Ηχεία CAV... τελικά, τι;

o ισοβιτης, ηταν για μια ακομη φορα ο ποιο σωστος εδω μεσα. Η κινηση του guybrush για ξεχωριστο thread πολυ σωστη. Τα σχολια περι καυσοξυλων απαραδεκτα, ας μην ειμαστε τοσο απροσωποι, ο καθενας εχει τα κολλυματα του αλλος λιγοτερο, αλλος περισσοτερο. Καθε ευρω που εχει δωσει ο καθενας για το χομπι του αξιζει στοιχειωδη σεβασμο, τουλαχιστον απο αυτους που μοιραζονται την ιδια αρρωστεια. Ηθος σε κινεζικη τιμη δεν υπαρχει

Re: Απάντηση: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

ε οχι και η ποιο ασχημη...οσα ειδα ομορφα ηταν...απο ηχο δε λεω κατι αλλα απο εμφανηση πατανε κατω πολα αλλα...γουστα ειναι...εμενα μ αρεσανε πολυ οπτικως..

Βρήκες τα ηχεία της ζωής σου δηλαδή...

o ισοβιτης, ηταν για μια ακομη φορα ο ποιο σωστος εδω μεσα. Η κινηση του guybrush για ξεχωριστο thread πολυ σωστη. Τα σχολια περι καυσοξυλων απαραδεκτα, ας μην ειμαστε τοσο απροσωποι, ο καθενας εχει τα κολλυματα του αλλος λιγοτερο, αλλος περισσοτερο. Καθε ευρω που εχει δωσει ο καθενας για το χομπι του αξιζει στοιχειωδη σεβασμο, τουλαχιστον απο αυτους που μοιραζονται την ιδια αρρωστεια. Ηθος σε κινεζικη τιμη δεν υπαρχει

tsip for mod :firstprize:

Ως γνωστόν κάθε ιστορία έχει δυό πλευρές(τουλάχιστον).

Αυτό που κάπως διαφεύγει,είναι ότι ο φίλτατος ένθερμος οπαδός των CAV,επιδεικνύει μια ενοχλητική εμμονή στο να μας πείσει ότι ντε και καλά πρέπει να μας αρέσουν σαν κάτι το εξαιρετικό(πράγμα το οποίον δεν συμβαίνει γιατί είναι κακά ηχεία,γι' όποιον έχει έστω στοιχειώδη εμπειρία).

Το χειρότερο όμως είναι,άν θεωρήσουμε ότι ξεπερνάμε το παραπάνω θέμα και κάνουμε το κορόϊδο,ότι άν και 50 χρονών άνθρωπος,όποιος τολμήσει να διαφωνήσει μαζί του,αυτόματα τον χαρακτηρίζει σαν φορέα σκοτεινών εμπορικών συμφερόντων ενάντια στα CAV.Κι αυτό δεν μπορεί να το ανεχθεί κανείς ούτε για αστείο...

Last edited:
Θα ήθελα να συμπληρώσω και κάτι ακόμα:

Διαβάζω συνεχώς για «Κινεζιές», να σας θυμίσω ότι στη δεκαετία του ’80 ψάχναμε τα Αμερικάνικα, στη δεκαετία του ’90 ψάχναμε τα Γιαπωνέζικα, τη δεκαετία του ’00 ψάχναμε τα Ευρωπαϊκά, μήπως στο τέλος της τρέχουσας δεκαετίας ψάχνουμε τα Κινέζικα γιατί η γραμμή παραγωγής των εταιρειών θα έχει πάει κάπου στην Νοτιοανατολική Αφρική ή όπου αλλού έχει μεταφερθεί λόγω χαμηλού κόστους?
Μήπως αυτό που εύκολα απαξιώνουμε στο τέλος της δεκαετίας θα το αναζητάμε όπως αναζητάμε σήμερα τις κατασκευές του 80,90,00?
Μήπως θα συζητάμε για τις υπερκατασκευές κάποιων εταιρειών όπως η CAV, Xindak, XTZ, Advance Acoustics κ.α.?

Για σκεφτείτε το ;-)

Επίσης, έχοντας δοκιμάσει το συγκεκριμένο ηχείο, συνειδητοποίησα ότι μου έχουν λείψει οι κατασκευές με μεγάλο μεγάφωνο για την αναπαραγωγή των χαμηλών συχνοτήτων, τις έχει φάει το life style, τα σύγχρονα σαλόνια και η απαξίωση του συστήματος ήχου ως μέσο διασκέδασης στην οικογένεια : -(

Ευτυχώς που έχω κρατήσει το JBL, o «γέρος» μου βοηθάει σε πολλές καταστάσεις : -)

Διαβάζω συνεχώς για «Κινεζιές», να σας θυμίσω ότι στη δεκαετία του ’80 ψάχναμε τα Αμερικάνικα, στη δεκαετία του ’90 ψάχναμε τα Γιαπωνέζικα, τη δεκαετία του ’00 ψάχναμε τα Ευρωπαϊκά, μήπως στο τέλος της τρέχουσας δεκαετίας ψάχνουμε τα Κινέζικα γιατί η γραμμή παραγωγής των εταιρειών θα έχει πάει κάπου στην Νοτιοανατολική Αφρική ή όπου αλλού έχει μεταφερθεί λόγω χαμηλού κόστους?

Μήπως αυτό που εύκολα απαξιώνουμε στο τέλος της δεκαετίας θα το αναζητάμε όπως αναζητάμε σήμερα τις κατασκευές του 80,90,00?
Μήπως θα συζητάμε για τις υπερκατασκευές κάποιων εταιρειών όπως η CAV, Xindak, XTZ, Advance Acoustics κ.α.?

Για σκεφτείτε το ;-)

Ο Θεός να μας φυλάει!!

υγ:Γράφε με μαύρα γράμματα βρε Αντωνάκη!

Ετσι ειναι αυτά Αντωνη...
Εγω αρχες '00 εψαχνα εστω από Χονκ Κονγκ
Να δειτε με τα αυτοκίνητα τι θα γινει οπου ειναι πάνω απο 200 κατασκευαστριες.

Αλλά βρε Διονύση τωρα τι ξυνεις τωρα με τα Cav?
Πήγα κάποτε να ακουσω τον ΑV, πήρα τηλ να δω αν τον εχουν, με ραντεβού μου ειπαν οι ακροάσεις γιατί οπως μου ειπαν ειναι χαι εντ μηχανηματα και θελουν ζεσταμα, οκ λέω...κάτσε καλά.
Πηγα την επόμενη, με υποδέχθηκαν, μου ειπαν ο κύριος Τάδε σας περιμένει πάνω...εξυπηρέτηση ουτε 20.000ευρώ να ειχαν, τι 2.000
Ο ευγενικός κύριος με προετοίμασε για αυτό που θα ακουγα, οτι ειναι ειδικά μηχανηματα για απαιτητικούς και γνώστες κτλ, οκ λέω
τον ρωτησα αν εχουν ερθει σε σωστη θερμοκρασία, μου ειπε ναι γιατι τα εχει βάλει από το μεσημέρι (ηταν απόγευμα)

ξεκινήσαν οι ακροασεις....στο δευτερο κομμάτι δεν κρατήθηκα, πεθανα στα γελια, ο ανθρωπος εκπληκτος με ρωτησε τι εχω
Τον ρωτησα αν εχει αλλα ηχεία για να ακούσω τον AV, μου ειπε οτι αυτά ειναι τα καλύτερα και το φινιρισμα τους ειναι για ηχεία πολλαπλάσιας αξίας

Μετά του ειπα αν εχει τσιφτετέλια γιατί μονο τετοια ακούω....μαλλον με πηρε γραμμη και εγω δρόμο

Θα ήθελα να συμπληρώσω και κάτι ακόμα:

Για σκεφτείτε το ;-)

Επίσης, έχοντας δοκιμάσει το συγκεκριμένο ηχείο, συνειδητοποίησα ότι μου έχουν λείψει οι κατασκευές με μεγάλο μεγάφωνο για την αναπαραγωγή των χαμηλών συχνοτήτων, τις έχει φάει το life style, τα σύγχρονα σαλόνια και η απαξίωση του συστήματος ήχου ως μέσο διασκέδασης στην οικογένεια : -(

Ευτυχώς που έχω κρατήσει το JBL, o «γέρος» μου βοηθάει σε πολλές καταστάσεις : -)

Παλιά είχε γράψει και ο Δ.Σταματάκος ότι δεν έχει ακούσει μέχρι τώρα κανένα Κινέζικο ηχείο εκτός από κάτι ταιβανέζικα που να παίζει στοιχειωδώς σωστά.
Αντίθετα με πηγές και ενισχυτικά στα ηχεία έχουν πολλά να μάθουν μέχρι να βγάλουν κάτι καλό.
Η ΧΤΖ το κατάλαβε αυτό και δεν τα φτιάχνει στη Κίνα όπως κάνει με την υπόλοιπη γκάμα της, αλλά παίρνει από εκεί μόνο τις καμπίνες και βάζουν σκανδιναβικά μεγάφωνα μόνοι τους.

Βρήκες τα ηχεία της ζωής σου δηλαδή...
ε οχι και της ζωης μου βρε Magellan...απλα ειπα οτι οπτικως μου αρεσαν..μπανικα!..ξερεις ποιο ειναι το ηχειο που πραγματικα με "ερεθιζει" οπτικως? Αυτο!!!
grand-eutopia-em-speakers.jpg

...αλλα μονο απο περιοδικα το χω δει...απλα με τρελαινει οπτικως και φανταζομαι και ακουστικως..

ε οχι και της ζωης μου βρε Magellan...απλα ειπα οτι οπτικως μου αρεσαν..μπανικα!..ξερεις ποιο ειναι το ηχειο που πραγματικα με "ερεθιζει" οπτικως? Αυτο!!!
grand-eutopia-em-speakers.jpg

...αλλα μονο απο περιοδικα το χω δει...απλα με τρελαινει οπτικως και φανταζομαι και ακουστικως..

Επιτέλους άρχισες να μπαίνεις στο σωστό δρόμο!:flipout:

Ρε σε τι σωστό δρόμο...Θέλει ένα...δρόμο για να τα βάλει...

Αυτά δεν είναι όνειρα...Μεγαλοιδεατισμός είναι:flipout:

Ρε σε τι σωστό δρόμο...Θέλει ένα...δρόμο για να τα βάλει...

Αυτά δεν είναι όνειρα...Μεγαλοιδεατισμός είναι:flipout:

Στα όνειρα όλα επιτρέπονται μάνα ´μ!

εεεεετσι...αυριο θα ονειρευτω και εναν Mark...Ξερεις μωρε...εκεινους τους παλιοενυσχητες του μπαρμπα Levinson..Να γραφει και ενα 33 πανω....αααχ..παω για υπνο...

Το θετικο με τα cav ειναι οτι , οτι ηχειο και να παρεις μετα θα ειναι αναβαθμιση.

Το θετικο με τα cav ειναι οτι , οτι ηχειο και να παρεις μετα θα ειναι αναβαθμιση.

:flipout:

Για να μην παρεξηγηθώ (τελείως) δεν έχω κάνει ποτέ κανένα σχόλιο παρεμφερές για κανένα ηχείο και καμία συσκευή κι ας το πιστεύω γιατί απλά δεν είναι σωστό.Χόμπυ είναι και ο καθένας ας πάρει ότι θέλει.Πολύς κόσμος έχει χόμπυ το ψάρεμα και δεν έχει πιάσει ποτέ του ψάρια.Δεν μπορείς να του πεις να αλλάξει χόμπυ..

Εδώ τα πράγματα είναι όμως διαφορετικά.Δεν άντεξα άλλο ρε παιδιά με τον συγκεκριμένο - ο οποίος μπορεί να είναι γαμώ τα παιδιά - αλλά με αυτά που γράφει εδώ και τόσον καιρό για τα CAV κοντεύουν να μου πέσουν τα μαλλιά..Κρατιόμουνα πάρα πολύ καιρό...:blush:

Παλιά είχε γράψει και ο Δ.Σταματάκος ότι δεν έχει ακούσει μέχρι τώρα κανένα Κινέζικο ηχείο εκτός από κάτι ταιβανέζικα που να παίζει στοιχειωδώς σωστά.
Αντίθετα με πηγές και ενισχυτικά στα ηχεία έχουν πολλά να μάθουν μέχρι να βγάλουν κάτι καλό.
Η ΧΤΖ το κατάλαβε αυτό και δεν τα φτιάχνει στη Κίνα όπως κάνει με την υπόλοιπη γκάμα της, αλλά παίρνει από εκεί μόνο τις καμπίνες και βάζουν σκανδιναβικά μεγάφωνα μόνοι τους.

Σε αυτό συμφωνώ απολύτως.Οι κινέζοι βγάζουν αρκετά ανταγωνιστικά προοιόντα σε cd players και ενισχυτές (στην χαμηλή κατηγορία τιμής) άλλα ηχείο που να είναι έστω αξιοπρεπές δεν έχω δει μέχρι τώρα.Δείτε παρακάτω για του λόγου το αληθές.

http://www.china-highend-hifi.com/products12.htm

Ένα αξιοπρεπές cd player κινέζικο
MHZS-CD88F-002,%20w400.jpg

και ένας ενισχυτής επίσης αξιοπρεπής
SL-A300%20-%20001,%20w750.jpg

πολυ καλά ηχεία άλλα νομίζω δεν είναι "εντελώς" κινέζικα
AC-L-6-001,%20479x550.jpg

Last edited: