ηχεια "βιβλιοθηκης"

ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΙΡΕΤΩ!

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΣΤΟ SITE ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.

ΕΧΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ TECHNICS SU-V620 Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΓΑΖΕΙ 2 x 70 στα 8 Ohm.

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΕΠΑΙΖΑ ΜΕ ΤΑ TDL RTL-3 ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΟ ΗΧΟ ΚΑΗΚΑΝ 2-3 ΦΟΡΕΣ.

ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΕΝΑ ΓΟΥΦΕΡ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ Η TDL ΕΚΛΕΙΣΕ!

ΕΙΠΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.

ΨΑΧΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΑΛΟΝΙ ΜΙΚΡΟ 15 Τ.Μ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ 2.1 ΗΧΕΙΑ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, ΡΟΚ (RADIOHEAD, PORTISHEAD, MASSIVE ATTACK, ΚΤΛ.)

ΕΧΩ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ BOSE ACOUSTIMASS 5 TA ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 700 ΕΥΡΩ.

ΑΞΙΖΕΙ Η ΑΓΟΡΑ?

ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ-ΤΕΚΝΙΚΣ ΜΟΥ?

ΑΚΟΥΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦ.

ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ.

ΠΕΤΡΟΣ

Κανονικά πρέπει να ανοίγεις κανούργιο thread (θέμα προς συζήτηση), όποτε ξεκινάς νέο θέμα. Ο διαχειριστής θα αναλάβει να μεταφέρει το post που ανέβασες σε καινούργιο thread.

Επειδή τα TDL RTL3 είναι πολύ καλά ηχεία και κάποτε (πριν 15 χρόνια) ήθελα να τα πάρω, σου προτείνω να τα επισκευάσεις στον Πανταζόπουλο. Είναι καλός τεχνίτης, καλός άνθρωπος, συνεννοήσιμος και πολύ φθηνός.

(Αντιγράφω από άλλο post)
ATHENS SPEAKER CENTER.
Αθανάσιος Πανταζόπουλος
Σολωμού 54 , 1ος οροφος , γραφείο 2.
τηλ 210 3822001 , 210 3843632

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια.

Ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση, αλλά δεν έβρισκα πώς ξεκινάς νεό thread.

Αν είναι εύκολο ενημερώστε με σχετικά.

Καλό βράδυ.

TDL (still) rocks?

Θα δείξει αφού παρώ τον Κο Πανταζόπουλο τηλέφωνο αύριο

Παρεπιπτόντως τα ηχεία μπορεί να κάηκαν λόγω παραμόρφωσης από τον ενισχυτή. Με κάποιο άλλο ενισχυτή με πιο καλή τροφοδοσία μπορεί να μην ξανακαούν.

Γενικά πάντως αν ακούμε έστω και λίγη παραμόρφωση πρέπει να χαμηλώνουμε.

Μπορείς να πάρεις και ψηφιακό. Οι ψηφιακοί δεν καίνε ηχεία γιατί δεν παραμορφώνουν.

Για τα 9,1 διαβάζω και χαμογελώ!!!:flipout:
Ένας φίλος τα χαρακτηρίζει μουντά και άλλος με τσιμπημένη υψηλή!!!

Χαμός!:fahne90:

Αν δεν θέλουμε υψηλές εντάσεις (πράγμα που έτσι κι αλλίως είναι δύσκολο με παρόμοια ηχεία) και ψάχνουμε για ηχείο βιβλιοθήκης, ψάχτε για BBCια...

Αλήθεια πόσοι από εσάς έχετε ακούσει BBCια???

Φιλε jazznote τι τιμη εχουν τα spendor? και με ποια ηχεια τα συγκρινες???
Εχω εναν πολυ μικρο χωρο και εχω καταληξει στο πολυ μικρο dynaudio-42.
To spendor παιζει καλα rock η ειναι μονο για κλασσικη?????

Re: Απάντηση: ηχεια "βιβλιοθηκης"

Φιλε jazznote τι τιμη εχουν τα spendor? και με ποια ηχεια τα συγκρινες???
Εχω εναν πολυ μικρο χωρο και εχω καταληξει στο πολυ μικρο dynaudio-42.
To spendor παιζει καλα rock η ειναι μονο για κλασσικη?????

@Jazznote
Με γεια και καλωσήρθες στο british fans club!!!:bobby:

@nitseg
Τα Spendor έχουν κατά τη γνώμη μου τα καλύτερα μεσαία που μπορείς να ακούσεις όχι μόνο από ηχείο βάσης αλλά γενικότερα. Είναι ιδανικά για Jazz και κλασσική με πολύ καλή εικόνα ειδικά αν τα τοποθετήσεις σωστά. Γενικά έχουν όμορφο και ισορροπημένο ήχο σε όλα τα είδη μουσικής αλλά όχι σε μεγάλη έκταση συχνοτήτων. Δηλαδή δεν θα πέσει πολύ χαμηλά για τα rock σου αφού ονομαστικά πέφτει μέχρι τα 90Hz άντε λοιπόν λόγω χώρου να ακούσεις 50-60Hz.
Επίσης χρειάζονται βαρβάτο ενισχυτή λόγω υπερβολικής αναισθησίας.

Οι γνωσεις μου ειναι σχεδον μηδενικες. Βασιστηκα στην γνωμη ενος παιδικου και καλου μου φιλου , του οποιου δανειστικα και το νικ ( εχει δισκοθηκη με αυτο το ονομα στον Κορυδαλλο ) Μαζι λοιπον πηγαμε στην εκθεση και αφου εντυπωσιαστηκα με το αντικειμενο αποφασισα να εισχωρησω και γω δειλα δειλα. "Τι αγοραζουμε Μπαμπη ?" " Τα καλυτερα στις φτηνοτερες τιμες ηταν η απαντηση του " Στην εκθεση εντυπωσιαστηκαμε με κατι Klipsh και ειπαμε να ξεκιναγαμε απο κει. Στην συνεχεια ομως αλλαξαμε ( θα μιλαω στον πληθυντικο ενω εσεις ξερετε οτι ειμαι ασχετος ;) ) και σκεφτηκαμε τα B&W cm1 αλλα ειχαμε το προβλημα της τρυπας πισω και οτι θα επρεπε να κολληθουν σχεδον σε τοιχο. Κια ξαφνου ο Μπαμπης ελαμψε "Ευρηκα ,Τα καλυτερα ηχεια βιβλιοθηκης του κοσμου ! αλλα..δεν βαρανε πολυ δυνατα . Εχουν ομως κατι μεσαιες ονειρο !! " Ετσι κι αλλιως για την κρεββατοκαμαρα τα ηθελα , δεν χρειαζομουν τρομερες εντασεις. Απο ενισχυτη ?? Στην αρχη σκεφτηκαμε τον Pathos και μετα τον Prima luna. O Pathos ειναι πιο ομορφος αλλα ο Prima luna μαλλον ειναι καλυτερος.. και πηραμε τον Prima luna prologue one. Και για τις 2 αγορες επισης διαβασαμε τις παρα πολυ καλες εντυπωσεις του Π.Κωτση στον Ηχο. Στο ζουμι : δηλαδη αν ειναι ικανοποιημενος ο πελατης απο την αγορα... Τι να σας πω ?? Δεν εχω λογια !! Οσο για εντασεις..στο 1/4 της εντασης δεν στεκεσαι στην κρεββατοκαμαρα !! ( 4Χ5 ) Βεβαια οι εμπειριες μου ειναι παρθενικες και φυσικα δεν χρειαζεται να σας πω πως δεν πρεπει να τις λαβει κανεις σοβαρα υποψιν. Το κοστος του S3/5se ηταν 1100ευρω και του ενισχυτη 1250ευρω. (εχασα και την σακουλα με τα DNM reson :bigcry: ) Οσο για το αν παιζει ροκ...σαν ασχετος (οχι απο ροκ )θα πω πως δεν εχει μπασα αλλα την φωνη του Bono και του Plant την ακουω μεσα στα φυλοκαρδια μου !! Αυτα.... :smile:

ονομαστικά πέφτει μέχρι τα 90Hz άντε λοιπόν λόγω χώρου να ακούσεις 50-60Hz.

Μπαρδόν?
shocking.gif

Μακάρι να ήταν έτσι τα πράγματα... Δηλαδή θεωρητικά οι Μπάμπηδές μου που παίζουν μέχρι τους 50, θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι τους 30 κύκλους λόγω χώρου?

Τι καλά που θα ήταν... Ακούς Τζωρτζάκη?
idea2.gif

Μπαρδόν?
shocking.gif

Μακάρι να ήταν έτσι τα πράγματα... Δηλαδή θεωρητικά οι Μπάμπηδές μου που παίζουν μέχρι τους 50, θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι τους 30 κύκλους λόγω χώρου?

idea2.gif

....Και οι δύο έχετε δίκιο , η ουσία του θέματος έχει ώς εξής :

1)Ο χώρος μπορεί να ενισχύσει (μερικές) συχνότητες έως και +18dB (+6dB απο κάθε έδρα ) στήν πράξη πολλές φορές μιά τυπική ενίσχυση τών 6-8dB είναι σχετικά εύκολη και αναμενόμενη

2) Ολες οι μονάδες ακόμα και οι 4-ιντσες μπορούν να "παίξουν" τα 20Ηz το θέμα είναι πόσα -dB θα βρίσκεται το κατώφλι τής απαραγωγης
σε σχέση με το πρώτο πλατώ 80-200Ηz και αυτό σε σχεση με το δεύτερο πλατώ 200-800Ηz (έτσι ώστε ο ακροατης να αναγνωρίσει αντικειμενικά τον ογκο αναπαραγωγής και οχι να τον φαντάζεται )

Οπότε ένα ηχείο που μπορεί μέν να απαπαράγει τα 50Hz με F-6dB , αν βρεθεί γι αυτό μιά καλή τοποθέτηση μπορεί να παίζει και τα 35 και τα 40 Hz , ειδικά δε σε μικρούς χώρους και με έξυπνη τοποθέτηση σε σχέση με τον συνδυασμό , πλαϊνών - πίσω τοίχων - θέση ακρόασης

Βέβαια δέν περιμένει κανείς ΜΕΤΩΠΟ και ΑΝΑΛΥΣΗ και γρήγορα περάσματα , αλλά σε χαμηλές-μέσες εντάσεις (95dB-98dB ) θα είναι ικανοποιητικό

Φυσικά πιο εύκολο είναι για ένα ηχείο που αναπαράγει 50Hz να μπορέσει με τήν βοήθεια του χώρου να αναπαράγει και 35-40Hz , παρά για ένα ηχείο που αναπαράγει 90Hz να μπορέσει να έχει νότες στα 45Hz (γιατί εδώ η απόσταση είναι μιά ολόκληρη οκτάβα) - Εννοείται οτι η "σύγκριση" αυτή αφορά στον ιδιο χώρο .

Τέλος επειδή κάθε "καλό" συνοδεύεται και απο ένα "κακό" , δυστυχώς οι χώροι ταυτόχρονα με τήν αναμενόμενη ενίσχυση , ενεργούν και σάν μαύρες τρύπες ενέργειας, εξασθενώντας κάποιες άλλες (κοντικές ) συχνότητες , έτσι ώστε να δημιουργούνται τα λεγόμενα φίλτρα κτένας (μύτη-τρύπα-μύτη-τρύπα )
Γι αυτό και χρειάζεται πολύ πειραματισμός , δοκιμές και αρκετός χρόνος για το βέλτιστο (ή το επιθυμητό ακουστικά) στήσιμο (μαζί με τήν πιθανή κάποια μετακίνηση επίπλων )

Μπαρδόν?
shocking.gif

idea2.gif

Είδες που είναι κάπως έτσι τελικά, γιατί σου έκανε τόσο εντύπωση? Πρακτικά το ίδιο φαινόμενο εκμεταλεύεσαι και με την οπή ανάκλασης του ηχείου σου με τη μόνη διαφορά ότι εκεί το ελέγχεις απόλυτα ως προς το αποτέλεσμα. Επίσης η απόσταση της οπής από τον τοίχο δεν μεταβάλει και τον βαθμό ενίσχυσης των χαμηλών σου ? Το ίδιο λοιπόν "φαινόμενο" σε μεγαλύτερη κλίμακα (όγκων) ανέφερα. Απλά παρέκαμψα την αναλυσάρα η οποία όμως ήταν διαφωτιστικότατη και χρησιμότατη. Merci Μανώλο.

Last edited:
ίσως αρχικά το διατύπωσα λάθος εξ ου και η παρεξήγηση. Όχι ότι τα ηχεία θα παίξουν χαμηλότερα ανάλογα με τον χώρο, αλλά αυτό που φτανει τελικά στα αυτιά σου είναι πιο χαμηλό από το χαμηλότερο των ηχείων σου...:ears:

Α έτσι μάλιστα. Κι εγώ με την παρέμβασή μου εννοούσα ότι δύσκολα θα παίξει βοηθούμενο από το χώρο, ΣΑΝ να έπαιζε εξαρχής τόσο χαμηλά (δηλαδή με πιο βαθύ και κυρίως ελεγχόμενο χαμηλό). :idea:

ηχεια "βιβλιοθηκης"..heeeeeeeeelp me!!!!!!!

γεια σασ παιδια.τωρα γραφτηκα στην ιστοσελιδα.θελω την βοηθεια σας..θελω να βαλω στο δωματιο μ ηχεια(ραφιού-βιβλιοθήκης)δεν εχω προβλημα απο αποψης μεγεθους.δεν εχω ενισχυτη..μ ειπαν σε ενα μαγαζι για αυτοενισχυομενα ηχεια γυρω στα 140 κ κτ αλλα γυρω στα 230 ευρω..δεν θυμαμαι μαρκα.θα ξαναπερασω να ρωτησω μαρκα κ χαρακτηροστικα..δεν θελω να χαλασω πανω απο 350 ευρω(για αυτοενισχυομενα η σε ηχεια + ενισχυτη)..
η 2 μονα τους ηχεια αλλα κ σε χαμηλη συχνοτητα (20-20.000hz) η σε 2 ηχεια με sub.να ειναι δυνατα ομως ...οσο γινεται..εχετε να μ προτεινετε κατι??