Ηχεια βιβλιοθηκης σε αυτοκινητο

Vlasis666

New member
15 August 2024
8
Χαιρετω τα πληθη
Υπαρχει κανενας αρρωστος εδω μεσα να εχει βαλει ηχεια βιβλιοθηκης στο αυτοκινητο ?
Τα ηχεια αυτοκινητου δεν εχουν την ιδια ακουστικη ποιοτητα οσο τα σπιτικα και επειδη εχω τα Dali spektor 2 σκεφτομαι να τα βαλω στην καμπινα του αυτοκινητου.
Η πηγη μου ειναι ενα Sony DSX-A210UI με εξοδο 55w ,θα μπορεσω να τα συνδεσω επειδη τα καλωδια απο τα ηχεια του αυτοκινητου ερχονται σε φισσα .

Χαιρετω τα πληθη
Υπαρχει κανενας αρρωστος εδω μεσα να εχει βαλει ηχεια βιβλιοθηκης στο αυτοκινητο ?
Τα ηχεια αυτοκινητου δεν εχουν την ιδια ακουστικη ποιοτητα οσο τα σπιτικα και επειδη εχω τα Dali spektor 2 σκεφτομαι να τα βαλω στην καμπινα του αυτοκινητου.
Η πηγη μου ειναι ενα Sony DSX-A210UI με εξοδο 55w ,θα μπορεσω να τα συνδεσω επειδη τα καλωδια απο τα ηχεια του αυτοκινητου ερχονται σε φισσα .
αν έχεις επιβατικό βαν ίσως να έχει ενδιαφέρον....

• Like
Reactions: Vlasis666
Το πρόβλημα των ηχείων στο αυτοκίνητο είναι η θερμοκρασία
και ακόμα χειρότερα η ακτινοβολία
του ήλιου που πολυμερίζει,- ξεκολλάει και μεγάφωνα αυτοκινήτου.
Προσωπικά έχω σχεδιάσει ηχεία και
crossovers σε αρκετές εταζιέρες με woofer και tweeters διαλεγμένα
στο υλικό κατασκευής που έδειχνε ότι ίσως να άντεχε στον ήλιο και επιπλέον τα περισσότερα ετοιματζίδικα έχουν
υποτυπώδη crossovers συνήθως
ένα φτηνό bipolar σε σειρά με ένα
κακό ομοκεντρικό tweeter.
Βέβαια υπάρχουν και πιο καλά
αλλά όλα πάσχουν στις κόλλες τους
με τον καιρό.
Αν δεν είναι στην σκιά οπως σε ένα βανάκι που σου έγραψαν στην θέση σου
εγώ δεν θα χαράμιζα τα Dali.
Ίσως ένα συμπαθητικό διαιρούμενο
σετ να είναι οκ.

• Like
Το πρόβλημα των ηχείων στο αυτοκίνητο είναι η θερμοκρασία
και ακόμα χειρότερα η ακτινοβολία
του ήλιου που πολυμερίζει,- ξεκολλάει και μεγάφωνα αυτοκινήτου.
Προσωπικά έχω σχεδιάσει ηχεία και
crossovers σε αρκετές εταζιέρες με woofer και tweeters διαλεγμένα
στο υλικό κατασκευής που έδειχνε ότι ίσως να άντεχε στον ήλιο και επιπλέον τα περισσότερα ετοιματζίδικα έχουν
υποτυπώδη crossovers συνήθως
ένα φτηνό bipolar σε σειρά με ένα
κακό ομοκεντρικό tweeter.
Βέβαια υπάρχουν και πιο καλά
αλλά όλα πάσχουν στις κόλλες τους
με τον καιρό.
Αν δεν είναι στην σκιά οπως σε ένα βανάκι που σου έγραψαν στην θέση σου
εγώ δεν θα χαράμιζα τα Dali.
Ίσως ένα συμπαθητικό διαιρούμενο
σετ να είναι οκ.
Ευχαριστω για την κατατοπιστικη απαντηση ,οποτε αν τοποθετησω ενα ζευγαρι στο πορτ μπαγκαζ ή κάτω απο τα καθίσματα ,σε σημείο που να μην τα χτυπαει ο ηλιος δηλαδη ,θα αντεξουν περισσοτερο?

Ευχαριστω για την κατατοπιστικη απαντηση ,οποτε αν τοποθετησω ενα ζευγαρι στο πορτ μπαγκαζ ή κάτω απο τα καθίσματα ,σε σημείο που να μην τα χτυπαει ο ηλιος δηλαδη ,θα αντεξουν περισσοτερο?
θα αντέξουν αλλά τι θα ακούς σε αυτή την περίπτωση ;;

Ισχύει για την αντοχή, αλλά ηχητικά
είναι λάθος..

• Like
Γενικά είναι λάθος η όλη σκέψη.
Θέλεις να βάλεις ηχεία με ευαισθησία 84.5db σε ενισχυτή 55W στα 4Ω, κάπου στα 35W δηλαδή στα 6Ω που είναι τα ηχεία σου.
2x35W στο αυτοκίνητο (αν θεωρήσουμε ότι η μέτρηση είναι αξιόπιστη, που δεν το ορκίζομαι για μηχάνημα των 70€), είναι ψίθυρος αν δεν παίζεις συνέχεια στο τέρμα.
Ειδικά από τη στιγμή που θα παίζει από πίσω.
Τα επίπεδα θορύβου στο σπίτι μας είναι πολύ πιο χαμηλά από αυτά που έχουμε στο αυτοκίνητο.

Και από εκεί και πέρα, είναι και όπως είπαν τα παιδιά, ότι τα dali δεν είναι φτιαγμένα για να παίζουν σε τέτοιες συνθήκες.

• Like
Γενικά είναι λάθος η όλη σκέψη.
Θέλεις να βάλεις ηχεία με ευαισθησία 84.5db σε ενισχυτή 55W στα 4Ω, κάπου στα 35W δηλαδή στα 6Ω που είναι τα ηχεία σου.
2x35W στο αυτοκίνητο (αν θεωρήσουμε ότι η μέτρηση είναι αξιόπιστη, που δεν το ορκίζομαι για μηχάνημα των 70€), είναι ψίθυρος αν δεν παίζεις συνέχεια στο τέρμα.
Ειδικά από τη στιγμή που θα παίζει από πίσω.
Τα επίπεδα θορύβου στο σπίτι μας είναι πολύ πιο χαμηλά από αυτά που έχουμε στο αυτοκίνητο.

Και από εκεί και πέρα, είναι και όπως είπαν τα παιδιά, ότι τα dali δεν είναι φτιαγμένα για να παίζουν σε τέτοιες συνθήκες.
Eχεις δικιο δεν το ειχα σκεφτει .Εαν βαλω ηχεια στα 4Ω δε θα παιζουν καλυτερα?

βάλε ένα jbl partybox 110 ξάπλα πίσω αν χωράει.
θενκ μη λέητερ.
Κατι τετοιο κ εγω το σκεφτηκα αλλα θα μου το φανε σε χρονο dt και θα τρεχω να αλλαξω και τζαμι.Eπισης πρεπει να βρω τροπο να φορτιζει γιατι δε γινεται να το βαζω-βγαζω καθε μερα που παω δουλεια .

Eχεις δικιο δεν το ειχα σκεφτει .Εαν βαλω ηχεια στα 4Ω δε θα παιζουν καλυτερα?

Αν βάλεις ηχεία στα 4Ω και στην ευαισθησία που έχουν συνήθως τα μεγάφωνα αυτοκινήτου (κάπου στα 91db) θα παίζεις καλύτερα αλλά θα έχεις και τα προβλήματα που είπαν οι υπόλοιποι.
Εκτός αν βρεις ηχεία για εξωτερικούς χώρους, σκάφη κλπ.

Αλλά άμα είναι να αγοράσεις ηχεία, γιατί δεν παίρνεις αυτοκινήτου να ξεμπερδεύεις;

• Like
Reactions: billpeppas
Αν βάλεις ηχεία στα 4Ω και στην ευαισθησία που έχουν συνήθως τα μεγάφωνα αυτοκινήτου (κάπου στα 91db) θα παίζεις καλύτερα αλλά θα έχεις και τα προβλήματα που είπαν οι υπόλοιποι.

Αλλά άμα είναι να αγοράσεις ηχεία, γιατί δεν παίρνεις αυτοκινήτου να ξεμπερδεύεις;
Ξέρεις από που ακούω μουσική στο αυτοκίνητο από τότε που κάηκε το ραδιοcd του......

IMG_20240730_181316.jpg

Θύμισε μου να τα έχω μαζί όταν βρεθούμε.....
:ROFLMAO:

Η πρωτη σκεψη μου ηταν να αγορασω ηχεια αυτοκινητου ,αλλα δεν εχουν την ιδια ακουστικη στις πορτες απ την ακουστικη σ ενα μελετημενο ηχειο γνωστης εταιρειας . Θα χασω βεβαια γιατι δε θα ειναι παλι στο σωστο σημειο.

Μα ούτε αυτά θα βάλεις στις πορτες.
Στην εταζέρα θα μπουν, όπου εκεί έχεις πολλές και καλές επιλογές.

Οι πόρτες είναι όντως μία πονεμένη ιστορία, αλλά ακόμη και εκεί μπορείς να παίξεις με διαιρούμενο σετάκι, που στην πόρτα θα είναι μόνο το woofer.