Ιαπωνικές Παραγωγές

Καλημέρα σε όλους :D
Διάβαζα πριν μερικές μέρες στο forum μας για την διαφορά στην ποιότητα που έχουν οι ιαπωνικές παραγωγές από την πλειοψηφία των ευρωπαικών παραγωγών .
Σαν καλό παιδί κι εγώ αποφάσισα να αποκτήσω ιδία γνώμη .
Πριν από μερικές μέρες λοιπόν απόκτησα από γνωστό δισκοπωλείο τρία άλμπουμ για να δω κι εγώ τι γίνετε .
Τα αλμπουμ που απέκτησα είναι τα εξής Led Zeppelin το ομώνυμο , Led Zeppelin II , και Rolling Stones More Hot Rocks ( big hits and fazed cookies ) .
Τα 2 πρώτα από την εταιρεία Atlantic και το τελευταίο από την εταιρεία ABKCO Records .
Ε λοιπόν απλά έμεινα μ........ς .Απλά η παραγωγή κρυστάλλινη .
Δεν έχω άλλα λόγια να την περιγράψω . Μπορώ να πώ πολύ καλύτερη από αρκετές παραγωγές σε καινούρια άλμπουμ .
Μόνο στο cd των Rolling Stones κάποια κομμάτια μου φάνηκαν `κάπως ` σα να υπήρχε μια βαριά κουρτίνα μπροστά από το σύστημα αλλά και εκεί ήταν μόνο σε ορισμένα κομμάτια οπότε μου πέρασε από το μυαλό ότι ίσως να είχε γίνει και επίτηδες . . .
Και ακούγοντάς παραγωγές αυτού του επιπέδου μου δημιουργείτε η απορία .
Γιατί οι ευρωπαικές παραγωγές υστερούν ??

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας ,

Παναγιώτης .

φίλε Παναγιώτη....
είναι μεγάλη ιστορία.

Πρώτον δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.
Εξ Ιαπωνίας έχει τύχει να αγοράσουμε διάφορα, που άλλα ήταν ευρωπαϊκές ή αμερικάνικες εκδόσεις και απλά στάλθηκαν από εκεί, ενώ άλλες φορές ήταν αμιγώς ιαπωνικές εκδόσεις.
Στην τελευταία περίπτωση, ο ήχος είναι πάντα εξαιρετικός, διότι αν ο ιάπων παραγωγός θεωρήσει ότι αποτύχει στην εργασία του η λύση είναι μία και αρχίζει από χάρα και τελειώνει σε κίρι.... από την άλλη οι ιάπωνες γενικά είναι εξαιρετικά απαιτητικοί στο hifi.

από εκεί και πέρα έτυχε να αγοράσω χάρτινη έκδοση ρέπλικα βινυλίου που η επανεκτύπωση ήταν απλά απελπισία σε σχέση με την αρχική...

Απάντηση: Re: Ιαπωνικές Παραγωγές

Oτι εχω σε γιαπωνεζικο remaster ειναι σουπερ απο ηχητικης αποψεως. Ιδιαιτερα τα remasters των 70's του Bowie. Αλλος ηχος απο αυτον που ηξερα. Κρυσταλλινος.

Last edited:
Μόνο προσοχή, πολλές φορές τους βγαίνουν λίγο "πριμάτες" οι παραγωγές.

Πάντως έχω μάθει ότι κάνουν κάτι πολύ καλές επανεκτυπώσεις στα βινύλια της Deutsche Grammofon...

Πάντως έχω μάθει ότι κάνουν κάτι πολύ καλές επανεκτυπώσεις στα βινύλια της Deutsche Grammofon...

Να έκαναν και στα cd της ,θα είχαμε σωθεί..:ears:

Πού μωρέ ??

Ενα δύο της βρίσκω μόνο..
Πού είναι οι συμφωνίες με τον Karajan,Bernstein κλπ..???

Έλα, μη βαριέσαι! Ψάξε λίγο. Κοίταξε για παράδειγμα εδώ και θα βρεις στις τρεις πρώτες σελίδες τον κύκλο των συμφωνιών του Μπετόβεν με τις ψηφιακές του Κάραγιαν, τον κύκλο με τη Φιλαρμόνια, καθώς και πλήρες σε με Αμπάντο.

Re: Απάντηση: Re: Ιαπωνικές Παραγωγές

Αλλος ηχος απο αυτον που ηξερα. Κρυσταλλινος.

Guybrush; said:

To ίδιο λέτε... το θέμα ειναι αν ο ήχος πέραν από εντυπωσιακότερος είναι και σωστότερος.... αλλά αυτό σηκώνει συζητηση....

Συνήθως είναι.

Απλώς υπάρχει ένας ελαφρός τονισμός στις υψηλές συχνότητες, αυτό εννοούσα όταν έλεγα πριμάτο.

Αλλά σε σχέση με το αφύσικα ογκώδες μπάσο ή την ανισορροπία άλλων εκτυπώσεων, είναι σαφώς ανώτερες.

+1. Υπαρχουν αθλιες παραγωγες (βλεπε beatles βινυλιο την μπλε συλλογη), εξαιρετικες (u2 mfsl joshua tree) ενδιαφερουσες αλλα οχι "σωστες" (mini lp the rise and fall of ziggy) , αλλα σιγουρα δεν μπορω να βγαλω εννιαιο συμπερασμα. Παντως τα gold της mfsl ειναι φετιχ για μενα.

Θελω να πω οτι τα τονισμενα πριμα δινουν συνηθως σε πρωτη φαση την αισθηση της αυξημενης καθαροτητας... αλλα τελικα κουραζουν..

Παντως για να το λετε θα αξιζουν... Μου φαινεται πρεπει να κανω μια δοκιμη.

Επιτρέψτε μου να πώ για τις πρόσφατες γιαπωνέζικες εκδόσεις σε βαρύ βινύλιο, κλασική Deutsche Gramophone R.Strauss Don Quixote, rok, pop Abba, κ.α.] ότι δεν είναι καθόλου καλές. Αγόρασαν φίλοι, μου τους έφεραν και κάναμε σύγκριση με ίδιους δίσκους από τη δισκοθήκη μου.
Δυστυχώς όπως έχω πει πολλές φορές αναφέρει, όλοι δεν ξέρουν να φτιάχνουν δίσκους.
Όσο για τους δίσκους που αναφέρετε δεν έχω άποψη. Λ.Σ.

Λάθος Στέργιε δεν είναι καθόλου καλοί. Μην πετάς τα λεφτά σου. Λ.Σ.

Έτσι κι αλλιώς δεν είναι το φόρτε μου η κλασική μουσική.

Μπορεί μέχρι τότε που θ' αρχίσω να μαζεύω, να έχουν βγει και καλές...

Εγώ έχω το "A Love Supreme" σε γιαπωνέζικο και νομίζω ότι είναι καλό (αν και δεν το έχω συγκρίνει με άλλη βαριά εκτύπωση). Επίσης έχω κι ένα βινύλιο της Three Blind Mice, που επίσης μου αρέσει.
Από τα 3-4 cd όμως που έχω είναι γενικά ξερά και πριμάτα.

Και κάτι άσχετο (και συγχωρήστε με για το off topic).

Η τελετουργική αυτοκτονία στην Ιαπωνία (που όλος ο κόσμος γνωρίζει σαν χαρακίρι) δεν λέγεται έτσι....

Λέγεται σεπούκου.

Τώρα τι λέγεται χαρακίρι; Τίποτα... (απλά τα ιδεογράμματα της λέξης χαρακίρι μοιάζουν με αυτά της λέξης σεπούκου...)