Ηχεία Βάσεως Γρήγορα και Καθαρά!!!!

Re: ΗΧΕΙΑ ΒΑΣΕΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ!!!!

Δεν ξέρω αν εννοούμε τα ίδια κοίτα να σου πω γιατί ίσως δεν κατάλαβα καλά. Το θέμα μου είναι οτι ο χώρος είναι μικρός (13 τ.μ.) και τα ηχεία που αρμόζουν σε αυτόν είναι βάσεως. όμως επειδή θα ήθελα και ικανοποιητικό μπάσο (βλέπεις τα παλιά ηχεία που έχω έχουν 1 8ιντσο χαμηλών το καθένα) δεν θα ήθελα κάτι ψόφιο.
κατα 99% θα τίνω προς την αγορά του ενισχυτή Sony TA-FA1200ES, που είδα στην προσφορά γιατι το θεωρώ καλή ευκαιρία που δύσκολα ξαναβρήσκεις δεδομένου οτι έψαχνα για ενισχυτή των 350 - 400 ευρώ αυτός μου έρχεται κουτί.
το θέμα είναι οτι ο ενισχυτής αυτός δεν έχει sub out με αποτέλεσμα να μην μπορώ να βάλω γούφερ αν δε με συγκινεί το μπάσο.(βέβαια αν δεις έχει optical out η οποία δεν ξέρω αν μπορεί να φανεί χρήσιμη εδώ)
επομένως όσο αφορά τα klipsch βρήκα αυτό:
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=243
το οποίο δεν υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα (αυτό σου έλεγα)
και αυτό:
http://www.klipsch.com/na-en/products/rf-42-ii-specifications/
το οποίο δεν έχει μεγάλα ηχεία χαμηλών.
Λέω να πάω για ακρόαση.να δω και τα Q-acoustic που μου είπες.
όμως ο ενισχυτής κατα πάσα πιθανοτητα θα είναι ο sony.
Συγνώμη για το πρήξημο....

τα RB-10 αντικατασταθηκαν μολις , γιαυτο δεν τα βρισκεις στην επισημη σελιδα. Τον ενισχυτη καλα θα κανεις να τον παρεις, και η επιπλεον ισχυ του που πρακτικα δεν σου χρειαζεται, ειναι ευπροσδεκτη.

Αν παρεις τα RF-10 , τα οποια παρεπιπτωντος ηταν στα 500 ευρω σε ολα τα καταστηματα μεχρι προσφατα, δεν χρειαζεσαι τοσο macho ενισχυτη, καλυτερα να τα ταιριαξεις με κατι πιο γλυκοηχο σαν τον Nad c326BEE. Στο λεω σαν ιδιοκτητης των RF-52 τα οποια εχω δοκιμασει με διαφορα entry level ενισχυτικα κ ταιριαξαν καλα μονο με Nad , Harman Kardon HK970 που ειναι ιδιος σχεδον με τον τωρινο 980.

Παντως να ξερεις οτι ενα καλοσχεδιασμενο μεγαλουτσικο ηχειο βασης με 6.5αρι μεγαφωνο, μπορει να εχει καλυτερο μπασσο σε ποιοτητα κ ταχυτητα απο το παλιο σου 8ιντσο. Αν θες φτηνο μπασσατο Klipsch, το Β-3 ειναι ταμαμ. http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=klipsch+b-3

Ο Sony θα "κουμπωσει" καλυτερα με τα Q-Acoustics, ή με καποιο σωστο βασης, Kef iq30, B&W 685, Roister 4.2, Klipsch RB-61 κλπ

Last edited:

τα RB-10 αντικατασταθηκαν μολις *

* απο τα Rf-42 , γιαυτο δεν τα βρισκεις στην επισημη σελιδα. Εχουν ακριβως ιδιες διαστασεις μεγαφωνων και να υπολογιζεις οτι μπορει να ειναι 4.5ιντσα αλλα ειναι 2, σε μεγαλη καμπινα, κ το γεγονος οτι η εταιρια κουρδιζει τα ηχεια να παιζουν με πολυ γεματο μπασσο

Απάντηση: ΗΧΕΙΑ ΒΑΣΕΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ!!!!

κοιταξε και τα μικρα της dynaudio, εχουν μεγαλο ηχο.....

ισως ειναι λιγο πανω απο το οριο που εχεις θεσει αλλα αξιζει να τα ακουσεις

Re: Απάντηση: ΗΧΕΙΑ ΒΑΣΕΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ!!!!

αν μπορει να φτασει σε αυτη την τιμη, εννοειται. Ειχα παλια τα Audience 42 και ειναι απο τα ηχεια που χαρηκα οσο κανενα αλλο που περασε απο τα χερια μου

Καλησπέρα συμφορουμήτες.
Ανοίγω αυτό το νήμα για να μάθω κάποια πράγματα και γιατί θέλω να προβώ στην αγορά ενός σετ στερεοφωνικών ηχείων βάσεως. Το σύστημα στο οποίο ακούω μουσική σήμερα είναι ένα vintage set ενισχυτή και ηχείων χειροποίητων τα οποία τον καιρό που κατασκευάστηκαν ήταν μια χαρά όμως πλέον δεν πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές και θέλω να τα αλλάξω, ξεκινόντας από τα ηχεία.
Αρχικά να πώ οτι η μουσική που ακούω είναι σκληρό ρόκ και heavy metal. τουτέστιν θέλουμε ένα ηχείο με πολύ καλή ανάλυση ήχων. (όποιος έχει ακούσει death ή thrash καταλαβαίνει τί γίνεται όταν βαράνε όλοι μαζί!!!) και κατα συνέπεια θέλουμε και ταχύ μπάσο μιας και οι δίκασες σε τέτοια ακούσματα είναι πολλές.
Τώρα σε ένα σετ μιας φίλης με τα roister status 5 και με εισαγωγικό γούφερ της yamaha άκουσα κάποιοα cd με μερική ικανοποίηση μιας και το μπάσο του γούφερ αν και το ρύθμισα σε χαμηλή ένταση να μην μπουμάρει έδειξε να μην μπορεί να χειριστεί την ταχύτητα των ακουσμάτων και σε κομμάτια με blastbeats 180-220!! (και όμως) το λεπτό να ακούω ένα μπάσο συνεχόμενο και μη διακριτό. (λογικό θα μου πείτε με αυτά που ακούω θέλω και μπάσο!!!)

Ερώτηση 1: Σε σύστημα 2.1 υπάρχει κάποιο γούφερ σε λογική τιμή που να μπορεί να με ικανοποιήσει? δεν θέλω βαθύ και αβυσσαλαίο μπάσο όσο πιο πολύ διακριτό σε υψηλές ταχύτητες κίνησης (ελπίζω να γίνομαι κατανοητός).

Ερώτηση 2: Ο χώρος μου είναι 13 τ.μ. και πιστεύω οτι τα ηχεία βάσεως είναι αυτά που θα μου πάνε καλύτερα αλλά μήπως λόγω της ιδιοτροπίας μου όσο αφορά το μπάσο θα είχα καλύτερο αποτέλεσμα απο ένα ζευγάρι ηχεία δαπέδου με 2 ή 3 κώνους χαμηλών μικρής διαμέτρου για να κινούνται γρηγορότερα και ανεξάρτητα ώστε να πετύχω το αποτέλεσμά μου?

Υ.Γ. 1 Συνοψίζοντας χρειαζόμαστε ηχεία με υψηλή αναλυτικότητα (π.χ. σε metal συναυλίες με ορχήστρες και το συγκρότημα σε τσίτα σόλο να καταλαβαίνουμε τι ακούμε), και γρήγορο διακριτό μπάσο
Υ.Γ. 2 χώρος 13 τ.μ. και τιμή ώς 400 για τα ηχεία και ώς 300 επιπλέον αν χρειάζεται γούφερ.
Υ.Γ. 3 δεν αναφέρομαι σε ενισχυτή γιατί με ενδιαφέρει να ψάξω αρχικά για ηχεία τα οποία κατασκευαστικά να δίνουν αυτά που ζητάω μετά θα δούμε πώς θα τα κινήσουμε...
Υ.Γ. 4 Χίλια συγνώμη αν σας κούρασα αλλά ήθελα να γίνω όσο κατανοητός γίνεται μιας και η μουσική που ακούω δεν είναι και τόσο...εύκολη.
αγαπητε φιλε,αν σε ψυχολογησα καλα,μαλλον ψαχνεις για Cerwin vega int-152,η ακομα καλυτερα int-252,και τα μυαλα στα καγκελα.

Γι'αυτό μου αρέσουν τα φορουμ εκεί που πήγα να βγάλω μια άκρη με κάνατε πάλι :huh2:....
Πάντως ευχαριστώ για την βοήθεια όλους θα προσπαθήσω να ακούσω όσα περισσότερα.

Μπορείς να μου πεις για συγκεκριμένο μοντέλο γιατι μου βγαίνουν πολλά στην αναζήτηση. Ευχαριστώ

Μπορείς να μου πεις για συγκεκριμένο μοντέλο γιατι μου βγαίνουν πολλά στην αναζήτηση. Ευχαριστώ

DM 2/6, DM 2/7. Παρε τηλ την audioevolution γιατι μολις πηρε την αντιπροσωπεια της εταιριας οποτε θα μαθεις τις καινουριες τιμες

Τα ηχεία της Castle που έχει η audio evolution μισοτιμής πώς τα βλέπεις για την μικρή κολώνα εννοείται.

Τα Castle ειναι σοβαρα ηχεια, για το χωρο σου μια χαρα ειναι αλλα δεν ξερω αν υπαρχει ακομα η προσφορα κ αν υπαρχει τι εχει μεινει

τα dynaudio dm 2/6 στα 600 και τα 2/7 στα 750 με ζόρι για τα 2/6 με βλέπω...τιμές αντιπροσωπίας

Last edited:

Τα ηχεία της Castle που έχει η audio evolution μισοτιμής πώς τα βλέπεις για την μικρή κολώνα εννοείται.

τα dynaudio dm 2/6 στα 600 και τα 2/7 στα 750 με ζόρι για τα 2/6 με βλέπω...τιμές αντιπροσωπίας

τελικα ρωτησες αν υπαρχει κατι σε προσφορα?

τελικα ρωτησες αν υπαρχει κατι σε προσφορα?

Τα συγκεκριμένα (dynaudio 2/6 , 2/7) η αντιπροσωπεία τα έχει σε αυτές τις τιμές και δεν έχει κάποια σε stock για να τα ακούσω φθινότερα τα βρήκα στο euri στο skroutz αλλά οταν μεταφέρθηκα στο κατάστημα δεν υπάρχουν πιά.
το castle knight 3 υπάρχει σε rosewood στα 300 τελευταίο ζεύγος.

Απάντηση: ΗΧΕΙΑ ΒΑΣΕΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ!!!!

δεν ειναι too much αλλα δεν υπαρχει καμια σχεση διπλα στο 2/6 ουτε σε ηχο ουτε σε ποιοτητα κατασκευης

τα ΑΕ δεν τα χω ακουσει, δεν μπορω να εκφερω αποψη. Γιατι δεν πας να ακουσεις τα Knight 3?

Θα γίνει και αυτό απλά τα studio των καταστημάτων είναι αλλιώς και σίγουρα δεν είναι 13 τ.μ. που είναι το δωμάτιό μου...δεν μπορείς να είσαι και εντελώς σίγουρος για το αν σου κάνει ή όχι.