Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Καλό θα ήταν να μην μιλάμε έτσι για πράγματα που δεν ξέρουμε...Απλά αναμασώντας κάτι που πιθανά διαβάσαμε αλλού...

JadisDA88SPowerSupply.jpg

http://www.pierregabriel.com/Jadis/Page/DA-88SPowerSupply.htm

Θα μπορούσα να προτιμήσω αυτό;:

A12inner.jpg

000203F2.gif

Re: Απάντηση: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Θα μπορούσα να προτιμήσω αυτό;:

A12inner.jpg

000203F2.gif

ελα βρε συ τωρα μη παραφερεσαι...καλο το cav αλλα δε εχει καμια σχεση με το jadis..τι πας να συγκρινεις τωρα...:drummer:

Θα μπορούσα να προτιμήσω αυτό;

Εχμ...
Μπα... Όχι... Με την καμία...
Άλλο το p2p που κάνει ο μπαρμπαμήτσος της γειτονιάς και άλλο αυτό που έδειξε ο Dipie...

Εχμ...
Μπα... Όχι... Με την καμία...
Άλλο το p2p που κάνει ο μπαρμπαμήτσος της γειτονιάς και άλλο αυτό που έδειξε ο Dipie...

Δεν έχει σημασία! Είναι CAV, άρα καλύτερο! :laugh:

δηλαδη μηχανηματα με τακτοποιημενες πλακετες ειναι χειροτερα απο τις μακαροναδες;
νομιζω οτι οταν μας ενδιαφερει να ακουμε καλα τη μουσικη μας δε μας νοιαζει αν η πλακετα ειναι απο ρομποτ η τα χερακια καπιου.αν ομως τα χερακια του τα χρεωνει υπερογκα ειναι δικαιολογιες για υπερκοστολογηση.

Πρακτικά μία διαδρομή χαλκού σε μία πλακέτα έχει πολύ περισσότερα κατά από ένα καλώδιο, ότι ποιότητας και να είναι αυτό.
Όταν λοιπόν μία υλοποίηση μπορεί να γίνει με καλώδια, τότε ναι, οι "τακτοποιημένες πλακέτες" είναι χειρότερες από τις "μακαρονάδες" και ο ήχος θα είναι καλύτερος (μιας και αυτός είναι ο στόχος).
Και δεν τίθεται θέμα υπέρογκης χρέωσης. Ποιος σου είπε ότι κολλάνε οι εταιρίες με πλακέτες να υπερχρεώσουν το τελικό προϊόν; :)

Re: Απάντηση: Re: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

εντάξει για τα τηλεκοντρόλ, αλλά οι μακαρονάδες που αναφέρεις ρε αδρεφέ είναι η επιτομή του highend, η απουσία πλακέτας και οι point to point κολλήσεις!

+1

Αν δεν θες πχ. να έχεις "δέντρο" ή "bus" στις γειώσεις η μακαρονάδα δεν αποφεύγεται....

Θυμάσαι πως και εγώ είχα κάποιες ενστάσεις ως το κροσάρισμα.

Αυτό δεν το είχα προσέξει! Οπότε μου δίνεται η ευκαιρία να πω σχετικά:

1)Όπως φαίνεται και στην σχετική φωτό

REAR.jpg

το ηχείο δέχεται τριπλοκαλωδίωση την οποία και χρησιμοποιώ! Οπότε το μόνο crossover σε λειτουργία είναι ανάμεσα στο midrange και στο tweeter.

2)Χρησιμοποιώ το "Σινικό τείχος" δεύτερης γενιάς. Ιδού:

No2.jpg

3)Kαι μιάς και τα λέω όλα αυτά να πω και ότι έχω αντικαταστήσει το σχήματος L ηχοαπορροφητικό των δορυφόρων, με υλικό "VISATON" με το οποίο έχω καλύψει όλες τις πλευρές ακόμα και την μπάφλα των μεγαφώνων.

000203FA.gif

Last edited:
Κάθε φορά που βλέπω το φινίρισμα και την κατασκευή της καμπίνας στα κινεζάκια νοιώθω.........

....κινέζος.

"το ηχείο δέχεται τριπλοκαλωδίωση την οποία και χρησιμοποιώ! Οπότε το μόνο crossover σε λειτουργία είναι ανάμεσα στο midrange και στο tweeter."

Kαι για να είμαι απόλυτα ειλικρινής: στο συγκεκριμένο ηχείο η τριπλοκαλωδίωση είναι MUST!

Πρόσεξε τι λές γιατί είσαι μαθητευόμενος...ημίθεος...:Banane0:

Αυτά είναι αιρετικά πράγματα.:smash:

το ηχείο δέχεται τριπλοκαλωδίωση την οποία και χρησιμοποιώ! Οπότε το μόνο crossover σε λειτουργία είναι ανάμεσα στο midrange και στο tweeter.

Τι μαθητευόμενος, Ημίθεος κανονικός !!!

:BDGBGDB55:

Πρόσεξε τι λές γιατί είσαι μαθητευόμενος...ημίθεος...:Banane0:

Αυτά είναι αιρετικά πράγματα.:smash:

Μετά φόβου Θεού λοιπόν ομολογώ: μετά από πολύωρες ακροάσεις, στον ουρανίσκο, έμενε μία παράξενη γεύση .... τσίγκου που, κατά την υποκειμενική μου εκτίμηση, οφειλόταν στις ... πασπαλισμένες με μέταλλο μεσαίες!

Σε μελέτη των δεδομένων, φάνηκε η εξής παραξενιά του συγκεκριμένου ηχείου: το crossover του είναι δύο σταδίων : α) τροφοδοσία του γούφερ, β) τροφοδοσία του δορυφόρου. Στην συνέχεια ο δορυφόρος έχει το δικό του crossover όπου παράλληλα τροφοδοτείται το midrange-tweeter και το ribbon.

(Συνεχίζω παρακάτω γιατί θα μου τελειώσει ο χρόνος!)

Σε δοκιμές λοιπόν που έκανα φάνηκε ότι όταν τροφοδοτείται ο δορυφόρος ανεξάρτητα από το sub, δηλαδή κατ' ευθείαν από τον ενισχυτή με ένα ζεύγος για το ribbon και ένα για τους κοινούς ακροδέκτες midrange-tweeter, ο ήχος αλλάζει δραματικά, αποβάλλοντας την τσίγκινη γεύση των μεσαίων και καθαρίζοντας κατά τρόπο απρόσμενο τις υψηλές! Βέβαια και σε μετρήσεις με ντεσιμπελόμετρο, και με βάση και την καμπύλη απόκρισης του ηχείου που θα παραθέσω ποιό κάτω, φάνηκε ότι για να επέλθει εκ νέου ισορροπία στον ήχο, (για τα γούστα μου και για τον χώρο μου), και με βάση την αναλογία 1Ωμ = 0,8-0,9 db στο συγκεκριμένο σύστημα, χρειάστηκαν και δύο αντιστάσεις, μία 5 Ωμ για τον κλάδο του ribbon και μία 3,2 Ωμ, (το ,2 δεν το επέλεξα, απλά τα "τουβλάκια" έτσι παραδίδονται), για τον κλάδο mid-tweeter.

Nα υπογραμμίσω ότι εδώ, λόγω ειδικών συνθηκών, η μεγάλη βελτίωση δεν οφείλεται μόνο στα, αμφιλεγόμενα συχνά, αποτελέσματα της διπλο, τριπλο στην συγκεκριμένη περίπτωση, καλωδίωσης αλλά και στην ολοκληρωτική κατάργηση ενός κλάδου του crossover που δείχνει να είναι λίγο .... άτακτο!

000203FA.gif

Βέβαια παραμένει λίγο μυστήριο γιατί, στις ολιγόλεπτες ακροάσεις του studio, δεν
διαπίστωσα το εν λόγω πρόβλημα ούτε στο ελάχιστο... Τέλος πάντων, είπαμε μαθητευόμενος..

000203FA.gif

Σε δοκιμές λοιπόν που έκανα φάνηκε ότι όταν τροφοδοτείται ο δορυφόρος ανεξάρτητα από το sub, δηλαδή κατ' ευθείαν από τον ενισχυτή με ένα ζεύγος για το ribbon και ένα για τους κοινούς ακροδέκτες midrange-tweeter, ο ήχος αλλάζει δραματικά, αποβάλλοντας την τσίγκινη γεύση των μεσαίων και καθαρίζοντας κατά τρόπο απρόσμενο τις υψηλές! Βέβαια και σε μετρήσεις με ντεσιμπελόμετρο, και με βάση και την καμπύλη απόκρισης του ηχείου που θα παραθέσω ποιό κάτω, φάνηκε ότι για να επέλθει εκ νέου ισορροπία στον ήχο, (για τα γούστα μου και για τον χώρο μου), και με βάση την αναλογία 1Ωμ = 0,8-0,9 db στο συγκεκριμένο σύστημα, χρειάστηκαν και δύο αντιστάσεις, μία 5 Ωμ για τον κλάδο του ribbon και μία 3,2 Ωμ, (το ,2 δεν το επέλεξα, απλά τα "τουβλάκια" έτσι παραδίδονται), για τον κλάδο mid-tweeter.

Nα υπογραμμίσω ότι εδώ, λόγω ειδικών συνθηκών, η μεγάλη βελτίωση δεν οφείλεται μόνο στα, αμφιλεγόμενα συχνά, αποτελέσματα της διπλο, τριπλο στην συγκεκριμένη περίπτωση, καλωδίωσης αλλά και στην ολοκληρωτική κατάργηση ενός κλάδου του crossover που δείχνει να είναι λίγο .... άτακτο!

000203FA.gif

Εχμ.. Καταλαβαίνεις ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν έχεις παρακάμψει κανένα μέρος του crossover, έτσι; Ίσα ίσα, έχεις προσθέσει μερικές αντιστάσεις..

Και για να είμαστε σίγουροι, μέτρα με ένα ωμόμετρο την αντίσταση μεταξύ των δυο + στις μπόρνες του κάτω ηχείου.