Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Απάντηση: Πολύ ηχεία για τα λεφτά τους...

3)Όσοι τα έχουν ακούσει και δεν έχουν την καλύτερη γνώμη για αυτά, που εντόπισαν το (ηχητικό ελπίζω) πρόβλημα? Κάπου διάβασα για τρύπα χαμηλού-μεσαίου. Στην κατηγορία που παίζουν αυτά ποια θεωρούν καλύτερα?

Εγώ τα έχω ακούσει σε σαλόνι φίλο-φίλου 4-5 φορές, μας έχει καλέσει για ακρόαση, δεν γινόταν να μην πάω...

Με τον ομόσταυλό μεγάλο ολοκληρωμένο ενισχυτή κ ασορτί το καλώδιο.

Το αποτέλεσμα ήταν & είναι, καταρχήν "ξύρισμα" στα πρίμα (σε υψηλές δε εντάσεις "ματώνουν" τα αυτιά μου), ενώ ξεχώριζες που σταματούν τα μεσαία κ που ξεκινούν τα μπάσα.....:musicus:

Re: Πολύ ηχεία για τα λεφτά τους...

Εγω λεω οτι εισαστε ολοι προκατηλειμενοι και απο πισω υπαρχουν συμφεροντα και σκοτεινες δυναμεις :BDGBGDB55:

Απάντηση: Πολύ ηχεία για τα λεφτά τους...

Τι λέτε ρε άσχετοι, το ηχείο αυτό ξεφτίλισε Krell, Classe, AR, Symphonic Line, Luxman, Burmester και ότι άλλο ενισχυτικό υπάρχει.
Έκανε χώμα όλες τις πηγές, από πικάπ Simon York, Pluto, Clear Audio, μέχρι CD Esoteric, DCS, AMR και ΕΜΜ.
Και θα πείτε κάτι για το ηχείο.
Μ αυτό το ηχείο θα καταλάβετε ότι δεν υπάρχει Hi End ούτε Hi Fi.
Είναι ο ορισμός του ρεαλισμού. Σαν να είσαι σε ξυλουργείο ακούγεται η πριονοκορδέλα. Και το χαμηλό του, σαν να είσαι σε θάλαμο στρατοπέδου μετά από κατανάλωση φασολάδας.
Ντροπή σας

Re: Πολύ ηχεία για τα λεφτά τους...

κρύβονται οι cylons, o Αλμούνια, η ΕΚΤ και η ένωση εναντίον κινεζικών προιόντων (και οι πρώην εργάτες του ΟΛΠ που τώρα διάκεινται φιλικά)....

Μετέφερα τα ποστ περί CAV εδώ, για να μη χαλάσει το θέμα "πολύ ηχεία για τα λεφτά τους".

Στο εξής και για οτιδήποτε άλλο τραβάει σε μάκρος σε γενικό θέμα, θα το βγάζω σε χωριστό.

Όποιος θέλει, συνεχίζει τη συζήτηση εδώ...

Αν και πολύ φρέσκος στον χώρο, με όλα αυτά, μου έχει δημιουργηθεί αν μη τι άλλω η περιέργεια να ακούσω τα εχεία της CAV. Θα μιλήσω ευθέως, προσωπικά τα απέριψα λόγω προελεύσεως και χρώματος (γνωρίζοντας οτι μορεί να κάνω λάθος), αλλά δεν νομίζω να ωραιοποιεί κανείς, έστω και δημοσιογράφος, κάτι τόσο κακό!

Κανενας δεν μπορει να κανει κουμαντο τα τυμπανα των αλλων... αν συμφωνουσαμε ολοι σε ολα θα υπηρχαν τεσσερα ηχεια στον κοσμο,ενα φτηνο ενα μεσαιας κατηγοριας ενα ακριβο και ενα πανακριβο για να βαθμολογουμε τα αλλα τρια...Δημητρη παντως να ξερεις τα HECO THE STATEMENT που εχω βαζουν κατω κατι CAV και τους βουλωνουν τα reflex.(αν εχουν)..:flipout::flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Αν και πολύ φρέσκος στον χώρο, με όλα αυτά, μου έχει δημιουργηθεί αν μη τι άλλω η περιέργεια να ακούσω τα εχεία της CAV. Θα μιλήσω ευθέως, προσωπικά τα απέριψα λόγω προελεύσεως και χρώματος (γνωρίζοντας οτι μορεί να κάνω λάθος), αλλά δεν νομίζω να ωραιοποιεί κανείς, έστω και δημοσιογράφος, κάτι τόσο κακό!

Φίλε μου για πρώτη φορά, νομίζω τουλάχιστον, θα εισάγω την εξής έννοια:

συζήτηση που γίνεται για προϊόν που είναι σε παραγωγή και πωλείται, σε αντιδιαστολή με συζήτηση που γίνεται για προϊόν που έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια και δεν κυκλοφορεί στην αγορά.

Παράδειγμα της τελευταίας κατηγορίας, είναι ένας Ιταλικός ενισχυτής μάρκας HIRTEL που είχα στον παρελθόν και στον οποίο όποτε και να αναφέρθηκα είτε σε Εληνικά είτε σε διεθνή fora, δεν "ϊδρωσε" το αυτί κανενός. Έγιναν κάποιες πολύ εγκάρδιες και φιλικές συζητήσεις και μέχρι εκεί!

Αντίθετα όποτε αναφέρθηκα σε προϊόντα, είτε τα ηχεία της CAV για τα οποία ανοίχτηκε εδώ το thread, είτε για οτιδήποτε άλλο, πάντοτε υπήρχαν κάποιοι οι οποίοι μαινόμενοι και αγανακτισμένοι έκαναν επιθέσεις όχι με διάθεση να συζητήσουμε φιλικά και όμορφα για ένα κοινό μας ενδιαφέρον, αλλά με διάθεση να αποδείξουν ότι είμαι βλάκας, γραφικός, το αντικείμενο άχρηστο κτλπ..

Αποδείξεις περί τούτου υπάρχουν πολλές. Το θέμα είναι ότι εγώ δεν έχω κανένα προσωπικό ενδιαφέρον για να αντιμετωπίζω τέτοιες επιθέσεις πέρα από το ότι μέσα απο μία τέτοια διαδικασία τελικά πάντα κανείς κάτι ενδιαφέρον μαθαίνει και ακόμα ότι κάτω από μία τέτοια πίεση δίνει περισσότερο βάρος στην συζήτηση και περισσότερα στοιχεία! (Αρχαία μαιευτική μέθοδος!) Έχει και αυτό το ενδιαφέρον του!

Όμως έχω αρχίσει σιγά-σιγά να το σκέπτομαι καλύτερα! Γιατί να κάθομαι να τσακώνομαι με τον κάθε συμφορουμίτη, που διακαιολογημένα, όταν εγώ, δίνοντας ακλόνητα στοιχεία που φροντίζω πάντα να έχω, μπορεί να του κόβω το ψωμί του και το ψωμί των παιδιών του, εκείνος γίνεται έξαλλος και δεν κοιτάζει τίποτα από όσα λέω αλλά καταφεύγει σε προσωπικές επιθέσεις! Τι νόημα μπορεί να έχει κάτι τέτοιο; Ίσως αν πούλαγα ηχεία η οτιδήποτε άλλο να άξιζε! Τώρα όμως;

Έτσι λοιπόν φίλοι συμφορουμίτες, και ενώ είχα ετοιμάσει ένα πολύ ωραίο FAQ για τα MD-X3, με στοιχεία που προέρχονται από διάφορες πηγές αλλά και από την σχεδόν τρίχρονη συμβίωσή μου μαζί τους, λέω να την κάνω σιγά - σιγά!

Σας ευχαριστώ και πάλι και εύχομαι το καλύτερο για όλους!

-bye-

Last edited:
Η αλήθεια είναι, ότι κανένας πλην του Μιχάλη Κορ, δεν έγραψε ούτε μια λέξη για να πει τι δεν του αρέσει ηχητικά στα συγκεκριμένα ηχεία, παρά μόνο ειρωνείες...

Όμως από την άλλη, δεν διαβάσαμε πουθενά στο παρόν post τουλάχιστον κάποια προσωπική επίθεση, αλλά μόνο επίθεση προς τα ηχεία (αν κάνω λάθος διορθώστε με).

παντως οντως τα cav τα θαβουν πολυ ρε παιδι μου....και για να ειμαι δικαιοτατος επειδη εχω ασχοληθει παρα πολυ με το car audio οποτε η εταιρια Tele φερει κατι στην Ελλαδα , πεφτει τρελο κραξιμο στα προιοντα. Ολοκληρη Rocford εφερε , μαπα την βγαλανε καποιοι ειδικοι..γιατι να μη συμβαινει και κατι παρομοιο με τα cav..εγω προσωπικα εχω ακουσει ενα σετακι cav , δε θυμαμαι ακριβως μοντελο και παταγανε χαμω κατι Crystal Audio με διπλα 6ιντσα , και σε ηχο αλλα κυριως σε εμφανηση και ποιοτητα κατασκευης...δε θυμαμαι ακριβως ποια ηταν αλλα κανανε καπου 500ε το ζευγαρι και ηταν ΚΟΥΚΛΙΑ...δε μπορω να εκφερω αποψη για τα ακριβα ομως, καθως δε τα εχω ακουσει ουτε τα χω δει...α και να προσθεσω οτι εχω ενα σετακι Civil με L/R ΤΑ cl150..για 140ε που τα πηρα ειναι ΤΕΛΕΙΑ....με αυτα τα χρηματα δεν εχω ακουσει τιποτα καλυτερο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Φίλε μου για πρώτη φορά, νομίζω τουλάχιστον, θα εισάγω την εξής έννοια:

συζήτηση που γίνεται για προϊόν που είναι σε παραγωγή και πωλείται, σε αντιδιαστολή με συζήτηση που γίνεται για προϊόν που έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια και δεν κυκλοφορεί στην αγορά.

Παράδειγμα της τελευταίας κατηγορίας, είναι ένας Ιταλικός ενισχυτής μάρκας HIRTEL που είχα στον παρελθόν και στον οποίο όποτε και να αναφέρθηκα είτε σε Εληνικά είτε σε διεθνή fora, δεν "ϊδρωσε" το αυτί κανενός. Έγιναν κάποιες πολύ εγκάρδιες και φιλικές συζητήσεις και μέχρι εκεί!

Αντίθετα όποτε αναφέρθηκα σε προϊόντα, είτε τα ηχεία της CAV για τα οποία ανοίχτηκε εδώ το thread, είτε για οτιδήποτε άλλο, πάντοτε υπήρχαν κάποιοι οι οποίοι μαινόμενοι και αγανακτισμένοι έκαναν επιθέσεις όχι με διάθεση να συζητήσουμε φιλικά και όμορφα για ένα κοινό μας ενδιαφέρον, αλλά με διάθεση να αποδείξουν ότι είμαι βλάκας, γραφικός, το αντικείμενο άχρηστο κτλπ..

Αποδείξεις περί τούτου υπάρχουν πολλές. Το θέμα είναι ότι εγώ δεν έχω κανένα προσωπικό ενδιαφέρον για να αντιμετωπίζω τέτοιες επιθέσεις πέρα από το ότι μέσα απο μία τέτοια διαδικασία τελικά πάντα κανείς κάτι ενδιαφέρον μαθαίνει και ακόμα ότι κάτω από μία τέτοια πίεση δίνει περισσότερο βάρος στην συζήτηση και περισσότερα στοιχεία! (Αρχαία μαιευτική μέθοδος!) Έχει και αυτό το ενδιαφέρον του!

Όμως έχω αρχίσει σιγά-σιγά να το σκέπτομαι καλύτερα! Γιατί να κάθομαι να τσακώνομαι με τον κάθε συμφορουμίτη, που διακαιολογημένα, όταν εγώ, δίνοντας ακλόνητα στοιχεία που φροντίζω πάντα να έχω, μπορεί να του κόβω το ψωμί του και το ψωμί των παιδιών του, εκείνος γίνεται έξαλλος και δεν κοιτάζει τίποτα από όσα λέω αλλά καταφεύγει σε προσωπικές επιθέσεις! Τι νόημα μπορεί να έχει κάτι τέτοιο; Ίσως αν πούλαγα ηχεία η οτιδήποτε άλλο να άξιζε! Τώρα όμως;

Έτσι λοιπόν φίλοι συμφορουμίτες, και ενώ είχα ετοιμάσει ένα πολύ ωραίο FAQ για τα MD-X3, με στοιχεία που προέρχονται από διάφορες πηγές αλλά και από την σχεδόν τρίχρονη συμβίωσή μου μαζί τους, λέω να την κάνω σιγά - σιγά!

Σας ευχαριστώ και πάλι και εύχομαι το καλύτερο για όλους!

-bye-

στο παρών νήμα, το οποίο φτιάχτηκε αποκλειστικά για τα CAV δε νομίζω ότι θα σου επιτεθεί κάποιος, οπότε γιατί να μην ανεβάσεις ότι νομίζεις; Πάντως ούτε εγώ είδα κάποια προσωπική επίθεση εναντίον σου. Το αν οι συμφορουμίτες που τα θάβουν έχουν κάποιο προσωπικό συμφέρον δεν είμαι σε θέση να το κρίνω.

Μα τι ανοησίες είναι αυτές;Μην πώ κάτι άλλο...

Ακου έχουν συμφέροντα όσοι συμφορουμίτες,δεν τους αρέσουν τα CAV...Τι συμφέροντα δηλαδή;Είναι...ανταγωνιστές έμποροι ή...πράκτορες της CIA και θέλουν να πλήξουν τους κινέζους;:flipout:

Εκτός άν εσύ πλασάρεις τα συγκεκριμένα,όπου σταθείς,όπου βρεθείς κι όπου γράψεις...Γιατί αυτό κάνεις...

πεστε βρε παιδες τι δεν σας αρεσει στα ΚΑΒ ειμαι περιεργος δεν εχω ακουσει ποτε μονο εχω δει !

οχι απλα θαψιμο .... και κατι για να εχουμε ιδεα τεςπα

πχ. πλαδαρο χαμηλο ανυπαρκτο χαμηλο ψιλες που ξυριζουν ψιλες ανυπαρκτες , ψιλες θολες ....κτλ

Eμενα παντως το μονο που με χαλαει ,ειναι αυτη η εμμονη του φιλου να κανει ολους τους αλλους να τους αρεσουν τα CAV.Ειπαμε ειναι και υποκειμενικο το γουστο ειναι και η κολοκυθοπιτα στην μεση,αλλα δεν μπορεις να <<διαφημιζεσαι>> ετσι ρε παιδι μου. Υ.Γ Μονο σε εκθεση τα ειχα ακουσει μια φορα,τα οποια δεν με συγκινησαν κιολας.Α!!!!!!Τα ακουσα και στον αντιπ/πω μια φορα,ηθελα να ακουσω εναν μικρο λαμπατο,δεν ειχε αλλα ηχεια και τα εβαλε με τα μεγαλα cav!!!!!!!Ουτε να ηχεια ακουσα ουτε τον ενισχυτη......:guitarist:

Εγώ διαφωνώ με τον Διονύση...

Eντάξει...άς το πάρει το ποτάμι με τους Ερμήδες...Είναι και τα CAV,πολύ ηχεία για τα λεφτά τους;

Ε όχι και πολύ ηχείο για τα λεφτά του ο Ερμής! :flipout:

Έχοντας ζήσει με τα cav για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, έχοντας δοκιμάσει από τον ομόσταυλο έως διαφορετικούς ενισχυτές, αυτό που μπορώ να γράψω είναι ότι τα βρίσκω ακριβά γι’ αυτά που προσφέρουν.
Δεν θα αναφερθώ για την εμφάνιση τους, είναι κάτι το υποκειμενικό και απόλυτα σεβαστό.

Το χαμηλό τους, σε σύγκριση με το μέγεθος του μεγάφωνου και το μέγεθος της καμπίνας είναι «αδύναμο», κομμάτια από συγκροτήματα όπως hoover, massive attack κ.α. παρουσιάστηκαν λιγότερο ογκώδη και περιγραφικά στις χαμηλές από ότι στο JBL L100 Century.
Ταυτόχρονα η καμπίνα τους έδειχνε να στερείται σοβαρής εσωτερικής δομής με έντονα τα χαρακτηριστικά του χρώματος στην πίεση που δεχόταν.
Στη μεσαία έλειπε ο χαρακτηρισμός… «ζεστή» αλλά δε θα έλεγα ότι με «χάλασε», περισσότερο της έλειπε η αίσθηση του «είμαι εκεί», σε κρατούσε μακριά από το μουσικό θέμα θυμίζοντας σου ότι ακούς κονσέρβα ήχο, άσχετα εγγραφής.

Δοκίμασα αρκετά μουσικά θέματα, δεν σας κρύβω ότι εστίασα περισσότερο στη Bristol σκηνή, το μέγεθος του ηχείου με προδιάθεσε.
Περίμενα ν’ ακούσω τον κρουστό ήχο του σφυριού που χτυπά τη χορδή στο weather storm του Craig Armstrong και τη συνέχεια της χορδής, μία χορδή για τα μπάσσα, τρεις για τις μεσαίες, λίγο «αποσυντονισμένες» μεταξύ τους και στις υψηλές λιγότερο έντονος ο ήχος της χορδής σε σχέση με τον ήχο του σφυριού.
Περίμενα ν’ ακούσω τη σύνηθες καθυστέρηση, γύρω στα 15 ms για το «χώρο» που θα μπερδέψει το αυτί και θα βοηθήσει στο να μην ακούς τα samples…
Ε, σχεδόν τίποτα από αυτά δε βγήκαν, βγήκαν όμως από το JBL.
Μου θύμισε ήχο φθηνού πιάνου, χαμηλού, ο οποίος είναι πιο εμφατικός στις υψηλές απ’ ότι από ένα ακριβό πιάνο, ψηλό.

Αποκλείω την περίπτωση αδυναμίας οδήγησης, πέρασαν πολλοί ενισχυτές από επάνω του, αποκλείω την περίπτωση της πηγής, επίσης πέρασαν πολλές από το σύστημα, αποκλείω την περίπτωση συνδεσμολογίας, δοκίμασα τη διπλοκαλωδίωση, την τριπλοκαλωδίωση, τη μονοκαλωδίωση, δοκίμασα με τα δικά του καλώδια, με άλλα καλώδια, διαφορετικά μήκη από το woofer προς τους δορυφόρους και ότι θα μπορούσε να είναι λογικό ή «λογικό» για να διαφοροποιήσει την απόδοση του.
Πάντα αναφέρομαι σε ένα απείραχτο ηχείο.
Στα 2.000,00€ + που κοστίζει, υποκειμενικά, το βρίσκω ακριβό.
Αν κόστιζε κάτω από 1.500,00€, τότε θα μπορούσε να ήταν στις επιλογές μου για ένα μεγάλο, σε όγκο, ηχείο.

Την ίδια γνώμη έχω και εγώ.Φτηνός ήχος από ακριβό ηχείο.
Καθαρή Κινεζιά δηλαδή που έχει σκοπό να εντυπωσιάσει τα χαζοαμερικανάκια.

Re: Απάντηση: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

είναι με διαφορά η πιο άσχημη συσκευή προς πώληση που έχω δει στη ζωή μου. :BDGBGDB55:
ε οχι και η ποιο ασχημη...οσα ειδα ομορφα ηταν...απο ηχο δε λεω κατι αλλα απο εμφανηση πατανε κατω πολα αλλα...γουστα ειναι...εμενα μ αρεσανε πολυ οπτικως..πχ εμενα δε μ αρεσουνε καθολου οπτικως τα avantguarde και γενικως το βρισκω πολυ χαλια να χω 2 η 4 χωναρες στο σαλονι μου.:BDGBDGB53: