Ηχεία 5.1 για σαλόνι (κρεμαστά)

poloman

New member
14 December 2014
10
Καλησπέρα, μετακομίζω σε καινούργιο σπίτι και τα Klipsch rf-62 με τον NAD c316 που είχα για χρονια δυστυχώς δεν πήραν έγκριση από την συγκάτοικο,οπότε ψάχνω για ένα πιο διακριτικό σύστημα.

Υπάρχει εγκατάσταση έτοιμη (καλώδια) στο ταβάνι για κρεμαστά ηχεία οπότε ψάχνω κάτι να μπορεί να τοποθετηθεί με βάση.

Η χρήση θα είναι κυρίως ταινίες (υπάρχει "βιβλιοθήκη" με blu-ray 😏), και περιστασιακά μέτριας έντασης μουσική.
Budget ιδανικά μέχρι 1000 αλλά μπορώ να πάω μέχρι 1500€ για όλο το σύστημα.

Είχα σκεφτεί όταν ήταν σε προσφορά να πάρω 4 Klipsch rp-600M,αλλά ήταν ελαφρώς εκτός budget μαζί με κεντρικό και ενισχυτή,είναι ελαφρώς πιο ογκώδη από ότι θα ήθελα,ειδικά για τα πίσω ηχεία,και μάλλον overkill για την χρηση.

Δυστυχώς ταβάνι.

Δεν μπορώ να προτείνω κάτι τέτοιο.
Σκέψου, ότι με αυτό που θες να κάνεις, θα βλέπεις μια ταινία, και θα ακούς τα αμάξια να περνάνε από το ταβάνι σου λες και είναι αεροπλάνα. Η φωνή στους διαλόγους θα είναι λες και σου απευθύνεται ο Θεός από τα ουράνια :D
Ειδικά αυτό, θα σου τραβάει την προσοχή και τα μάτια προς τα πάνω, εκτός TV.

Ανταλλαγή την συγκάτοικο με κάποια στα μέτρα σου....

Ωρεεεεε !!!
Πως τις αφήνετε να σας βάζουν έτσι τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι ;;;;;

Ρίξτε και καμιά ψιλή !!!

(Θα τις αρέσει θα το δεις..... μη σου πω και ότι θα έχεις και "έκπληξη" το βράδυ....) ;)

• Haha
Reactions: billpeppas
Όπως είπαν και οι προλαλησαντες, δεν κάνει η εγκατάσταση που σκέφτεσαι για home cinema, ούτε και για hi fi βεβαίως.
Προφανώς σκέφτηκες να εκμεταλλευτείς τα καλώδια ήχου για ηχητική κάλυψη του χώρου, ωστόσο αυτό ως εφαρμογή μπορεί να είναι μόνο για να έχεις ήχο στον χώρο.
Υπάρχουν κρεμαστά ηχεία που είναι σαν φωτιστικά και διάφορα mounting boxes μέσα στα οποία μπορείς να βάλεις ηχεία in ceiling, εφόσον θέλεις να κινηθείς στην κατεύθυνση του γεμίσματος του χώρου με ήχο.
Mounting box είναι διαφορετικό από το back box, το γράφω για να προλάβω τυχόν μπέρδεμα.
Τα backboxes μπαίνουν μέσα σε τοίχο ή το;βανι και τα mount boxes μπαίνουν πάνω στον τοίχο ή το ταβάνι

Για να έχεις ήχο με την κατευθυντικότητα που επιβάλλεται για το home cinema και με δεδομένους τους αυστηρούς αισθητικούς περιορισμούς, ίσως θα ήταν καλύτερα να δεις κάποια lifestyle λύση, στο πιο πάνω επίπεδο οσο αυτό είναι εφικτό, για να έχεις κάπως καλό ήχο.

Καλησπέρα, μετακομίζω σε καινούργιο σπίτι και τα Klipsch rf-62 με τον NAD c316 που είχα για χρονια δυστυχώς δεν πήραν έγκριση από την συγκάτοικο,οπότε ψάχνω για ένα πιο διακριτικό σύστημα.

Υπάρχει εγκατάσταση έτοιμη (καλώδια) στο ταβάνι για κρεμαστά ηχεία οπότε ψάχνω κάτι να μπορεί να τοποθετηθεί με βάση.

Η χρήση θα είναι κυρίως ταινίες (υπάρχει "βιβλιοθήκη" με blu-ray 😏), και περιστασιακά μέτριας έντασης μουσική.
Budget ιδανικά μέχρι 1000 αλλά μπορώ να πάω μέχρι 1500€ για όλο το σύστημα.

Είχα σκεφτεί όταν ήταν σε προσφορά να πάρω 4 Klipsch rp-600M,αλλά ήταν ελαφρώς εκτός budget μαζί με κεντρικό και ενισχυτή,είναι ελαφρώς πιο ογκώδη από ότι θα ήθελα,ειδικά για τα πίσω ηχεία,και μάλλον overkill για την χρηση.
Kαλημέρα φίλε. Πες μας διαστασεις χώρου και απόσταση θέασης από TV.

Με 1500 μπορείς να πάρεις ένα πιο διακριτικό πακέτο 5.1 ηχείων με σαμπάκι και με ενισχυτη που θα είναι πιο wife friendly και αποδεκτό για ένα σαλόνι και με ολίγον σφίξιμο παραπάνω ένα ακόμα καλύτερο.

Με ένα φορμά 5.1 θα κάνεις παραπάνω από καλα το κέφι σου με τα συμβατικά Dolby and DTS φορμά. Ακόμα και αυτα ειναι υπεραρκετά σήμερα. Και μάλιστα αυτο το 5.1 θα σου δώσει καλύτερα την αίσθηση του surround από μια σουπερ τρουπερ ηχόμπαρα που υπόσχεται 9.4.4....

Ο ενισχυτής που θα πάρεις θα πρέπει να υποστηρίζει τουλάχιστον ένα 5.2.2 για να μπορείς αργότερα να βάλεις εαν πορωθείς και 2 ατμος στις ηδη έτοιμες υποδοχές. Με σαμπάκι δευτερο δεν σε βλέπω έτσι οπως μου περιγραφεις....εκτός αν πορωθεί η γυναίκα με τον ήχο των ταινιών και εκστασιαστεί ζητώντασ σου η ίδια έξτρα αναβάθμιση!!!! :D

Προσωπικά έχω ένα συστηματακι που έχω στο δευτερο σαλόνι μ ενα 5.1 της LG και γίνεται σεισμός στις ταινιες και τα παιχνίδια Playstation. Παλαίότερα στο κύριο σαλονι 30 τμ έπαιζα επίσης με ενα 7.1 της Sony Pascal με κατι δορυφοράκια...μια χαρα φίλε μου ήταν για καποιο που δεν εχε απαιτησεις τότε και απλα επιζητούσε 'ενα υποτυπώδη surround ήχο μ ενα αποδεκτό σαμπάκι...τοτε μια χαρα ημασταν τώρα ακόμα και σε αυτο τον τομέα εχουμε εκσυχρονιστεί μη χέσω....:ROFLMAO:

Προτάσεις : ( Aπό την καλύτερη προς την χειρότερη ).

1. Εκτός μπάτζετ και με ολιγον σφίξιμο....

https://www.skroutz.gr/s/27722319/S...inema-5-1-Prime-Satellite-720W-Black-Ash.html
https://www.skroutz.gr/s/62889761/d...4k-8k-7-2-kanalion-me-dolby-atmos-mayros.html

ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ 1 = 2.283

2. Budget Friendly...

ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ 2 ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ 5.1 = 1.268

3. Τρίτη και καταιδρωμένη μια καθαρα πια wife friendly προταση με την καλύτερη ηχόμπαρα που θα βρεις στο μαξιμουμ του μπάτζετ που θα διαθέσεις με dolby atmos και αρκετα wattakia.

• Like
Reactions: protrudi
Χωρίς να ξέρω την αισθητική του χώρου και την χωροταξία του, και εφ' όσον δεν μπορούν να μπουν in-wall ηχεία, γιατί κάτι τέτοιο είναι το απόλυτο αισθητικά, θα σου δείξω τι είναι τα mount boxes.
Βέβαια, όπως και τα in-wall, έτσι και τα mount boxes που δέχονται ηχεία για να μπουν on-wall, προυποθέτουν τις σωστές θέσεις στον χώρο.

Μέχρι λοιπόν να μας δείξεις κάποια κάτοψη του χώρου για να πάρουμε μια ιδέα, δες αυτό.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σε έτσουξε και σένα μήπως ;;
Βλαδίμηρε γιατι αγαπημένε μου συμφορουμίτη άλλαξες φωτογραφία....??? Θέλω την γατα πίσω...με φοβίζει αυτη ή φάτσα που η αλήθεια είναι καποιον μου θυμίζει.....:ROFLMAO::ROFLMAO:

• Haha
Reactions: gpapjohn
Βλαδίμηρε γιατι αγαπημένε μου συμφορουμίτη άλλαξες φωτογραφία....??? Θέλω την γατα πίσω...με φοβίζει αυτη ή φάτσα που η αλήθεια είναι καποιον μου θυμίζει.....:ROFLMAO::ROFLMAO:

Είναι το πολύ παλιό μου άβαταρ και το ζητούσαν πίσω πολλοί συμφορουμίτες :LOL:

Ναι, αυτός που σου θυμίζει είναι.... ;)

• Like
Reactions: djmnv81
Είναι το πολύ παλιό μου άβαταρ και το ζητούσαν πίσω πολλοί συμφορουμίτες :LOL:

Ναι, αυτός που σου θυμίζει είναι.... ;)
Άρα είμαστε πολλοί!!! Μακάρι να επιστρεψει ...ακομα και μονο η φωτο μιας γατας φερνει τυχη και ευημερία!!!!❤️