Ηχεια 5.1 εως 500 ευρω για Denon 1910

Re: Απάντηση: Ηχεια 5.1 εως 500 ευρω για Denon 1910

Ποιος το λεει αυτο ;
Το οτι θα εχει μεγαλυτερο φορτιο με τα 4ωμα ,δεν σημαινει πως δεν γινεται μην τον μπερδευεις τον ανθρωπο

H Teufel λέει ότι μετά από παρατεταμένη λειτουργία με ηχεία 4 Ohm, οι τελευταίοι Denon (ειδικά οι "low model numbers"), δείχνουν να κλείνουν
We cannot recommend any late model Denon AV receivers as the amplifiers of this manufacturer do not support loudspeakers with impedances under 6 Ohms. Especially low model numbers seam to shut off after prolonged operation with 4 Ohm speakers.

Our loudspeakers are designed to play at impedances of 4 - 8 Ohms, which makes them compatible with the vast majority of AV receivers currently on the market.

Ωραια. Λεει ομως οτι τα ηχεια τους ειναι 4-8 ohms.

Αυτο το 4 εως 8 τι σημαινει? και αφου ειναι 4-8 γιατι να εχει προβλημα ο Denon που παιζει απο 6-8 οπως λενε?

Ωραια. Λεει ομως οτι τα ηχεια τους ειναι 4-8 ohms.

Αυτο το 4 εως 8 τι σημαινει? και αφου ειναι 4-8 γιατι να εχει προβλημα ο Denon που παιζει απο 6-8 οπως λενε?

Αυτή την απορία είχα και γω. Γιατί θεωρητικά έχουν κοινά τα 6 και τα 8 Ohm. Τους έστειλα email πάλι, να δω τι θα απαντήσουν.

Σαν αντίσταση ενός ηχείου ορίζουμε το λόγο της τάσης διά την ένταση του ρεύματος που το διαρρέει. H αντίσταση εισόδου μεταβάλλεται κατά κανόνα ανάλογα με τη συχνότητα, και η τιμή της παίζει μεγάλο ρόλο στη συμπεριφορά ενός ενισχυτή.
Oι διεθνείς προδιαγραφές αναφέρουν ότι αν ένας κατασκευαστής δίνει μια ονομαστική τιμή αντίστασης για ένα ηχείο, η αντίσταση δε θα πρέπει να πέφτει περισσότερο από 20% κάτω απ’ αυτή την τιμή, σε όλες τις συχνότητες από 20 ως 20.000Hz.
Για παράδειγμα ένα ηχείο 8Ω δε θα πρέπει να παρουσιάζει αντίσταση χαμηλότερη αντίσταση από 6.4Ω σε όλες τις συχνότητες 20 ως 20.000Hz.

Συνδέοντας ένα ηχείο σε έναν ενισχυτή θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι ταιριάζουν από πλευρά αντίστασης. Συνήθως οι ενισχυτές δέχονται ηχεία από 4 ως 16Ω (αρκετοί όμως όχι κάτω από 6Ω) ενώ τα περισσότερα ηχεία στην αγορά είναι 8Ω.

Σε γενικές γραμμές, όταν τα ηχεία πέφτουν σε αντίσταση στα 4Ω (όπου η ισχύς ενός ενισχυτή είναι πολύ μεγαλύτερη) και ακούμε σε υψηλές στάθμες, τότε ο ενισχυτής καταναλώνει ισχύ μεγαλύτερη από όση έχει θέσει ως ασφαλή ο κατασκευαστής και εκεί το σύστημα προστασίας κόβει το ρεύμα.

Για το λόγο αυτό οι κατασκευαστές των συγκεκριμένων ηχείων λένε ότι είναι πολύ πιθανόν ο ενισχυτής να κάνει διακοπές.

Πως λύνεται το πρόβλημα;
Ασφαλώς αγοράζοντας μεγαλύτερο ενισχυτή......

Οποιος έχει όρεξη, μπορεί να διαβάσει σχετικά εδώ:

http://www.avmentor.gr/tech/amplifier_loudspeaker_interface_2.htm

http://www.avmentor.gr/tech/amplifier_loudspeaker_interface_3.htm

Last edited:
Αυτό το θέμα ακριβώς απασχολεί και μένα .Και γω κατέληξα στην αγορά του Denon 1910 ( αν και ακόμα παίζει και ο 2310 ) και το μεγάλο μου πρόβλημα είναι τα ηχεία .
Αλλά εδώ αρχίζουν τα δύσκολα ,διάβασα τα όσα λέει ο tsop αλλά και τα όσα του απαντάτε και εν μέρη έχετε όλοι δίκιο ,θα ήθελα όμως να τονίσω οτι μιας και θα προβώ σ αυτή την αγορά για αντικατάσταση του ,πολύ καλού μέχρι τώρα ,Sony dav z1 ,του πρώτου συστήματος της sony αλλά και γενικά με ασύρματα πίσω ηχεία όλα κολώνες και ενός γούφερ διπλού με ενσωματωμένο ενισχυτή ότι αυτού του είδους τα ηχεία είναι ΛΙΓΑ ( αυτό φυσικά εξαρτάτε και απο το χώρο ) και δεν με έχουν αφήσει ικανοποιημένο και έτσι αποφάσισα ( και γι αυτό ρίχνω την ιδέα εδώ ) να κάνω έναν συμβιβασμό.
Σκέφτηκα λοιπόν να προβώ στην αγορά μόνο των μπροστά ηχείων συν ένα κεντρικό ( κάτι τέτοιο ) και να αφήσω για αργότερα τα πίσω μαζί με κάποιο ασύρματο σύστημα πάλι ( το οποίο είναι τέλειο για την περίπτωση μου , αλλά και γενικά πιστεύω ...) .
Πάντος το θέμα είναι οτι δεν ξέρω το κατά πόσο θα μείνεις/μείνετε ικανοποιημένοι απο μια λύση σαν την crystal audio ή αντίστοιχη ;;;;;

Αν σκεφτεις οτι δεν ειχα ποτε Home cinema και τωρα ακουω απο τα ενσωματωμενα ηχεια μιας Philips 42", πιστεψε με, θα ξετρελαθω με τα ηχεια τυπου Crystal audio-Roister κτλ των 500-+ ευρω:grinning-smiley-043

Σε ενισχυτη κατελληξα στον Denon 1910. Τον εχουν προτεινει πολλα παιδια απο δω μεσα και μου τον προτεινε και ενας φιλος (εχει τον Yamaha 365).

Απο τα ηχεια οπως εχω πει, παιζει μεγαλο ρολο και το σχεδιο αφου υπαρχει η συζυγος στο σπιτι και αν δεν εγκρινει το ηχειο σαν σχεδιο...δεν χρειαζετε να σας πω τι θα γινει:slapface: Αυτα που εχεις δωσει στο Link, σιγουρα δεν θα περασουν το τεστ λογω μεγεθους. Τελικα επρεπε πρωτα να παρω home cinema και μετα να παντρευτω!

Δεν ξερω αν ειναι καλο να παρω ξεχωριστα κομματια και να φτιαξω ενα συστημα 5.1. Αλλα δεν εχω ουτε τις γνωσεις, ουτε και τον χρονο να ασχοληθω ωστε να ψαξω και να τρεχω σε μαγαζια να ακουω κτλ.

Το θεμα μου ειναι αλλο τωρα. Πες οτι τα βρηκαμε ολα τα κομματια. Αυτα τα 4-6-8 ohms που με κυνηγανε τι θα τα κανω? Ο Denon στα 6 δινει 125W και στα 8 δινει 90W. Αν εχω ηχεια που γραφουν στα specs 4-8 ohms με 125/130W, αντεχει ο ενισχυτης ή οχι?

ΥΓ: Στο site της Crystal audio ειδα και τα Smart 4+ THX οπου αλλαζουν τα πλαινα σε διαφορα χρωματα. Αλλα παμε στα 1100 ευρω...

Καταλαβαίνω ακριβώς τι λες και απλά σου λέω μια ιδέα ,τώρα δες και εδώ που είναι στο πνεύμα που ψάχνεις όσο για την τιμή πιστεύω οτι "έξω " θα είναι πολύ πιο κάτω....
Όσο αφορά τον ενισχυτή πέραν του ότι είναι φοβερός , ειδικά στην τιμή αυτή δεν θα ανησυχούσα τόσο για τα Ohm μιας και αναφέρονται στο όριο , δηλαδή όσο η ένταση που θα παίζουν είναι σε λογικά επίπεδα δεν θα έχεις πρόβλημα αλλά αν ανεβάσεις πολύ τότε θα σου διακόπτετε η λειτουργία του ενισχυτή τίποτε το ιδιαίτερο δηλαδή....

Last edited:
Πριν 3 μηνες αγορασα την Kuro 5090H,τον Pioneer 819 και τα συνδυασα με τα Roister HT 4000 απο τα οποια ειμαι πολυ ικανοποιημενος!
Οσο για το SW μιλαμε για απιστευτο μπασο ή καλυτερα για ΣΕΙΣΜΙΚΑ ΜΠΑΣΑ!!!
Τα ηχεια τα πηρα σπο το fnac στο MALL 429e.
Eιδικα σε αυτη την τιμη δεν υπαρχει περιπτωση να βρεις κατι αντιστοιχο.
Πρεπει να πας πολυ παραπανω.
Σου το λεω με τοση σιγουρια γιατι το εψαξα πολυ το θεμα!

ΥΓ.Και τα 4 ηχεια ειναι κολωνες και πολυ ομορφα.

Ελπιζω να βοηθησα!

Να κανω ενα update. Με καποια εξτρα χρηματα που βρεθηκαν λογω γιορτων (οχι, δεν ειπα τα καλαντα:D) πηρα τα Crystal Audio Smart. Ακομα στηνω / διαβαζω manual / ψαχνομαι οποτε εντυπωσεις αργοτερα.

Ευχαριστω ολους που με βοηθησαν και εμαθα και 5 πραγματα που δεν ηξερα. Καλη Πρωτοχρονια να εχουμε-bye-