Ηχεία 5.1 ή 7.1 για ενισχυτή Yamaha

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
17,168
Τήνος / Ελλάς
Θα αγοράσω τον επτακάναλο Yamaha Rx-V565 και δεν ξέρω ποια ηχεία να πάρω και αν πρέπει να πάρω 5.1 ή 7.1 (δεν έχω και τεράστιο χώρο)?
Το πολύ να διαθέσω 700 ευρώ αλλά καλό θα ήταν να παίξουμε και πιο οικονομικά δεν έχω και τρελές απαιτήσεις (πρώτο πολυκάναλο σύστημα που αγοράζω).

5.1 είναι υπέρ αρκετό για σπίτι!!! Άσε που αφού το αγοράσεις μπορείς να πάρεις άλλα 2 να το κάνεις 7,1!
Εάν το πάρεις πάλι από την αρχή 7,1, μπορεί να διαπιστώσεις ότι δεν χρειαζόσουν τελικά 7,1 αλλά επιστροφές δεν γίνονται....

16 τετραγωνικά σε σχήμα τετράγωνο του δωματίου στο playroom που θέλω να το βάλω για αρχή και μετά ίσως πάνε στο σαλόνι που είναι μεγαλύτερος χώρος και ενιαίος με την κουζίνα(ο καναπές είναι στην πλάτη του πάσο της κουζίνας)!

Πάρε ένα σετ δορυφόρων και sub 5.1 για το δωμάτιο και άμα πας στο σαλόνι και δεις ότι δε σε καλύπτει, συμπλήρωσε δύο μεγαλύτερα μπροστά και τα δύο που περισσεύουν κάντα sur. back. :firstprize:

16 τετραγωνικά σε σχήμα τετράγωνο του δωματίου στο playroom που θέλω να το βάλω για αρχή και μετά ίσως πάνε στο σαλόνι που είναι μεγαλύτερος χώρος και ενιαίος με την κουζίνα(ο καναπές είναι στην πλάτη του πάσο της κουζίνας)!

Roister HT-4000

Για ενισχυτή σκέφτομαι και τον Pioneer VSX-520 που είναι πιο οικονομικός από τον yamaha αλλά πιο σύγχρονος και έχει hdmi v1.4, φαίνεται πιο δυνατός και δεν με πειράζει που είναι 5.1 αντί 7.1!