Τυπικά η πρώτη είναι 16-32, η δεύτερη 32-64!Άν η πρώτη οκτάβα είναι απο 20-40Hz, τότε η δεύτερη είναι 40-80Hz.
Να μην παραμυθιαζόμαστε τουλάχιστον.
Σε μικρούς χώρους ο προτιμότερος συμβιβασμός είναι τα ηχεία βάσης.
Οι μικροί χώροι όμως είναι και σχετικοί...
Μπορεί για κάποιον ο μικρός χώρος να είναι 20 τετραγωνικά, για άλλον τα 50.
Μιας και υπάρχουν αξιόλογα άτομα εδώ μήπως θα ήταν καλή μία ανάλυση;
Για παράδειγμα... Αν κάποιος έχει ένα μακρόστενο σαλόνι των 60 τετραγωνικών (ας πούμε 4 χ 15 μέτρα) και έχει βάλει τα ηχεία του να παίζουν κάθετα στην μικρή πλευρά, οπότε ο χώρος που ακούει πρακτικά μουσική καταλήγει να είναι 4 χ 4 (16 τετραγωνικά) τα μεγάλα ηχεία θα φορτίσουν τον χώρο (και ας είναι πρακτικά στο πλάι) ή θα είναι πιό καλά να πάει σε ηχεία βάσης;
Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά υποθέτω ότι μιας και ο ήχος θα μεταδοθεί ευθεία στον τοίχο που βρίσκεται στα 4 μέτρα (ίσως και λιγότερα) δεν θα φορτίσει τον χώρο. Και λέω υποθέτω γιατί δεν ξέρω κατά πόσο θα φορτίσουν τον χώρο οι ανακλάσεις.
Να το διελευκάνουμε και αυτό;![]()
Μάλλον ο "κάποιος"δεν πρέπει να τα βάλει εκεί.Η είμαστε άντρες ή δεν είμαστε
Να εξηγήσει στην σύζυγο:slapface:,ότι προέχει η μουσική του απόλαυση.Αν δεν τα καταφέρει υπάρχει κι η λύση αυτή:music-smiley-004:
ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ!!!!Μάλλον ο "κάποιος"δεν πρέπει να τα βάλει εκεί.Η είμαστε άντρες ή δεν είμαστε
Να εξηγήσει στην σύζυγο:slapface:,ότι προέχει η μουσική του απόλαυση.Αν δεν τα καταφέρει υπάρχει κι η λύση αυτή:music-smiley-004:
ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ!!!!
ΡΕ ΧΑΜΕΝΕΕΕΕΕΕ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ??????
Μάλλον ο "κάποιος"δεν πρέπει να τα βάλει εκεί.Η είμαστε άντρες ή δεν είμαστε
Οι μικροί χώροι όμως είναι και σχετικοί...
Μπορεί για κάποιον ο μικρός χώρος να είναι 20 τετραγωνικά, για άλλον τα 50.
Μιας και υπάρχουν αξιόλογα άτομα εδώ μήπως θα ήταν καλή μία ανάλυση;
Για παράδειγμα... Αν κάποιος έχει ένα μακρόστενο σαλόνι των 60 τετραγωνικών (ας πούμε 4 χ 15 μέτρα) και έχει βάλει τα ηχεία του να παίζουν κάθετα στην μικρή πλευρά, οπότε ο χώρος που ακούει πρακτικά μουσική καταλήγει να είναι 4 χ 4 (16 τετραγωνικά) τα μεγάλα ηχεία θα φορτίσουν τον χώρο (και ας είναι πρακτικά στο πλάι) ή θα είναι πιό καλά να πάει σε ηχεία βάσης;
Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά υποθέτω ότι μιας και ο ήχος θα μεταδοθεί ευθεία στον τοίχο που βρίσκεται στα 4 μέτρα (ίσως και λιγότερα) δεν θα φορτίσει τον χώρο. Και λέω υποθέτω γιατί δεν ξέρω κατά πόσο θα φορτίσουν τον χώρο οι ανακλάσεις.
Να το διελευκάνουμε και αυτό;![]()
Θες να πεις δηλ. πως σ' ένα καλά μονωμένο ή πλήρως μονωμένο χώρο όπως ο ανηχοικός θάλαμος η μόνωση δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο για τις χαμηλές οι οποίες 'γλύφουν' τα ρικοφόν και τα λοιπά μονωτικά και συνεχίζουν ανεξέλεγκτες να επεκτείνονται και να διαχέονται στο χώρο χωρίς να αποσβένουν????............................
Επίσης λόγω τής ΤΕΛΕΙΑΣ περίθλασης που υπάρχει σε αυτές τίς συχνότητες πρακτικά ΔΕΝ υπάρχουν εμπόδια , οπότε η χαμηλές γλύφουν σε οποιοδήποτε εμπόδιο και συνεχίζουν να προχωρούν (και ) παράλληλα με αυτα συνεχίζοντας τήν διάδοσή τους ..............
Θες να πεις δηλ. πως σ' ένα καλά μονωμένο ή πλήρως μονωμένο χώρο όπως ο ανηχοικός θάλαμος η μόνωση δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο για τις χαμηλές οι οποίες 'γλύφουν' τα ρικοφόν και τα λοιπά μονωτικά και συνεχίζουν ανεξέλεγκτες να επεκτείνονται και να διαχέονται στο χώρο χωρίς να αποσβένουν????
Ή εσύ δε μας τα λές καλά ή(μάλλον) εγώ δεν τα κατάλαβα καλά...
Γιατί τότε τα χρησιμοποιούν στις καμπίνες των χαμηλών σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές??Εννοείται ότι οι χαμηλές δεν καταλαβαίνουν από ρικοφόνια...
Και δεν τα "γλύφουν" ακριβώς...απλά τα αγνοούν!![]()
Γιατί τότε τα χρησιμοποιούν στις καμπίνες των χαμηλών σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές??
Θες να πεις δηλ. πως σ' ένα καλά μονωμένο ή πλήρως μονωμένο χώρο όπως ο ανηχοικός θάλαμος η μόνωση δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο για τις χαμηλές οι οποίες 'γλύφουν' τα ρικοφόν και τα λοιπά μονωτικά και συνεχίζουν ανεξέλεγκτες να επεκτείνονται και να διαχέονται στο χώρο χωρίς να αποσβένουν????
Ή εσύ δε μας τα λές καλά ή(μάλλον) εγώ δεν τα κατάλαβα καλά...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.