Ηχεία B&W P5

Status
Not open for further replies.
Το θέμα είναι απλό και δεν χρειάζεται να γίνει και πολύς λόγος...το γνώριζες ότι τα tweeter ήταν καμμένα? Αν όχι απλά ζητάς ένα συγγνώμη, δίνεις τα χρήματα πίσω, παίρνεις τα ηχεία και όλα καλα νομίζω. Αν πάλι το γνώριζες και γι'άυτό έγραψες για ειδικές συνθήκες και ακρόαση πρώτα τότε είσαι πραγματικά λάθος. Εφόσον βέβαια από μόνος σου πρότεινες να πάρεις πίσω τα ηχεία δεν νομίζω ότι είχες κακό σκοπό άρα μάλλον δεν γνώριζες...

Green Dragon,

δεν αναφέρομαι προσωπικά σε σένα, αλλά με αφορμή αυτό το γεγονός ίσως να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

Last edited:
παιδιά ηρεμία, ειδικά για τα συγκεκριμένα ηχεία επειδή το έψαχνα πριν κανα δυο χρόνια να τα πάρω μεταχειρισμένα, τα τουίτερ τους "πέφτουν" σε απόδοση σιγά-σιγά με τα χρόνια και ιδιοκτήτης τους μπορεί να μην το παρατηρήσει. σε ένα ζευγάρι που έκανα ακρόαση, το παρατήρησα εγώ και ο ιδιοκτήτης τους, φαινόταν πολύ αξιοπρεπής για να κοροιδευεί το κατάλαβε όταν του το είπα και έβγαλε από τα "πρίμα" τα καλώδια. μετα παράγγειλε καινούργια τουίτερ και κατάλαβε και τρελάθηκε με τη διαφορά και φύσικά δεν μου τα πούλησε, μετά από σχετική έρευνα στο internet, είδα ότι όλοι όσοι τα έπαιρναν μεταχειρισμένα αλλαζαν τα τουίτερ. όλα αυτά με την προύπόθεση ότι ο πωλητής δεν είχε παρατηρήσει τίποτα, παρα την "κόπωση" του ηχείου του, διαφορετικά σιγουρα θα έπρεπε να το αναφέρει. ο αγοραστής μπορεί να μας διαφωτήσει σε αυτά, γιατί σίγουρα όλοι θέλουμε να εμπιστεύομαστε τα μέλη του forum, όχι βέβαια με "κλειστά αυτιά"!!!

Last edited:
Καταρχήν εδώ δεν είμαστε γιανα δικάσουμε κανένα μέλος.

Σας παρακαλώ πολύ να σεβασθείτε ότι το θέμα τίθεται προς συζήτηση και δεν σας αντιπαραθέτω μονό τον κανονισμό

Το AVCLUB και η ΔΟ δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τις αγοραπωλησίες και τις συναλλαγές, από άποψης ποιότητας, ασφάλειας, νομιμότητας, τιμής και λοιπών χαρακτηριστικών, δεν εγγυώνται την ταυτότητα των χρηστών που λαμβάνουν μέρος στις συναλλαγές, δεν έχουν κανένα χρηματικό ή ανάλογο όφελος από τις συναλλαγές, και δεν φέρουν καμία ευθύνη σε κάθε περίπτωση βλάβης, ζημίας ή απάτης.

Έτσι όλες οι συζητήσεις πρέπει να γίνονται σε ήρεμο φιλικό επίπεδο αλλιώς είναι ανούσιες και είναι πολύ δύσκολο να βγάλουμε άκρη.

Ως μέλος δεν μπορώ να καταλάβω από τα γραφόμενα του πωλητή αν γνώριζε η όχι.
Ας απαντήσει ο ίδιος ο πωλητής (αν θελει) τι εννοούσε γράφοντας στο ποστ 5 για ειδικούς λογούς ?
Επίσης τον τιμάει το γεγονός που προτείνει άμεση επιστροφή χρημάτων στον αγοραστή.

Τέλος, δεν είδα τον αγοραστή να παραπονιέται έντονα.

Οπότε, κάλο είναι να μιλήσουν οι 2 αρμόδιοι και να μην προτρέχουμε οι υπόλοιποι.

Last edited:
Σας ευχαριστώ παιδιά για τίς τοποθετήσεις σας που έγιναν με ηρεμία και νηφαλιότητα.
Θα προσπαθήσω και εγώ να κρατήσω τη ψυχραιμία μου αν και αισθάνομαι ότι χρειάζεται να αποδείξω ότι "δεν είμαι ελέφαντας".
.....................
Ως μέλος δεν μπορώ να καταλάβω από τα γραφόμενα του πωλητή αν γνώριζε η όχι.
Ας απαντήσει ο ίδιος ο πωλητής (αν θελει) τι εννοούσε γράφοντας στο ποστ 5 για ειδικούς λογούς ?
Στο post 5 απαντάω στον PeTTr@n!!! που είναι Θεσσαλονίκη και σε κάποιο άλλο μέλος από επαρχία, που με pm's μου ζητάνε να κάνω αποστολή των ηχείων στην επαρχία.
Εννοώ λοιπόν ότι δεν είμαι σε θέση για προσωπικούς λόγους -υγείας - να μπώ στη διαδικασία συσκευασίας και αποστολής τόσο ογκωδών και βαριών αντικειμένων.
Και συμπληρώνω:
.............
Παράδοση στο σπίτι μου.
Να έρθει όποιος ενδιαφέρεται να τα δεί, να τα ακούσει και αν του αρέσουν να τα πάρει.
Ευχαριστώ!
Αυτό είναι άσχετο με το "ειδικούς λόγους".
Και το γράφω διότι η πρόθεση μου είναι να γίνει μία σωστή και έντιμη συναλλαγή.

Επί της ουσίας τώρα.
Τίς έννοιες '"κόπωση των tweeters" και "ανάγκη αντικατάστασης τους μετά από μερικά χρόνια", πρώτη φορά τα άκουσα από εσάς σήμερα.

Γενικά είμαι άσχετος και από υψηλής ποιότητας μουσικά ακούσματα, καθώς επίσης και από τα αντίστοιχα μηχανήματα.
Και ένα micro hifi θα κάλυπτε άνετα το επίπεδο μου. Το πώς βρέθηκα πρίν κάμποσα χρόνια με αυτό το ηχοσύστημα είναι μια άλλη ιστορία.

Και γενικά αν ανατρέξετε σε όλα τα post που έχω βάλει στο forum, θα καταλάβεται πόσο το κατέχω το άθλημα.

Δεν σας έκανε εντύπωση ότι όταν άνοιξα το thread έγραψα για τίτλο:
"Ηχεία P&W P5". Δεν ήτανε ορθογραφικό λάθος ούτε "από πρόθεση" για να θωλώσω τα νερά.
.........
Τέλος, δεν είδα τον αγοραστή να παραπονείστε έντονα.

Και μένα μου κάνει εντύπωση ότι δεν έχει τοποθετηθεί ο αγοραστής και θα περιμένω και τη δική του θέαη.
ίσως μετά από αυτό να δημοσιεύσω και μία στιχομυθία που έγινε μεταξύ μας στο σπίτι μου, σχετικά με το περιβόητο καμμένο ή "καμμένο" tweeter.

Ευχαριστώ για την υπομονή και το χρόνο σας!

Last edited:
Παρακαλώ να έχουμε ΜΟΝΟ την τοποθέτηση του αγοραστή όταν αυτό γίνει.

Όλα τα άλλα μηνύματα πριν την τοποθέτηση του ίδιου του αγοραστή δεν βοηθούν.

Στο post 5 απαντάω στον PeTTr@n!!! που είναι Θεσσαλονίκη και σε κάποιο άλλο μέλος από επαρχία, που με pm's μου ζητάνε να κάνω αποστολή των ηχείων στην επαρχία.
Εννοώ λοιπόν ότι δεν είμαι σε θέση για προσωπικούς λόγους -υγείας - να μπώ στη διαδικασία συσκευασίας και αποστολής τόσο ογκωδών και βαριών αντικειμένων.
Και συμπληρώνω:

Αυτό είναι άσχετο με το "ειδικούς λόγους".
Και το γράφω διότι η πρόθεση μου είναι να γίνει μία σωστή και έντιμη συναλλαγή.

και επιβεβαιώνω και εγώ για τους ειδικούς λόγους του green dragon!
με pm με ενημέρωσε ποιοί είναι!Όχι πάντως το Tweeter!

Kαλημέρα σε όλους!
Δεν περίμενα να ανοιχτεί τέτοια διαμάχη ειλικρινά....
Λοιπόν , ενημερώνω σχετικα το forum.

Κατόπιν επικοινωνίας με τον πωλητή , ο οποίος ηταν ευγενέστατος , πήγα στο σπίτι του να παραλάβω τα ηχεία.
Εκεί όταν τα βάλαμε να παίξουν διαπίστωσα ότι δεν είχαν αρκετά πρίμα . Μου πρότεινε ο άνθρωπος (ο γιος του δηλαδή ) να ακούσουμε ενα άλλο cd , και δεν άλλαξε τίποτα. Επειδή η ώρα ήταν προχωρημένη και είχε μόλις έρθει από την δουλειά , δεν ήθελα να τον ταλαιπωρήσω (είχαμε και αρκετή διαφορά ηλικίας) και του είπα ότι δεν πειράζει , το πολύ -πολύ να αλλάξω τα tweeters μιας και είχα ακούσει και εγώ ότι μειώνεται η απόδοσή τους με τον καιρό.

Στο σπίτι τα έβαλα να πάιξουν , εβγαλα το βραχυκύκλωμα από την διπλοκαλωδίωση τροφοδότησα με σημα μόνο τα tweeters και εκεί κατάλαβα ότι δεν είχαν απλά μειωμένη απόδοση αλλά ηταν καμμένα. Δεν ακουγόταν το παραμικρό...Για να σιγουρευτώ συνέδεσα και στα δυο ενα tweeter από ενα παλιό B&W που είχα και έπαιξε κανονικά και στα δυο ηχεία. Το ενα δε tweeter είχε παραμορφωμένο το πλαστικό πλάισιο , σαν να είχε λιώσει , πράγμα που σημαίνει ότι όταν κάηκε πέρασε ΠΟΛΥΥΥΥ ρευμα από μέσα.

Ρώτησα για tweeters στην B&W και έχουν γυρω στα 100 Ευρώ και τα δυο...

Τα ηχεία αποφάσισα να τα κρατήσω , αφενός γιατί μου αρέσουν αλλά - κυρίως- γιατί δεν εχω σκοπό να φάω αλλες δυο-τρεις ώρες να τα κουβαλάω από σπίτι σε σπίτι.... Αν θέλει να τα πάρει από εμένα τα επιστρέφω ευχαρίστως!

Το αν ήξερε η όχι ο πωλητής ότι τα tweeters είναι καμμένα δεν μπορώ να το ξέρω , μου φάνηκε όμως πολύ αξιοπρεπής. Η μόνη μου παρατήρηση σχετικά με την συναλλαγή είναι ότι ενω εγώ μίλησα με τον πατέρα, στο forum γράφει ο γιός του. Θα προτιμούσα να μιλούσα απευθείας με τον γιό του.

Επίσης θα προτιμούσα να μην έβαζε τη λέξη "καμμένα" σε εισαγωγικά , καθώς είναι μια έμμεση προσβολή στο πρόσωπό μου.

Ας θεωρηθεί το θέμα λήξαν. Ευχαριστώ.

Από την στιγμή που ο πωλητής κυρίως προσφέρθηκε να αποζημιώσει τον αγοραστή και ο αγοραστής άκουσε τα ηχεία και στον χώρο του πωλητή άλλα και στο σπίτι του και αποφάσισε να τα κρατήσει δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω ανάλυσης από εμάς τους τριτους.

Να ευχαριστήσω από μέρους μου και τα 2 εμπλεκόμενα μέλη για τις απαντήσεις τους.

Last edited:
Status
Not open for further replies.