Ηχεία Βάσεως Γρήγορα και Καθαρά!!!!

Απάντηση: Re: ΗΧΕΙΑ ΒΑΣΕΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ!!!!

Για να βάλω σε μια τάξη τ' ασυμάζευτα....που λέει και ο λαϊκος τροβαδούρος Νότης θα βάλω κάτω τα ηχεία που έχουν συζητηθεί για να πάρω μια απόφαση και να μην σας πρίζω.Λοιπόν:
Βάσης
Kef iq30
B&W 685
Roister status 4.2
Klipsch B-3 kai RB-61
Dynaudio DM 2/6 kai 2/7
Chario silverette 100 kai 200
chario premium 1000

Δαπέδου
Q-acoustic 1030i
Klipsch RF-42
Castle knight 300

Αυτά......

:a0210:

Re: Απάντηση: ΗΧΕΙΑ ΒΑΣΕΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ!!!!

Kαλημερα Δημητρη .
Τα CHARIO Silverette 200 δεν κανει για τον χωρο σου , οποτε βγαλτο απο τη λιστα .
Ο λογος ειναι το μεγεθος του woofer του (6,5'') που θα μπουμαρει στα συγκεκριμενα τετραγωνικα (δυστυχως την ειχα πατησει και εγω σ εκεινη την γκαρσονιερα γιατι αρχικα ειχα βαλει το Premium 2000 ) .

Αυστηρα για τον χωρο σου 5,5'' η 4'' μεγεθος woofer στα ηχεια που θα επιλεξεις . Ουτε μιση ιντσα δεν "σηκωνει" παραπανω ο χωρος !

να ρωτήσω κάτι γιατί απότι φαίνεται απο αυτά που λέτε υπάρχει μεγάλη διαφορά ακόμα και σε μια ιντσα για το μπάσο ενος ηχείου. Σε ποιες εντάσεις εξετάζουμε το μπουμάρισμα ενός ηχείου? Παράδειγμα συνέδεσα τον καίνούριο ενισχυτή που πήρα με τα παλιά μου ηχεία και είδα οτι παίζουν μια χαρά όμως ο ενισχυτής ξεκινά σε ένταση απο το -92db και για να πω οτι ακούω σε ικανοποιητική ένταση στο χώρο μου όχι δυνατά τον έφτασα στο -35db με κορυφή είδα το +23db (το σήκωσα χωρίς να παίζει εννοείται) θέλω να πω οτι υπάρχει μεγάλη ψαλίδα απο την σιωπή εως το άκουσμα δεν σηκώνεται η ένταση κατευθείαν και ούτως ή άλλως υπάρχει ροοστάτης χαμηλών οπότε πώς θα μπορόυσε κάποιο ηχείο με 6ιντσο γουφερ να μην "στέκεται" στον χώρο?
Δεν ξέρω ρε παιδιά η μουσική που ακούω έχει το 80-85% των ήχων της σε μεσοχαμηλές συχνότητες και τα ηχεία βάσης με ένα ηχείο μεσοχαμηλών (που με τις ίντσες που μου προτίνετε προς το μέσο το βλέπω) δεν ξέρω αν θα δίνει την ίδια αναλυτικότητα με ένα ολοκληρωμένο ηχείο με τουίτερ, ηχείο μέσων και ηχείο χαμηλών έστω με μειωμένα τα μπάσα στον ρυθμιστή μπάσων.

Re: ΗΧΕΙΑ ΒΑΣΕΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ!!!!

Η αναλυτικοτητα των ηχειων δεν εχει να κανει με το ποσων δρομων ειναι ενα ηχειο, μπορει ηχειο βασης 2 δρομων με μικρο γουφερ να ειναι πολυ πιο αναλυτικο απο δαπεδου με μεγαλυτερο γουφερ. Για παραδειγμα το Dynaudio 2/6 ειναι πολυ αναλυτικοτερο του Q-acoustics 1030.

Οταν λεμε οτι ενα ηχειο ειναι μεγαλο για το χωρο, αυτο σημαινει οτι ακομα και σε κανονικες συνθηκες ακροασης με μια μεση ενταση, το μπασσο χανει την ατακα του και μπουμαρει με αποτελεσμα ενα βομβο που σου "θολωνει" το τελικο αποτελεσμα. Στη μουσικη που ακους το σωστο ειναι να ακους τα αλλεπαλληλα χτυπηματα της μποτας των ντραμς, διακριτά οσο κ γρηγορα αν ειναι αυτα, και οχι ενα συνεχες βουητο.

Τα ηχεια αναλογα του μεγεθους καμπινας, μεγαφωνου και του "κουρδισματος" τους απο τους μηχανικους ηχου, ειναι φτιαγμενα να αποδιδουν σωστα τις χαμηλες σε συγκεκριμμενο χωρο. Ενα ηχειο βασης με 35 ποντους υψος, 20 πλατος, 30 βαθος, τωρα μιλαω αρκετα χοντρικα κ απλα, ειναι αψογο για χωρους απο 15 εως 20~25 τμ.

αγαπητε φιλε,θα επανελθω λεγοντας σου οτι ψαχνεις για live(κοινως λαιβαδικο) ηχειο,και τετοια ηχεια ειναι τα jbl,τα boston, τα klipsh heresy.Mην αγορασεις Mercedes για να τρεξεις σε χωματινο ραλλυ,αν καταλαβαινεις τι θελω να πω.ΑΝ παρολα αυτα αποφασισεις να αγορασεις κατι αλλο,μην ξεχνας τα ATC SCM-7.

να ρωτήσω κάτι γιατί απότι φαίνεται απο αυτά που λέτε υπάρχει μεγάλη διαφορά ακόμα και σε μια ιντσα για το μπάσο ενος ηχείου. Σε ποιες εντάσεις εξετάζουμε το μπουμάρισμα ενός ηχείου? Παράδειγμα συνέδεσα τον καίνούριο ενισχυτή που πήρα με τα παλιά μου ηχεία και είδα οτι παίζουν μια χαρά όμως ο ενισχυτής ξεκινά σε ένταση απο το -92db και για να πω οτι ακούω σε ικανοποιητική ένταση στο χώρο μου όχι δυνατά τον έφτασα στο -35db με κορυφή είδα το +23db (το σήκωσα χωρίς να παίζει εννοείται) θέλω να πω οτι υπάρχει μεγάλη ψαλίδα απο την σιωπή εως το άκουσμα δεν σηκώνεται η ένταση κατευθείαν και ούτως ή άλλως υπάρχει ροοστάτης χαμηλών οπότε πώς θα μπορόυσε κάποιο ηχείο με 6ιντσο γουφερ να μην "στέκεται" στον χώρο?
Δεν ξέρω ρε παιδιά η μουσική που ακούω έχει το 80-85% των ήχων της σε μεσοχαμηλές συχνότητες και τα ηχεία βάσης με ένα ηχείο μεσοχαμηλών (που με τις ίντσες που μου προτίνετε προς το μέσο το βλέπω) δεν ξέρω αν θα δίνει την ίδια αναλυτικότητα με ένα ολοκληρωμένο ηχείο με τουίτερ, ηχείο μέσων και ηχείο χαμηλών έστω με μειωμένα τα μπάσα στον ρυθμιστή μπάσων.

Size does matter (συνήθως)...
μεγαλύτερα (ή και περισσότερα) μιντγούφερ = μεγαλύτερη ικανότητα απόδοσης (βάθους, όγκου - όχι απαραίτητα ανάλυσης) χαμηλών συχνοτήτων.
Αν ένα ηχείο όμως μπουμάρει - μπουμάρει. Είναι "λάθος" και δεν έχει σημασία σε ποιά ένταση ξεκινά το φαινόμενο.
Σ' αυτή την περίπτωση πειραματίζεσαι με τις θέσεις των ηχείων (απομάκρυνση από τοίχους) και αν το πρόβλημα δεν διορθωθεί αλλάζεις ηχεία!
Οι μεγάλες αποστάσεις στο ρυθμιστικό έντασης του ενισχυτή σου οφείλονται στο ότι είναι λογαριθμικό (κι όχι γραμμικό).
Κι ο δικός μου ενισχυτής έχει ρύθμιση από -90 εως +10 και πριν το -40 δεν ακούς σχεδόν τίποτα.
Δεν είναι κάτι για να σε ανησυχεί. Ίσως να είναι και καλό, σκεπτόμενος τον προηγούμενό μου ενισχυτή ο οποίος 2-3 θέσεις πάνω από τη σιγή ξεσήκωνε την πολυκατοικία. Έφερνε όμως γρηγορα θόρυβο και παραμορφώσεις.

Άν πας να ακούσεις Dynaudio, ρίξε ένα αυτί και σ' αυτό.
Είναι πιστεύω ταμάμ για τη μουσική που ακούς και θα το ερωτευθείς.

Η αναλυτικοτητα των ηχειων δεν εχει να κανει με το ποσων δρομων ειναι ενα ηχειο, μπορει ηχειο βασης 2 δρομων με μικρο γουφερ να ειναι πολυ πιο αναλυτικο απο δαπεδου με μεγαλυτερο γουφερ...

:a0210:

Last edited:
Απάντηση: ΗΧΕΙΑ ΒΑΣΕΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ!!!!

Να με συγχωρείς φιλε, είχα ξεχάσει τον προυπολογισμό...
Είσαι "εντός" όμως στο Χ12. Το premium 2000 δεν ξέρω σε τι τιμή είναι (αν έχει την καλοσύνη ο αντιπρόσωπος ας μας ενημερώσει).

Επίσης μπορεί να βρεις κάτι ενδιαφέρον σε Castle. Ειδικά το Richmond στα 680 ευρώ είναι "κλοπή"...

Απάντηση: ΗΧΕΙΑ ΒΑΣΕΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ!!!!

Να με συγχωρείς φιλε, είχα ξεχάσει τον προυπολογισμό...
Είσαι "εντός" όμως στο Χ12. Το premium 2000 δεν ξέρω σε τι τιμή είναι (αν έχει την καλοσύνη ο αντιπρόσωπος ας μας ενημερώσει).

Επίσης μπορεί να βρεις κάτι ενδιαφέρον σε Castle. Ειδικά το Richmond στα 680 ευρώ είναι "κλοπή"...

Chario Premium 2000 κοστιζουν (με εκπτωση) 710 ευρω ενω τα Chario Premium 1000 , αντιστοιχως , 540 ευρω .
Θυμιζω οτι για χωρο 13τμ συστηνω ως καταλληλα τα Premium 1000 .

Καλησπέρα φίλοι μου ερχόμενος απο μια ημέρα ακροάσεων (και ευχαριστώ τους αντιπροσώπους για τα φώτα τους) κατάλαβα οτι δεν είναι απλά τα πράγματα και όσο τα ανακατεύεις τόσο μπερδεύεσαι.Ξεκινόντας απο τον φίλο Μαρίνο άκουσα και θαύμασα το chario premium 1000 το οποίο είναι αξιλογότατο για τα χρήματά του και υπερτερεί στα σημεία απο το silverette 200. Στην συνέχεια στον φίλο Σταύρο ακούσαμε τα Monitor audio RX1 kai 2 http://www.monitoraudio.co.uk/products/silver-rx/rx2/your-speaker
Το εν λόγω ηχείο φιλότημα προσπάθησε να αναπαράγει την μουσική που του βάλαμε αλλά σε χαμηλά και γρήγορα δεν ήταν αέρινο και ακουγόταν βαρύ βάλαμε και το καλύτερο της σειράς platinum το PL100 για την πλάκα μας και έπαιζε κομμάτια metal χειρότερα απ όλα...!! Εκεί καταλήξαμε να ακούσουμε τα Revel concerta M12 http://www.revelspeakers.com/ProductDetails.aspx?prdid=19 και να μας αφήσουν και τους δύο με πολύ καλές εντυπώσεις αφού έβγαλαν περισσότερο απο τα άλλα την μουσική όπως πρέπει.(τιμη 600 ευρώ)
Τέλος πήγα στον φίλο Αντώνη να ακούσω τα castle knight 3, εκεί με το που του είπα τι θέλω μου έβαλε κατευθείαν τα knight τα 5 http://www.castle.uk.com/Knightseries/Knight5/tabid/94/language/en-US/Default.aspx να ακούσω και παρ'όλες τις αντιρρήσεις μου για το μέγεθός τους άκουσα ήχο μεστό με σωστό μπάσο χωρίς βουητό καθώς δεν έχει bass reflex γι 'αυτό και κατασκευαστικά η καμπίνα του είναι άλλο πράγμα...εκεί άκουσα και τα audiovector c2 τα οποία βέβαια με bass reflex έδιναν άλλη διάσταση στο μπάσο με έντονη χροιά και σαφέστατα όχι για το χώρο μου. όμως και τα castle knight 5 με μεγάλη καμπίνα και 2 ηχεία χαμηλών έδειξαν οτι μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε χώρο ακόμα και μικρό χωρίς να δίνουν έντονο και κουραστικό μπάσο αναδεικνύοντας έτσι και τα μεσαία. Ένοιωσα σήμερα τα castle να με βγάζουν πολλά μέτρα offside...
Το κυριότερο όμως που έμαθα σήμερα είναι οτι ακόμα και τα ακριβότερα ηχεία δεν μπορούν πολλές φορές να προσαρμόσουν την μουσική που ακούμε στα αυτιά μας, οπότε οτι είναι τέλειο για κάποιον μπορεί να είναι άχρηστο για άλλον.

Τα dynaudio 2/6 kai 2/7 θα τα φέρει στο μαγαζί μετά τις 10/4 έχει την επόμενη σειρά τα x12 στα 750 ευρώ η καλύτερή του τιμή και ο Αντώνης μου είπε οτι για τον ήχο μου καλύτερα τα castle είναι πιο πασπαρτού ηχεία.

Για να σας δώσω να καταλάβετε το κομμάτι που βασάνιζε όλη μέρα σήμερα τα ηχεία των εταιριών ήταν αυτο:
http://www.youtube.com/watch?v=vMsjA4-t3hA
Δεν λέω ακραίο αλλα άμα αναπαράγεται σωστά αυτό τότε χαλάλι....κάντε το μια βόλτα απο τα ηχεία σας και πείτε μου...:music-smiley-005:

οκ, παντως τα Castle που μπορουν να μπουν στο χωρο σου ειναι τα 3. Τα 5 που ακουσες στο χωρο ακροασης της Audioevolution, αν τα βαλεις στα 13τμ αυτο που θ'ακουσεις δεν θα χει καμια σχεση με αυτο που ακουσες εκει.

Οσον αφορα αυτο που ειπες οτι καποια ηχεια δειχνουν μεγαλη προσαρμοστικοτητα. Το ηχειο αναπαραγει τη μουσικη πληροφορια αλλα μουσικη παιζει ο χωρος. Αν αυτες οι εννοιες δεν ειναι καλα συσχετισμενες, το αποτελεσμα δεν φερνει χαμογελο ακομα κ αν εχεις δωσει ενα σκασμο λεφτα.

Παντως σιγουρα συντομα θα τη βρεις την ακρη, εχεις ηδη αρχισει τις ακροασεις και εχεις μια πρωτη αποψη για το θεμα

σορρυ θα το πω.... αυτο το κομματι δεν ξερω αν εχει αναπαραχθει σωστα ακομα και στα μονιτορ ηχεια του ηχοληπτη στο στουντιο:grinning-smiley-043

Να σου πώ και εγώ αυτό πίστευα μέχρι να τα ακούσω το πλεονέκτημα των castle είναι οτι δεν έχουν bass reflex εκτόνωσης και το μπάσο είναι λίγο "περιορισμένο" δεν ξεχύνεται όπως στα audio vector σαν εγκέλαδος και γι' αυτό δεν μου ακούστηκαν έντονα τα μπάσα. Στο 3 που είναι ίδιας τεχνοτροπίας κάνουν για το χώρο αλλά όχι για την μουσική μου θα βγάλουν κάτι ξερό και κενο στην μουσική που ακούω. το ίδιο μου είπε και για τα richmond είναι για κλασική και τζαζ την δική μου μουσική θα την σκοτώσουν και τα 5 έχουν το πλεονέκτημα οτι σε χαμηλές στάθμες (π.χ. βράδυ) η μουσική ακούγεται σιγά και γεμάτα γιατί το μπάσο δουλεύει σωστά απο τις χαμηλές στάθμες. Τώρα είναι το μόνο σίγουρο και ισχύει για όλους οτι, ό,τι ακούσεις ωραία στα studio των καταστημάτων στον χώρο σου θα ακούγεται διαφορετικά.

σορρυ θα το πω.... αυτο το κομματι δεν ξερω αν εχει αναπαραχθει σωστα ακομα και στα μονιτορ ηχεια του ηχοληπτη στο στουντιο:grinning-smiley-043

:flipout: για φαντάσου λοιπόν να βρείς τον συνδιασμό που θα σε κάνει να ακούσεις σωστά αυτό το κομμάτι και όχι σαν θόρυβο.....έχεις το απόλυτο metal σύστημα.

φιλε μου αυτο το κομματι ειναι εντελως ξερο, στεγνο, και θα ακουστει ανεκτα μονο απο ενα γρηγορο και πολυ γλυκοηχο ηχειο που θα μαλακωσει κ θα στρογγυλεψει λιγο αυτη την σκληροτητα. Τωρα πως θα τα παντρεψεις ολα αυτα...

Με τα castle 5 δεν θα χεις το μπουμαρισμα που θα χες με καποιο αλλο δαπεδου με 2 6.5αρια μεγαφωνα, αλλα κ παλι μεγαλο θα του κατσει, και το σπουδαιοτερο, δεν μπορει ενα τετοιο ηχειο να στησει ικανη ή και στοιχειωδη στερεοφωνικη εικονα σε ενα τοσο μικρο χωρο

Τελικά βάσης ή μικρά δαπέδου;

Αφού βλέπω μένεις Κηφισιά πέρνα απέναντι τη γέφυρα προς Ολυμπιακό Χωριό να ακούσουμε κανα Tannoy. Που ξέρεις.... .

Αυτά είναι φίλε!!! :music-smiley-005:

Κάτσε να σκεφτώ ποιούς αντιπροσώπους δεν συμπαθώ, να σε στείλω να τους περιποιηθείς! :violent-smiley-008:

πηγες Audioevolution και δεν ακουσες καθολου Dynaudio?

Έλα ντε... :huh2:

φιλε μου αυτο το κομματι ειναι εντελως ξερο, στεγνο, και θα ακουστει ανεκτα μονο απο ενα γρηγορο και πολυ γλυκοηχο ηχειο που θα μαλακωσει κ θα στρογγυλεψει λιγο αυτη την σκληροτητα. Τωρα πως θα τα παντρεψεις ολα αυτα...

Με τα castle 5 δεν θα χεις το μπουμαρισμα που θα χες με καποιο αλλο δαπεδου με 2 6.5αρια μεγαφωνα, αλλα κ παλι μεγαλο θα του κατσει, και το σπουδαιοτερο, δεν μπορει ενα τετοιο ηχειο να στησει ικανη ή και στοιχειωδη στερεοφωνικη εικονα σε ενα τοσο μικρο χωρο

Σε αγγλικό ή δανέζικο τον βλέπω να καταλήγει.
Μην τον μπλέκεις με γλυκόηχα. Αφού του άρεσε το Knight ας το πάρει.
Καλό θα ήταν πάντως να ακούσει και Dynaudio...

Re: Απάντηση: Re: ΗΧΕΙΑ ΒΑΣΕΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ!!!!

[/QUOTE]
Σε αγγλικό ή δανέζικο τον βλέπω να καταλήγει.
Μην τον μπλέκεις με γλυκόηχα. Αφού του άρεσε το Knight ας το πάρει.
Καλό θα ήταν πάντως να ακούσει και Dynaudio...[/QUOTE]

Καλά είναι τα dynaudio αλλά αποτρεπτικά στην τιμή τους και για τα castle κάνω κάποια παραχώρηση και αυτό γιατι η τιμή τους είναι κελεπούρι αν σκεφτείς οτι με τις προσφορές θα έχω ένα σύστημα 2000 ευρώ με 800....