150άρι τροφοδοτικό πάντως παράγει θόρυβο απ' το ανεμιστηράκι του και επιβαρύνει και στο airflow διότι καταλαμβάνει όλο το πίσω μέρος.
Συνοψίζοντας θα σου πρότεινα να πάρεις το μικρό (65W) να προσθέσεις ένα εξωτερικό power supply και να τοποθετήσεις δύο ανεμιστηράκια χαμηλών στροφών και αθόρυβα. Εναλλακτικά αν πάρεις το 150άρι να πάρεις δύο ιδιαίτερα αποτελεσματικά και αθόρυβα σχετικά fans αυτα της Noctua NF-R8 80mm.

Last edited: