iBook και Wireless

George C

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,718
Καλημέρα.
Προσπαθώ να συνδέσω ένα iBook σε ένα Wireless δίκτυο το οποίο δεν κάνει broadcast το SSID του.
Πηγαίνω στο Network Diagnostics και επιλέγω "Use Closed Network". Μετά βάζω το όνομα του δικτύου, το password αλλά τίποτα. Έχω δοκιμάσει εν το μεταξύ και τους 3 τύπους security αλλά μάταια.
Έχει κανείς καμμιά ιδέα;

Με ενεργό συνδέεται κανονικά...
Δε θέλω να το αφήσω όμως έτσι.

τι router ειναι??
Παντως κατα τη γνωμη μου το καλυτερο setup ενος δικτυου ειναι με ενεργο SSID χωρις κανενα encryption και με περιορισμο των χρηστων μεσω MAC Address Control. Ετσι κανενας εκτος των προεγκεκριμενων χρηστων δεν εχει προσβαση και γλυτωνεις και το encryption. Το μονο κακο που εχει το encryption ειναι οτι μειωνει κατα πολυ την ταχυτητα του δικτυου σου. Βεβαια αυτα τα λενε οι ξενοι που εχουνε ταχυτητες 50 και 100 Mbits εδω με τα 2 Mbits τι να συνδεεσαι στο router με 54 τι με 36.....

Αν παντως σε ενδιαφερει το LAN σου να εχει μεγαλυτερη ταχυτητα (μεταξυ υπολογιστων - οχι προς το internet) αυτη ειναι η καλυτερη λυση.

Συν οτι ψαρωνεις και τους γειτονες που βλεπουν ανοικτο δικτυο και νομιζουν οτι καβατζωσανε τζαμπα ιντερνετι αλλα δεν μπορουν να εχουν προσβαση :angel:

Είναι εταιρικό δίκτυο και το access point ειναί της Cisco. Βρήκα πάντως μιά ρύθμιση στο access point που κάνει broadcast ένα εικονικό guest SSID και κατάφερα και μπήκα.
Ευχαριστώ πάντως.