ηχεια βιβλιοθηκης....

ακροασεις κυκλος πρωτος...

τα μισα μικραινουν/μεγενθυνουν τα οργανα/φωνη τα αλλα μισα ειναι ολα το ενα

Δηλαδή και τα Leema Xero και τα ATC και τα Proac το κάνουνε αυτό??
ειμαι περίεργος γιατί είναι υποψήφια και για μένα.

Περίεργο.Ναί μεν είναι μικρά κι όχι ιδιαίτερα ακριβά ηχεία,αλλά δεν δεν έχω ακούσει να παίζουν έτσι.

Ποιά ακριβώς ηχεία άκουσες;Πως ήταν στημένα και με ποιά συνοδά;

Οχι παιδια μην βιαζεστε....
θα γραψω αναλυτικες εντυπωσεις...
τα leem και proac Δεν τα ακουσα αλλα ακουσα καποια αλλα που θα γραψω σιγα σιγα...
τα atc19 με push-pull τρανζιστορατο επαιξαν καθαρα/αναλυτικα μου αρεσαν αλλα δεν με τρελαναν...ισως να το θεσω αλλιως... μου φανηκαν λιγο βαρετα (δεν σε παιρνουν απο το χερακι να ακους ολο το βραδυ....)
καποια κλασσικα bbc μικρα παλι ειχαν κορυφαια μεσαια αλλα ολα τα οργανα το ενα πανω στο αλλο.... περιεργο για μικρο ηχειο...
απο βδομαδα αναλυτικοτερα...

Απάντηση: Re: ηχεια βιβλιοθηκης....

Οχι παιδια μην βιαζεστε....
θα γραψω αναλυτικες εντυπωσεις...
τα leem και proac Δεν τα ακουσα αλλα ακουσα καποια αλλα που θα γραψω σιγα σιγα...
τα atc19 με push-pull τρανζιστορατο επαιξαν καθαρα/αναλυτικα μου αρεσαν αλλα δεν με τρελαναν...ισως να το θεσω αλλιως... μου φανηκαν λιγο βαρετα (δεν σε παιρνουν απο το χερακι να ακους ολο το βραδυ....)
καποια κλασσικα bbc μικρα παλι ειχαν κορυφαια μεσαια αλλα ολα τα οργανα το ενα πανω στο αλλο.... περιεργο για μικρο ηχειο...
απο βδομαδα αναλυτικοτερα...

Το ξέρεις ότι τα 19αρια δεν είναι μικρά ηχεία τύπου "βιβλιοθήκης" κι επίσης έχουν συγκεκριμένο χαρακτήρα κι επιδόσεις.Μ' άλλα συνοδά θα άκουγες εντελώς διαφορετικά πράγματα...

Ούτως ή άλλως δεν κάνουν γι' αυτό που ζητάς.

το ξερω μπρε και επειδη μου αρεσουν θα κανω προσπαθεια και με τα μικροτερα...
τελικα τα usher 718 be που τοοοσο καλες κριτικες εχουν τα εχει ακουσει κανεις?
και που μπορω και εγω?
οπως και τα sonus faber elipsa auditor? (τα μονα ουσιαστικα σχεδιασμενα για κοντα σε τοιχο... διαβασα εχουν και το tweeter απο το μεγαλο...)
Νικος

Δες και τα Adam (τα εχουν βγάλει σχεδον μιση τιμή γιατι ερχεται νεο μοντελο)

Focal ενεργά με το 6,5'' απίστευτο ηχείο για τα λεφτά του

Τα παραπάνω ειναι και near field

τα αλλά στα ειπάνε και τα παιδια

Άκου και τα Fidelio της Acapella αν σκοπευεις να δωσεις λεφτά

Δες και τα Adam (τα εχουν βγάλει σχεδον μιση τιμή γιατι ερχεται νεο μοντελο)

Focal ενεργά με το 6,5'' απίστευτο ηχείο για τα λεφτά του

Τα παραπάνω ειναι και near field

τα αλλά στα ειπάνε και τα παιδια

Άκου και τα Fidelio της Acapella αν σκοπευεις να δωσεις λεφτά

ξεκινησα για φοκαλ σολο 6 βε και το ποιο μεγαλο...
μου αρεσαν.
αλλα προεκυψε ενισχυτης...
το focal 1007 be εχει την οπη πισω και δινουν σφουγγαρακι! να την κλινεις...
τα adam τα παθητικα ειναι στην λιστα...

Re: Απάντηση: ηχεια βιβλιοθηκης....

Το sonusfaberακι που το είχα ακούσει πρόπερσι στην έκθεση, είχε τρομερό ήχο για τα λεφτά του. Εγώ αυτό θα επαίρνα με μία λαμπίτσα.

ξερεις οτι σε εμπιστευομαι....
θα τα ακουσω (ας τις λαμπες... εχω στο dac μια φθανει)
εχω και ενα προ dared που τον χρησιμοποιω για ενεργο σταδιο (χωρις το ποτενσιομετρο) εαν θελω γλυκες....

Αν λέμε για αυτά..τι προβλημα εχεις με ενισχυτη??
βαλε κατευθειαν τον λαμπάτο σου pro

Τα αλλά της Focal των Hi-fi-end-δων δεν τα εχω σε εκτιμηση, δεν ξερω αν δεν τα εχω ακουσει με σωστο ενισχυτη, αλλα μαπα το καρπουζι

Attachments

• detailed_image_1443.jpg
    detailed_image_1443.jpg
    10.6 KB · Views: 63
Τα ακουω στον κολλητο μου με προ μια κάρτα RME και υπολογιστη και πραγματικά για 1700ε+1200ε+υπολογιστη ο ηχος ειναι πολύ καλός.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ηχεια βιβλιοθηκης....

ξερεις οτι σε εμπιστευομαι....
θα τα ακουσω (ας τις λαμπες... εχω στο dac μια φθανει)
εχω και ενα προ dared που τον χρησιμοποιω για ενεργο σταδιο (χωρις το ποτενσιομετρο) εαν θελω γλυκες....

Νίκο σου προτείνω αυτό πάντα λαμβάνοντας υπόψη ότι θες να τα κολλήσεις στο τοίχο. Και ο Σάκης κολλημένα σε τοίχο τα έπαιζε! Άσε που είναι κυριολεκτικά πανέμορφα!

αυτη την στιγμη εχω πανελ τα οποια με καλυπτουν απολυτα.
ΟΜΩΣ παιζουν σουπερ ΜΟΝΟ σε 1.8μ απο τον τοιχο δηλαδη στο κεντρο του σαλονιου. σε μικροτερες αποστασεις παιζουν πολυ καλα αλλα μονο με την ιδεα οτι μπορουν και αλλο τσιτωνομαι...
δεν θελω λοιπον να ξαναμπω στην διαδικασια με κατι που θα μπουμαρει κοντα σε τοιχο οπου υποχρεωτικα πρεπει να βαλω τα νεα ηχεια, αλλωστε οπως λεει και ο κ.Βασιλης "το σημαντικότερο στοιχείο ενός ηχητικού συστήματος είναι ο χώρος ακρόασης"
γιαυτο προσεχω ιδιαιτερα την ικανοτητα του ηχειου να παιζει κοντα στον εμπρος τοιχο και τα sf elipsa auditor ειναι μαλλον ιδανικα. μακαρι να μου αρεσουν...

Αν λέμε για αυτά..τι προβλημα εχεις με ενισχυτη??
βαλε κατευθειαν τον λαμπάτο σου pro

Τα αλλά της Focal των Hi-fi-end-δων δεν τα εχω σε εκτιμηση, δεν ξερω αν δεν τα εχω ακουσει με σωστο ενισχυτη, αλλα μαπα το καρπουζι

περιμενω εναν καινουργιο ενισχυτη.
θα παιζω με αυτον.
δεν θελω ενεργα...

αν θες να ανέβεις κλάση και να μην ακούς καμπίνα (ως έχεις συνηθίσει) με όλα αυτά που ζητάς κι ακόμη άλλα (όγκος, σώματα, ποιότητα κλπ) δες κι αυτό.....
http://www.hansenaudio.com/ELIXIR/

ακαδημαικά.......(και μη...)...
HANSEN AUDIO - CLOAKING DEVICE

Hansen Composite Matrix, a Hansen Audio exclusive material, has set a standard in Acoustic design of loudspeaker enclosures. Hansen Audio has reformulated this benchmark product by adding the "CLOAKING DEVICE", an internal fourth layer in the Matrix, which further lowers the distortion floor. The Hansen Audio enclosures are no longer part of the sonic equation. With the enclosure not sonically audible, the superiority of the Hansen Audio drivers becomes even more evident. With the Sound Wave Deformation Prevention Technology of Hansen Audio drivers coupled to the "Cloaking Device" upgrade, we now have a new definition of "Low Distortion Floor".

The V2 DAT (Driver Assimilation Technology) CROSSOVER

With the advent of the Hansen Audio "Cloaking Device", and lowering the distortion floor, any sonic signature of any component of any crossover is now more audible. With the new "V2 DAT" Upgraded Crossover, Hansen Audio has lifted another veil in reproducing the timbre of an instrument, the nuances of a human voice, and in the hearing into the emotion of the music. All Hansen Audio products have now pushed the bar to a new level. The magical experience of listening to recorded music has become less corrupt.

THE ENCLOSURE:

Having designed and engineered the finest drivers and crossovers available, Lars Hansen then started incorporating all his ideas of producing the perfect enclosures. This task is perhaps the most important ingredient in achieving the ultimate in sound reproduction. It is without doubt the most difficult. To make things even more daunting, the enclosures had to be beautiful "Works of Art". A very accomplished designer was consulted; she presented graceful elegant designs that now needed to be made sonically and acoustically perfect. The only way to address all the sonic parameters was to abandon traditional "panel construction" enclosures. The enclosures had to be free flowing organic designs to prevent any diffraction distortion. The enclosures had to be able to get completely out of the way of the sound waves emitting from the drivers. The enclosures had to be "Dispersion Coherent". The finished loudspeakers had to be "Phase Coherent" both acoustically and electrically. Once the acoustically corrected elegant shape of each speaker was finalized, and then a mould of each speaker had to be manufactured to precisely reflect the design.

With the mould completed, the material that was to be used now had to be invented. The material had to be harder than conventional wood products. The material had to be stronger and more durable than conventional wood products. Most important, the material had to be inert, unlike all conventional wood products. That meant that Lars Hansen had to invent and develop a new material. After many months of intense research and development using the expertise of many different engineers from numerous different fields, Hansen finally succeeded. The Hansen Composite Matrix material is the result of this long and expensive research. This material has multiple layers. Each layer has numerous different components. Each layer has different properties. The Hansen Composite Matrix material meets all of the stated sonic parameters. A new standard had been set.

Using the elegant moulds, each layer of the Hansen Composite Matrix material is then hand applied until the optimized thickness of each layer is achieved. This labor intensive stage is very exacting, but the result is a perfect enclosure

Last edited:
geopolitis
Όλη η γκάμα ηχείων της Hansen audio είναι φτιαγμένη με τα ίδια υλικά, μεγάφωνα, καμπίνα (αδρανής με συνολικά 12 στρώσεις ρητινών διαφορετικού πάχους, χειροποίητα) ίδια φιλοσοφία, σχεδιασμό και ήχο.

Απλά διαφέρει το μέγεθος (και μαζί ο αριθμός μεγαφώνων) για να έρθουν να καλύψουν ανάγκες όλων των χώρων.

Όπως λένε οι Αμερικάνοι, όλα τα ηχεία είναι "κομμένα από το ίδιο ύφασμα", άλλωστε είναι μόνο 5 stereo μοντέλα [Elixir, The Knight, PrinceV2, Emperor, KingV2].

Είχα τη χαρά να έχω το focal για ενα σαββατοκύριακο στο σπίτι. Έπαιξαν με ένα benchmark και πηγές PC και CD. Προσωπικά μου άρεσαν πάρα πολύ. Πολύ μαλακά και γλύκα στο συνολό τους πολύ ωραίο όγκο και έκταση χαμηλών. Στο δικό μου χώρο, που μοιάζει με αυτόν που περιγράφετε (μικρο δηλαδη) έπαιξαν πάρα πολυ καλά. Αξίζουν μια ακρόαση σε όποιον ενδιαφέρεται και τα παιδία στην αντιπροσωπεία έχουν και πολυ καλή διάθεση και γνώση να βοηθήσουν. Έφτασα στην πηγή αλλα δεν ήπια νερό δυστυχως... (η τράπεζα μου άλλαξε τα σχέδια... έπειτα ήρθαν άλλοι λόγοι και τελικά δεν τα πήρα... ο καημός όμως παραμένει...)

τα focal στημενα απο την athenspro στην εκεθεση επαιζαν καλα για τα χρηματα τους αλλα δεν μου εκαναν ιδιαιτερα εντυπωση...

αφου εγινε απ το θεμα να πω οτι εγω κατεληξα σε ...

IMG_0444.jpg