Ηχεία βάσης για ταίριασμα με τον Trends TA10.1

Ναι αλλά δεν έχουν πολύ χμηλή ευαισθησία για τον Trends;

Παρα πολυ χαμηλη ευαισθησια.Ειχα δοκιμασει τον Kingrex που ειναι κατι αντιστοιχο σε βαταζ.Πολυ χαμηλη ενταση σε αντιθεση με τα Wharfedale 9.1.

Έχοντας δοκιμάσει τον 10.1 με τα 520, δε 8α πρότεινα το συγκεκριμένο συνδυασμό.
Ίσα που φτάνει ο ενισχυτής για να διεγείρει το tweeter των ηχείων (εντάξει, γίνομαι υπερβολικός).

Το σίγουρο είναι, πως δε φτάνει ο ενισχυτής για να ακούσεις αυτά που μπορεί να αποδώσει πραγματικά το ηχείο ;-)

Τον εχω δοκιμασει με epos els3 και tangent evo, δεν τα παει καλα με ηχεια με μικρη ευαισθησια,εκτος και αν σε ενδιαφερει near field εφαρμογη.

Με κορνες ομως τα παει μια χαρα (ευαισθησια >95 db)

Απάντηση: Re: Ηχεία βάσης για ταίριασμα με τον Trends TA10.1

Τον εχω δοκιμασει με epos els3 και tangent evo, δεν τα παει καλα με ηχεια με μικρη ευαισθησια,εκτος και αν σε ενδιαφερει near field εφαρμογη.

Με κορνες ομως τα παει μια χαρα (ευαισθησια >95 db)

Εμένα με ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο nearfeild εφαρμογή αφού θα τοποθετηθεί σε γραφείο πάνω για δεύτερο σύστημα. Όσο για τις κόρνες το μικρό το Klipsch RF-51 που άκουσα με τον Trends δεν με ξετρέλανε κιόλας, αντίθετα με κούρασε κιόλας. Κάτι πιο ξεκούραστο, ανάλαφρο θα ήταν ευμπρόσδεκτο.

Αν θελεις κατι για ξεκουραστες ακροασεις θα σου προτεινα να σκεφτεις τον Kingrex αντι του Trends
Ειναι πιο αναλυτικος και ταυτοχρονα πιο γλυκοειχος στα μεσουψηλα

Οσο αφορα τα ηχεια θα ελεγα οτι πρεπει να κινηθεις απαραικλητα
στα 4ohm διοτι και οι δυο παραπανω ενισχυτες ειναι στα 12v.

Επιπλεον θα πρεπει να εξετασεις ηχεια με ευαισθησια απο 90db
και ανω για να μπορεσουν οι παραπανω ενισχυτες να αποδοσουν
τα μεγιστα και με πηγη που να εχει ικανοποιητικη ταση εξοδου
( κοντα στα 2v )

Επειδη θα ακους με τα ηχεια αρκετα κοντα σου θα ελεγα να εχουν
το bass reflex πισω για λογους στερεοφωνιας και καθαρου ηχου.

Επειδη οι εξαιρετοι συνφορουμιτες εχουν ηδη κανει τις προτασεις τους
και εχεις καποια λιστα επιλογων αξιολογισετα στο χωρο σου
και μην ξεχασεις και την πιθανοτητα των μεταχειρισμενων

Απάντηση: Re: Ηχεία βάσης για ταίριασμα με τον Trends TA10.1

Αν θελεις κατι για ξεκουραστες ακροασεις θα σου προτεινα να σκεφτεις τον Kingrex αντι του Trends
Ειναι πιο αναλυτικος και ταυτοχρονα πιο γλυκοειχος στα μεσουψηλα

Οσο αφορα τα ηχεια θα ελεγα οτι πρεπει να κινηθεις απαραικλητα
στα 4ohm διοτι και οι δυο παραπανω ενισχυτες ειναι στα 12v.

Επιπλεον θα πρεπει να εξετασεις ηχεια με ευαισθησια απο 90db
και ανω για να μπορεσουν οι παραπανω ενισχυτες να αποδοσουν
τα μεγιστα και με πηγη που να εχει ικανοποιητικη ταση εξοδου
( κοντα στα 2v )

Επειδη θα ακους με τα ηχεια αρκετα κοντα σου θα ελεγα να εχουν
το bass reflex πισω για λογους στερεοφωνιας και καθαρου ηχου.

Επειδη οι εξαιρετοι συνφορουμιτες εχουν ηδη κανει τις προτασεις τους
και εχεις καποια λιστα επιλογων αξιολογισετα στο χωρο σου
και μην ξεχασεις και την πιθανοτητα των μεταχειρισμενων

Ενδιαφέρoν όλα αυτά φίλε μου αλλά σκοπεύω να προσθέσω στο μέλλον και το έτερο μέλος της παρέας τον Trends pa-10 ως πρό με την λαμπίτσα, να έχω και έναν προ ενισχυτή ακουστικών αλλά και να μαλακώσει λίγο ο ήχος του Trends. Τώρα για ηχεία είχα μείνει να ακούσω τα Johnblue JB3 όταν έρθουν, αλλά μικρό ηχείο σε διαστάσεις με καλό nearfield ήχο ακόμα να βρώ. Προσωρινά χρησιμοποιώ τα B&W 601 S2, αλλά μου φαίνονται τεράστια σε όγκο για γραφείο. Και η αναζήτηση του καλού ήχου σε γραφείο συνεχίζεται.....

Προσωπικά, θα επέλεγα για το γραφείο το συνδυασμό Marantz CR 502 με Kef iQ 10, διαφημίζεται το σετ στα 699€.

Το Marantz προσφέρει 3 line in, 1 tape out, 1 sub out, 1 usb, ραδιόφωνο, cd/Mp3 player, δυνατότητα διενίσχυσης στα ηχεία και σαν μονάδα ξεχωριστή κοστίζει 430€.

Νομίζω ότι με τα ηχεία που έχετε θα κάνει καλό συνδυασμό.

Αν τώρα οι διαστάσεις 36x21x25 (Υ x Π x Β) δείχνουν μεγάλες, τα iQ 10 έχουν διαστάσεις 29x18x25 (Υ x Π x Β), περίπου στις διαστάσεις των ηχείων που σας έχουν ήδη προταθεί.

pioneer S-F52 και θα με θυμηθείς, αλλά δεν υπάρχει μπάσο..
σε καμμιά περίπτωση δεν είναι τόσο αναίσθητο, όσο λένε...

Last edited: