Ηχεία 5.0 ... Jamo vs Magnat. Αξίζει κάτι από τα 2?

xrele

New member
9 January 2007
45
Χαιρεται,

ηθελα να ρωτησω εαν αξιζουν τα χρηματα που ζητανε τα παρακατω 2 σετακια:

Magnat MONITOR SUPREME 1002 SET 5.0 429,00

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=6600

Magnat_MONITORSUPREME1002SET.jpeg

Jamo S 426 HCS 368,00

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=5359

Jamo_S-426HCS.jpg

Και ποιον ενισχυτη θα προτεινατε να τα οδηγησει σωστα, σε ενταση και καλυτερη ποιοτητα?

Ο χωρος ειναι σαλονοτραπεζαρια 35τμ (5χ7 ορθογωνιο) και η χρηση θα ειναι 70% ταινιες και 30% μουσικη.

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Φιλικα Χρηστος

Last edited:
Και τα 2 είναι γνωστές και αξιόπιστες μάρκες και για την χρήση που τα θες νομίζω πως αξίζουν τα χρήματά τους. Όμως τα σετ αυτά δεν περιλαμβάνουν Subwoofer την αγορά του οποίου θα πρέπει να υπολογίσεις επιπλέον. Η κύρια διαφορά μεταξύ των 2 είναι πως τα Jamo είναι 2 δρόμων με woofer 5,5 ιντσών ενώ τα Magnat είναι 3 δρόμων με woofer 6,7 ιντσών και αντίσταση που κατεβαίνει μέχρι τα 4 Ω που σημαίνει πως έχουν αρκετά μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ισχύ για να αποδώσουν σωστά, αν και έχουν αρκετά καλή ευαισθησία. Για τα 35τμ σου μάλλον θα σε καλύψουν και τα δύο μαζί με ένα καλό 10αρι sub. Με τα Jamo ένας οικονομικός ενισχυτής που βγάζει γύρω στα 140W ανά κανάλι στα 6Ω νομίζω θα τα οδηγήσει επαρκώς. Για τα Magnat καλύτερα να ανέβεις στην τιμή του ενισχυτή σε έναν που να βγάζει τουλάχιστον 160W ανά κανάλι στα 6Ω.

Ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας!

Ελεγα να καταληξω στα magnat τα οποια θα τα οδηγησει ενας ΥΑΜΑΗΑ RXV 779 ή 781...

Ειναι καλος αυτος ο συνδυασμος?

Τα δαπέδου εμπρός τα θέλεις μόνο όταν είναι να ακούσεις direct 2.0 χωρίς το sub, και καλά γιατί το sub "μπερδεύει". Ο 781 έχει sub EQ (και όχι μόνο εκεί) από τα 15,6Hz όπως το βλέπω τώρα στο μενού του. Με παραμετρική ισοστάθμιση εννοείται. Για ποιο λόγο να πάρεις δαπέδου εμπρός; Για να μην έχεις subwoofer; Γιατί αν έχεις, δεν έχει και πολύ νόημα να έχεις εμπρός δαπέδου.
Εκτός από το ότι εάν δεν έχεις subwoofer, τα +10dB που είναι ηχογραφημένο πιο ψηλά το LFE χρειάζονται πολύ ρεύμα, αν δεν έχεις ξεκοιλιάσει τους κώνους των ηχείων που θα τερματίζουν εύκολα προσπαθώντας να παίζουν το LFE.

εχω σετ της magnat (802 μπροστα 202 κεντρικο 102 πισω) σε συνδιασμο με sub 10ιντσο cerwin vega (παλιο μοντελο-10ετιας) σε χωρο 25 τετραγωνικων και δηλωνω απολυτα ευχαριστημενος και σε ταινιες αλλα και σε ακροαση μουσικης. (τα 802 εχουν χρησιμοποιηθει 2 τουλαχιστον φορες σε παρτυ και δεν παρουσιασαν κανενα προβλημα). τα δουλευω με ενισχυτη yamaha 475

Χωρίς sub, δύσκολα τα πράγματα. Εκτός κι αν μας αρέσει ο ήχος όταν τερματίζουν τα γούφερ. Ή όταν "κόβει" ο ενισχυτής. Ρεαλιστικές στάθμες έτσι, με εισαγωγικούς AV κι όλας απλά δεν... . Και δεν πάω σε θέματα διαφορετικού σημείου crossover στα εμπρός και πίσω ακόμα και με sub. Εννοείται ότι δεν θέλουμε Phase shift στο χαμηλό λόγω διαφορετικού σημείου αποκοπής.
Αν έχει τώρα sub ή σκέφτεται να πάρει, αλλάζει το θέμα. Και πάλι όμως εμπρός δαπέδου δύσκολα έχουν νόημα.

Χωρίς sub, δύσκολα τα πράγματα. Εκτός κι αν μας αρέσει ο ήχος όταν τερματίζουν τα γούφερ. Ή όταν "κόβει" ο ενισχυτής. Ρεαλιστικές στάθμες έτσι, με εισαγωγικούς AV κι όλας απλά δεν... . Και δεν πάω σε θέματα διαφορετικού σημείου crossover στα εμπρός και πίσω ακόμα και με sub. Εννοείται ότι δεν θέλουμε Phase shift στο χαμηλό λόγω διαφορετικού σημείου αποκοπής.
Αν έχει τώρα sub ή σκέφτεται να πάρει, αλλάζει το θέμα. Και πάλι όμως εμπρός δαπέδου δύσκολα έχουν νόημα.

Αυτά όμως που λες όμως είναι προσωπικές σου απόψεις και δεν νομίζω να εκφράζουν πολλούς εδώ μέσα.

Προσωπικά διαφωνώ και για τον τερματισμό των woofer και για τα ρεύματα του ενισχυτή και για τα μεγάλα ηχεία μπροστά. Όταν δεν τραβούν δεν θα τραβούν και με το sub.

Άσε δηλαδή που είμαι και κάθετα αντίθετος και με την τεχνική σου ανάλυση για το LFE και για τα 10db

Προσωπικα δεν με ενδιαφερει αν διαφωνεις η οχι σε πραγματα που ισχυουν. Ειναι απλο. Εσυ βαλε lfe να παιζει απο τα ηχεια που ψαχνει ο φιλος. Μιλαμε να φτασεις ικανες κινηματογραφικες εντασεις. Οχι να νομιζεις οτι τις εχεις φτασει. Τα ηχεια τερματιζουν τις διαδρομες για πλακα. Αν δεν κοψει ο ενισχυτης.

Δεν νοειται home cinema διχως αποκοπη χαμηλων. Οτιδηποτε αλλο ειναι απλα αστειο.

Ποια είναι τα πράγματα που ισχύουν δεν μας εξήγησες όμως.

Εκτός από το ότι εάν δεν έχεις subwoofer, τα +10dB που είναι ηχογραφημένο πιο ψηλά το LFE χρειάζονται πολύ ρεύμα, αν δεν έχεις ξεκοιλιάσει τους κώνους των ηχείων που θα τερματίζουν εύκολα προσπαθώντας να παίζουν το LFE.

Ισχύει δηλαδή αυτό που έγραψες ότι το LFE στέλνει επιπλέον +10db ηχεία?

Συγκεντρώσου λίγο στο τι έγραψα. Μόνο αυτό που λες δεν έγραψα. Ποιο LFE στέλνει τι στα ηχεία; Για ρεύμα που απαιτείται μιλάμε. Ο ενισχυτής το στέλνει.

Για να στο κάνω πενηνταράκια, η ανακατεύθυνση των χαμηλών περιλαμβάνει και το LFE στα μπροστινά όταν έχει δηλώσει ότι δεν έχεις sub. Τα εμπρός αυτομάτως θεωρούνται large. Ασχέτως τι συχνότητες μπορούν να αναπαράγουν και τι όχι, ο ενισχυτής ρεύμα στέλνει, οι κώνοι τις συχνότητες αυτές προσπαθούν ανεπιτυχώς να αναπαράγουν. Σκέψου μόνο τι ρεύμα απαιτείται και τι διαδρομή απαιτείται από κώνους που δεν είναι σχεδιασμένοι για αυτή τη δουλειά.
Είναι ο λόγος που τερματίζουν οι κώνοι (θα έχουν μπερδέψει προ πολλού) και ο λόγος που ο ενισχυτής θα κόψει.

Καλησπερα ....
Εχω το σετ ακριβος οπως τα εχεις στην φωτο φιλε και τα σπαει...με το sub της magnat το 302...ενυσχ Denon 3200.Και ταινιες και μουσικη.Αν θες περισοτερες πληροριες στειλε πμ.
Νασαι καλα φιλε!

Συγκεντρώσου λίγο στο τι έγραψα. Μόνο αυτό που λες δεν έγραψα. Ποιο LFE στέλνει τι στα ηχεία; Για ρεύμα που απαιτείται μιλάμε. Ο ενισχυτής το στέλνει.

Για να στο κάνω πενηνταράκια, η ανακατεύθυνση των χαμηλών περιλαμβάνει και το LFE στα μπροστινά όταν έχει δηλώσει ότι δεν έχεις sub. Τα εμπρός αυτομάτως θεωρούνται large. Ασχέτως τι συχνότητες μπορούν να αναπαράγουν και τι όχι, ο ενισχυτής ρεύμα στέλνει, οι κώνοι τις συχνότητες αυτές προσπαθούν ανεπιτυχώς να αναπαράγουν. Σκέψου μόνο τι ρεύμα απαιτείται και τι διαδρομή απαιτείται από κώνους που δεν είναι σχεδιασμένοι για αυτή τη δουλειά.
Είναι ο λόγος που τερματίζουν οι κώνοι (θα έχουν μπερδέψει προ πολλού) και ο λόγος που ο ενισχυτής θα κόψει.

Πες μας άπλα ότι ο ενισχυτής ξεφορτώνεται ένα φορτίο και το στέλλει στο sub οπόταν ενισχυτής και ηχεία έχουν ποιο εύκολο έργο να επιτελέσουν. Τα ηχεία που τερματίζουν είναι άστοχο παράδειγμα που ούτος η άλλος ούτε μουσική μπορούν να παίξουν σε μεγάλες εντάσεις δίχως να παραμορφώνουν.

Για 10 επιπλέων db του LFE δεν μας απάντησες όμως και είναι εκεί γραμμένα.

Πες μας άπλα ότι ο ενισχυτής ξεφορτώνεται ένα φορτίο και το στέλλει στο sub οπόταν ενισχυτής και ηχεία έχουν ποιο εύκολο έργο να επιτελέσουν. Τα ηχεία που τερματίζουν είναι άστοχο παράδειγμα που ούτος η άλλος ούτε μουσική μπορούν να παίξουν σε μεγάλες εντάσεις δίχως να παραμορφώνουν.

Για 10 επιπλέων db του LFE δεν μας απάντησες όμως και είναι εκεί γραμμένα.

Ε, αφού είναι γραμμένα... :drool:

Τι να απαντήσω ακριβώς δεν μας είπες; Σε κάτι που δεν κατάλαβες τι έγραψα; Δεν το νομίζω.

Για περισσότερα εδώ.

http://hometheaterhifi.com/volume_7_2/feature-article-misunderstood-lfe-channel-april-2000.html

Ε, αφού είναι γραμμένα... :drool:

Τι να απαντήσω ακριβώς δεν μας είπες; Σε κάτι που δεν κατάλαβες τι έγραψα; Δεν το νομίζω.

Για περισσότερα εδώ.

http://hometheaterhifi.com/volume_7_2/feature-article-misunderstood-lfe-channel-april-2000.html

Είμαι σίγουρος ότι αυτό που γράφει εκεί δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που διατύπωσες
η κατάλαβες.

Κι εγώ είμαι σίγουρος ότι δεν κατάλαβες ότι αδιαφορώ για το τι κατάλαβες από αυτό που έγραψα.

For consumers, we want things to be simple. Up until recently, only serious enthusiasts would use an SPL meter to set the levels of their home theater equipment, let alone ask everyone to remember to set the LFE channel differently. For this reason, home Dolby Digital equipment is pre-set to play LFE data 10 dB higher than a main channel (or 10dB higher than the bass from a main channel).

Αν θέλεις να κρατήσουμε τη γνώμη σου και να πούμε στο φίλο να μην πάρει sub. Home cinema δεν θα έχει, αλλά θα έχει μεγάλα ηχεία εμπρός.