ηχεια 5.1 με 500ευρω?

drjohngr

Established Member
29 January 2009
133
guys and girls επειδη εχω ενα bugdet γυρω στα 500ε για ηχεια 5.1 για το σαλονι το οποιο ειναι μεγαλο καμια 40ρα
και ενισχυτη τον 1016 Pioneer θα ηθελα μια συμβουλη για τα ηχεια που θα παρω παρακαλω απο γνωστες η κατοχους

ειμαι μεταξυ αυτων αλλα και ακουω προτασεις
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17601&cat=368&page=1
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=585
http://www.net-electric.gr/catalog/crystalaudio-plasma-10thx-sub-system-51-p-1976.html

τα koda τα εβαλα γιατι με βολευει πιο πολυ να ειναι τα πισω ηχεια μικρα αν και πιο πολυ ψηνομαι για τα roister ht4000 αν και μερικοι λενε τα crystal εχουν καλυτερο ηχο
τι λετε και τι αλλο προτεινετε?

Εγώ προσωπικά σε αυτό το budget θα επέλεγα λύση Magnat.

Magnat Supreme Center 250- 60e
Magnat Supreme 200- 125e
Magnat Supreme 800- 215e

Subwoofer θα 'παιρνα κάνα Yamaha YST-SW030,ή κάνα Koda SW-1000,ή SW-10A.

Ηχεία slim τύπου HT-4000 θα τα απέφευγα για έναν λόγο:Απόκριση συχνότητας.

χμμ υστερα απο αυτα που ειπες και αλλο ψαξιμο εδω μεσα ισως παω για τα roister emphasis κι εγω οπως και αλλοι... μου αρεσουν και πιο πολυ εμφανισιακα ειδικα τα piano και μπορω ευκολα να τα συνδυασω με μικρα πισω
τι λετε?
αν και περιμενω και αλλες προτασεις

Κοίταξε κακή επιλογή δεν είναι,αλλά πριν πάρεις κάτι προσπάθα να ακούσεις roister,crystal audio,koda και magnat να δεις ποιό σου αρέσει πόσο,και να κάνεις την επιλογή σου,γιατί ένταξει το ότι τα παίρνουν όλοι δεν πάει να πει ότι θα σου αρέσουν όπως και να χει.

γεια χαρα φιλε. χωρις να εχω ακουσει ολα τα παραπανω ηχεια και μενα η γνωμη μου ειναι να πας στα μαγκνατ που σου προτεινει ο φιλος. τα ξερω σαν ηχεια και τα θεωρω πολυ καλα.
βλεπω οτι εδω εχει και μια προσφορα τσεκαρε το
http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?34332

αποτι ειδα ο ενισχυτης μου δεν τα παει τοσο καλα με τα 4ω αλλα μονο με 6-16 κυριως 8ρια... μηπως παιζει καποιο ρολο? ισως μας περιορισει καπως αυτο ειδικα αν τα magnat ειναι 4ρια
τα emphasis βλεπω δεν εχουν καλο sub οποτε με βλεπω για αλλο αν επιλεξω τελικα αυτα

Μια χαρά είναι,τα Ohms στα ηχεία,και τα Watts στους ενισχυτές,μην τα παίρνεις ποτέ στα σοβαρά.

Τα Magnat δεν είναι 4ωμα,η Magnat δίνει αντίσταση 4-8ohm,εννοώντας ότι λειτουργούν με 4 και 8ohm ενισχυτή,γιατί ηχείο και 4 και 8ohm δεν υπάρχει.
Αν θυμάμαι καλά κάπου είχε πάρει το αυτί μου ότι έιναι κοντά στα 6ohm.

Η ωμική αντίσταση σημασία έχει πως έχει μετρηθεί,και προπαντώς αν είναι αληθινή.
Μπορεί να σου δίνει ο κατασκευαστής ένα νούμερο 6ohm και το ηχείο σαν average να έχει 3ohm(!),απλά το 6ohm μπορεί να είναι από marketing trick μέχρι μέτρηση σε κάποια συγκεκριμένη συχνότητα και όχι σαν average ολόκληρου του ηχητικού φάσματος που μπορεί να παίξει το ηχείο.

Πάντως αυτό που σε ενδιαφέρει είναι ότι τα Magnat ασχέτως το νούμερο του κατασκευαστή,είναι ηχεία τα οποία οδηγείς και με ενισχυτή του 200ρικου,οπότε με τον 1016 δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα,και σαν setup θα σκοτώνει για το budget του.

Επίσης αν είναι να πάρεις τα roister,να αλλάξεις sub,να αλλάξεις surround,τζάμπα λεφτά θα δώσεις.

Αν σου αρέσει αυτός ο σχεδιασμός ηχείων,ρίξε μια ματιά στα Yamaha NS-125 σε piano black (100ε/τεμ),πάρε και το Center το c210 (40ε) της σειράς,τα surround και το sub που θες,και φτιάξε το setup εξ αρχής όπως το θες εσύ.

ok διαβασα μερικα πραματα
αλλα διαβαζω και στο manual :
You can use speakers with a
nominal impedance between 6
Ω
to 16
Ω

τεσπα ετσι κι αλλιως αν παρω τα emphasis θα παρω το 25/5 χωρις sub και θα κοιταξω για αλλο sub απλα το κοστος παει πιο πανω σιγουρα απο τα magnat η και τα σετ που αναφερω. μαλλον θα ακολουθησω τις συμβουλες σας και θα παω να τα δω ολα απο κοντα

Last edited:
τελικα guys πηγα ηχοεκφραση να τα ακουσω απο κοντα και οντως τα ht4000 αποκλειστηκαν αμεσως! μετα ακουσα τα emphasis που ηταν σαφως καλυτερα και πολυ εμφανισιμα
ωστοσο τελευταια στιγμη ακουω και τα kef c5 και γενικα ολο το σετ c, το οικονομικο της δλδ, και παρατηρω πιο καθαρο ηχο ειδικα πριμα απο τα roister (τα οποια ηταν λιγο νταμπαντουμπα) με αποτελεσμα να καταληξω τελικα εκει παροτι εχαναν λιγο σε εμφανιση. για καφε ηχεια δεν το συζητω καν. δεν ακουσα τα dali concept που λενε μερικοι εδω αν καποιος πιστευει οτι ειναι οντως καλυτερα σε συγκριση με τα kef να το πει να το ξανασκεφτω