Ηχεία Βάσεως Γρήγορα και Καθαρά!!!!

dimitris_av

AVClub Enthusiast
9 January 2011
1,110
Κηφισια Αττικής
Καλησπέρα συμφορουμήτες.
Ανοίγω αυτό το νήμα για να μάθω κάποια πράγματα και γιατί θέλω να προβώ στην αγορά ενός σετ στερεοφωνικών ηχείων βάσεως. Το σύστημα στο οποίο ακούω μουσική σήμερα είναι ένα vintage set ενισχυτή και ηχείων χειροποίητων τα οποία τον καιρό που κατασκευάστηκαν ήταν μια χαρά όμως πλέον δεν πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές και θέλω να τα αλλάξω, ξεκινόντας από τα ηχεία.
Αρχικά να πώ οτι η μουσική που ακούω είναι σκληρό ρόκ και heavy metal. τουτέστιν θέλουμε ένα ηχείο με πολύ καλή ανάλυση ήχων. (όποιος έχει ακούσει death ή thrash καταλαβαίνει τί γίνεται όταν βαράνε όλοι μαζί!!!) και κατα συνέπεια θέλουμε και ταχύ μπάσο μιας και οι δίκασες σε τέτοια ακούσματα είναι πολλές.
Τώρα σε ένα σετ μιας φίλης με τα roister status 5 και με εισαγωγικό γούφερ της yamaha άκουσα κάποιοα cd με μερική ικανοποίηση μιας και το μπάσο του γούφερ αν και το ρύθμισα σε χαμηλή ένταση να μην μπουμάρει έδειξε να μην μπορεί να χειριστεί την ταχύτητα των ακουσμάτων και σε κομμάτια με blastbeats 180-220!! (και όμως) το λεπτό να ακούω ένα μπάσο συνεχόμενο και μη διακριτό. (λογικό θα μου πείτε με αυτά που ακούω θέλω και μπάσο!!!)

Ερώτηση 1: Σε σύστημα 2.1 υπάρχει κάποιο γούφερ σε λογική τιμή που να μπορεί να με ικανοποιήσει? δεν θέλω βαθύ και αβυσσαλαίο μπάσο όσο πιο πολύ διακριτό σε υψηλές ταχύτητες κίνησης (ελπίζω να γίνομαι κατανοητός).

Ερώτηση 2: Ο χώρος μου είναι 13 τ.μ. και πιστεύω οτι τα ηχεία βάσεως είναι αυτά που θα μου πάνε καλύτερα αλλά μήπως λόγω της ιδιοτροπίας μου όσο αφορά το μπάσο θα είχα καλύτερο αποτέλεσμα απο ένα ζευγάρι ηχεία δαπέδου με 2 ή 3 κώνους χαμηλών μικρής διαμέτρου για να κινούνται γρηγορότερα και ανεξάρτητα ώστε να πετύχω το αποτέλεσμά μου?

Υ.Γ. 1 Συνοψίζοντας χρειαζόμαστε ηχεία με υψηλή αναλυτικότητα (π.χ. σε metal συναυλίες με ορχήστρες και το συγκρότημα σε τσίτα σόλο να καταλαβαίνουμε τι ακούμε), και γρήγορο διακριτό μπάσο
Υ.Γ. 2 χώρος 13 τ.μ. και τιμή ώς 400 για τα ηχεία και ώς 300 επιπλέον αν χρειάζεται γούφερ.
Υ.Γ. 3 δεν αναφέρομαι σε ενισχυτή γιατί με ενδιαφέρει να ψάξω αρχικά για ηχεία τα οποία κατασκευαστικά να δίνουν αυτά που ζητάω μετά θα δούμε πώς θα τα κινήσουμε...
Υ.Γ. 4 Χίλια συγνώμη αν σας κούρασα αλλά ήθελα να γίνω όσο κατανοητός γίνεται μιας και η μουσική που ακούω δεν είναι και τόσο...εύκολη.

Last edited:
Re: ΗΧΕΙΑ ΒΑΣΕΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ!!!!

παντως για να εχεις ελεγχο σε γρηγορα μεταβατικα και τετοια μουσικη, θες ενισχυτη με σοβαρη οδηγηση, και μονο τοτε θα επιτυχεις το επιθυμητο αποτελεσμα με οτι ηχεια επιλεξεις.

Το φαινομενο του μπουμαρισματος με sub το θεωρω δεδομενο σε τοσο μικρο χωρο. Για μενα ενα μικρο δαπεδου τυπου Q-acoustics 1030i και μετα εναν αναλογο ενισχυτη.

Απάντηση: ΗΧΕΙΑ ΒΑΣΕΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ!!!!

http://www.jbl.com/EN-EU/Products/Pages/ProductDetails.aspx?PID=LS40

Αυτά στον χώρο σου δεν θα χρειαστούν υπογούφερ.Απο μιά εταιρεία μάστερ στο είδος της μουσικής που θέλεις.Μάζεψε κάτι παραπάνω και πάρτα.Αξίζουν τα έξοδα,μιά φορά θα τα πάρεις.

http://www.whathifi.com/review/jbl-ls40

Last edited:
Re: Απάντηση: ΗΧΕΙΑ ΒΑΣΕΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ!!!!

http://www.jbl.com/EN-EU/Products/Pages/ProductDetails.aspx?PID=LS40

Αυτά στον χώρο σου δεν θα χρειαστούν υπογούφερ.Απο μιά εταιρεία μάστερ στο είδος της μουσικής που θέλεις.Μάζεψε κάτι παραπάνω και πάρτα.Αξίζουν τα έξοδα,μιά φορά θα τα πάρεις.

http://www.whathifi.com/review/jbl-ls40

Αρκετά ενδιαφέρουσα η πρότασή σου να τολμήσω να πώ αν στην ίδια κατηγορία τιμής που έχουν τα JBL, τα Focal Chorus 806 V θα μου έδιναν παρόμοιο ήχο?

Re: Απάντηση: ΗΧΕΙΑ ΒΑΣΕΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ!!!!

Αρκετά ενδιαφέρουσα η πρότασή σου να τολμήσω να πώ αν στην ίδια κατηγορία τιμής που έχουν τα JBL, τα Focal Chorus 806 V θα μου έδιναν παρόμοιο ήχο?
Συγνώμη τώρα είδα ότι στα 600 ευρώ είναι για 1 ηχείο. :smash: χαχα...ωραία να ακούω μονοφωνικά θα γυρίσω στο περασμένο αιώνα...:BDGBGDB55:

ο σονυ μια χαρα θα κατσει μιας και ο χαρακτηρας του ειναι "ενθουσιωδης"
Μαζί κάναμε προ αρκετών ημερών συζήτηση για ενισχυτή σε αυτό το νήμα θυμάσαι?
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=73090&page=4
πιστεύεις οτι ο συγκεκριμένος sony είναι καλύτερος απο τους αναφερόμενους στο στο εν λόγω νήμα?

απο την πραγματικη του τιμη καταλαβαινεις οτι δεν ειναι εισαγωγικο μοντελο σαν αυτα τα εισαγωγικα που αναφερθησαν στο διπλανο θεμα, οποτε μαλλον ειναι καλυτερος. Απο Creek, XTZ δεν νομιζω, τουλαχιστον αμφιβαλλω, αλλα στην τιμη των 300 ευρω παιζει χωρις αντιπαλο

Last edited:

Το κατάλαβα αλλά ξέρεις την εν λόγω εταιρία την βλέπω με κάποια προκατάληψη μιας και δεν είναι εξειδικευμένη στον χώρο του ήχου κατασκευάζει απο ξυριστικές μηχανές μέχρι και εγώ δεν ξέρω τι...χωρίς να θέλω να την υποτιμήσω βέβαια μιας και έχω πάμπολες ηλεκτρονικές συσκευές της εταιρίας και δεν έχω παράπονο απο καμία. απλά ξέρεις σε ένα χώρο με μυριάδες εταιρίες που έχουν δώσει αποκλειστικά την τεχνογνωσία τους στον ήχο και της Sony στην ίδια κατηγορία τιμής θα έτινα πιο πολύ προς την άλλη εταιρία...
Κοίτα που για ηχεία το ξεκίνησα ενισχυτή θα πάρω...

Πάντως και η πρότασή σου για τα Q-acoustics είναι πολύ καλή με καλές κριτικές και δελεαστικότατη τιμή...
Αν πάω να τα ακούσω με ποιόν ενισχυτή να τους πώ να μου τα συνδέσουν για να έχω όσο το δυνατό κοντινότερο ήχο σε αυτόν του sony?

Το κατάλαβα αλλά ξέρεις την εν λόγω εταιρία την βλέπω με κάποια προκατάληψη μιας και δεν είναι εξειδικευμένη στον χώρο του ήχου κατασκευάζει απο ξυριστικές μηχανές μέχρι και εγώ δεν ξέρω τι...χωρίς να θέλω να την υποτιμήσω βέβαια μιας και έχω πάμπολες ηλεκτρονικές συσκευές της εταιρίας και δεν έχω παράπονο απο καμία. απλά ξέρεις σε ένα χώρο με μυριάδες εταιρίες που έχουν δώσει αποκλειστικά την τεχνογνωσία τους στον ήχο και της Sony στην ίδια κατηγορία τιμής θα έτινα πιο πολύ προς την άλλη εταιρία...
Κοίτα που για ηχεία το ξεκίνησα ενισχυτή θα πάρω...

και γω ακριβως το ιδιο, και με εχουν κραξει κατα καιρους για αυτη μου την ιδιοτροπια!;).Επισης θεμα εχω με τη Phillips κλπ..

απλα οταν προκειται για το θεμα ενος τριτου, εκει οφειλω να εξεταζω με τη λογικη τις παραμετρους του εκαστοτε προβληματος και και μην υπεισερχεται πουθενα η προσωπικη προκαταλειψη. Η λογικη λοιπον λεει οτι η οδηγηση και η ποιοτητα του συγκεκριμμενου Sony, ειναι εφαμιλλη της κατηγοριας ολοκληρωμενων των 600 ευρω.

Ας μην ειμαστε αδικοι , και η Σονυ εχει δωσει αρκετα κλασσικα μηχανακια στο hifi, η σειρα ES διαχρονικα καλη, για να μην συζητησω για να φημισμενα cdplayers της που παραμενουν κλασσικα. Και εδω που τα λεμε, γιατι να ειναι πιο δελεαστικος ενας ΧΤΖ στα ιδια χρηματα, μιας κ η εταιρια φρεσκια και πρωτοεμφανιζομενη ειναι στην ελληνικη αγορα, και χωρις να χει καποιο παρελθον στο χωρο. Δυστυχως σε αυτο το σπο επιλεγεις και με το ματι και με τον ψυχισμο. Παρεπιπτωντος, ηχεια βασης με καλο ελεγχο και ρυθμο ειναι και τα B&W 685

Πάντως και η πρότασή σου για τα Q-acoustics είναι πολύ καλή με καλές κριτικές και δελεαστικότατη τιμή...
Αν πάω να τα ακούσω με ποιόν ενισχυτή να τους πώ να μου τα συνδέσουν για να έχω όσο το δυνατό κοντινότερο ήχο σε αυτόν του sony?

τα ηχεια τα εχω ακουσει επανειλλημενα και ειναι πολυ καλα. Τωρα για ενισχυτη κοντα στο Σονυ, δεν μπορω να πω με βεβαιοτητα. Θα λεγα οτι ενθουσιωδη χαρακτηρα εχουν και οι denon. Σε πολλα καταστηματα υπαρχει προς επιδειξη ο PMA-710AE

Αν και ο Tyler μου φαίνεται (από πολλά αντίστοιχα νήματα, όχι μόνο από τούτο) μανούλα στο θέμα hi-fi χαμηλού-μεσαίου προϋπολογισμού, να τολμήσω να προτείνω και τα Klipsch; Όσα έχω ακούσει μου φαίνονται ικανά για ό,τι ζητάς.

Αν και ο Tyler μου φαίνεται (από πολλά αντίστοιχα νήματα, όχι μόνο από τούτο) μανούλα στο θέμα hi-fi χαμηλού-μεσαίου προϋπολογισμού, να τολμήσω να προτείνω και τα Klipsch; Όσα έχω ακούσει μου φαίνονται ικανά για ό,τι ζητάς.

Πραγματικα φιλε eyebee, μεχρι τα 3 χιλιαρικα εχω πολυ καλη εικονα, η κατηγορια των μηχανηματων που ειναι πανω των 3Κ, για μενα ειναι αχαρτογραφητη περιοχη του αμαζονιου:grinning-smiley-043. Ισως γιατι περα απο τα 3Κ βρισκεται η αληθεια που δεν αντεχω να ξερω χαχαχχα. Αρκετα με το μικρο διαλειμμα-off topic αυτοκριτικης και αυτοσαρκασμου. Απλα με βλεπεις να συμμετεχω αρκετα στα θεματα αυτης της κατηγοριας μηχανηματων γιατι νιωθω οτι η γνωμη μου ειναι πιο χρησιμη για τους ανθρωπους που τωρα εισερχονται στο χωρο αυτο.

τα RB-61 θα μπορουσαν να κανουν τη δουλεια αλλα αυτο που φοβαμαι ειναι πώς(?) θα "κατσουν" στο συγκεκριμμενο μικρο χωρο, λογω του αρκετα "φουσκωμενου" μπασσου που εχουν.

Last edited by a moderator:

Σχετικά με τα Klipsch τα RB 41 ή RB 51 πώς σας φαίνονται λόγω της αγγλικής τους κατασκευής μου έχουν πει οτι ο ήχος τους είναι διαφορετικός απο ότι συμβατικό έχω ακούσει στην ίδια τιμή ισχύει κάτι τέτοιο?
Εμένα βασικά με ενδιαφέρει η απόδοση του ήχου να είναι όσο το δυνατό πιο πιστή απο αυτό που έχει ηχογραφηθεί στο δίσκο...και για να μην επαναλαμβάνομαι αναλυτικότητα και διαύγεια ήχων.

Tα Klipsch ειναι αμερικανικα, και η ηχητικη τους ταυτοτητα ειναι ενθουσιωδης, με αναμφισβητητη αναλυτικοτητα λογω κορνας. Για το χωρο σου σου κανει το RB-51 και πανω, το 41 ειναι 4ιντσο. Με εναν Nad c326BEE που ταιριαζει γαντι με Klipsch, και την μεγαλη ευαισθησια του ηχειου, εχεις καλυψει ομορφα το χωρο.

με 2 10ιντσα δεν φαινεται πολυ, τωρα στην πραξη δεν μπορω να μιλησω με βεβαιοτητα, ειναι κ λιγο τσιμπημενη η τιμη του.