ΗΧΕΙΑ CRYSTAL AUDIO - ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΧΟΥ

Fil Trifon

New member
5 January 2008
90
Γειά σας.
Έχω ένα ζευγάρι ηχείων Crystal Audio και παίζουν με εναν ενισχυτή Yamaha.Εδώ και κάνα μήνα όταν ανοίγω παραπάνω την ένταση του ενισχυτή (κοντά στην μέση) πέφτει η ένταση των ηχείων χαμηλά (παίζουν, άλλα χαμηλά).Τι συμβαίνει?......Πρόβλημα των ηχείων η του ενισχυτή?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων:a0210:

Αν όλα τ' άλλα είναι οκ(δεν έχεις συνδέσει ανάποδα τα ηχεία),παίρνεις έναν άλλο ενισχυτή ενός φίλου σου και δοκιμάζεις να δείς τι γίνεται.

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Τα δοκίμασα και με άλλον ενισχυτή και πάλι τα ίδια :(........οπότε τα ηχεία έχουν πρόβλημα,αλλά τι είναι????

Οταν λές παίζουν χαμηλά τι εννοείς;

Ποιά μεγάφωνα δεν δουλεύουν;

Αν βάλεις την παλάμη σου μπροστά τους(πέρα απο την οπτική παρατήρηση),όταν παίζει το σύστημα καταλαβαίνεις άν παίζουν...

Χαμηλά εννοώ σε ένταση που θα αντιστοιχούσε αν είχα το ρυθμιστικό κάπου στο ένα τέταρτο της διαδρομής, ενώ το έχω βάλει στην μέση και πάνω.Ακούγονται καλά, αλλά σε χαμηλή ένταση :smile:

Last edited:
μέτρησε την ωμική τους αντήσταση με ενα πολύμετρο και δες αν υπάρχει μεγάλη διαφορά απο την ονομαστηκή τους...αν οχι παρακολούθα τις μονάδες όταν παίζουν με την παλάμη σου και δες αν κάποια σταματάει ή τριζει...

Χαμηλά εννοώ σε ένταση που θα αντιστοιχούσε αν είχα το ρυθμιστικό κάπου στο ένα τέταρτο της διαδρομής, ενώ το έχω βάλει στην μέση και πάνω.Ακούγονται καλά, αλλά σε χαμηλή ένταση :smile:

Εχω την εντύπωση ότι ο ενισχυτής σου είναι ρυθμισμένος στα 8Ω και τα ηχεία είναι 4ωμα. Σωστά ?

To παλικάρι λέει με απλά λόγια οτι απο κάποια ένταση και επάνω ενεργοποιείται η προστασία του ενισχυτή.

Μάλλον διαρροή σε κάποιο πυκνωτή στα κρόςς.

αφου το δοκίμασες και με αλλον ενισχυτή τότε σιγουρα είναι τα ηχεία....ή crossover ή ηλεκτρονική προστασία ενσωματωμενη στα ηχεία (εχει τετοια η crystal).
Συνήθως σε μια διαρροή των ηχείων, ο ενισχυτής κόβει εντελώς (ρίχνει το ρελε του) και επανέρχεται μετα από λιγο και όχι μειώνει την ένταση.