Ηχεία~4Κ σύστημα ~10Κ , Εμπειρίες και συστάσεις Μετά την έκθεση.

Απάντηση: Re: Ηχεία~4Κ σύστημα ~10Κ , Εμπειρίες και συστάσεις Μετά την έκθεση.

Δεν ειναι το θεμα μας το live
το εχουμε ξανασυζητησει
αν συνεχίσετε τουλάχιστο πρεπει να διαχωριστουν οι ορχηστρες απο τις συναυλίες
και απο τις συναυλίες πρεπει να διαχωρίστουν οι καλά στημμένες από τα πανηγυρια.
Απο τα μπουζούκια και καλά και τα κακά

Το θέμα μας ειναι να κανουμε δουλεια με 3-4 χιλιαρικά
που πηγαν τα sonus faber, harberth, epos, chario, spendor, ayon
και γενικά τα μεσαία συστηματα?
Θα συμφωνησω για HARBETH και SPENDOR απολυτα ηχεια για ανεξαρτητου ποσου χρηματων.

Χμ....Λοιπόν..
Ο φίλος του Νίκου είναι υπαρκτός κσι το ερώτημα είναι ειλικρινές.Το διασταύρωσα..Ας πούμε την γνώμη μας με ήπιο τρόπο χωρίς τα γνωστά παρατράγουδα...

Απαγορεύεται ρήψη φωτοβολίδων, το πτύειν και οι συμπλοκές..:captain:

ΧΤΖ και έχει και ρέστα..

Β&W 805diamond με παζάρι και ίσως λίγη υπέρβαση του ποσού που διατίθεται..

Re: Hi-End show 2010 partII

Τα μεγάλα XTΖ δεν του κάνουν του φίλου σου;Ή τα B&W 805d; Ή τα ωραιότατα ηχειάκια δαπέδου που είχε η audiosoul; (δε θυμάμαι μάρκα και μοντέλο δυστυχώς).Όλα κάτω από 5000 ευρώ και εξαιρετικά ηχεία κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Θα συμφωνήσω σε όλα!
Τα ηχεία της Audiosoul, τα οποία κατα την γνώμη μου αξίζουν προσεκτικής ακρόασης, ήταν το εισαγωγικό μοντέλο της Living Voice! Τα 805D εξαιρετικά, αλλά θέλουν πολύυυυυ "γερό" ενισχυτή για να παίξουν (και συμφωνα με τη γνώμη του αντιπροσώπου).

Απο κει και πέρα... Spendor 1/2R (εχω τα 2/3Ε), Harbeth ΗL5 μάλλον σε αυτά τα χρηματα, PMC OΒ1i αν τον παίρνει οικονομικά και αν ο ενισχυτης μπορεί να τα "πάει", ενδεχομένως η Leema να βγάζει και μεγαλύτερο μοντέλο απο αυτό της εκθεσης, το οποίο έπαιζε πάρα πολύ καλά ... ας το ψάξει. Αυτά μάλλον...

Re: Απάντηση: Re: Ηχεία~4Κ σύστημα ~10Κ , Εμπειρίες και συστάσεις Μετά την έκθεση.

Θα συμφωνησω για HARBETH και SPENDOR απολυτα ηχεια για ανεξαρτητου ποσου χρηματων.

Καλημερα,
Thanks Saki αλλά κρατα λιγο πιο μικρό καλάθι...για το απόλυτο (εχω Harberth)

Ευχαριστω καπτεν γιατι βλέπω δυσπιστία

Τα ΧΤΖ τα εψαξα και εγω.... κεραμικά ειναι αυτά και μαλιστα ακριβα
και σοβαρα αλουμινια για κατω
δεν τσιριξε καθόλου, ουτε εφυγε πουθενα
ενταξει μπορει να ηταν λίγο ''ρηχό'' το αποτελεσμα για τα γουστα καποιων αλλά εχω ακουσει τους ενισχυτες με αλλα ηχεία και εχουν τις ευθύνες τους (προς θεού δεν εχω περισσότερες απαιτησεις από 700ε, ετσι και αλλιως εχουμε αρκετα καλύτερο)
διαβασα το μανιουαλ....μμμμ
Αυτό φαινεται να ειναι ~100λιτρα (για να μπορει να παιξουν σε κλειστου τυπου τα δυο 10'') και με μια τρυπα φαινεται συντονίζει λίγο πάνω απο 20Hz και με τις δύο ανοιχτες ~30Hz.
Eιναι πολύ σημαντικό που εχει σχεδιαστει για κλειστου τυπου (δεν το ειχα δει αρχικά...εβαλα χθες το βραδυ τις μοναδες στο προγραμμα)
Αλλά φτασαμε στα 5

(αν εχω δικιο κυριε Θέμη πρέπει τα ρεφλέξ να εχουν βαθος ~19cm και διαμετρο 68mm)

PMC φοβαμαι τη γραμμη μεταφορά για μικρό χωρο με αρκετα γκάζια

Last edited:
Απάντηση: Re: Ηχεία~4Κ σύστημα ~10Κ , Εμπειρίες και συστάσεις Μετά την έκθεση.

Φιλε μου πιστευω ο ηχος του live δεν μπορει να πιαστει απο μικρά μεγαφωνα, περιορισμένα λίτρα και ρευματα

Γιατί μπορεί να πιαστεί από μεγάλα?? Ο ήχος του live δεν αναπαράγεται πιστά ούτε στο 30-40% και ας κοστίζουν τα ηχεία όσο ένα σπίτι ολόκληρο.

Γιάννη η υπόθεση live είναι μέγα παραμύθι...

Αναλόγως το live... το χώρο... τη μουσική... τον ηχολήπτη... τα όργανα... τα γούστα...

Βράσε όριζα... (please... no flame! just my opinion...)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ηχεία~4Κ σύστημα ~10Κ , Εμπειρίες και συστάσεις Μετά την έκθεση.

Γιατί μπορεί να πιαστεί από μεγάλα?? Ο ήχος του live δεν αναπαράγεται πιστά ούτε στο 30-40% και ας κοστίζουν τα ηχεία όσο ένα σπίτι ολόκληρο.

Αυτο ακριβως...:SFGSFGSF:

Δυστυχως το live ειναι live παει και τελειωσε... κι οταν λεω live εννοω φυσικα οργανα χωρις να περνουν μεσα απο μικροφωνικες/ενισχυτες/ηχεια η/και τα γουστα του καθε ηχοληπτη.

Απλα προσπαθουμε ολοι, πιστευω, να βρουμε καποιο συνδιασμο -που στ' αυτια μας- θ' αναπαραγει τη μουσικη ευχαριστα...

Νικο sorry για το off-topic.

... κι οταν λεω live εννοω φυσικα οργανα χωρις να περνουν μεσα απο μικροφωνικες/ενισχυτες/ηχεια η/και τα γουστα του καθε ηχοληπτη.

Νικο sorry για το off-topic.

Παναγια μου.... τι sorry

Απαραιτητη διαευκρίνιση τα φυσικά οργανα και πραγματικά το θεωρω απιαστο
με ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά οργανα π.χ. μια συναυλία μπορει να μεταφερθεί κατα μεγαλο ποσοστο

Τελικά εχουμε
ΑTC 40 ~2500e
B&W 805D ~4500e
XTZ ~5000e
Leema ~2500e

και απών sound lab/spendor/harberth/sonus/usher.....

Oχι οτι εχω τιποτα με τη νέα δική μας sigma
αλλά εχει ενα διαμάντι στο μικρό και το χρεωνει 9 (και όντως σαν τουίτερ ειναι πανακριβο) αλλά και το 805 εχει
και το 805 εχει ακόμα μεταπώληση

Σπανιες και μετρημενες στα δακτυλα οι περιπτωσειςπου μια συναυλια ροκ π.χ. μουσικης εχει και καλη ηχογραφηση.ποσο ακομα να μεταφερθει στο χωρο μας.

Re: Απάντηση: Ηχεία~4Κ σύστημα ~10Κ , Εμπειρίες και συστάσεις Μετά την έκθεση.

Το live μπορεί να πλησιαστεί δραματικά πολύ, αλλα θέλει γνώση, χώρο και χρήμα.

εξαρταται τι εχει ο καθενας στο μυαλο του για το τι ειναι live μουσικη και τι ειδος μουσικης.ενα τριο ισως μια συμφωνικη η μια συναυλια 50 χιλιαδων ανθρωπων
χλωμο το κοβω

Γιάννη η υπόθεση live είναι μέγα παραμύθι...

Αναλόγως το live... το χώρο... τη μουσική... τον ηχολήπτη... τα όργανα... τα γούστα...

Βράσε όριζα... (please... no flame! just my opinion...)

Τι εννοείς ''μέγα παραμύθι''?

Μιλάω για τη ''ζωντανή'' μουσική από 3-4 όργανα ή από πολλά όπως μια ορχήστρα. Ο ήχος αυτός, για μένα, δεν μπορεί να αναπαραχθεί από ηχείο σε ικανοποιητικό ποσοστό και ας κοστίζει ένα καράβι ευρώ...

Re: Απάντηση: Ηχεία~4Κ σύστημα ~10Κ , Εμπειρίες και συστάσεις Μετά την έκθεση.

εξαρταται τι εχει ο καθενας στο μυαλο του για το τι ειναι live μουσικη και τι ειδος μουσικης.ενα τριο ισως μια συμφωνικη η μια συναυλια 50 χιλιαδων ανθρωπων
χλωμο το κοβω

Ας μην παρασυρθούμε πάλι σε κουβέντες που έχουν γίνει πολλάκις
στο παρελθόν, παιδιά...
Ολοι καταλαβαίνουμε την έννοια της λέξης live και την χρήση της
ανάλογα το είδος,όπως τα περιγράφει ο φίλος farflung..