Ηχεία 5.0 ... Jamo vs Magnat. Αξίζει κάτι από τα 2?

Με είδες εμένα να εκφέρω γνώμη η να συστήσω τι ηχεία να πάρει η αν θα πρέπει να αγοράσει sub η όχι? Η παρέμβαση μου ήταν αποκλειστικά για να διορθώσω λανθασμένα μηνύματα που έδωσες με την παρέμβαση σου.

Κι εγώ είμαι σίγουρος ότι δεν κατάλαβες ότι αδιαφορώ για το τι κατάλαβες από αυτό που έγραψα.

For consumers, we want things to be simple. Up until recently, only serious enthusiasts would use an SPL meter to set the levels of their home theater equipment, let alone ask everyone to remember to set the LFE channel differently. For this reason, home Dolby Digital equipment is pre-set to play LFE data 10 dB higher than a main channel (or 10dB higher than the bass from a main channel).

Αν θέλεις να κρατήσουμε τη γνώμη σου και να πούμε στο φίλο να μην πάρει sub. Home cinema δεν θα έχει, αλλά θα έχει μεγάλα ηχεία εμπρός.

Και μιας και επιμένεις και το έφερεs με την κουβέντα τα 10db επιπλέον που προστίθενται στην αναπαραγωγή του LFE είναι τα 10db που αφαιρούνται κατά την διαδικασία ηχογράφησης του LFE για τεχνικούς λόγους που πάνε παλιά πίσω όταν ο ήχος γραφόταν σε 70mm film για λόγους κυρίως παραμόρφωσης.

Η όλη διαδικασία συνεχίζει και στις ψηφιακές μεταφορές με 10db πιο δυνατό σήμα στο LFE και κατ επέκταση στο sub.

Δεν έχει να κάνει τίποτα με 10db περισσότερα στο sub η στα ηχεία κατά τι διαδικασία της αναπαραγωγής.

Οπόταν αν τερματίζουν τα ηχεία το πρόβλημα το ψάχνεις αλλού και όχι στα 10db όπως άφησες να νοηθεί.

Και παλι πάντως, για να φτασει το σήμα ίσα κι όμοια θα πρεπει να σπρώξει 10db παραπανω ο ενισχυτης σε δύσκολες συνθήκες.

Βασικά σήμερα είναι μια υποβοήθηση στο sub στο επίπεδο έντασης του σήματος και λόγου σήματος προς θόρυβο

Και παλι πάντως, για να φτασει το σήμα ίσα κι όμοια θα πρεπει να σπρώξει 10db παραπανω ο ενισχυτης σε δύσκολες συνθήκες.

Εγώ έχω παραιτηθεί ήδη από οποιαδήποτε προσπάθεια να εξηγήσω παραπάνω.

Εκείνο που έχω να καταθέσω είναι να προσέχουν το pot οι φίλοι σε περιεχόμενο με LFE για να μην πάρουν αγκαλιά τους κώνους.

Πάντως φιλέ μη πολυμασας.
Γεγονος είναι οτι στάθμες αναφοράς δε θα πιάσεις όχι μονο λόγω εξοπλισμού (άλλωστε ελάχιστα συστήματα τις πιάνουν) αλλα και λόγω γειτονιας :)
Το σύνηθες όπως και να χει είναι τα ηχεία να τα στριμωχνουμε στους οικιακούς μας χώρους σε τοίχους, γωνίες κλπ και τελικά να παίρνουμε +6 db χαμηλά οποτε δε θεωρώ αποτρεπτική την αγορά του πακέτου αλλά θέλει λίγη συναιση στο ποτενσιόμετρο και ενα subακι σε βάθος χρονου θα ηταν μια χαρά αναβάθμιση.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!
Ομολογω οτι προσπαθησα να καταλαβω καποια πραγματακια παραπανω απο τις οποιες διαφωνιες που ειπωθηκαν εδω μεσα
σχετικα με την αναλυση των χαμηλων συχνοτητων.
Οποτε αυτο που καταλαβα ειναι οτι η αγορα sub ειναι μονοδρομος και οσον αφορα το ηχητικο αποτελεσμα και για την ελαφρυνση των φορτιων του ενισχυτη.

Δεν νοειται home cinema διχως αποκοπη χαμηλων. Οτιδηποτε αλλο ειναι απλα αστειο.

Ειχα σκοπο ετσι κι αλλιως να παρω σαμπακι αλλα λιγο αργοτερα.Ισως τωρα το επισπευσω.

Πάντως φιλέ μη πολυμασας.
Γεγονος είναι οτι στάθμες αναφοράς δε θα πιάσεις όχι μονο λόγω εξοπλισμού (άλλωστε ελάχιστα συστήματα τις πιάνουν)

Αυτο ειναι σιγουρο! Αλλα να φανταστεις οτι τωρα το κεντρικο μου συστημα ειναι τα ηχεια για υπολογιστη logitech Ζ5500.
Οποτε θεωρω οτι οποιαδηποτε ηχεια και να παρω η διαφορα που θα δω θα ειναι τεραστια στα απειρα αυτια μου.

...αλλα και λόγω γειτονιας :)

Ευτυχως ή δυστυχως (οπως το παρει ο καθενας) μενω στην κορυφη του βουνου και το κοντινοτερο σπιτι ειναι εκατονταδες μετρα μακρυα! Οποτε η γειτονια δεν ειναι θεμα, οσο θεμα ειναι η συζυγος που φωναζει στις υψηλες σταθμες που μου αρεσουν!χαχαχα!

Το σύνηθες όπως και να χει είναι τα ηχεία να τα στριμωχνουμε στους οικιακούς μας χώρους σε τοίχους, γωνίες κλπ και τελικά να παίρνουμε +6 db χαμηλά οποτε δε θεωρώ αποτρεπτική την αγορά του πακέτου αλλά θέλει λίγη συναιση στο ποτενσιόμετρο και ενα subακι σε βάθος χρονου θα ηταν μια χαρά αναβάθμιση.

Σιγουρα και εγω εχω χωροταξικους περιορισμους και σιγουρα ενα sub θα προστεθει στο συστημα.

Αυτο που ηθελα εξαρχης ειναι να παρω εναν AVR ωστε να μαζεψω το καλωδιοχαλι απο τις 5-6 hdmi συσκευες που εχω και αναγκαζομαι να μπαινω-βγαζω στο hdmi in της TV!

Τελικα για αποφασισω εαν παρω τα MAGNAT μαζι με ενα subwoofer και ενα YAMAHA RXV 481 θα κανω βλακεια?
Θα εχω την σχετικη απαιτουμενη ενταση σε συνδυασμο με υποφερτη ποιοτητα?
Με λιγα λογια θα ειναι σημαντικη ηχητικη αναβαθμιση σε σχεση με τα LOGITECH Z5500??

Μπαίνεις βαθιά σε γκρίζες ζώνες. Ο 481 νομίζω θα κάτσει λίγος. Το πόσο λίγος θα φανεί στην πράξη. Με αυτόν πάντως να επισπεύσεις την αγορά sub. Για μένα όπως έχω αναφέρει πολλάκις ξανά στο παρελθόν αυτοί οι ενισχυτές είναι για κανένα ψευτοηχειάκι σε χώρο 15 τ.μ.

Ο 481 νομίζω θα κάτσει λίγος. Το πόσο λίγος θα φανεί στην πράξη...

Ooppss! τον yamaha 781 ηθελα να γραψω..(ή τον 779). Εκ παραδρομης εγραψα 481...

Δεν ξερω εαν αλλαζει κατι απο τα γραφομενα σου αυτη η διορθωση.

Θα σου προτείνω κάτι αιρετικό για πολλούς εδώ μέσα. Αφου εχεις τα Logitech 5500 (τα οποία παίζουν πολύ δυνατά αλλά ΔΕΝ βγάζουν ήχο) θα σου συνιστούσα να αποφυγεις την αγορά του SUB τώρα και τα λεφτά που θα έδινες σε αυτό να τα δώσεις για έναν μεγαλύτερο ενισχυτή καθώς ο 481 δεν θα σε καλύψει. Οπότε παίρνεις πιο δυνατό ενισχυτή που να μπορεί να οδηγεί ικανοποιητικά τα ηχεία σου και για SUB μπορείς να χρησιμοποιήσεις το υπάρχον απο τα 5500. Aργότερα μόλις μαζέψεις χρήματα θα αγοράσεις και ένα κανονικό SUB που προορίζεται για χρήση ΗC.

Το SUB του 5500 θα το συνδέσεις στην αναλογική του είσοδο για το μεσαίο/sub κανάλι (με ένα καλώδιο RCA to minijack) και φυσικά θα παιρνεις σήμα απο την έξοδο SUB του ενισχυτή σου.
Θα ρυθμίσεις την κονσολίτσα της Logitech σε αναλογική 5.1 είσοδο. Το ποντενσιομετρο του Logitech στο τέρμα οπότε η ένταση θα ρυθμίζεται απο τον ενισχυtή σου. Αν δεις ότι είναι υπερβολικά δυνατό και δεν το συμμαζέψει η αυτόματηh ισοστάθμιση τότε κατεβάζεις λίγο ένταση απο την κονσόλα της logitech.
To είχα κάνει αυτό όσο ήταν το SUB μου για επισκευή στο service. Mπορεί να μην είναι γρήγορο το SUB σε σχέση με ένα συμβατικό αλλά γεμίζει υπερβολικά καλά τον χώρο. Όπως και αν το κάνουμε είναι ένα 10άρι SUB με αρκετούτσικη δύναμη.

Αν παλι δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα τότε ξεσυνδέεις το logitech, δηλώνεις τα main σου ηχεία μεγάλα και κάνεις υπομονή μέχρι να πάρεις ένα οικιακό SUB της προκοπής.

Πάντως ΜΗΝ πάρεις εισαγωγικό ενισχυτή. Προτίμησε κάποιον που δίνει πχ 150(ονομαστικά) watt έστω στα 6 Ohm.

Εdit: Όσο το έγραφα είδα ότι τελικά αναφερόσουν στον 781. Οπότε ξεχνάς όσα είπα και προχωράς στην αγορα στων ηχείων σου...

Σε ευχαριστω για την συμβουλη!Ισως το κανω ετσι μεχρι να προσθεσω ενα dedicated sub.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πολλά :)

χμμμ, δηλαδη?
Θα ειχα την περιεργια να μου το ανελυες, αν ειχες τον χρονο...

Καλησπερα!
Αυτο το subακι θα μου καλυψει εστω και οριακα τον χωρο (35 τμ) ή θα παει στραφη η αγορα?

Magnat
MONITOR SUPREME SUB 302A

Magnat_MONITORSUPREMESUB301A.jpg

Powered bass reflex subwoofer,
"frontfire" construction
Fitted with: 30 cm long-stroke driver
Output power RMS/Max.: 100 / 220 watts
75 / 160 watts
Frequency range: 16 – 200 Hz
Cross-over frequency: 50 – 150 Hz

Απο τα specs δε φαίνεται και της πλάκας... Τώρα πως παιζει... Αυτό το 100 έως 220 w peak είναι λίγο περίεργο... Είναι και δωδεκαιντσο. Λογικά δε θα σου λείψει το μπάσο πάντως.

Απο τα specs δε φαίνεται και της πλάκας... Τώρα πως παιζει... Αυτό το 100 έως 220 w peak είναι λίγο περίεργο... Είναι και δωδεκαιντσο. Λογικά δε θα σου λείψει το μπάσο πάντως.

Και λογικα εαν μπει σε γωνια του δωματιου θα δωσει την αισθηση του extra μπασου, σωστα?

Εχω το 302 σε χωρο λιγο μεγαλυτερο απο τον δικο σου και μπορω να πω οτι ειμαι ικανοποιημενος. Η προηγουμενη μου εμπειρια ηταν απο home cinema (με sub της πλακας προφανως), οποτε σιγουρα δεν εχω πολλα ακουσματα να συγκρινω. Εχει παραγγειλει φιλος αυτο https://www.amazon.de/Mivoc-Hype-HiFi-Subwoofer-Schwarz/dp/B00F0JPUFQ/ref=sr_1_7?s=ce-de&ie=UTF8&qid=1474435724&sr=1-7&keywords=subwoofer, το οποιο με μεταφορικα βγαινει γυρω στα 180ευρω. Ειναι 10αρι, αλλα του το προτεινα επειδη ειχα διαβασει τα καλυτερα σε γερμανικα φορουμ και το θεωρουν απολυτο vfm. Το περιμενουμε σε περιπου 10ημερες, αν θελεις περιμενεις να σου γραψω αποψη και συγκριση με το 302 (σε διαφορετικο χωρο)