Ηχεία βάσης μέχρι 500

Δεν λεω να χαλάσεις!
Απλά να αλλάξεις χρηση στις εσοχες... καμια καταστροφη!

Ολα τα υπόλοιπα εινα συμβιβασμοι!! Τα ηχεια πρέπει να βγουν εκτος της κατασκευης. Ειναι κριμα να πάρεις καινουρια ηχεια και να τα βάλεις μεσα σε αυτά τα κουτιά!

Οκ να ακους μουσική απο τα πισω ηχεια ισως να γινεται στον χωρο σου (εννοεις προφανως οτι θα ακους στερεο-ΗΤ αλλάζοντας μετωπο) αλλά γιατι να μην εκμεταλευτεις τις δυνατότητες των καινουριων σου ηχειων και στο ΗΤ και να τα περιορισεις σε χρηση surround;
Ασε που θα πρέπει να χρησιμοποιησεις μακρυά καλώδια κλπ...

Αυτά τα ραφια ίσως είναι μια λυση οσον αφορά το να μην ειναι τα ηχεια μεσα στο κουτι αλλά δεν θα έχουν την στιβαρότητα που χρειάζεται... λόγω κατασκευης πιστευω οτι θα έχουν μεγάλες ανοχες και θα κουνιουνται!

Last edited:
ολη αυτη η κατασκευη θα "παιζει" μαζι με τα ηχεια εαν μπουν εκει μεσα. Ασε που δεν μπορω να φανταστω την εννοια ταχυτητας και ελεγχου στο χαμηλο, και στερεοφωνικης εικονας

Γιατί δεν δοκιμάζεις από την μέσα πλευρά των εσοχών να επενδύσεις με κάποιο είδος ηχομονοτικού πετροβάμβακα όπου να έρχεται βέβαια σε άμεση επαφή με το ηχείο για να μην ακουμπάει την κατασκευή απο καμιά πλευρά, και από την πίσω πλευρά εκεί που έχεις το κλείστρο της ντουλάπας να ανοίξεις λίγο παραπάνω τις τρύπες πίσω από τις εσοχές των ηχείων είτε χρησιμοποιήσεις μπροστινό bass reflex είτε πίσω (κατα την γνώμη μου να πας ή σε μπροστινό ή σε κλειστή καμπίνα). Πιστεύω με αυτόν τον τρόπο θα μειώσεις ως ένα μεγάλο βαθμό τους συντονισμούς προς την κατασκευή.

Δεν λεω να χαλάσεις!
Απλά να αλλάξεις χρηση στις εσοχες... καμια καταστροφη!

Ολα τα υπόλοιπα εινα συμβιβασμοι!! Τα ηχεια πρέπει να βγουν εκτος της κατασκευης. Ειναι κριμα να πάρεις καινουρια ηχεια και να τα βάλεις μεσα σε αυτά τα κουτιά!

Οκ να ακους μουσική απο τα πισω ηχεια ισως να γινεται στον χωρο σου (εννοεις προφανως οτι θα ακους στερεο-ΗΤ αλλάζοντας μετωπο) αλλά γιατι να μην εκμεταλευτεις τις δυνατότητες των καινουριων σου ηχειων και στο ΗΤ και να τα περιορισεις σε χρηση surround;
Ασε που θα πρέπει να χρησιμοποιησεις μακρυά καλώδια κλπ...

Αυτά τα ραφια ίσως είναι μια λυση οσον αφορά το να μην ειναι τα ηχεια μεσα στο κουτι αλλά δεν θα έχουν την στιβαρότητα που χρειάζεται... λόγω κατασκευης πιστευω οτι θα έχουν μεγάλες ανοχες και θα κουνιουνται!

Φαντάζομαι (χωρίς να ξέρω), πως για χρήση home theater οκ τα left right δεν χρειάζεται να είναι και τίποτα της προκοπής... και ειλικρινά σπάνια βλέπω ταινίες με πολύ εφε και μπαμ μπουμ. Οπότε το να αλλάζω μέτωπο είναι ενας συμβιβασμός που δεν με πολύ πειράζει... Καλώδια είναι περασμένα ήδη. Σίγουρα είναι μακρυά (5-6 μέτρα) και από ότι διαβάζω αυτό δεν είναι καλό αλλά για το επίπεδο που μιλάμε ίσως να είναι και λεπτομέρεια...

Συνδεσμολογικά αυτό το μπρος πίσω πως γίνεται?

Re: Απάντηση: Ηχεία βάσης μέχρι 500

ολη αυτη η κατασκευη θα "παιζει" μαζι με τα ηχεια εαν μπουν εκει μεσα. Ασε που δεν μπορω να φανταστω την εννοια ταχυτητας και ελεγχου στο χαμηλο, και στερεοφωνικης εικονας

Ούτε εγώ μπορώ να φανταστώ γιατί δεν ξέρω τί ειναι! :flipout:
Οκ καταλαβαίνω νομίζω τι εννοείς και το ακούω.. μπάσσο με ουρές και δεν πολυδιαχωρίζεις πχ χορδες στο μπάσο...

Γιατί δεν δοκιμάζεις από την μέσα πλευρά των εσοχών να επενδύσεις με κάποιο είδος ηχομονοτικού πετροβάμβακα όπου να έρχεται βέβαια σε άμεση επαφή με το ηχείο για να μην ακουμπάει την κατασκευή απο καμιά πλευρά, και από την πίσω πλευρά εκεί που έχεις το κλείστρο της ντουλάπας να ανοίξεις λίγο παραπάνω τις τρύπες πίσω από τις εσοχές των ηχείων είτε χρησιμοποιήσεις μπροστινό bass reflex είτε πίσω (κατα την γνώμη μου να πας ή σε μπροστινό ή σε κλειστή καμπίνα). Πιστεύω με αυτόν τον τρόπο θα μειώσεις ως ένα μεγάλο βαθμό τους συντονισμούς προς την κατασκευή.

Καταρχάς αμα μπεί bass reflex πίσω η πλάτη μπορεί να βγεί δεν είναι θέμα...
Δοκίμασα να κλείσω τις τρύπες των ηχείων και έπαιξαν πολύ πιο καθαρά αλλα "σφιχτά?"...

Το πρόβλημα είναι η επαφή του ηχείου με το κουτί?
Η κατασκευή λειτουργεί ως μπάφλα επειδή έιναι το ηχείο μέσα της ή επειδή φορτίζεται από τις ανακλάσεις? Δηλαδή αν το ηχείο μείνει μέσα αλλά έχει πχ όπως λες πετροβαμβακα και ακίδες δεν απομονώνεται από την κατασκευή?
Ενέργεια μεταφέρεται μόνο από το μεγάφωνο ή και από την καμπίνα του ηχείου?

Σόρρυ που επιμένω, αλλά προσπαθώ να μάθω και 5 πράγματα...

Φαντάζομαι (χωρίς να ξέρω), πως για χρήση home theater οκ τα left right δεν χρειάζεται να είναι και τίποτα της προκοπής...

Κανεις λάθος τα μπροστινά ηχεία μαζι με το κεντρικό είναι τα σημαντικότερα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία βάσης μέχρι 500

Το πρόβλημα είναι η επαφή του ηχείου με το κουτί?
Η κατασκευή λειτουργεί ως μπάφλα επειδή έιναι το ηχείο μέσα της ή επειδή φορτίζεται από τις ανακλάσεις? Δηλαδή αν το ηχείο μείνει μέσα αλλά έχει πχ όπως λες πετροβαμβακα και ακίδες δεν απομονώνεται από την κατασκευή?
Ενέργεια μεταφέρεται μόνο από το μεγάφωνο ή και από την καμπίνα του ηχείου?

Σόρρυ που επιμένω, αλλά προσπαθώ να μάθω και 5 πράγματα...

Κοίταξε, σίγουρα παίζει ρόλο και στο ότι η δυο καμπίνες έρχονται σε επαφή με την κατασκευή αλλά και με τις ανακλάσεις που προέρχονται από τους γύρω τοίχους. Επίσης παίζει ρόλο αν μέσα η κατασκευή είναι κούφια. Αν είναι, δοκίμασε να βάλεις χοντρό σφουγγάρι σε διάφορα σημεία. Εγω θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις. Αν την ηχομονόσεις και την κάνεις να λειτουργεί σαν κάτι ηχητικά ουδέτερο και ανέπαφο (το αντίθετο του "μπάφλα" δλδ..) θα έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Μπορεί να μην αποφύγεις τους συντονισμούς 100% αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό τους θα εξαφανιστεί. Ας μιλήσει και κάποιος εξιδικευμένος της ακουστικής χώρων.. Εγώ μπορεί να είμαι και κάπου λάθος.

Δημήτρη βλεπω καλά το σαμπ?
Πως τα πάτε?

Δεν νομίζω να καταφερεις να ακουσεις δυνατα με αυτη τη κατασκευή που μπορει μεν να ειναι λειτουργική και ομορφή αλλά ειναι οτι χειρότερο για τον ηχο.
Ολο το συστημα λειτουργεί σαν ηχείο οτι και να του βάλεις
Δεν θα σκεφτόμουνα BR, μονο κλειστό τυπου 'η εντοιχιζόμενα
σε καθε περίπτωση αν ''δουλευει'' το σαμπ με καποια ενταση θα γινεται πανικός.
Αν μπορεις οτι ηχειο και να βαλεις, βγαλε το σαμπ από εκεινη τη γωνία

Το σαμπ έφυγε από εκεί μετά από τις πρώτες ακροάσεις γιατί γινόταν όπως λες πανικός... Μύθος αυτό που σου λένε στα καταστήματα "το σαμπ μπαίνει όπου ναναι γιατί δεν είναι κατευθυντικό..." Πάντως για μουσική δεν το χρησιμοποιώ...

Προς το παρών κάνω δοκιμές δανειζόμενος ηχεία από φίλους.