Ηχεία βάσης για ταίριασμα με τον Trends TA10.1

Αυγερινός Παπαδάκης

AVClub Addicted Member
29 November 2006
1,621
Νέα Ιωνία, Αθήνα
Προσπαθώ να σχηματίσω άποψη για το, τι ηχεία να χρησιμοποιήσω με τον μικρούλη T-Amp της Trends. Οι απόψεις είναι συγκεχυμένες μιας και κάποιοι λένε πως χρειάζεται πολύ ευαίσθητα ηχεία άμω των 92 db, κάποιοι άλλοι λένε απλά ένα ηχείο εύκολο σε οδήγηση με αντίσταση μεταξύ 6 - 8 Ohm και καλή ευαισθησία και βέβαια υπάρχουν και οι σκληροπυρηνικοί που πιστεύουν πως τα ενισχυτικά είναι απλά μόδα made in taiwan και δεν κάνουν για πουθενά.

Τα ηχεία θα μπουν σε γραφείο ή ράφια βιβλιοθήκης και δυστυχώς θα είναι κοντά σε τοίχο, το πολύ να αναπνέουν 15-20 εκ.
Το μπάτζετ των ηχείων να μην ξεπερνά τα 300 .

Υ.Γ. Κυρίως θα ήθελα γνώμες απ' τους ήδη κατόχους των συγκεκριμένων συσκευών και βέβαια την εμπειρία τους.

Υ.Γ. Ο Trends θα αγοραστεί, δεν υπάρχει κυρίως λόγω χώρου στο γραφείο.

Απάντηση: Re: Ηχεία βάσης για ταίριασμα με τον Trends TA10.1

Για ριξε μια ματια και εδω:

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=27573

Φίλε Ντίνο το έχω διαβάσει όλο αλλά πέρα από απλές προτάσεις, ζητώ προσωπική εμπειρία με βάση το δίδυμο και βέβαια τις συνθήκες (γραφείο, τοίχο) που περιγράφω πιο πάνω.

Υ.Γ. Και να πω και το παράπονο μου, πλέον μου είναι πιο ευχάριστο να ακούσω μουσική στο γραφείο μου στο σπίτι, παρά στο σαλόνι με τα τούμπανο μηχανήματα αλλά με τη γκρίνια της γυναίκας που θέλει να δει τηλεόραση και είμαστε συνέχεια στο "λίγο πιο σιγά θα ξυπνήσει το παιδί...." :argue:

δεν είναι θέμα μόνο ευαισθησίας αλλά και impedance του ηχείου.
Δηλαδή κατά πόσον το 8 ohm είναι 8 σε όλο το φάσμα.

Γενικά να ξέρεις, θέλουν και χαμηλή και σταθερή impedance.
Εγώ ακούω με ιδιοκατασκευή που είναι αναίσθητο μεν (85 db) αλλά η impedance του είναι σχεδόν γραμμική.

εννοείται και εγώ όχι πολύ υψηλές στάθμες.
Αλλά σαφώς επαρκείς

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις φίλοι μου, αλλά με προβληματίζει περισσότερο το θέμα του Bass Reflex. Μου αρέσουν δεν το κρύβω τα αγγλικά ηχεία, αλλά τα περισσότερα είναι με οπή bass reflex πίσω, οπότε το φοβάμαι το αποτέλεσμα γιατί θα μπουν κοντά στον τοίχο.

Τα EPOS ELS3 που μ' αρέσουν είναι 6 Ohm και δεν ξέρω και πως θα "κάτσουν" κοντά σε τοίχο είναι η αλήθεια. (O κ. Creek προτείνει ενισχυτές με όχι κάτω από 25 W στο εγχειρίδιο των EPOS).

Last edited:
για αυτα δεν σου ειπα παραπανω ? (#4)

Ξερω που τα εχουν εδω στον Πειραια, οποτε - φανταζομαι - δεν θα ειναι δυσκολο να αποκτησεις ιδια αποψη.

Αν δεν θεωρηθει διαφημηση, πειτε μου να γραψω εδω που τα εχουν. Αλλιως πμ me.

για αυτα δεν σου ειπα παραπανω ? (#4)

Ξερω που τα εχουν εδω στον Πειραια, οποτε - φανταζομαι - δεν θα ειναι δυσκολο να αποκτησεις ιδια αποψη.

Αν δεν θεωρηθει διαφημηση, πειτε μου να γραψω εδω που τα εχουν. Αλλιως πμ me.

Sorry Ntino έχεις δίκιο, απλά τα βλέπω ως καλή λύση για να κολλήσουν σχεδόν σε τοίχο.

αν πας για ψιψιψινια οπως τα παραπανω, γιατι δεν πας στα roister iq? Επειδη εγραψαν 2 καλα reviews για τα κινεζικα, δεν νομιζω να ειναι τιποτα καλυτερο απο τα roister

Δες και τα φθηνα της spicom

Last edited:
Αν θέλεις πολυ μικρά JBL CONTROL 1 .
Μεγαλύτερα με φόρτιση εμπρός Tannoy F1
Value for Money αυτά.
Όλα είναι μέσα στο budget σου.

Last edited:
Εγώ έχω ακούσει τα JB8B με KingRex (με τον ακριβό προ και το PSU ρευματος)
Το άκουσμα ήταν μπορώ να πω εντυπωσιακό με φοβερή αμεσσότητα, ταχυτητα και λεπτομέρεια αλλά απο την άλλη και με μια αρκετά περίεργη τονική ισοροπία... που δεν μπορώ να πω οτι μου "έκατσε" και τόσο πολύ...
Τα JB3 δεν τα άκουσα γιατι δεν ηταν στημενα την συγκεκριμένη στιγμή αλλά πιστεύω οτι πρέπει να τα ακούσεις όπωσδηποτε...

Ασε που είναι και πολύ όμορφα...

Υ.Γ. Μετά απο τα JB βέβαια ακουσα και τα Klipch Heresy που υπήρχαν στον χώρο και έπαθα...

Εγώ έχω ακούσει τα JB8B με KingRex (με τον ακριβό προ και το PSU ρευματος)
Το άκουσμα ήταν μπορώ να πω εντυπωσιακό με φοβερή αμεσσότητα, ταχυτητα και λεπτομέρεια αλλά απο την άλλη και με μια αρκετά περίεργη τονική ισοροπία... που δεν μπορώ να πω οτι μου "έκατσε" και τόσο πολύ...
Τα JB3 δεν τα άκουσα γιατι δεν ηταν στημενα την συγκεκριμένη στιγμή αλλά πιστεύω οτι πρέπει να τα ακούσεις όπωσδηποτε...

Ασε που είναι και πολύ όμορφα...

Υ.Γ. Μετά απο τα JB βέβαια ακουσα και τα Klipch Heresy που υπήρχαν στον χώρο και έπαθα...

Και εγώ το ίδιο setup άκουσα και θα συμφωνήσω μαζί σου για τα JB8B. Βέβαια δεν βρίσκω κάτι καλύτερο για γραφείο ακόμα σε μαζεμένες διαστάσεις απ' το JB3 το οποίο θα ακούσω μόλις έρθει σε καμιά 10αριά μέρες.
Πάντως οι κριτικές του μικρού JB3 είναι πολύ καλές!

Re: Απάντηση: Re: Ηχεία βάσης για ταίριασμα με τον Trends TA10.1

Και εγώ το ίδιο setup άκουσα και θα συμφωνήσω μαζί σου για τα JB8B. Βέβαια δεν βρίσκω κάτι καλύτερο για γραφείο ακόμα σε μαζεμένες διαστάσεις απ' το JB3 το οποίο θα ακούσω μόλις έρθει σε καμιά 10αριά μέρες.
Πάντως οι κριτικές του μικρού JB3 είναι πολύ καλές!

Ναι όντως... πολύ πιθανό το μικρό να είναι πιο "σωστό" απο το μεγάλο στο θέμα των χρειών... λέμε τώρα...

Για δές αυτό.

Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.
Εγώ τον συνόδευσα στο φοιτητικό δωμάτιο(περίπου 27 τμ) του υιού με ηχεία Magnat symbol pro 160(92db/4 ohm).Καλώδια ηχείων τα παλιά,καλά και φθηνά DNM reson.Πηγή το laptop του.

Τ' αποτέλεσμα ήταν απρόσμενα καλό.Εκτεταμένη εικόνα,αρκετό σώμα,καλό και περιγραφικό μπάσσο,εκφραστικές και φυσικές μεσαίες,υψηλές αέρινες χωρίς γρέζια. Εννοείται,ότι τα ηχεία(αποκάλυψη για τα 160 ευρά που κοστίζουν),ήταν και παραμένουν άστρωτα-είναι ένα ζήτημα να στρώσουν με τον μικρούλι...

Συνεκτιμόντας τις παραμέτρους,που θα βελτιωθούν με το στρώσιμο των ηχείων σε σώμα,μεσαία και μπάσσο,θάλεγα ότι τα 350 περίπου ευρά,που κοστίζουν ο ενισχυτάκος,τα ηχεία και τα καλώδια αποδίδουν για πολλά περισσότερα χρήματα.Ο υιός έμεινε εντυπωσιασμένος,άν και στην αρχή κοίταγε...περίεργα τον ενισχυτάκο.Μού είπε,ότι και φίλοι του που το άκουσαν έμειναν το ίδιο εντυπωσιασμένοι(του είπα ν' ανακαλύψουν κι αυτοί το φόρουμ μας).

Ενα πρόβλημα.είναι ότι η μαμίσια κάρτα ήχου του φορητού δεν μπορεί να οδηγήσει καλά.Επόμενο βήμα,μιά αγορά μιάς νέας USB που πιστεύω,ότι θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το ήδη πολύ καλό αποτέλεσμα.

Τα ηχεία:
d23af23b0c.jpg