Ηχεια βιβλιοθηκης για συνοδεια πικαπ και ενισχυτη;

fleaman

New member
14 November 2012
78
Γεια χαρα!Προλαβα στα τελευταια του το βινιλιο αλλα τωρα που υπαρχει μια αναζοπυρωση αποφασισα να ασχοληθω πιο σοβαρα!Εχω κληρονομησει λοιπον ενα πικαπ Technics και εναν ενισχυτη Sansui και ψαχνω ηχεια βιβλιοθηκης (οχι με stand δηλαδη).Τα ακουσματα μου ειναι alternative,rock και metal οποτε θα ηθελα καποιο μοντελο σχετικα εντονο στα μεσαια ωστε να βγαινουν μπροστα οι κιθαρες και το snare drum.Ειμαι τελειως ασχετος με το σπορ τοσο που ουτε μπατζετ δεν ξερω να θεσω μιας κ δεν ξερω καν που κυμαινονται τιμες ηχειων!Οποτε θα πω κατι οσο γινεται φτηνο και καλο!Περιμενω τις γνωμες σας!

Last edited:
Ο κωδικος του μοντελου Sansui δεν βοηθαει;Δεν εχω ιδεα για παραπανω λεπτομερειες αυτα που αναφερεις μου φαινονται κινεζικα!

Σε ρώτησα για τον ενισχυτή,για να ξέρουμε τις δυνατότητες ισχύς.Έτσι όπως το βλέπω....πρέπει να έχει γύρω στα 2χ50+watt.Το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζουμε τους τόνους του....Θα πρέπει να έχεις τον ενισχυτή μαζί σου,για να ακούσεις τα ηχεία που σε ενδιαφέρουν.Dali zensor 1 είναι 1 καλή επιλογή.....Wharfedale Diamond 10.0 / Tannoy Mercury V1 / Monitor Audio BX1

Απάντηση: Re: Ηχεια βιβλιοθηκης για συνοδεια πικαπ και ενισχυτη;

Σε ρώτησα για τον ενισχυτή,για να ξέρουμε τις δυνατότητες ισχύς.Έτσι όπως το βλέπω....πρέπει να έχει γύρω στα 2χ50+watt.Το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζουμε τους τόνους του....Θα πρέπει να έχεις τον ενισχυτή μαζί σου,για να ακούσεις τα ηχεία που σε ενδιαφέρουν.Dali zensor 1 είναι 1 καλή επιλογή.....Wharfedale Diamond 10.0 / Tannoy Mercury V1 / Monitor Audio BX1

Mε κάλυψες και να προσθέσω και τα q acoustic

Εχω πολλες αγνωστες λεξεις!Περιμενα πιο συμβατικες mainstream μαρκες τυπου Pioneer,Philips,Sony,Bose...Δεν γνωριζω ουτε μια απο τις προαναφερθησες!Ειναι οντως μεσαιες επιλογες?Επισης που μπορω να βρω να τα ακουσω στην Αθηνα?Επισης τι ειναι ο τονος ενος ενισχυτη που αναφερε ενας φιλος παραπανω?

Τα ηχεία είναι μηχανικό σύστημα και σπάνια οι εταιρίες ηλεκτρονικών έβγαλαν καλά προϊόντα. Οι εταιρίες που πρότειναν τα παιδιά είναι mainstream εταιρίες ηχείων!

Προφανως ειναι maistream για αυτους που εχουν μια στοιχειωδη γνωση..Γιατι ξεκαθαρισα οτι δεν το κατεχω το σπορ..Σε γνωστες αλυσιδες καταστηματων παντως δεν ετυχε να τις παρει το ματι μου..Γι αυτο μου φαινονται ως μη mainstream.Οπως κ να εχει βεβαια μικρη σημασια εχει..Απλα τυχαινει να εχω πολλες αγνωστες λεξεις!

Επισης τιμες στα μοντελα που προτεινατε που κυμαινονται περιπου;

γενικά πάντως να έχουμε λίγο κατά νου πως ο φίλος θα τοποθετήσει τα ηχεία σε βιβλιοθήκη και όχι σε βάση. Κοινώς θα πρέπει τα χαμηλά τους να είναι μαζεμένα και θα πρέπει είτε να έχουν σχεδιαστεί για τέτοια τοποθέτηση είτε να έχουν το bass reflex μπροστά ας πούμε, Αν επιτρέπεται τι διάσταση έχει ο χώρος που θέλεις να τα βάλεις να παίξουν και πόσο μακριά από αυτά θα είσαι?

ps τα ηχεία που σου προτάθηκαν είναι στα δύο τρια τέσσερα βαριά βαριά κατοστάρικα.

οταν ακουσα και αγορασα απο καταστημα τα rf52 θυμαμαι που απο περιεργια και μονο ζητησα να ακουσω τα rb51 και συγκεκριμενα ετυχε να εχουν cd me rock και ηταν συμπαθητικα...

Η Sony είναι απλωμένη σε τόσα πολλά πράγματα....που λίγα είναι τα ''διαμάντια'' της εταιρίας στο Hi Fi. Άλωστε δεν φημίζεται για τα ηχεία της.(Και εγώ δεν ήξερα τις περισσότερες απο τις εταιρίες πιο πάνω...αλλά με τον καιρό έμαθα,αυτή είναι η δουλειά τους....Έχε εμπιστοσύνη και δεν θα χάσεις!!!)