Ηχεία bluetooth για μικρό εξωτερικό χώρο 50 τ.μ.

NikosT

New member
2 October 2013
35
Καλησπέρα σας, χρειάζομαι την συμβουλή σας για ηχεία σε μικρό εξωτερικό χώρο ~ 50 τ.μ.
Θα χρησιμοποιηθούν και για εσωτερικό δωμάριο ~ 30 τ.μ. αλλά κυρίως σε αυλή για ακρόαση μουσικής και πάρτυ (επιθυμιτή η μεγάλη ένταση και το μπάσο).
Σκέφτηκα να πάρω απλά ένα 2.1 με bluetooth (απαραίτητο 100% καθώς δεν θα υπάρχει συνέχεια συνδεδεμένος υπολογιστής αλλά θα παίζουμε από κινητό - tablet).
Αλλά δεν έχω μεγάλη ιδέα.
Budget ~ 250 - 300
Προτάσεις?

Ευχαριστώ.

Με αυτό το budget,δύσκολα θα πάρεις μπάσο σε ανοιχτό χώρο.
Μόνο με κανένα μεγάλο JBL θα πάρεις αυτό που θες , αλλά πρέπει να ανέβεις πιο ψηλά.
Για να κάνεις την δουλειά σου απλά , κανά Edifier.
Πχ

Με αυτό το budget,δύσκολα θα πάρεις μπάσο σε ανοιχτό χώρο.
Μόνο με κανένα μεγάλο JBL θα πάρεις αυτό που θες , αλλά πρέπει να ανέβεις πιο ψηλά.
Για να κάνεις την δουλειά σου απλά , κανά Edifier.
Πχ
Ευχαριστώ.
Ώντας άσχετος επί του θέματος,

1)τα ηχεία αυτά

Edifier R1700BT / ΜR5​

συνδέονται με παροχή ρεύματος απευθείας και παίζουν είτε από πηγή (π.χ. laptop με συνδεση καλωδίου) είτε από bluetooth? Έχουν σημαντική διαφορά τα 2 μοντέλα μεταξύ τους? Δεν θα είναι επαρκή για εξωτερικό χώρο 50 τ.μ.?

2) Σε τι budget θα πρέπει να πάω για να κάνω τη δουλειά μου καλύτερα και με τι συνδυασμό π.χ.?

Και πάλι ευχαριστώ.

οπως σου ειπε και ο Μιχαλης ,για παρεις το αποτελεσμα που θες,πρεπει να ανεβασεις το μπατζετ σου.
το edifier οπως και ολα τα αλλα της κατηγοριας,ειναι απλα για να ακους.
εγω θα προτεινα καποιο PA ζευγαρι στην χαμηλη κατηγορια,το οποιο πιστευω οτι θα σε υπερ-καλυψει.

λιγο παραπανω απο το μπατζετ σου:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Τι διαφορά έχουν τα 2 παραπάνω μεταξύ τους; Υπάρχει κάτι αξιολογο πιο compact κοντά στα 400 €;

το πρωτο πακετο εχει τα παντα,εκτος απο sub.
προσωπικα θα προτιμουσα την πρωτη επιλογη.
μια χαρα ηχο θα παρεις απο τα 2 PA και θα εχεις στην διαθεση σου,ολες τις συνδεσεις.
εαν θες κατι πιο compact.θα πας σε καποιο karaoke ηχειο,που τα εχει ολα επανω.(οπως σου εγραψε ο Μιχαλης)
εκει βεβαια δεν θα παρεις ουτε τον ηχο των 2 PA αλλα και ο ηχος σου θα ειναι μονοπλευρος.
ψαξτο και εδω ειμαστε.

Πάρε ένα ή δύο τέτοια αν θέλεις και στέρεο ήχο και τέλος.

• Like
Reactions: mdvq
Επίσης μπορείς να πάρεις ένα ζευγάρι ενεργά μόνιτορ ηχεία και ένα Bluetooth audio receiver και να κάνεις , πρακτικά, bt τα ενεργά.
Αλλά εκεί μπλέκεις με καλώδια και ενώσεις και πάει περίπατο η πρακτικότητα.
Αν είσαι τρελλαμενος σαν και του λόγου μας ,είναι η πιο ποιοτική λύση.
Αν θες να κάνεις την πλάκα σου.... μακρυά 😀

Last edited:
Και για να μην ξεχνιόμαστε,οσο και αν δεν σου γεμίζει το μάτι...
Στην αυλή του χωριού κάναμε άνετα παρεάκια.
Μην περιμένεις βέβαια εντάσεις συναυλίας 😄

Και για να μην ξεχνιόμαστε,οσο και αν δεν σου γεμίζει το μάτι...
Στην αυλή του χωριού κάναμε άνετα παρεάκια.
Μην περιμένεις βέβαια εντάσεις συναυλίας 😄

Μου φαίνεται παράξενο που προτείνεις (μόνο) το jbl και όχι (και) το earfün UBOOMX

Περιορίστικα στην ελληνική αγορά.
Αν έχει διαθεση ο φίλος για αγορές από έξω , φυσικά και το προτείνω,αλλά χωρίς πολλές απαιτήσεις για εντάσεις.
Το boombox 3 έχει 180 watt ενίσχυση.
Το earfun, περίπου τα μισά,αλλά με το 1/3 της τιμής.

Τα ενεργά monitor και γενικώς όσα ηχεια είναι φτιαγμένα για indoor use, δεν κάνουν για outdoor use.

Στον εξωτερικό χώρο θες δυνατό μπάσο και για να το έχεις αυτό θα είναι τύπου pa, δηλαδή γύρω από τα 60hz. Δεν υπάρχει η ενίσχυση του χώρου και έτσι δεν την παλεύει κανένα ηχείο που είναι φτιαγμένη η απόκριση για να λαμβάνει υπ όψη το room gain.

Επίσης ο φίλος θέλει να κάνει party. Αυτό σημαίνει και κάνα μικρόφωνο για καραόκε ή γενικώς κάποια είσοδο που να λειτουργεί ταυτόχρονα με άλλη πηγή, να έχει και το δικό του ξεχωριστό ρυθμιστικό.

Η περίπτωση του φωνάζει party speaker βασικά.

• Like
Reactions: vlad66
Λεώ,στην θεωρία όλα αυτά.
Στην Λούτσα δύο ενεργά behringer j(τοτενες καμμιά τετρακοσαρα ευρώ) ,με πηγή ένα λάπτοπ
..σκωτονανε.
Πάρτυ στην μεγάλη αυλή του σπιτιού,σε ελεύθερο χώρο και ποτέ δεν τερμάτισαν.
Και γω πριν το κάνω δεν το πίστευα,αλλά είχα και μάρτυρα καλό φίλο και μέλος του φόρουμ.
Κοιταζομαστε με έκπληξη!!!
Ιδού..

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66
Επίσης ο τίτλος κάνει λόγο για μικρό εξωτερικό χώρο.
Βασικά ο εξωτερικός χώρος είναι άπειρος. Μικρός εξωτερικός χώρος δεν ξέρω τι σημαίνει.
Εάν υπάρχουν τοιχώματα που ορίζουν τα 50 τετραγωνικά, τότε είναι αλλιώς τα πράγματα.
Αλλά αν μιλάμε για αυλή που είναι ανοιχτή από παντού, τότε ο ήχος των ηχείων που είναι σχεδιασμένα για να παίζουν σε εσωτερικό χώρο, διαφέρει πολύ όταν τα ηχεία τα μεταφέρουμε εξωτερικά.

• Like
Reactions: billpeppas
Το ζητούμενο είναι η ευκολία στην προκειμένη περίπτωση, δηλαδή να στήνεται - ξεστήνεται το σύστημα Bt / laptop -ηχεια - sub στο 5 λεπτο, χωρις ενα σωρό καλώδια κλπ.
Κοίταξα διάφορα φορητά τύπου jbl αλλά δεν ξέρω, δεν μου γεμίζουν το μάτι για ποιοτικό ήχο + μπάσο + ένταση. Μπορεί να κάνω λάθος :)
Δεν είναι ζητούμενο για μας το karaoke - μικρόφωνα κλπ, χρειαζόμαστε αποκλειστικά ποιοτική δυνατή μουσική.
Η αυλή των 50 τ.μ. αναφέρθηκε για να δώσω εικόνα σε τι απόσταση θα ακούνε τα άτομα την μουσική (από 2 έως max 15 μ. από τα ηχεία).
Άρα που καταλήγουμε, τί λέτε είναι πιο κατάλληλο?

προσωπικα επιμενω στα PA.
και επιμενω γιατι απο την στιγμη που εχουμε κατασταση παρτυ και θελουμε ενταση,τα θεωρω μονοδρομο.
2 ηχεια πανω στις βασεις τους και 2 καλωδια προς την κονσολα.
εχεις MP3/ USB/ SD/ Bluetooth,εχεις γκαζια,εχεις μια καλη ποιοτητα ηχου.
κανεις το παρτακι σου και σε 10 λεπτα εχεις μαζεψει.

Στο είπα και στο πρώτο μου ποστ.
Με αυτά τα χρήματα που διαθέτεις,κάνεις στην άκρη την ποιότητα.
Δύο JBL 308 και ένα bt audio receiver της προκοπής,θα σε καλύψει και σε ποιότητα και σε ένταση.
Άλλα η τιμή ξεφεύγει από τα όρια που έθεσες.
Πάρε ένα μεγάλο JBL στο 400αρι - 500αρι και θα είσαι 90% καλυμμένος και από ένταση και από ποιότητα.
Αυτό που θα σου κουνήσει τι κεφάλι είναι το μεγαλύτερο JBL , αλλά πάει στο χιλιάρικο.
Βέβαια και εκεί η ποιότητα υπολειπεται του ιδανικού(βέβαια το μπαπα μπουπα θα το έχεις και με το παραπάνω)αλλά....
Μετά από τρια τέσσερα ουισκακια,όλα ίδια ακούγονται 😃

Last edited:
  • Like
Reactions: Deneb